Cv-installatie & cv-ketel onderhoud Dordrecht

Scherpe tarieven, snel ter plaatse, 24-uurs service!

Bel nu 085 500 9977

Wij werken in uw regio samen met:

logo partner

cv-ketel Dordrecht

Cv-ketel Dordrecht

Met een cv-ketel verwarmt u uw huis in Dordrecht én water. Als deze verouderd of kapot is, is het duidelijk tijd voor een nieuwe. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee!

Start nu uw gratis de offerteaanvraag!

Op deze pagina leest u meer over de verschillende soorten verwarmingsketels. U krijgt informatie over de kosten van verwarmingsketels en u leest hoe vakmannen een cv-ketel aansluiten.

Ook leest u meer over een cv-ketel reparatie en wanneer dit nodig is.

Gratis offerte ontvangen

Het aanvragen van een offerte is gratis & vrijblijvend!

Gratis - Vrijblijvend

Cv-ketel service Dordrecht; 24/7 bereikbaar!

Last van een cv-ketel storing? Bel 085 500 9977 en schakel direct een cv-monteur en maak gebruik van de 24/7 cv-ketel service! Een cv-monteur uit Dordrecht staat altijd voor u klaar: ook als u ’s avonds of in het weekend ineens zonder warmte zit.

Maak gebruik van de 24/7 cv-ketel service als u geen warm water meer heeft, als de radiatoren niet meer werken of als uw cv-ketel kapot is.

Bel nu 085 500 9977

Nu bereikbaar!

Cv-ketel in Dordrecht vervangen

Cv-ketel kapot? Als deze regelmatig een cv-ketel storing aangeeft, dan is het verstandig om een andere cv-ketel te kopen. In principe gaat een verwarmingsketel 12 tot 15 jaar mee. Hierna vergroot de kans op storingen én vermindert het rendement. Dit houdt in dat u meer moet stoken voor dezelfde aangename binnentemperatuur.

Waar moet ik aan denken bij het vervangen van de cv-ketel?

Er zijn verschillende soorten ketels verkrijgbaar. Als u de cv-ketel gaat vervangen, dan is het verstandig te kijken naar een ander, zuiniger model. Zeker met het oog op de toekomst, waarin het gebruik van gas zoveel mogelijk moet voorkomen. Maak bij het kopen van een nieuw cv-installatie gebruik van een professionele cv-service en vraag altijd een gratis offerte aan.

cv-installatie Dordrecht

Nieuwe cv-ketel; wat doet de cv-monteur?

Als u de cv-ketel laat vervangen inclusief montage, dan verzorgt de verwarmingsmonteur de complete cv-ketel installatie. Als eerste verwijdert hij natuurlijk de oude cv-installatie. Deze voert hij, als u dat wilt, ook voor u af zodat u er niet mee blijft zitten.

Laat u de cv-ketel op dezelfde plek installeren? Dan neemt het vervangen van de cv-ketel inclusief montage slechts een paar uur in beslag. De vakman sluit de cv-ketel aan op alle leidingen en vervangt het expansievat en de rookgasafvoer.

Wilt u de cv-ketel installeren op een andere plek? Dan duurt het vervangen van de cv-ketel inclusief montage iets langer. De vakman moet dan zorgen voor een stopcontact en vulkraan in de buurt van de cv-installatie. De cv-ketel installatie kost gemiddeld €500,- tot €900,-. Dit komt nog bovenop de kosten van een nieuwe cv-ketel.

Kosten cv-ketel 2020

Cv-ketel kopen? Wat zijn de kosten? De kosten voor het vervangen van de cv-ketel zijn heel erg afhankelijk van het soort ketel en de cw-waarde. De gemiddelde kosten voor een nieuwe cv-ketel inclusief installatie liggen rond de €2.000,- tot €3.900,-. Wilt u liever een luxe Hre-ketel? De kosten van de nieuwe cv-ketel liggen dan rond de €8.500,- tot €12.900,- inclusief installatie.

Overweegt u een elektrische ketel? Deze cv-ketel is al te installeren vanaf €4.500,- tot €6.900,-. Houd er wel rekening mee dat deze prijzen een gemiddelde zijn: de kosten voor een nieuwe cv-ketel inclusief installatie kunnen variëren. Wilt u meer zekerheid over de kosten voor het vervangen van de cv-ketel? Vraag dan snel een gratis offerte aan.

Wat kost een nieuwe cv-ketel?

