Cv-ketel installatie & onderhoud Flevoland

Scherpe tarieven, snel ter plaatse, 24-uurs service!

Bel nu 085 500 9978

Wij werken in uw regio samen met:

logo partner

cv-ketel Flevoland

Cv-ketel Flevoland

Een cv-ketel in Flevoland is een cruciaal onderdeel van de verwarming in huis. Na 12 tot 15 jaar is het tijd om de installatie te vervangen. Krijgt u regelmatig een cv-ketel storing? Of is de ketel kapot en wilt u deze direct laten repareren? Maak dan gebruik van de cv-ketel service en behoud de kwaliteit van uw ketel!

Start nu uw gratis de offerteaanvraag!

Op deze pagina leest u meer over het vervangen van een cv-ketel. Ook leest u meer over de kosten voor het vervangen van de cv-ketel en over de kosten voor het onderhoud aan een cv-ketel.

We geven u informatie over de verschillende storingen die een cv-installatie geeft en hoe een cv-monteur een cv-ketel reparatie uitvoert.

Gratis offerte ontvangen

Het aanvragen van een offerte is gratis & vrijblijvend!

Gratis - Vrijblijvend

Cv-ketel service Flevoland; 24/7 bereikbaar!

Last van een cv-ketel storing die nú opgelost moet worden? Bel naar 085 500 9978 voor direct contact met een cv-monteur bij u in de buurt! Met de 24/7 spoedservice staat er dag en nacht een cv-monteur klaar. Maak gebruik van deze cv-ketel service zodat uw verwarmingsketel snel weer naar behoren werkt.

Onze cv-service is ideaal in de winter: wanneer het echt niet fijn is als u zonder warm water komt te zitten. Maar ook in het voor- en najaar is het fijn om op ieder moment van de dag een lekkere warme douche te kunnen nemen, zonder dat u moet vrezen voor koud water.

Is het niet de eerste keer dat uw cv-ketel een storing geeft? Dan is een cv-ketel reparatie misschien niet voldoende en is het verstandiger om een andere cv-ketel te kopen.

Bel nu 085 500 9978

Nu bereikbaar!

Cv-ketel in Flevoland vervangen

Een gemiddelde cv-ketel gaat 12 tot 15 jaar mee. Na deze tijd is het echt verstandig om de cv-ketel te vervangen en een nieuwe cv-ketel te kopen. Een te oude cv-ketel stopt niet met werken, maar heeft wel een lager rendement. Daarbij vergroot de kans op storingen.

Ook als uw cv-ketel nog niet de gemiddelde levensduur behaald heeft, kan het zijn dat deze al aan vervanging toe is. Dit merkt u bijvoorbeeld als u de temperatuur steeds hoger moet blijven zetten om te voorkomen dat het koud wordt. Ook merkt u dat u de cv-ketel moet vervangen als deze steeds regelmatiger storingen geeft.

Herkent u dit? Vraag dan zonder verdere verplichtingen een gratis offerte aan.

cv-installatie Flevoland

Nieuwe cv-ketel; wat doet de cv-monteur?

De cv-ketel installatie verloopt in principe door 5 verschillende stappen.

 • Verwijderen oude ketel.
 • Installatie nieuwe cv-ketel.
 • Eventueel het vernieuwen van alle kranen.
 • Inregelen en afstellen van de cv-ketel.
 • Thermostaat plaatsen.

Een cv-ketel installatie is in principe al in één dag afgerond. In de meeste gevallen kost het vervangen van de cv-ketel zelfs maar een paar uurtjes. Als u de cv-ketel laat vervangen en op een andere plek wilt hangen, dan neemt de cv-ketel installatie iets meer tijd in beslag. Voor de cv-monteur weer vertrekt geeft hij u een duidelijke uitleg van de nieuwe cv-ketel.

Kosten cv-ketel 2020

U wilt uw cv-ketel vervangen, maar: wat kost een nieuwe cv-ketel? De kosten voor het vervangen van de cv-ketel variëren enorm. Over het algemeen variëren de montagekosten van €500,- tot €900,-. Een nieuwe hr-ketel kost ongeveer €1.500,- tot €3.000,-, afhankelijk van de keuze voor een solo- of cv-combiketel. De kosten voor een nieuwe cv-ketel inclusief installatie liggen dan rond de €2.000,- tot €3.900,-.

Wilt u liever een hre-ketel plaatsen? Deze behaalt een rendement van meer dan 140%! De kosten variëren van €8.000,- tot €12.000,-, afhankelijk van de cw-waarde. De kosten voor de nieuwe cv-ketel inclusief installatie liggen in dat geval rond de €8.500,- tot €12.900,-.

