Dakdekker Lelystad

Dakdekker nodig? 24/7 spoedservice in Lelystad!

Eteb werkt met een ervaren team. Wij zijn snel ter plaatse en leveren vakwerk tegen scherpe tarieven. U bereikt ons via 085 500 9978.

Eteb Dakdekker Lelystad

Wilt u graag uw dakbedekking vervangen, of zoekt u naar een professional die u kan assisteren bij een dakreparatie of het verhelpen van een daklekkage? Bij Eteb bent u op de juiste plek terecht gekomen. De medewerkers van ons dakdekkersbedrijf in Lelystad helpen u graag met alle werkzaamheden op het gebied van dakwerken. Deze taken variëren van het schoonmaken van de dakgoten , tot een dakisolatie en van een dakreiniging tot een dakrenovatie. Bent u benieuwd naar wat een dakdekker voor u zou kunnen betekenen, of met welke kosten u rekening moet houden voor de diensten van ons dakdekkersbedrijf in Lelystad ? Door contact met ons op te nemen via 085 500 9978 komt u rechtstreeks in verbinding met een erkend dakdekker, die u met alle plezier meer informatie geeft over de kosten voor een dakreiniging.

Ruim 25 jaar ervaring in dakwerken

Elke dakdekker die zich bij ons dakdekkersbedrijf in Lelystad aansluit moet zich op de juiste wijze hebben gediplomeerd, en een ruime ervaring hebben binnen de dakwerken. Onze medewerkers hebben zich bovendien gespecialiseerd in diverse vakgebieden. Denk hierbij onder andere aan dakreparatie, dakonderhoud, dakreiniging, dakrenovatie, het aanbrengen van een dakcoating of dakisolatie. Zoekt u dus een dakdekker die u bij een dakrenovatie wil helpen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via 085 500 9978. Wij garanderen dat elke klus snel en vakkundig zal worden afgehandeld tegen aantrekkelijke prijzen. Uw tevredenheid staat bij ons hoog in het vaandel!

Dakgoten schoonmaken

Eén van de belangrijkste klussen aangaande het dakonderhoud, is het schoonmaken van de dakgoten. Door de dakgoten en regenpijpen regelmatig te reinigen, wordt wateroverlast en daklekkage voorkomen. U kunt zelf de dakgoten schoonmaken met behulp van een schepje en een tuinslang. Wilt u echter verzekerd zijn van een optimale dakreiniging, dan is de hulp van een dakdekkersbedrijf uit Lelystad wellicht handig.
contact met dakdekkersbedrijf etebdakdekker offerte Lelystad

Contact opnemen:

Wij adviseren u om telefonisch contact op te nemen. Op die manier krijgt u direct antwoord op uw vragen!


Gelieve dit veld leeg te laten.

Daklekkage

Daklekkage LelystadEen daklekkage wordt op verschillende wijzen veroorzaakt. Niet alleen is het proces van vorst en dooi hierop van invloed, ook de installatie van een dakkapel of dakraam heeft mogelijk een daklekkage tot gevolg. Met name bij platte bitumineuze daken is de kans op lekkage zeer groot. Dit komt doordat een plat dak een exacte afwatering moet hebben om zo wateroverlast te voorkomen. Daarnaast heeft het weer zeer veel invloed op platte daken. Om een daklekkage te voorkomen raden wij aan uw dakbedekking regelmatig te (laten) controleren op beschadigingen door een erkend dakdekker. Deze repareert dan eventueel direct datgene wat hersteld moet worden.

Dakreparatie

Dakreparatie LelystadZowel kunststof daken als pannen- en leien daken kunnen beschadigd raken. Dit is onder meer het gevolg van stormen of slijtage na verloop van tijd. Een dakreparatie vormt hiervoor de oplossing. Onder een dakreparatie verstaan wij onder meer het vernieuwen van het zwakke gedeelte van het plat dak, het vervangen van dakpannen op uw hellend dak, of het herstellen van nokvorsten, schoorstenen, dakramen en dakgoten. De kosten voor een dakreparatie worden berekend per vierkante meter en variëren tussen de €100,- en €300,-. Deze kosten hangen af van uw wensen voor de dakreparatie, en de aard van de beschadigingen en de benodigde materialen.