Type cv-ketelRendementNieuwe cv-ketel
kosten *
Montage-
kosten
Kosten nieuwe cv-ketel
inclusief installatie *
Hr-ketel+100%Solo: €1.500,- tot €2.500,-
Combi: €1.800,- tot €3.000,-
€500,- tot €900,-Solo: €2.000,- tot €3.200,-
Combi: €2.300,- tot €3.900,-
Hre-ketel+140%€8.000,- tot €12.000,-€500,- tot €900,-€8.500,- tot €12.900,-
Elektrische ketel100%€4.000,- tot €6.000,-€500,- tot €900,-€4.500,- tot €6.900,-

* Dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw. Vraag voor exacte prijsberekening een gratis offerte aan.

Gemiddelde prijzen Hr-ketel

€2.000,- tot €3.900,-

Prijzen zijn inclusief btw en montage.

Voordelige oplossing
Van €2.000,- tot €3.200,-

– Solo hr-ketel
– Incl. demontage en montage nieuwe ketel

Alles-in-één oplossing
Van €2.300,- tot €3.900,-

– Combi hr-ketel
– Incl. demontage en montage nieuwe ketel

Start uw gratis offerteaanvraag

Wat houdt cw-waarde in?

Elke verwarmingsketel heeft een cw-waarde: dit staat voor comfort waarde. Deze cw-waarde geeft aan hoeveel warm water de ketel per minuut kan leveren. Hoe hoger de cw-waarde, des te hoger het gebruikersgemak. Cv-ketel met cw4 komt in Dordrecht het vaakst voor. Deze cv-installatie heeft een bad van 100 liter in ongeveer 11 minuten gevuld en levert 10 liter warm water (40 graden) per minuut. Het is niet mogelijk om op verschillende waterpunten tegelijk warm water te tappen.

Bij een cv-ketel met cw5 is dat wel (beperkt) mogelijk. Deze heeft een bad van 100 liter vol in 6 minuten en levert 17 liter warm water per minuut.

Kosten cv-ketel per cw-waarde

Cw-waardeGemiddelde
prijzen
Aantal liters
per minuut
Geschikt
voor
Tegelijk gebruik in meer ruimtes mogelijk?
CW1€900,- tot €1.400,-4 literKeukenNee
CW2€1.100,- tot €1.600,-6 literKeuken en doucheNee
CW3€1.200,- tot €1.800,-10 literKeuken, douche en badNee
CW4€1.400,- tot €2.000,-13 literKeuken, douche en badNiet volledig tegelijk
CW5€1.800,- tot €2.600,-17 literKeuken, douche en badBeperkt tegelijk
CW6€2.400,- tot €3.000,-20 literKeuken, douche en badTegelijk

* Dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw. Vraag voor een exacte prijs een gratis offerte aan.

Cv-ketel leasen of huren?

Een cv-ketel kopen is niet voor iedereen een optie. Heeft u wel direct een nieuwe cv-installatie nodig, maar heeft u niet voldoende spaargeld om er één te kopen? Kijk dan of het mogelijk is een cv-installatie te huren of leasen!

Wat houdt dit in?

U betaalt een vast bedrag per maand en hierbij zitten alle kosten inbegrepen: cv-onderhoud, een professionele cv-ketel service en natuurlijk het installeren van de cv-ketel. Het voordeel van een cv-ketel leasen, is dat deze na de leaseperiode uw eigendom is. Bij huren is dit niet het geval. Meer weten? Lees dan verder op consumentenbond.nl.

Besparen op nieuwe cv-ketel? Vind een cv-monteur in Dordrecht!

Maak gebruik van een professionele cv-ketel service en profiteer van scherpe prijzen!

Start uw gratis offerteaanvraag

Binnen 1 minuut geregeld!

cv-ketel onderhoud Dordrecht

Cv-ketel onderhoud Dordrecht

Cv-ketel onderhoud is enorm belangrijk om de kwaliteit van de verwarmingsketel te behouden. Het meeste cv-ketel onderhoud moet u uitbesteden aan een erkende cv-monteur. Het cv-ketel onderhoud dat verwarmingsmonteurs uitvoeren bestaat voornamelijk uit het schoonmaken van de warmtewisselaar en een algemene controle van de rookgasafvoer en het expansievat. Die laatste twee controles zijn een enorm belangrijk onderdeel van cv-ketel onderhoud, omdat dit uw veiligheid garandeert.

Hieronder leest u meer over welk cv-ketel onderhoud u wanneer moet laten uitvoeren. Ook leest u welk cv-ketel onderhoud u zelf kunt doen. Gelijk weten wat een nieuwe ketel kost? Vul dan het formulier in en ontvang een gratis en vrijblijvende offerte.

Waarom is cv-ketel onderhoud belangrijk?

Met goed cv-ketel onderhoud verlengt u de levensduur van de cv-installatie én garandeert u de veiligheid. Daarnaast zorgt goed cv-ketel onderhoud ook voor een blijvend hoog rendement van uw ketel. Met regelmatig onderhoud weet u dus zeker dat uw cv-ketel zuinig blijft. Dit is zowel goed voor het milieu als voor uw portemonnee.