Cv-ketel kopen? Start direct uw offerteaanvraag!

Wat kost een nieuwe cv-ketel?

Type cv-ketelRendementNieuwe cv-ketel
kosten *
Montage-
kosten
Kosten nieuwe cv-ketel
inclusief installatie *
Hr-ketel+100%Solo: €1.500,- tot €2.500,-
Combi: €1.800,- tot €3.000,-
€500,- tot €900,-Solo: €2.000,- tot €3.200,-
Combi: €2.300,- tot €3.900,-
Hre-ketel+140%€8.000,- tot €12.000,-€500,- tot €900,-€8.500,- tot €12.900,-
Elektrische ketel100%€4.000,- tot €6.000,-€500,- tot €900,-€4.500,- tot €6.900,-

* Dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw. Vraag voor exacte prijsberekening een gratis offerte aan.

Gemiddelde prijzen Hr-ketel

€2.000,- tot €3.900,-

Prijzen zijn inclusief btw en montage.

Voordelige oplossing
Van €2.000,- tot €3.200,-

– Solo hr-ketel
– Incl. demontage en montage nieuwe ketel

Alles-in-één oplossing
Van €2.300,- tot €3.900,-

– Combi hr-ketel
– Incl. demontage en montage nieuwe ketel

Start uw gratis offerteaanvraag

Wat houdt cw-waarde in?

Cw-waarde staat voor comfort waarde. Deze waarde geeft aan hoeveel warm water een cv-ketel kan leveren per minuut. Hoe lager de cw-waarde, hoe minder warm water de verwarmingsketel levert. Dat hoeft geen probleem te zijn, maar een hogere cw-waarde brengt wel meer luxe met zich mee.

Een verwarmingsketel met cw1 is met €900,- tot €1.400,- de goedkoopste optie, maar deze levert ‘slechts’ 4 liter warm water per minuut en is dus geschikt voor de keuken. Een cv-ketel met cw5 kost ongeveer €1.800,- tot €2.600,- en levert maar liefst 17 liter per minuut. Dit is geschikt voor het gebruik in de keuken, douche én bad, maar kan slechts beperkt tegelijk gebruikt worden.

Kosten cv-ketel per cw-waarde

Cw-waardeGemiddelde
prijzen
Aantal liters
per minuut
Geschikt
voor
Tegelijk gebruik in meer ruimtes mogelijk?
CW1€900,- tot €1.400,-4 literKeukenNee
CW2€1.100,- tot €1.600,-6 literKeuken en doucheNee
CW3€1.200,- tot €1.800,-10 literKeuken, douche en badNee
CW4€1.400,- tot €2.000,-13 literKeuken, douche en badNiet volledig tegelijk
CW5€1.800,- tot €2.600,-17 literKeuken, douche en badBeperkt tegelijk
CW6€2.400,- tot €3.000,-20 literKeuken, douche en badTegelijk

* Dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw. Vraag voor een exacte prijs een gratis offerte aan.

Cv-ketel leasen of huren?

Een cv-ketel kopen is een flinke uitgave en niet iedereen beschikt over voldoende spaargeld om dit zomaar te doen. In dat geval is het ook mogelijk om de verwarmingsketel te huren of te leasen. Dit houdt in dat je een vast bedrag per maand betaald, waarbij alles is inbegrepen: installatie, onderhoud en een storingsdienst.

Leasen houdt in dat de cv-ketel na verloop van tijd uw eigendom wordt. Bij huren is dit niet het geval. Op de lange termijn is huren of leasen duurder dan de kosten voor het vervangen van de cv-ketel, maar u hoeft niet in één keer een flink bedrag te betalen.

Besparen op de kosten van uw nieuwe cv-ketel in Flevoland?

Vraag snel een gratis offerte aan zonder verplichting, en profiteer van het scherpste aanbod!

Start de gratis offerteaanvraag

Binnen 1 minuut geregeld!

cv-ketel onderhoud Flevoland

Cv-ketel onderhoud Flevoland

Om de levensduur van uw verwarmingsketel te verlengen, is het belangrijk om structureel onderhoud te plegen. Als u hiervoor een cv-monteur inschakelt, weet u zeker dat uw verwarmingsketel het hele jaar door goed functioneert.

Waar bestaat cv-ketel onderhoud uit?

Cv-ketel onderhoud bestaat voornamelijk uit controleren en schoonmaken. De vakman maakt de warmtewisselaar schoon en controleert of de cv-installatie nog veilig werkt. Hij checkt bijvoorbeeld of de rookgasafvoer nog goed functioneert en controleert ook of het expansievat geen problemen oplevert. Hieronder leest u meer over cv-ketel onderhoud of vul direct het offerteformulier voor een gratis offerte.