Platte daken

Platte dakenWanneer u bij een dakdekkersbedrijf uit Lelystad informatie opvraagt over platte dakconstructies, dan zult u ondervinden dat menig dakdekker platte dakconstructies onder verdeelt in warme, koude en omgekeerde constructies. Een warm dak is dan een dakconstructie waarbij de dakisolatie aan de bovenkant van de dakbekleding is geplaatst. Bij een koud dak is de isolatie juist aan de onderkant bevestigd. Omgekeerde daken hebben een dakconstructie waarbij de dakisolatie op de waterkerende laag is aangebracht. Dit is met name het geval bij dakterrassen en parkeerdaken. De meest geschikte soort bitumen voor het platdak varieert per model en dakconstructie. Win vooraf dan ook voldoende informatie in.

Hellende daken

Hellende dakenHellende daken worden momenteel nog steeds het meest geplaatst in Nederland. De dakbedekking van een hellend dak bestaat over het algemeen uit dakpannen of leistenen. Door de dakpannen van een extra beschermlaag (een dakcoating) te voorzien, verlengt u de levensduur van de dakbescherming, en voorkomt u een eventuele daklekkage. Desalniettemin raden wij aan om periodiek een dakdekker te vragen in het dakonderhoud en de dakreparatie te voorzien. Bij dakonderhoud moet u dan denken aan het controleren van de dakspanten, en een check op eventuele beschadigingen. Om het dakonderhoud te reguleren is het bij menig dakdekkersbedrijf mogelijk een onderhoudscontract af te sluiten.

Zink

Dak van zinkZink is een veelgebruikt materiaal voor het produceren van dakgoten. Het grote voordeel van zink is dat het materiaal geschikt is voor zowel renovatie als nieuwbouw. Daarnaast is het materiaal zeer sterk en kent het een lange levensduur. Zinken dakgoten zijn bij vrijwel elke leverancier uit Lelystad verkrijgbaar in bakgoten en mastgoten. Daarnaast is zink, eveneens als bitumen, een materiaal voor dakbedekking. Een zinken dak is geschikt voor zowel particuliere woningen als bedrijven, is onderhoudsvrij en zeer duurzaam. Een dakdekker informeert u desgewenst met alle plezier over de mogelijkheden en prijzen, zodat u snel profiteert van zinken dakbekleding of boeidelen.

Dakonderhoud

Dakonderhoud en dakreiniging LelystadOm daklekkage te voorkomen is een juist dakonderhoud van groot belang. Het onderhoud van het (bitumen) dak kunt u voor een deel gemakkelijk zelf uitvoeren. Zo is het relatief eenvoudig om de dakgoten en regenpijpen te reinigen, of de dakkapel van het juiste onderhoud te voorzien. Andere vormen van dakonderhoud vergen meer ervaring en deskundigheid. Zo controleert een dakdekker uit ons dakdekkersbedrijf in Lelystad voor u de gehele constructie van het dak op verrotting, verzakking en eventuele lekkage, en is het ook mogelijk de complete dakbescherming te laten checken en eventueel te reinigen. Bel vandaag nog met 085 500 9978 voor hulp bij het dakonderhoud.

Dakisolatie

DakisolatieNaast dakonderhoud, dakreiniging en dakreparatie is ook dakisolatie één van de specialisatie gebieden voor een dakdekker. Hoewel een dakisolatie aardig in de prijzen op kan lopen, is het op de lange termijn zeer voordelig. Zo bespaart u met de juiste isolatie van uw bitumen plat dak tot wel honderden euro’s per jaar op de stookkosten. Een dakisolatie werkt alleen optimaal als u daarnaast de dakbekleding beschermt tegen de weersinvloeden. Zo brengt een dakdekker met plezier een dakcoating aan, of zorgt deze eerst voor een dakreiniging om daarna de dakisolatie te plaatsen. Gaat u zelf aan de slag? Denk dan aan de plaatsing van een dampremmende tussenlaag.