Het is belangrijk om dit onderhoud uit te besteden aan een ervaren cv-monteur. Alleen dan bent u verzekerd van de beste kwaliteit. Sluit u een onderhoudscontract af? Met deze cv-service wordt u bovendien nóg sneller geholpen bij een cv-ketel storing.

Welk cv-onderhoud door cv-monteur in Dordrecht laten doen?

Er zijn een aantal onderhoudswerkzaamheden aan cv-ketels die u alleen mag laten uitvoeren door een cv-monteur.

Alleen cv-monteurs mogen werkzaamheden aan deze onderdelen uitvoeren, omdat als deze werkzaamheden niet goed uitgevoerd worden, er brandgevaarlijke situaties kunnen ontstaan. Schakel voor de volgende werkzaamheden daarom altijd een monteur in.

Welk cv-ketel onderhoud in Dordrecht kunt u zelf doen?

Naast onderhoud dat uitgevoerd dient te worden door een cv-monteur, kunt u (als u zelf een beetje handig bent) de volgende werkzaamheden zelf doen.

Om u hiermee op weg te helpen, geven we hieronder een aantal tips hoe u deze werkzaamheden het beste uitvoert.

cv-ketel storing Dordrecht

Cv-ketel storing Dordrecht

Een cv-ketel storing is ontzettend vervelend, zeker in de koude wintermaanden. Een cv-ketel storing houdt namelijk in dat u geen of beperkt warmte in huis hebt: zowel de centrale verwarming als warm water. Bovendien heeft een cv-ketel storing mogelijk vervelende gevolgen voor uw gezondheid en veiligheid.

Een cv-ketel storing die in Dordrecht regelmatig voorkomt is een vervuilde warmtewisselaar: dit verhoogt het risico op brand in de ketel. Deze cv-ketel storing vindt vaak plaats als de verwarmingsketel ongeveer 3 tot 4 jaar oud is. Bij een verwarmingsketel van 9 tot 12 jaar is de kans op een cv-ketel storing aan het elektronische gedeelte groot. Dit zorgt ervoor dat de ketel regelmatig een cv-ketel storing aangeeft of zelfs helemaal niet meer aanslaat.

Veelvoorkomende cv-storingen

Leeftijd cv-ketelOmschrijving storingGevolgen van de storing
3 tot 4 jaarWarmtewisselaar vervuildVerhoogd risico op brand in de ketel.
5 tot 6 jaarOntluchter defectWaterlekkage in de ketel met verroesten van cv-onderdelen tot gevolg.
7 tot 8 jaarVervuilde ventilator en luchtdrukschakelaarKetel maakt veel lawaai en verhoogd risico op brand.
Expansievat defectErnstige waterlekkage.
9 tot 12 jaarStoring aan elektronische gedeelte van de ketelKetel geeft regelmatig storing en slaat niet meer aan.
Lekkage in de rookgasafvoerLekkage van rookgassen waardoor een verhoogd risico op koolmonoxidevergiftiging ontstaat.

Wat te doen bij een cv-ketel storing?

Het beste wat u kunt doen bij een cv-ketel storing, is bellen naar 085 500 9977. U krijgt dan direct contact met een verwarmingsmonteur bij u in de buurt die, afhankelijk van de ernst van de cv-ketel storing, direct bij u langs komt voor een cv-ketel reparatie. U kunt 24/7 gebruik maken van deze cv-ketel service.

Wilt u eerst zelf proberen de cv-ketel storing te verhelpen? Volg dan de onderstaande checklist.

 • Werkt de thermostaat? Misschien is het geen cv-ketel storing, maar zijn de batterijen van de thermostaat leeg.
 • Geeft de thermostaat een vreemde melding aan? Check dan de handleiding wat deze storing inhoudt.
 • Heeft u alle radiatorknoppen open staan?
 • Is er een zekering doorgeslagen en staat de aardlekschakelaar nog aan?

Heeft u een cv-ketel storing in Dordrecht?

Bel direct met de spoedservice voor een cv-monteur uit uw regio!

Bel nu 085 500 9977

Nu bereikbaar!

Cv-monteur Dordrecht; welk cv-onderhoud verricht de specialist?

Hieronder leest u meer over de werkzaamheden die cv-monteurs uit Dordrecht en omgeving voor u uitvoeren. Gelijk weten wat de kosten zijn? Start dan nu uw gratis offerteaanvraag.