Waarom is cv-ketel onderhoud belangrijk?

Cv-ketel onderhoud is heel belangrijk om de kwaliteit van de cv-installatie te behouden. Met goed onderhoud verlengt u bovendien de levensduur van de cv-installatie. Klein onderhoud, zoals het ontluchten en bijvullen van de cv-installatie, kunt u zelf doen. Voor groter onderhoud moet u een verwarmingsmonteur inschakelen. Alleen dan weet u zeker dat uw cv-installatie veilig werkt.

Als u voor het onderhoud aan de cv-ketel gebruik maakt van een cv-service, bespaar dan op de kosten door een onderhoudscontract af te sluiten.

Welk cv-onderhoud door cv-monteur in Flevoland laten doen?

Er zijn een aantal onderhoudswerkzaamheden aan cv-ketels die u alleen mag laten uitvoeren door een cv-monteur.

Alleen cv-monteurs mogen werkzaamheden aan deze onderdelen uitvoeren, omdat als deze werkzaamheden niet goed uitgevoerd worden, er brandgevaarlijke situaties kunnen ontstaan. Schakel voor de volgende werkzaamheden daarom altijd een monteur in.

Welk cv-ketel onderhoud in Flevoland kunt u zelf doen?

Naast onderhoud dat uitgevoerd dient te worden door een cv-monteur, kunt u (als u zelf een beetje handig bent) de volgende werkzaamheden zelf doen.

Om u hiermee op weg te helpen, geven we hieronder een aantal tips hoe u deze werkzaamheden het beste uitvoert.

cv-ketel storing Flevoland

Cv-ketel storing Flevoland

Als er een probleem is met de cv-ketel, dan geeft deze een storing aan. Er zijn veel verschillende storingen, maar er zijn er een paar die structureel voorkomen.

Een veelgehoorde cv-ketel storing is een vervuilde warmtewisselaar. Dit komt vaak voor als de verwarmingsketel 3 tot 4 jaar oud is. Het is belangrijk om bij deze cv-ketel storing een vakman in te schakelen, omdat dit een verhoogd risico op brand geeft.

Een andere mogelijke cv-ketel storing, die rond de 7 tot 8 jaar optreedt, is een vervuilde ventilator en luchtdrukschakelaar. Ook dit verhoogt het risico op brand. Als uw cv-ketel een storing geeft en u niet weet hoe u deze zelf oplost, bel dan naar 085 500 9978 voor direct contact met een verwarmingsmonteur uit uw regio.

Veelvoorkomende cv-storingen

Leeftijd cv-ketelOmschrijving storingGevolgen van de storing
3 tot 4 jaarWarmtewisselaar vervuildVerhoogd risico op brand in de ketel.
5 tot 6 jaarOntluchter defectWaterlekkage in de ketel met verroesten van cv-onderdelen tot gevolg.
7 tot 8 jaarVervuilde ventilator en luchtdrukschakelaarKetel maakt veel lawaai en verhoogd risico op brand.
Expansievat defectErnstige waterlekkage.
9 tot 12 jaarStoring aan elektronische gedeelte van de ketelKetel geeft regelmatig storing en slaat niet meer aan.
Lekkage in de rookgasafvoerLekkage van rookgassen waardoor een verhoogd risico op koolmonoxidevergiftiging ontstaat.

Wat te doen bij een cv-ketel storing?

Cv-ketel kapot? Kijk eerst eens of het iets wat u zelf gemakkelijk oplost. Als de waterdruk niet hoog genoeg is, dan lost u dit op door de cv-ketel bij te vullen.

Cv-ketel kapot? Check eerst deze punten:

 • Is het de cv-ketel of zit het probleem eigenlijk in de thermostaat?
 • Geeft de cv-ketel of thermostaat een vreemde melding aan? Zoek dan eerst op wat deze melding inhoudt.
 • Staan alle radiatorknoppen open?
 • Is er toevallig een zekering uitgeslagen?

Ontdekt u niet waarom de cv-ketel kapot is en heeft u direct weer warmte nodig? Maak dan gebruik van de 24/7 cv-service en er komt zo snel mogelijk een monteur uw kant op voor een reparatie aan de cv-ketel.

Heeft u een cv-ketel storing in Flevoland?

Bel direct met de spoedservice voor een cv-monteur uit uw regio!

Bel nu 085 500 9978

Nu bereikbaar!

Cv-monteur Flevoland; welk cv-onderhoud verricht de specialist?