Dakgoten vervangen

Dakgoten vervangen LelystadIs het schoonmaken van de dakgoot niet afdoende om wateroverlast en daklekkage te voorkomen? Het is natuurlijk mogelijk om uw dakgoten te laten vervangen. De installatie van nieuwe dakgoten kan leiden tot een verbeterde hemelwaterafvoer, waardoor de kans op daklekkage met wel vijftig procent kunt verminderen. Wilt u graag nieuwe dakgoten of regenpijpen voor een optimaal hemelwaterafvoer, maar installeert u deze liever niet zelf? Stel u dan in verbinding met een dakdekker uit Lelystad. Deze kan met behulp van innovatieve technieken en het juiste gereedschap de goten binnen korte tijd hebben geïnstalleerd. U hebt hier zelf geen omzien meer naar.

Soorten dakbedekking

Dakbedekking LelystadWanneer u in Lelystad woont, dan hebt u de keuze uit vele soorten dakbedekking, waarmee u uw hellend of plat dak kan afdekken. De meest gebruikelijke vorm van dakbekleding voor hellende daken zijn dakpannen. Een andere mogelijkheid is een dakbekleding van riet, hiervoor dient u echter wel de diensten van een erkend specialist in te schakelen. Voor platte daken zijn er weer andere materialen beschikbaar. Denk onder andere aan bitumen en rubber als dakleer. Wilt u weten welk soort materiaal het meest geschikt is voor het afdekken van uw woning? Vraag dan een dakdekker om hulp. Al onze dakdekkers hebben een ruime ervaring binnen het vakgebied.

Dakrenovatie

DakrenovatieBij menig dakdekkersbedrijf bent u niet alleen aan het juiste adres voor dakonderhoud of dakisolatie, maar helpt men u tevens graag bij een dakrenovatie. Onder een dakrenovatie verstaan wij een combinatie van verschillende werkzaamheden die de kwaliteit van het dak verbeteren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het reinigen van de dakgoten, het herstellen van verschoven dakbescherming of het isoleren van de zolderverdieping. Hebt u vragen over de kosten voor een dakrenovatie? Aarzel dan niet om contact op te nemen met ons dakdekkersbedrijf. Wij adviseren tevens om de dakrenovatie offertes van menig dakdekker uit Lelystad met elkaar te vergelijken, om zo het meest te besparen.

Heeft u een dakdekker nodig voor dakwerkzaamheden?

Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan voor een prijsindicatie. Ons dakdekkersbedrijf helpt jaarlijks vele klanten in Lelystad.

Spoedklus?

contact met dakdekker Lelystaddakdekker offertes

Dakpannen vervangen

Dakpannen vervangen LelystadDoor de invloed van weer en wind, kan het voorkomen dat dakpannen verschuiven. Na verloop van tijd zal een pannendak tevens toe zijn aan vervanging door afbrokkelende pannen, of de aangroei van algen en ander groen op het dak. Zijn er enkele pannen beschadigd? Dan is het een optie om deze zelf te repareren. Maak hiervoor gebruik van een stevige ladder en steiger, en kies dakpannen die dezelfde kleur hebben als de huidige. Ga bovendien nooit het dak op wanneer er de kans bestaat op regen of windstoten. Bent u niet zo handig? Kom via ons in contact met een erkend dakdekker.