Warmtewisselaar schoonmaken

De warmtewisselaar is een apparaat die warmte van het ene onderdeel naar het andere onderdeel brengt. Hierdoor draagt de warmtewisselaar bij aan het verhogen van het rendement. Het is dus belangrijk dat deze warmtewisselaar goed werkt. Na verloop van tijd verkalkt de warmtewisselaar. Als dit gebeurt dan loopt de warmtewisselaar vast, of werkt hij helemaal niet meer.

Het cv-ketel onderhoud bestaat dan ook voornamelijk uit het ontkalken van de warmtewisselaar. Is de warmtewisselaar kapot? Dan voert de cv-monteur een snelle cv-ketel reparatie uit.

Rookgasafvoer controleren

De rookgasafvoer voert alle afvalgassen af naar buiten. Dat is enorm belangrijk. Als de rookgasafvoer niet goed werkt, dan komen deze gassen in huis terecht: dat kan levensgevaarlijk zijn. Het risico op bijvoorbeeld koolstofmonoxide is dan aanwezig.

De cv-monteur controleert of de rookgasafvoer niet verroest is en of er geen beschadigingen in zitten. Gaat u een nieuwe cv-ketel kopen? Koop dan ook een nieuwe rookgasafvoer. Zo weet u zeker dat de rookgasafvoer goed werkt.

expansievat controleren

Expansievat controleren

Als water warm wordt zet het uit. Hierdoor ontstaan drukverschillen in het systeem. Deze drukverschillen worden door het expansievat opgevangen. Hiervoor bestaat het expansievat uit twee delen: één gevuld met water, één met stikstof. In het midden zit een membraan.

Bij cv-ketel onderhoud checkt de cv-monteur of het expansievat goed werkt, of deze niet lek is en of het membraan nog van goede kwaliteit is. Mocht het expansievat kapot zijn, dan is het verstandig deze direct te laten vervangen.

Onderhoudscontract cv-ketel

Het is belangrijk om cv-ketel onderhoud regelmatig uit te voeren. Maak het uzelf daarom zo gemakkelijk mogelijk en sluit een onderhoudscontract af. U hoeft dan niet meer te onthouden wanneer het tijd is voor cv-ketel onderhoud, want de cv-monteur neemt gewoon contact op als het zover is! Bovendien is het afsluiten van een onderhoudscontract vaak een stuk voordeliger dan meerdere malen eenmalig onderhoud laten uitvoeren.

Wat gaat het onderhoud aan mijn cv-ketel kosten?

Eenmalig onderhoud kost gemiddeld €70,- tot €90,-. Hier zitten dan nog geen materiaalkosten bij. Een basis onderhoudscontract kost ongeveer €50,- tot €90,- per jaar: hierbij gaat het om een 2-jaarlijkse controle zonder materiaalkosten. Een servicecontract kost €70,- tot €130,- per jaar: een 2-jaarlijkse controle met 1-dagservice én gedeeltelijke materiaalkosten. Daarnaast is een all-in contract mogelijk vanaf €130,- tot €175,- per jaar.

Onderhoud cv-ketel kosten

Soort onderhoudGemiddelde kosten *Toelichting
Eenmalig€70,- tot €90,-– Inclusief voorrijkosten en arbeidsloon
– Geen materiaalkosten
Onderhoudscontract€50,- tot €90,- per jaar– 2-jaarlijkse controle
– Inclusief voorrijkosten en arbeidskosten
– Geen materiaalkosten
Servicecontract€70,- tot €130,- per jaar– 2-jaarlijkse controle
– 1-dagservice
– Inclusief voorrijkosten en arbeidskosten
– Gedeeltelijk materiaalkosten
All-in contract€130,- tot €175,- per jaar– 2-jaarlijkse controle
– 1-dagservice
– Inclusief voorrijkosten en arbeidskosten
– Inclusief alle materiaalkosten
– 24/7 bereikbaar

* Dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw. Vraag voor exacte prijsberekening een gratis offerte aan.

Is uw cv-ketel in Dordrecht aan onderhoud toe?

Vul het offerteformulier in en u ontvangt snel een gratis offerte met een scherpe prijs!

Gratis offerte ontvangen

Binnen 1 minuut geregeld!

Wat kunt u zelf doen?

Hoewel u voor het meeste cv-ketel onderhoud een cv-monteur moet inhuren, zijn er verschillende dingen die u wel zelf kunt doen. Dit is cv-ketel onderhoud bestaat onder andere uit het ontluchten van de radiator, een controle van de waterdruk en het bijvullen van de cv-ketel. Hieronder leest u hoe u cv-ketel onderhoud uitvoert.

Radiator ontluchten

Last van een tikkende radiator? Grote kans dat er lucht in de radiator zit. Vervelend, want dan warmt de radiator niet meer efficiënt op en moet u extra stoken om voldoende warmte te creëren.

Zonde toch?