Hieronder leest u meer over de werkzaamheden die cv-monteurs uit Flevoland en omgeving voor u uitvoeren. Gelijk weten wat de kosten zijn? Start dan nu uw gratis offerteaanvraag.

Warmtewisselaar schoonmaken

Eén van de stappen bij cv-ketel onderhoud, is het schoonmaken van de warmtewisselaar. Dit moet, omdat de warmtewisselaar na verloop van tijd verkalkt. Dit zorgt ervoor dat de warmtewisselaar niet meer optimaal werkt of zelfs compleet dichtslibt.

Wat gebeurt er als ik de warmtewisselaar niet op tijd schoonmaak?

Als de warmtewisselaar niet optimaal werkt, dan daalt het rendement van uw cv-installatie. De warmtewisselaar regelt namelijk de temperatuur en hergebruikt warmte die in het systeem zit. Als dit niet gebeurt, dan verbruikt u onnodig veel warmte.

Rookgasafvoer controleren

Een tweede stap bij cv-onderhoud is controle van de rookgasafvoer. Deze voert alle afvoerstoffen af naar buiten. Controle van de rookgasafvoer is van levensbelang: als de rookgasafvoer niet goed werkt, dan loopt u het risico dat er gevaarlijke stoffen uw woning inkomen. Dit heeft, in bijvoorbeeld het geval van koolmonoxide, levensgevaarlijke gevolgen.

Laat uw rookgasafvoer op tijd nakijken door een erkende monteur, zodat u verzekerd bent dat deze goed werkt en u geen risico’s loopt.

expansievat controleren

Expansievat controleren

Het expansievat is een belangrijk onderdeel van de cv-installatie. Als water warm wordt, zet dit uit. Een expansievat zorgt ervoor dat de druk in de leidingen niet te hoog oplopen. Als het expansievat niet meer goed werkt, dan loopt de druk in de leidingen dus wel steeds verder op. Het risico op lekkages in de leidingen is dan heel groot.

Tijdens het cv-onderhoud controleert de monteur of het expansievat lek is. Als dit het geval is, dan is het belangrijk om een nieuw expansievat te laten plaatsen.

Onderhoudscontract cv-ketel

Het meeste onderhoud aan uw cv-installatie is niet zelf uit te voeren: hiervoor moet u gebruik maken van een cv-service. Om te besparen op de kosten op het onderhoud van uw cv-ketel, is het verstandig om een onderhoudscontract af te sluiten. Dit is vaak goedkoper dan de kosten voor eenmalig cv-ketel onderhoud: dit kost ongeveer €70,- tot €90,- per keer.

Wat kost een onderhoudscontract?

Voor een standaard onderhoudscontract betaalt u ongeveer €50,- tot €90,- per jaar. Bij een service contract profiteert u bovendien van een 1-dagservice en worden de materiaalkosten gedeeltelijk gedekt. Dit kost gemiddeld €70,- tot €130,- per jaar. Voor een all-in contract betaalt u rond de €130,- tot €175,- per jaar.

Onderhoud cv-ketel kosten

Soort onderhoudGemiddelde kosten *Toelichting
Eenmalig€70,- tot €90,-– Inclusief voorrijkosten en arbeidsloon
– Geen materiaalkosten
Onderhoudscontract€50,- tot €90,- per jaar– 2-jaarlijkse controle
– Inclusief voorrijkosten en arbeidskosten
– Geen materiaalkosten
Servicecontract€70,- tot €130,- per jaar– 2-jaarlijkse controle
– 1-dagservice
– Inclusief voorrijkosten en arbeidskosten
– Gedeeltelijk materiaalkosten
All-in contract€130,- tot €175,- per jaar– 2-jaarlijkse controle
– 1-dagservice
– Inclusief voorrijkosten en arbeidskosten
– Inclusief alle materiaalkosten
– 24/7 bereikbaar

* Dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw. Vraag voor exacte prijsberekening een gratis offerte aan.

Is uw cv-ketel in Flevoland aan onderhoud toe?

Vul het offerteformulier in en u ontvangt snel een gratis offerte met een scherpe prijs!

Gratis offerte ontvangen

Binnen 1 minuut geregeld!

Wat kunt u zelf doen?

Zelf de radiatoren in uw woning ontluchten, de waterdruk controleren of uw cv bijvullen? Lees dan verder, want hieronder geven we u een aantal handige tips.

Radiator ontluchten

Last van een tikkende radiator? Grote kans dat u de radiator moet ontluchten. Als er lucht in de radiator zit, dan warmt de verwarming niet meer goed op. Hierdoor gaat een hoop energie verloren!