Dak vervangen

Dak vervangen LelystadWanneer niet alleen de dakbedekking aan vervanging toe is, maar tevens de onderliggende dakconstructie steeds verder achteruit gaat, dan is het een optie om bij een dakrenovatie het volledige dak te vernieuwen. Een dakvervanging kost aanzienlijk wat geld, omdat u hiervoor de hulp van een dakdekkersbedrijf uit Lelystad moet inschakelen. Wij adviseren daarom altijd om eerst te kijken naar de opties voor een dakreiniging, dakrenovatie of dakreparatie. Is de schade aan de dakpannen zeer groot en heeft het aanbrengen van een dakcoating geen effect? Dan is een complete dakvervanging noodzakelijk.

Regenpijpen

Regenpijpen LelystadBij een dakreiniging maken wij niet alleen de goten of boeidelen schoon, het is tevens mogelijk om de regenpijpen van een onderhoudsbeurt te voorzien. Het schoonmaken van de regenpijpen gebeurt meestal met behulp van een stok waarmee eventuele blokkades kunnen worden doorgeprikt, en een hoge drukspuit om het laatste vuil aan de binnenzijde weg te halen. Zit de verstopping van de regenpijp heel diep? Dan kan het noodzakelijk zijn om de onderkant van de pijp door te zagen en dan de bladeren en het vuil van onderaf weg te halen. Wilt u de hele regenpijp aanpassen bij een dakrenovatie? Dat is zeker een optie en wordt in sommige gevallen ook aangeraden.

Bitumen

BitumenBitumen is één van de materialen die gebruikt wordt als dakbedekking van platte daken. Bitumen is een product dat wordt gewonnen uit de destillatie van ruwe aardolie. Het word al lange tijd gebruikt als bestandsdeel van asfalt, en is daardoor geschikt voor zowel dak- als wegbedekking. Bitumen is in vaste en vloeibare vorm verkrijgbaar bij menig dakdekkersbedrijf. Wilt u zelf uw plat dak van een nieuwe laag dakbedekking voorzien? Dan hebt u naast bitumen eveneens nog de keuze uit een stel andere materialen zoals EPDM en hardschuim isolatieplaten. Voor welk materiaal u het beste kunt kiezen is afhankelijk van uw wensen voor het materiaal en het soort dak dat u heeft.

Dakreiniging

Dakreiniging LelystadBij veel van onze klanten uit Lelystad die een dakrenovatie nodig hebben, is de dakbedekking dermate beschadigd door vuil, algen en ander groen dat het niet mogelijk is deze te repareren. In plaats van een dakreparatie is op zo’n moment een dakrenovatie nodig om daklekkage te voorkomen. Voorkom de noodzaak voor een dakrenovatie door de inzet van een dakdekkersbedrijf voor een periodieke dakreiniging. Een dakreiniging bestaat uit diverse klussen, en is te combineren met het aanbrengen van een dakcoating. Zo zorgen wij ervoor dat de kans op een daklekkage aanzienlijk verlaagt, en geniet u nog lange tijd van de kwaliteit van de huidige dakpannen.

Dakcoating

Dakcoating LelystadNaast een dakreiniging gebruiken wij vele andere methoden waarmee u voorkomt dat de dakbescherming vervroegd zal slijten. Een voorbeeld hiervan is het aanbrengen van een dakcoating. Een dakcoating is een beschermingslaag over de dakpannen, vergelijkbaar met het impregneren van de gevel. Door een dakcoating toe te passen zorgt u ervoor dat de dakpannen minder invloed ondervinden van weer en wind en voorkomt u dat de wortels van algen en groen zich in de dakpannen hechten. Wilt u weten wat een dakdekker uit Lelystad voor u zou kunnen betekenen op het gebied van de dakcoating? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via telefoonnummer: 085 500 9978.

Schoorsteen renovatie

schoorsteen renovatie LelystadWie al jarenlang gebruik maakt van de schoorsteen doet er goed aan deze te laten renoveren of reinigen. Een renovatie van de schoorsteen heeft onder andere het tegengaan van lekkage, en het voorkomen van brandgevaarlijke situaties als doel. Bij een schoorsteenrenovatie zullen onze specialisten uit Lelystad de huidige schoorsteen (deels) afbreken en het rookkanaal nakijken op eventuele scheuren. Vervolgens bouwen zij de schoorsteen weer in het geheel op zodat u snel weer kunt stoken. Naast de renovatie van de schoorsteen is ook het renoveren van het rookkanaal mogelijk. Dit heeft tot gevolg dat de open haard weer beter zal branden.