Gelukkig is het ontluchten van de radiator iets dat u zelf kunt doen. U gebruikt hiervoor een ontluchtingssleuteltje en een doek.

 • Stap 1. Draai de thermostaat op tijd omlaag en laat het water in het systeem afkoelen.
 • Stap 2. Draai de radiatorknoppen dicht en start met ontluchten. Doe dit eerst bij de laagstgelegen radiator en werk zo alle radiatoren in huis van beneden naar boven af.
 • Stap 3. Gebruik het ontluchtingssleuteltje om alle lucht uit de radiatoren te laten lopen: vang eventueel water op met de doek.

waterdruk controleren

Waterdruk controleren

De waterdruk van een cv-ketel moet tussen de 1,5 en 2 bar zijn. Als deze te laag is dan merkt u dat er maar een klein waterstraaltje uit de douche komt. Bij een te hoge druk is de kans op een kapot expansievat groot.

Hoe controleer ik de waterdruk op mijn cv-ketel?

Op de cv-ketel zelf zit een scherm waarop u de druk afleest. Soms moet u hiervoor op een aan/uit knop drukken. Zit de waterdruk tussen de 1,5 en 2 bar? Dan is er geen probleem. Bij een te lage waterdruk vult u de cv-ketel bij, bij een te hoge druk ontlucht u de cv-ketel.

Cv-ketel bijvullen

Is de waterdruk te laag? Dan moet u de cv-ketel bijvullen. Natuurlijk mag u hiervoor een cv-monteur inschakelen, maar het is ook mogelijk om dit cv-ketel onderhoud zelf uit te voeren.

 • Stap 1. Zet de thermostaat uit en laat het systeem afkoelen. Trek daarna de stekker uit de cv-ketel.
 • Stap 2. Sluit de vulslang aan op de waterkraan. Houd de slang omhoog en vul deze zoveel mogelijk met water.
 • Stap 3. Draai de kraan dicht en sluit de vulslang aan op de cv-ketel. Zet nu eerst de waterkraan weer open en daarna pas de vulkraan van de cv-ketel.
 • Stap 4. Laat de kraan lopen tot de waterdruk tussen de 1,5 en 2 bar ligt. Draai dan eerst de vulkraan dicht en daarna pas de waterkraan.
 • Stap 5. Koppel de slang los: houd er een emmer onder, omdat er nog water in de vulslang zit.
 • Stap 6. Steek daarna de stekker van de cv-ketel weer in het stopcontact en draai de thermostaat weer omhoog.

Kwalitatieve cv-service in Dordrecht!

Bel direct en vind een ervaren cv-monteur bij u in de buurt!

Bel nu 085 500 9977

Nu bereikbaar!

Cv-ketel reparatie Dordrecht

Als de cv-ketel kapot is, zijn er verschillende mogelijke oorzaken. Hoe de vakman een cv-ketel reparatie uitvoert is natuurlijk afhankelijk van het probleem. Bij sommige problemen, zoals een defect aan de 3-weg-klep of het expansievat, is het verstandiger om deze volledig te vervangen. Dit is over het algemeen sneller én goedkoper.

Hoe lang duurt een cv-ketel reparatie?

Ook dit hangt af van het probleem. Een expansievat vervangen kost ongeveer 2 uur, maar het vernieuwen van de 3-wegklep kost maar een half uur. Wilt u in Dordrecht gebruik maken van een cv-ketel service? Vraag dan snel een gratis offerte aan en vind een monteur bij u in de regio. Start uw offerteaanvraag!

Thermostaat cv-ketel vervangen

Een veel voorkomende cv-ketel reparatie is het vervangen van de thermostaat. Dit kan zijn omdat de thermostaat kapot is, maar het is ook mogelijk een nieuwe thermostaat te installeren. Tegenwoordig zijn er verschillende modellen die het ook mogelijk maken uw huis van een afstand te verwarmen. Met een app op uw telefoon, bijvoorbeeld!

Een slimme thermostaat ziet er heel modern uit, en zorgt ook nog eens voor een besparing op uw gasverbruik. Zo is uw huis direct klaar voor de toekomst! Het plaatsen van de thermostaat is snel gedaan: de vakman zorgt ervoor dat deze niet in de zon hangt en minimaal 1,5 meter boven de grond.

Radiator vervangen

Een tweede cv-ketel reparatie die verwarmingsmonteurs in Dordrecht regelmatig uitvoeren, is het vervangen van de radiator. In de praktijk gaat het eigenlijk nauwelijks over een daadwerkelijke cv-ketel reparatie, omdat radiatoren niet snel kapotgaan.

Waarom laten mensen hun radiator vervangen?