Zo ontlucht u de radiator:

 • Stap 1. Zet de thermostaat naar beneden en sluit de radiatorkranen. Wacht 5 minuten voor het ontluchten van de radiatoren.
 • Stap 2. Begin bij de laagstgelegen radiator in huis en werk zo alle radiatoren naar boven af. Gebruik de ontluchtingssleutel om het ventiel aan de zijkant van de radiator open te draaien. Laat de lucht uit de radiator lopen, en vang eventueel water op in een doekje.
 • Stap 3. Komt er geen lucht (meer) uit? Draai het ventiel dan weer dicht en ga verder naar de volgende radiator.
 • Stap 4. Zet de thermostaat weer op de gewenste temperatuur en check na 10 minuten of de waterdruk goed is.

waterdruk controleren

Waterdruk controleren

Als de waterdruk in de verwarmingsketel niet goed is, dan kan de cv-installatie al het water niet meer rondpompen. Dit merkt u bijvoorbeeld onder de douche: een te lage waterdruk zorgt voor schommelingen in de temperatuur en een klein waterstraaltje.

Controleer zelf gemakkelijk de waterdruk!

Op de cv-ketel staat in principe een schermpje waarop de waterdruk af te lezen is. Deze moet tussen de 1 en 2 bar liggen. Te hoog is nadelig voor het expansievat en bij een te lage druk werkt de verwarmingsketel minder.

Cv-ketel bijvullen

Is de waterdruk in de cv-installatie te laag? Dan moet u de cv-ketel bijvullen. Hou ouder de cv-installatie, des te vaker u deze moet bijvullen. Het is daarom verstandig om de waterdruk elke drie maanden te controleren.

Zo vult u de cv-ketel bij:

 • Stap 1. Draai de thermostaat omlaag en laat de cv-ketel afkoelen.
 • Stap 2. Cv-ketel afgekoeld? Trek dan de stekker uit het stopcontact.
 • Stap 3. Sluit de vulslang aan op de waterkraan, en laat deze alvast een beetje vollopen. Zo verdwijnt het lucht uit de slang, waardoor deze niet in de cv-installatie terecht komt.
 • Stap 4. Sluit de vulslang aan op de vulkraan van de cv-ketel.
 • Stap 5. Open nu éérst de waterkraan en daarna de vulkraan. Sluit de vulkraan zodra de waterdruk tussen de 1,5 en 2 bar zit. Sluit daarna ook de waterkraan.
 • Stap 6. Plaats een emmer onder de slang voordat u deze van de vulkraan afkoppelt. Zet dan de ketel weer aan.

Cv-ketel storing? Maak gebruik van de 24/7 cv-service!

Bel en kom direct in contact met een cv-monteur uit Flevoland.

Bel nu 085 500 9978

Nu bereikbaar!

Cv-ketel reparatie Flevoland

Cv-ketel kapot? Dan is het tijd voor een cv-ketel reparatie. Het is niet altijd mogelijk om de cv-ketel reparatie zelf uit te voeren. Als dit niet goed gebeurt, dan vergroot het risico op bijvoorbeeld brand. Laat de cv-ketel reparatie daarom altijd uitvoeren door een ervaren cv-monteur uit Flevoland.

Monteurs voeren verschillende reparaties uit. Een veelvoorkomende cv-ketel reparatie, is het vervangen van het expansievat of het vernieuwen van de thermostaat. Natuurlijk is het ook mogelijk om de radiatoren te vernieuwen of om een nieuwe 3-weg-klep te plaatsen. Hieronder leest u meer over de verschillende reparaties waarvoor u gebruik kunt maken van een cv-ketel service. Heeft u met spoed een monteur nodig? Bel 085 500 9978.

Thermostaat cv-ketel vervangen

Soms lijkt het alsof de cv-ketel kapot is, maar is in werkelijkheid de thermostaat aan vervanging toe. Deze geeft de temperatuur niet meer aan en het display werkt niet meer. Een reparatie bestaat uit het vervangen van de thermostaat.

Nieuwe thermostaat nodig?

Er zijn tegenwoordig ook slimme thermostaten verkrijgbaar. Zo ziet u vanaf uw telefoon hoe warm het in uw huis is en kunt u zelfs op afstand de verwarming aan- of uitzetten. U kunt de thermostaat niet zomaar overal laten ophangen. De verwarmingsinstallateur controleert of de thermostaat minimaal 1,5 meter van de grond is en niet in de zon hangt.

Radiator vervangen

Radiatoren hebben zó’n lange levensduur, dat slijtage praktisch nooit de reden is voor een vervanging. Radiatoren kunnen namelijk niet op veel manieren stuk gaan.