Schoorsteen verwijderen

Schoorsteen verwijderen LelystadVan menig klant uit Lelystad krijgen wij de vraag of het mogelijk is de schoorsteen te verwijderen, om zo meer ruimte in huis te creëren. Dit is zeker mogelijk. Het is hierbij echter wel belangrijk om er rekening mee te houden dat de schoorsteen over het algemeen alleen een fundament heeft in de kruipruimte. Dit betekent dat wanneer u op de benedenverdieping de schoorsteen verwijderd, het rookkanaal op de bovenste verdieping alleen nog maar vastzit met het cement waarmee het aan de achterzijde is vastgemaakt. Wilt u alleen een deel van de schoorsteenschacht verwijderen? Zorg er dan voor dat het op de bovenverdieping goed gestut wordt.

EPDM dakbedekking

EPDM dakbedekking vervangen LelystadEén van de nieuwste producten voor het bedekken van daken is EPDM. De afkorting staat voor Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer, wat betekent dat EPDM feitelijk een synthetisch rubber is. De keuze voor EPDM dakbescherming als materiaal voor het bedekken van platte daken brengt diverse voordelen met zich mee. Zo is het materiaal zeer flexibel dankzij de hoge elasticiteit, en blijft de EPDM in goede staat bij temperatuurschommelingen. Daarnaast is het mogelijk de banen van EPDM op maat te laten maken, zo past het materiaal direct op het dakoppervlak, en hoeft u niet bij te bestellen of overtollige dakbedekking terug te brengen bij de leverancier.

Shingles dakbedekking

shingles dakbedekking LelystadVoor het afdekken van tuinhuisjes, schuurtjes en terrasoverkappingen hebt u de keus uit een ruimer assortiment van dakbedekkingen dan bij de dakconstructie van het huis. Eén van de mogelijkheden voor het afdekken van een tuinhuisje zijn shingles. Shingles worden ook wel aangeduid met de term bitumenleien of dakleien. Het zijn een soort dunne plaatjes, bestaande uit een stabiele glasvliesdrager met aan beide kanten een deklaag van bitumen. Daaroverheen plaatst men weerbestendige gekleurde granulaten om de illusie van een standaard dakpan te geven. Het voordeel van shingles is dat de flexibiliteit en het lage gewicht, en de eenvoudige plaatsing die daar het gevolg van is.

boeidelen vervangen Lelystad

Boeidelen vervangen

Het vervangen van de boeidelen is noodzakelijk wanneer het huidige materiaal niet meer in goede staat verkeert. Voordat u de (houten of kunststof) boeidelen kunt verwijderen is het noodzakelijk om eerst te kijken naar de manier waarop de waterkering bevestigd is. Zit deze vast aan de boeidelen? Dan is het noodzakelijk om deze eerst te demonteren en verwijderen, en later weer te bevestigen. Wij adviseren om hiervoor een erkend dakdekker uit Lelystad voor in te schakelen. Desgewenst kunnen de medewerkers van ons dakdekkersbedrijf vervolgens de boeidelen verwijderen en nieuwe plaatsen. Wilt u zelf een deel van de dakrenovatie uitvoeren? Laat u dan op voorhand goed informeren.

Dakinspectie

dakinspectie Lelystad
Eén van de zaken waarvoor u de medewerkers van een dakdekkersbedrijf zou kunnen inschakelen is een dakinspectie. Bij een dakinspectie, het woord zegt het al, zal de dakconstructie worden gecontroleerd op mogelijke beschadigingen. Dankzij een dakinspectie zal de kans op een daklekkage aanzienlijk verkleinen. Ontdekt onze dakspecialist tijdens de inspectie een scheur of ander soort beschadiging? Dan zal hij direct de dakreparatie uitvoeren. Dankzij onze hulp zal de dakconstructie spoedig weer in optimale staat verkeren. De kosten voor een dakinspectie zijn niet hoog, wat betekent dat deze investering het zeker waard is om problemen op de langere termijn te voorkomen.