Tegenwoordig zijn radiatoren verkrijgbaar in verschillende kleuren, designs en formaten. De standaard radiator past niet goed in een modern huishouden. Met het oog op design kiezen vele mensen daarom voor een nieuwe radiator. De vakman verwijdert eerst de oude radiator en hangt de nieuwe voor u op. Wilt u de nieuwe radiator op een andere plek? Dan verlegt de verwarmingsmonteur uit Dordrecht eerst alle leidingen.

cv-ketel vervangen Dordrecht

Centrale verwarming vervangen

Steeds meer mensen kiezen ervoor om niet alleen de cv-ketel, maar de complete centrale verwarming te vervangen. Dit houdt in dat zij radiatoren, de thermostaat én de verwarmingsketel laten vernieuwen.

Waarom de centrale verwarming vervangen?

Met het vervangen van de centrale verwarming is het mogelijk om te kiezen voor een ander verwarmingssysteem, zoals vloerverwarming. Dit is een stuk zuiniger en comfortabeler dan verwarming via radiatoren. Houd er wel rekening mee dat dit een grote klus is, die niet zomaar in één dag is afgerond. Wilt u uw huis volledig verbouwen of energiezuiniger maken, dan is dit zeker het overwegen waard.

Expansievat vervangen

Een expansievat gaat ongeveer 5 tot 7 jaar mee: dat is gemiddeld de helft van de levensduur van cv-ketels! Als deze lek is of op een andere manier beschadigd is, bestaat de cv-ketel reparatie voornamelijk uit het vervangen van het expansievat.

Hoe doet de verwarmingsmonteur uit Dordrecht dit?

Voordat hij begint zet hij de verwarmingsketel uit en laat hij het water uit het systeem lopen. Daarna vervangt hij het expansievat. Met behulp van teflontape maakt hij alles volledig waterdicht. Hij vult het systeem tot de waterdruk tussen de 1,5 en 2 bar ligt en ontlucht daarna het expansievat.

3-weg-klep of 3-weg-motor vervangen

De 3-weg-klep is het hart van de cv-ketel: deze stuurt het water namelijk naar de kraan of radiator, afhankelijk van de vraag. Draait u de warme kraan open? Dan stuurt de 3-weg-klep de warmte naar de kraan.

Als de 3-weg-klep kapot is merkt u dit doordat er geen warm water meer uit de kraan komt, of dat de radiator niet meer opwarmt. Het kan ook voorkomen dat er grote temperatuurschommelingen in het water zit, dit merkt u tijdens het douchen.

Het is mogelijk een 3-weg-klep of 3-weg-motor te repareren, maar de meeste verwarmingsmonteurs uit Dordrecht vervangen de hele 3-weg-klep. Dit is over het algemeen sneller en goedkoper dan een cv-ketel reparatie.

cv-ketel reparatie Dordrecht

Kosten reparatie cv-ketel

Wat gaat een reparatie aan de cv-ketel kosten? Dat verschilt per storing. Als de cv-ketel kapot is door een defect in het expansievat, dan liggen de kosten voor de reparatie aan de cv-ketel rond de €180,- tot €250,-.

Heeft u geen warm water meer? De kosten voor een reparatie aan de cv-ketel liggen dan rond de €95,- tot €150,-. Dit kost ongeveer 1 uur om op te lossen.

Het vervangen van de 3-weg-klep kost gemiddeld €113,- tot €160,- en het vernieuwen van de 3-weg-motor kost ongeveer €128,- tot €175,-. Beide reparaties nemen gemiddeld een half uur in beslag. Cv-ketel kapot? Bel naar 085 500 9977 voor direct contact met een verwarmingsmonteur uit Dordrecht.

Wat kost reparatie van de cv-ketel?

OnderdeelGemiddelde kosten *Hoe lang duurt het?
Expansievat vervangenOnderdelen €30,-
Arbeidsloon €110,- tot €140,-
Voorrijkosten €40,- tot €80,-
Totaalkosten €180,- tot €250,-
2 uren
Geen warm water meerArbeidsloon €55,- tot €70,-
Voorrijkosten €40,- tot €80,-
Totaalkosten €95,- tot €150,-
1 uur
3-weg-klep vervangenOnderdelen €45,-
Arbeidsloon €28,- tot €35,-
Voorrijkosten €40,- tot €80,-
Totaalkosten €113,- tot €160,-
0,5 uur
3-weg-motor vervangenOnderdelen €60,-
Arbeidsloon €28,- tot €35,-
Voorrijkosten €40,- tot €80,-
Totaalkosten €128,- tot €175,-
0,5 uur

* Dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw. Vraag voor exacte prijsberekening een gratis offerte aan.

Cv-ketel vervangen inclusief montage?

