Cv-ketel installatie & onderhoud Amersfoort

Scherpe tarieven, snel ter plaatse, 24-uurs service!

Nu bereikbaar!

cv-ketel Amersfoort

Cv-ketel Amersfoort

De cv-ketel wordt ook wel het hart van een woning genoemd. De ketel zorgt voor verwarming en voor warm water en is daarmee een onmisbare installatie in huis. Is uw ketel kapot of is uw cv toe aan onderhoud in Amersfoort?

Wegens het gevaar op koolstofmonoxidelekken is in Nederland verplicht om een installateur in te schakelen voor klussen als een cv-ketel aansluiten en installeren. Bent u op zoek naar een goede en betaalbare vakman? Zoek niet verder!

Start gratis offerteaanvraag!

Binnen no-time krijgt u een offerte met een aantrekkelijke prijs van monteur bij jou uit de buurt. En geen zorgen: de prijsopgave is helemaal gratis en vrijblijvend. Met deze offerteservice vindt u altijd een goede en betaalbare cv-ketel installateur!

Hebt u met spoed een monteur nodig? Bel naar 085 500 9985 voor direct contact!

Gratis offertes aanvragen

Cv-ketel storing Amersfoort: wat te doen?

Het komt altijd op een ongelegen moment: een cv-ketel storing. De gevolgen zijn ook direct te merken: u hebt geen warm water meer en de verwarming valt ook uit.

Wat kan u zelf doen wanneer u last hebt van een storing?

  • Controleer of de stekker van de ketel in het stopcontact zit en dat de ketel aan staat.
  • Kijk of er voldoende waterdruk in de cv-ketel is (1,5 tot 2 bar).
  • Kijk of de gaskraan openstaat.
  • Controleer of alle radiatoren open staan.
Helpen deze tips niet? Dan is het nodig om een monteur in te schakelen door te bellen. Met een cv-storing staat deze met spoed op de stoep, zodat u snel geholpen wordt.

Nu bereikbaar!

Een probleem met de cv-ketel kan ontstaan door een storing, maar ook door een lekkende radiator of een defect in de vloerverwarming. Een monteur vind snel het probleem en herstelt dit voor u.

cv monteur

Wat kost een cv-monteur?

Een cv-ketel installateur kost ongeveer €55,- tot €75,- per uur. Het uurtarief is afhankelijk van de ervaring van de vakman en het soort bedrijf dat u inschakelt.

Een ZZP-er is bijvoorbeeld vaak goedkoper per uur. Een monteur in dienst van een bedrijf kost wat meer, maar deze monteurs voeren ook ingewikkeld installatiewerk probleemloos voor u uit.

Wilt u zeker weten dat u een goede én een betaalbare vakman inschakelt? Maak dan gebruik van onze gratis offerteservice. Zo vindt u snel en gemakkelijk een cv-ketel monteur uit Amersfoort!

Uurtarief cv-ketel monteur

€55,- tot €75,-

(Gebaseerd op gemiddelde tarieven.)

Laag tarief
€55,- per uur

Zzp’er
Eenvoudig onderhoud

Hoog tarief
€75,- per uur

Mkb’er
Ingewikkeld installatiewerk

Houd er rekening mee dat cv-ketel installateurs in sommige gevallen hogere tarieven hanteren. Dat geldt voor een spoedklus of in het weekend, wanneer u last hebt van een storing.

Benieuwd naar de kosten? Vraag een gratis offerte aan via het offerteformulier!

Wat doet een cv-monteur?

De werkzaamheden van cv-monteurs hebben uiteraard allemaal met de verwarmingsketels te maken, maar zijn zeer divers:

  • Cv-ketel onderhoud
  • Kapotte ketels repareren
  • Het vervangen van uw verwarmingsketel
  • Cv-ketels installeren
  • Nieuwe ketels kopen en aansluiten
  • Informatie en advies geven over verschillende soorten ketels
Wilt u meer weten? Op deze pagina leest u alles over deze werkzaamheden en met welke kosten u ongeveer rekening moet houden!

cv-ketel reparatie

Cv-ketel onderhoud Amersfoort

Goed cv-ketel onderhoud is ontzettend belangrijk om ervoor te zorgen dat de installatie goed werkt en een lange levensduur heeft. Een cv-ketel heeft, afhankelijk van het model, ieder jaar of iedere 2 jaar een onderhoudsbeurt nodig. Wat doet de monteur bij cv-onderhoud in Amersfoort?