Loodslab vervangen

loodslab vervangen
Eén van de klussen waarvoor u niet perse de hulp van een erkend dakdekker hoeft in te schakelen is het vervangen van een loodslab. Loodslabben zorgen ervoor dat twee onderdelen aan de buitenzijde van een pand waterdicht op elkaar aansluiten. Loodslabben vindt u dan ook met name bij de schoorsteen. Een verouderde loodslab kan zorgen voor een lek, of een verminderde isolatiewaarde. Het is dan noodzakelijk om de loodslab aan te passen. Verwijder hiervoor de mortel van de oude loodslab en maak de onderliggende voegen schoon. Breng daarna een primer aan en snij de eerste reep loodslap op maat. De rand is snel weer waterdicht!

Doe-het-zelf plat dak repareren

Is er bij uw plat dak een lek ontstaan? Dan is het een optie om dit eigenhandig te repareren. Door zelf de dakreparatie uit te voeren bespaart u aanzienlijk op de kosten. Wel loopt u hierbij het risico dat de reparatie niet volledig naar behoren wordt uitgevoerd, en dat u uiteindelijk alsnog de hulp van een erkend dakdekkersbedrijf uit Lelystad moet inschakelen. Om u te helpen bij het repareren van de dakbedekking, hebben onze specialisten een handig stappenplan voor u opgesteld. Volg het stappenplan en het wooncomfort zal spoedig verbeteren.

zelf plat dak repareren
  • Stap 1. Bereid u goed voor. U hebt minimaal reparatiepasta en glasvlies dakbedekking nodig voor de herstelwerkzaamheden.
  • Stap 2. Maak daarna de beschadigde plek goed schoon.
  • Stap 3. Snij het beschadigde dakleer kruislings in, en vouw de vier punten open.
  • Stap 4. Reinig nu het onderliggende dakbeschot. Het is belangrijk dat deze goed droog is voordat u verder gaat.
  • Stap 5. Breng met een plamuurmes reparatiepasta aan op het dakbeschot en smeer dit uit met een kwast.
  • Stap 6. Vouw de dakbedekking weer in de oude positie.
  • Stap 7. Bestrijk de randen van de bedekking ook met reparatiepasta en bedek de strook met glasvlies.
  • Stap 8. Breng daarna nog eens een laag pasta aan.
  • Stap 9. Controleer tot slot of water goed wegloopt van het dak.

Werkgebied Lelystad

Een onderhoudscontract, wat voor u?

Om u ervan te verzekeren dat een dakreparatie op tijd wordt uitgevoerd, is het mogelijk om bij een dakdekker uit de regio Lelystad een onderhoudscontract af te sluiten. Met een dergelijk contract wordt het dakonderhoud periodiek uitgevoerd. Het voordeel van een onderhoudscontract is niet alleen een professioneel onderhoud, u hoeft tevens zelf niet te onthouden wanneer het weer tijd is voor een dakreparatie. De medewerkers van ons dakdekkersbedrijf zullen u hier met bericht aan herinneren, waarna wij met u een afspraak maken.

Direct contact

Bent u benieuwd naar de kosten voor het verhelpen van een daklekkage? Hebt u vragen over de werkzaamheden op het gebied van dakwerken, die wij voor u kunnen uitvoeren? Door te bellen met 085 500 9978 komt u direct in contact met een dakdekker uit Lelystad. Wij zijn u met alle plezier van dienst! Wij bieden bij u in de regio ook handige loodgieter, lekkage, riool– en CV-ketel service.
contact met etebTelefonisch contact Dakdekker Eteb Lelystad