Vraag een gratis offerte aan en vind snel een ervaren cv-monteur uit Dordrecht!

Gratis offerte ontvangen

cv-ketel kopen Dordrecht

Cv-ketel kopen; welke kiezen?

Tegenwoordig is er de keuze uit verschillende soorten ketels. Maak gebruik van een professionele cv-service als u een andere cv-ketel wilt kopen. Deze cv-service houdt in dat u een persoonlijk advies krijgt van een ervaren cv-installateur. Dankzij de cv-service weet u zeker dat u kiest voor een verwarmingsketel die bij u en uw gezinssituatie past.

Hieronder leest u meer over de verschillende soorten verwarmingsketels. Wilt u gebruik maken van een cv-ketel service? Start direct uw gratis offerteaanvraag!

Cv-combiketel

De verwarmingsketel wordt vaak standaard een cv-ketel genoemd, maar toch is de standaard cv-ketel al flink verouderd! Tegenwoordig wordt deze cv-combiketel alleen nog gebruikt in de vervangingsmarkt. De cv-combiketel biedt warmte én warm water ineen. Bij een soloketel is er ook nog een geiser nodig. Een cv-combiketel neemt dus minder ruimte in beslag en is goedkoper om te installeren.

Wilt u uw cv-ketel vervangen? De kosten liggen dan gemiddeld tussen de €900,- tot €3.000,-, afhankelijk van de cw-waarde van de cv-installatie.

Hr-ketel Dordrecht

De hr-ketel heeft een hoger rendement dan een standaard cv-combiketel. Dat heeft te maken met het feit dat een hr-ketel slim gebruik maakt van de rookgassen. Deze ketel gebruikt rookgassen om water te verdampen. Deze waterdamp zorgt voor veel extra warmte die weer terug het systeem in gaat. Hierdoor loopt het rendement van dit type ketel op tot ongeveer 140%!

Wat kost een nieuwe cv-ketel?

Houd bij dit type ketel rekening met een gemiddelde prijs van €2.300,- tot €3.900,- inclusief montage.

Hre-ketel

De hre-ketel werkt grotendeels hetzelfde als een hr-ketel, met één belangrijk verschil: de hre-ketel wekt naast warmte, ook elektriciteit op! Hiermee verhoogt u uw gasrekening, maar verlaagt u de kosten voor elektriciteit aanzienlijk. Met deze ketel bespaart een gemiddelde eengezinswoning ongeveer €400,- per jaar!

Dit type ketel is niet voor iedereen geschikt: alleen als uw woning slecht geïsoleerd is of als u meer dan 1.600 m³ gas verbruikt is een deze ketel een zuinige keuze.

Voor een dit type-ketel liggen de kosten rond de €8.500,- tot €12.900,-.

cv-ketel service Dordrecht

Elektrische cv-ketel

In de toekomst wordt er steeds meer gekeken naar energiebesparende middelen om huizen te verwarmen. Om het gasgebruik zoveel mogelijk te verminderen, is het mogelijk een elektrische cv-ketel te installeren.

Een elektrische ketel is eigenlijk alleen rendabel als u ook zonnepanelen laat plaatsen. Bovendien moet u ook een zonneboiler laten plaatsen om warm water te genereren. Ook moet uw huis voorzien zijn van vloer-, muur- en dakisolatie én isolatieglas om rendabel te zijn. Voor een elektrische cv-ketel betaalt u ongeveer €4.500,- tot €6.900,-.

Cv-ketel merken

Maakt u gebruik van een professionele cv-ketel service, dan helpt de cv-monteur u met het kiezen van de juiste cv-installatie. Hierbij heeft u uiteraard de keuze uit verschillende cv-ketel merken. De cv-installateur weet als geen ander welk merk het beste bij u past en geeft u een persoonlijk advies. Hieronder leest u meer over verschillende cv-ketel merken die in Dordrecht en omgeving populair zijn.

intergas cv-ketel Dordrecht

Intergas

Eén van de meest bekende merken is Intergas. Dit merk staat bekend om kwaliteit voor een scherpe prijs. Van intergas kunt u rekenen op goede, no-nonsense ketels die doen wat ze moeten doen. Wilt u uw huis in Dordrecht duurzaam verwarmen? Kies dan voor de Daikin hybride ketel of voor de Intergas Ecolution. Combineer de Intergas cv-installatie met de comfort touch thermostaat voor extra luxe.

nefit cv-ketel

Nefit

Ook Nefit is een populair merk in Nederland. Nefit levert naast cv-ketels ook warmtepompen of hybride systemen. Voor een basissysteem voor een goede prijs kiest u het BaseLine model. Als u ook het design belangrijk vindt, dan is het 9000i model een goede keuze. Door het strakke design past deze Nefit cv-ketel in ieder huishouden!

remeha cv-ketel Dordrecht

Remeha

Remeha streeft naar een energiezuinige toekomst en is daarmee continu in ontwikkeling met haar cv-ketels. Bij Remeha kunt u, behalve verwarmingsketels, ook terecht voor hybride systemen en warmtepompen.