Het komt vaker voor dat de stijl van de radiator niet meer bij de inrichting past. Tegenwoordig zijn radiatoren verkrijgbaar in heel veel verschillende designs, waardoor het vervangen van de radiator een aantrekkelijke optie is.

De verwarmingsmonteur verwijdert eerst de oude radiator. Zet de cv-ketel hiervoor op tijd uit en laat het water uit de cv lopen tot de radiatoren helemaal leeg zijn. De vakman verlegt, als dat nodig is, de leidingen. Plaatst u de nieuwe radiator op dezelfde plek, dan sluit hij deze aan op de originele leidingen.

cv-ketel vervangen Flevoland

Centrale verwarming vervangen

Liever overstappen van radiatoren op vloerverwarming? Dan moet u de hele centrale verwarming vervangen. Houd er rekening mee dat dit een flinke verbouwing is. Niet alleen moet de verwarmingsmonteur de oude cv-ketel én radiatoren vervangen, maar u moet ook vloerverwarming laten leggen.

Waarom zou ik de hele centrale verwarming vervangen?

Het voordeel is dat het rendement van uw cv-ketel enorm stijgt. Zeker als u kiest voor vloerverwarming: hiermee verwarmt u uw woning op een lage temperatuur. Dat is beter voor het milieu én uw portemonnee. Het vervangen van de centrale verwarming is niet iets dat u eenvoudig zelf doet: schakel hier dus altijd een cv-monteur voor in.

Expansievat vervangen

Een expansievat gaat ongeveer 5 tot 7 jaar mee. Hoe ouder het expansievat is, des te groter de kans dat deze lek raakt. Een expansievat bestaat uit twee verschillende delen, met daar tussenin een membraan. Als het membraan verouderd of lek is, dan loopt het water naar het verkeerde deel van het expansievat. Als dit gebeurt, dan is het tijd om het expansievat te vervangen.

Hoe vervangt een monteur het expansievat?

De vakman laat eerst de verwarmingsketel helemaal leeglopen. Daarna verwijdert hij het expansievat van de ophangbeugel. Hij brengt teflontape aan op de schroefdraad, om een waterdicht resultaat te creëren. Daarna draait hij het expansievat weer in de beugel en vult hij de verwarmingsketel. Dit kost gemiddeld €180,- tot €250,- en duurt ongeveer 2 uur.

3-weg-klep of 3-weg-motor vervangen

Elke verwarmingsketel heeft een 3-weg-klep: deze stuurt het water naar de radiatoren of naar de kraan. Als deze niet goed werkt dan verwarmen uw radiatoren niet goed of krijgt u geen warm water.

De vakman controleert eerst of het probleem in de 3-weg-klep zit, of in de 3-weg-motor. In de meeste gevallen is het makkelijker en goedkoper om de 3-weg-klep gewoon te vervangen, in plaats van een cv-ketel reparatie.

Het voordeel van het vervangen van de 3-weg-klep, is dat dit heel snel gedaan is. De vakman is ongeveer een half uur bezig. Het vervangen van de 3-weg-klep kost ongeveer €113,- tot €160,- en voor het vernieuwen van de 3-weg-motor betaalt u gemiddeld €128,- tot €175,-.

cv-ketel reparatie Flevoland

Kosten reparatie cv-ketel

De kosten voor een cv-ketel reparatie variëren. Heeft u geen warm water meer? Een gemiddelde cv-monteur heeft dit in een uurtje opgelost. De kosten voor deze reparatie aan de cv-ketel liggen ongeveer rond de €95,- tot €150,-.

Wilt u uw expansievat laten vervangen? Dan liggen de kosten voor deze reparatie aan de cv-ketel ongeveer tussen de €180,- tot €250,-. Voor het vervangen van een 3-weg-klep betaalt u gemiddeld €113,- tot €116,- en voor een nieuwe 3-weg-motor liggen de kosten rond de €218,- tot €175,-.

Verwarmingsmonteur gezocht? Vraag dan snel een gratis offerte aan. Zo komt u direct in contact met een cv-monteur uit uw eigen regio. Met spoed een reparatie nodig? Bel 085 500 9978!

Wat kost reparatie van de cv-ketel?