De vakman controleert of alle onderdelen nog goed werken. Daarnaast meet hij ook de gasafvoer op giftige stoffen en de tapwatertemperatuur. Na de onderhoudsbeurt krijgt u een rapport met alle bevindingen.

Door regelmatig onderhoud aan uw verwarmingsketel te laten uitvoeren, worden eventuele gebreken tijdig opgespoord, voordat u last krijgt van storingen. De meeste mensen sluiten daarom een onderhoudscontract af. Dan houdt de installateur bij wanneer uw cv-ketel aan ouderhoud toe is en maakt hij met u een afspraak. Heeft u cv onderhoud nodig? Vraag een gratis offerte aan!

Wat kost cv onderhoud?

Cv-ketel onderhoud in Amersfoort kost gemiddeld tussen de €70,- en €100,- voor een losse onderhoudsbeurt. Bij deze kosten zijn voorrijkosten inbegrepen. De meeste mensen kiezen echter voor een cv-ketel onderhoudscontract. Dan betaalt u tussen de €70,- en €110,- per jaar en wordt alle onderhoud op het juiste moment uitgevoerd. U hoeft zelf nergens om te denken.

Met een uitgebreider all-in contract hoef u zich geen zorgen te maken over een cv-ketel storing. In dit contract is al het onderhoud inbegrepen, evenals de kosten voor reparaties. Toch een storing? Dan staat de verwarmingsinstallateur 24/7 voor u klaar. U betaalt dan ongeveer €120,- tot €200,- per jaar.

In de prijstabel vindt u een handig overzicht van alle verschillende contracten en de bijbehorende kosten. Wilt u weten wat cv-ketel onderhoud in Amersfoort kost? Ontvang een gratis offerte!

Onderhoud cv-ketel: kosten 2024

Soort onderhoud Gemiddelde kosten* Toelichting
Eenmalig €70,- tot €100,- – Inclusief voorrijkosten en arbeidsloon
– Geen materiaalkosten
Onderhoudscontract €70,- tot €110,- per jaar – 2-jaarlijkse controle
– Inclusief voorrijkosten en arbeidsloon
– Geen materiaalkosten
Servicecontract €80,- tot €150,- per jaar – 1-dagservice
– 2-jaarlijkse controle
– Inclusief voorrijkosten en arbeidsloon
– Gedeeltelijke materiaalkosten
All-in contract €120,- tot €200,- per jaar – 1-dagservice
– 2-jaarlijkse controle
– Inclusief voorrijkosten en arbeidsloon
– Inclusief alle materiaalkosten
– 24/7 bereikbaar

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten incl. btw. Vraag een gratis offerte aan voor een exacte berekening.

Hoe vaak is cv-ketel onderhoud nodig?

Het is verstandig om in ieder geval iedere twee jaar een onderhoudsbeurt aan uw cv-ketel uit te laten voeren. Hoe vaak precies onderhoud nodig is, verschilt per merk en het type cv-ketel. Met een onderhoudsabonnement wordt het onderhoud afgestemd op uw verwarmingsinstallatie. Op die manier weet u zeker dat het juiste onderhoud op het juiste moment gedaan wordt.

Hoewel periodiek onderhoud niet verplicht is, is het wel ontzettend belangrijk. Goed cv-onderhoud zorgt er niet alleen voor dat u storingen voorkomt, ook is het van belang om uw cv-ketel zo energiezuinig mogelijk te laten functioneren.

Regelmatig onderhoud aan uw cv-ketel zorgt er niet alleen voor dat storingen voorkomen worden. U zorgt er ook voor dat uw ketel zo energiezuinig mogelijk werkt en dat u de levensduur van de installatie zo lang mogelijk maakt.

Handige informatie over onderhoud dat u zelf kunt doen:
Cv-ketel bijvullen
Verwarming ontluchten: stappenplan
Cv-ketel ontluchten