Wat betreft de verwarmingsketels: de Tzerra Ace en Calenta Ace zijn twee populaire modellen. Deze modellen komen in april en juni 2019 als beste uit de test en zijn beide geschikt om later uit te breiden met een warmtepomp of zonneboiler.

vaillant cv-ketel

Vaillant

Vaillant is één de grootste cv-ketel fabrikant in Europa. In Nederland is Vaillant ook erg populair. Met een verwarmingsinstallatie van Vaillant bent u verzekerd van optimaal comfort, betrouwbaarheid en kwailteit. Wilt u kwaliteit voor een scherpe prijs? Kies dan voor de Vaillant ecoTEC classic! Wilt u juist meer luxe, dan is de ecoTEC exclusive juist een betere keuze.

atag cv-ketel Dordrecht

ATAG

Ook ATAG is een veelgehoord cv-ketel merk in Dordrecht. De ketels van ATAG komen al jaren als beste uit de test: u bent dus verzekerd van hoge kwaliteit. Wilt u besparen op de energiekosten? Dan is de ATAG i36EC een hele geschikte optie. Combineer deze met de installatie van de ATAG One: een slimme thermostaat waarmee u uw energieverbruik nog meer vermindert!

Cv-ketel installeren? Vind een ervaren vakman uit Dordrecht!

Vraag een gratis offerte aan en profiteer van kwaliteit voor scherpe prijzen!

Gratis offerte ontvangen

Keurmerken voor cv-ketels en cv-monteurs

Als u gebruik maakt van een cv-ketel service, dan wilt u natuurlijk verzekerd zijn van de beste kwaliteit. Let bij de keuze voor een verwarmingsmonteur daarom op eventuele keurmerken. Er zijn zowel keurmerken voor specialisten als voor producten.

 • Techniek Nederland is een branchevereniging waar veel verschillende verwarmingsmonteurs bij aangesloten zitten. Zij voldoen aan strenge eisen op het gebied van kwaliteit, klantvriendelijkheid en veiligheid. Ook biedt een branchevereniging vaak zekerheid met betrekking tot betalingen.
 • Als een verwarmingsmonteur beschikt over het VCA-certificaat, dan weet u zeker dat hij veilig, gezond en duurzaam werkt. Meer weten? Lees verder op vca.nl.
 • Beschikt de cv-installatie over het Gaskeur keurmerk? Dit wordt uitgegeven door Kiwa en geeft aan dat de ketel voorop loopt op het gebied van energie-efficiëntie, kwaliteit én een duurzame constructie. Meer hierover leest u op kiwa.com.

Wanneer een cv-monteur uit Dordrecht inschakelen?

Een cv-installatie kopen doet u niet iedere dag. Ook het onderhoud van de cv-ketel is niet een dagelijkse bezigheid. En toch is dit heel belangrijk. Maak daarom gebruik van een cv-ketel service en profiteer van de hoogste kwaliteit. Of het nu gaat om een cv-ketel reparatie of de aankoop van een nieuwe verwarmingsketel: met de hulp van een ervaren verwarmingsmonteur weet u zeker dat uw cv-installatie veilig én zuinig werkt.

Maak gebruik van een cv-service als:

 • u last heeft van een cv-ketel storing;
 • een cv-ketel reparatie nodig is;
 • de cv-ketel kapot is;
 • u een hr-, hre-, of elektrische cv-ketel wilt kopen.

cv-monteur Dordrecht

Nieuwe cv-ketel in Dordrecht nodig? Vraag gratis een offerte aan!

Wilt u een nieuwe cv-installatie kopen? Of heeft u zo snel mogelijk de hulp van een monteur nodig voor een cv-ketel reparatie? Maak dan gebruik van de 24/7 cv-ketel service! Bel naar 085 500 9977 voor direct contact met een vakman uit de buurt. Meer informatie over de kosten voor het installeren van een cv-ketel ontvangen?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Uw aanvraag is gratis en geheel zonder verplichtingen, dus u zit nergens aan vast. Bovendien ontvangt u een offerte van een vakman uit de regio Dordrecht, zodat u bespaart op de voorrijkosten!

Bel nu 085 500 9977

Nu bereikbaar!

Wij zijn u eveneens van dienst als u gebruik wilt maken van de rioolservice of als u hulp nodig heeft bij het oplossen van lekkage. Onze loodgieters en dakdekkers staan 24/7 voor u klaar!