OnderdeelGemiddelde kosten *Hoe lang duurt het?
Expansievat vervangenOnderdelen €30,-
Arbeidsloon €110,- tot €140,-
Voorrijkosten €40,- tot €80,-
Totaalkosten €180,- tot €250,-
2 uren
Geen warm water meerArbeidsloon €55,- tot €70,-
Voorrijkosten €40,- tot €80,-
Totaalkosten €95,- tot €150,-
1 uur
3-weg-klep vervangenOnderdelen €45,-
Arbeidsloon €28,- tot €35,-
Voorrijkosten €40,- tot €80,-
Totaalkosten €113,- tot €160,-
0,5 uur
3-weg-motor vervangenOnderdelen €60,-
Arbeidsloon €28,- tot €35,-
Voorrijkosten €40,- tot €80,-
Totaalkosten €128,- tot €175,-
0,5 uur

* Dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw. Vraag voor exacte prijsberekening een gratis offerte aan.

Cv-installatie vervangen? Vind een cv-monteur in Flevoland!

Ontvang een gratis offerte zonder verplichting en profiteer van de scherpste prijs!

Gratis offerte ontvangen

cv-ketel kopen Flevoland

Cv-ketel kopen; welke kiezen?

In Flevoland een nieuwe cv-ketel kopen? Dan heeft u de keuze uit verschillende soorten ketels. De standaard cv-combiketel komt in Flevoland nog altijd vaak voor. Als u zoekt naar een installatie met een hoger rendement, dan is de hr-ketel of hre-ketel een betere keuze. In nieuwe woningen wordt steeds vaker een elektrische cv-ketel geplaatst, omdat deze helemaal niet meer met gas werkt. Hieronder leest u meer over de verschillende soorten cv-ketels in Flevoland.

Cv-combiketel

De cv-combiketel is tegenwoordig al bijna een verouderde installatie. Deze wordt gebruikt voor warmte én warm water, maar hebben een lager rendement dan bijvoorbeeld een hr-ketel. Tegenwoordig wordt de cv-combiketel alleen nog in de vervangingsmarkt gebruikt. Wilt u een cv-ketel kopen? Kies dan voor een hr-combiketel voor een hoger rendement.

Voor een standaard cv-combiketel betaalt u gemiddeld €900,- tot €3.000,-.

Hr-ketel Flevoland

Een hr-ketel behaalt een hoger rendement dan standaard cv-ketels. Ook deze verwarmt uw huis én water. Deze ketel is een stuk zuiniger. Hr-ketels benutten namelijk ook de warmte die vrijkomt bij de verbranding van gas, terwijl die bij standaard cv-ketels verloren gaat via de rookgasafvoer. Dit maakt het mogelijk om een rendement van meer dan 100% te halen!

Wat kost een nieuwe hr-ketel?

Voor een nieuwe hr-combiketel betaalt u gemiddeld €1.800,- tot €3.000,-, exclusief montage. De montage zelf kost gemiddeld €500,- tot €900,-.

Hre-ketel

Een hre-ketel behaalt een nóg hoger rendement. Deze werkt hetzelfde als een standaard hr-ketel, maar wekt naast warmte ook nog elektriciteit op. Hierdoor verbruikt u veel minder stroom, waardoor uw vaste lasten zullen dalen. Een hre-ketel is niet geschikt voor ieder huis. Alleen als u jaarlijks meer dan 1.600 m³ aan gas verbruikt is dit type ketel interessant.

De kosten voor een dergelijke ketel liggen rond de €8.000,- tot €12.000,- exclusief montage. Cv-ketel vervangen inclusief montage ligt de prijs rond de €8.500,- tot €12.900,-.

cv-ketel service Flevoland

Elektrische cv-ketel

Het is vandaag de dag steeds belangrijker om minder gas te verbruiken. In nieuwe woningen, wordt daarom vaker een elektrische cv-ketel geplaatst. Een elektrische ketel verbrand geen gas, maar maakt gebruik van een verwarmingselement om het water in de verwarmingsbuizen te verwarmen. Een elektrische ketel is op dit moment nog niet goedkoper dan een standaard cv-ketel. Als u zonnepanelen hebt een meer opwekt dat u verbruikt, dan is het kopen van een elektrische cv-ketel wel een aantrekkelijke optie.

De kosten voor een nieuwe elektrische cv-ketel inclusief installatie liggen rond de €4.000,- tot €6.000,-.

Cv-ketel merken

Wilt u een cv-ketel kopen? Als u gebruik maakt van de cv-ketel service van één van de installateurs in Flevoland, dan heeft u de keuze uit verschillende cv-ketel merken. Elk merk heeft zijn eigen voor- en nadelen. De cv-ketel service bestaat uit een persoonlijk advies van de cv-monteur, zodat u zeker weet dat uw cv-ketel goed bij u past.

intergas cv-ketels

Intergas

Intergas is één van de bekendere merken in Nederland. Het merk staat bekend om betaalbare hr-ketels. Een voorbeeld is de Xtreme 36 ketel. Door deze te combineren met de luxe comfort touch thermostaat bent u voorzien van de allernieuwste technieken tegen een scherpe prijs.

nefit cv-ketels

Nefit

Bij Nefit bent u aan het juiste adres voor no-nonsense cv-ketels. De BaseLine collectie is al jarenlang populair en in 2018 kwam ook de Trendline lijn als beste uit de test. Nefit levert daarnaast ook duurzame producten zoals een warmtepomp: beter voor het milieu én uw portemonnee.

remeha cv-ketels

Remeha

Ook Remeha is een merk dat streeft naar een beter milieu. Het merk biedt verschillende duurzame oplossingen, waaronder een warmtepomp. Op die manier wil ook Remeha steeds minder aardgas gaan verbruiken. Cv-ketel kopen? De Tzerra Ace kwam in juni 2019 als beste uit de test: een hybride ketel die goed te combineren is met een warmtepomp.

vaillant cv-ketels

Vaillant

Vaillant is al jarenlang een bekend merk in de verwarmingsbranche. Bij Vaillant kunt u terecht voor hr-ketels, warmtepompen en warmteboilers. Vooral de ecoTEC plus ketel is populair: dit is een energiezuinige hoogrendementsketel in het middensegment. Heeft u een beperkt budget, dan is de ecoTEC classic een goede optie: de basis ketel van Vaillant.

atag cv-ketel

ATAG

ATAG heeft een breed assortiment aan ketels, zodat er voor ieder wat wils is. Vindt u de basis genoeg? Het model ATAGi28c is een cv-ketel met CW4 en levert ongeveer 14 liter warm water per minuut. Voor meer comfort is de ATAG Q42C met CW6 een betere optie. Elke cv-ketel is te combineren met de luxe ATAG One thermostaat: een luxe touchscreen thermostaat.

Laat uw cv-ketel installeren door een cv-monteur uit Flevoland!

Kies voor een professionele cv-ketel service en profiteer van de beste kwaliteit!

Gratis offerte ontvangen

Keurmerken voor cv-ketels en cv-monteurs

Wilt u gebruik maken van een cv-ketel service en bent u op zoek naar een cv-monteur? Let dan eens op keurmerken of brancheverenigingen. Hiermee krijgt u een idee van de kwaliteit van de vakman of het product!

 • Techniek Nederland is een branchevereniging waarbij veel cv-monteurs bij aangesloten zijn. Deze monteurs worden getoetst op kwaliteit en klantvriendelijkheid. Kiest u voor een cv-monteur aangesloten bij Techniek Nederland, dan weet u zeker dat u profiteert van hoge kwaliteit!
 • Het VCA-certificaat wordt alleen uitgegeven aan verwarmingsmonteurs die veilig, gezond en duurzaam werken. Wilt u meer weten over VCA-certificering? Lees dan verder op vca.nl.
 • Gaskeur is een certificaat dat wordt uitgegeven aan producten, cv-ketels in dit geval. Dit is een vrijwillige keuring: als uw cv-ketel het Gaskeur-certificaat heeft, dan gaat het om een duurzame constructie van hoge kwaliteit die voorloopt als het gaat om energie-efficiëncie. Meer hierover leest u op kiwa.com.

Wanneer een cv-monteur uit Flevoland inschakelen?

Wilt u gebruik maken van een cv-ketel service en zoekt u een cv-monteur? Deze is in te schakelen als u last heeft van een cv-ketel storing, als u een cv-ketel reparatie wilt laten uitvoeren of natuurlijk als het tijd is om de cv-ketel te vervangen. Ook als u geïnteresseerd bent in duurzame oplossingen, zoals een warmtepomp of zonneboiler, is het verstandig om een vakman in te schakelen.

Maak gebruik van een cv-ketel service als u:

 • toe bent aan een andere cv-ketel;
 • last heeft van een cv-ketel storing en deze niet zelf kan verhelpen;
 • het onderhoud van uw cv-ketel wilt laten uitvoeren;
 • geïnteresseerd bent in het plaatsen van een warmtepomp of zonneboiler.

cv-monteur Flevoland

Nieuwe cv-ketel in Flevoland nodig? Vraag gratis een offerte aan!

Wilt u een cv-ketel leasen of huren? Of bent u geïnteresseerd in het kopen van een nieuwe cv-ketel? Voor het vervangen, repareren of herstellen van een cv-ketel maakt u het beste gebruik van een professionele cv-service. De verwarmingsmonteur komt bij u langs en lost de storing meestal in een handomdraai voor u op. Zo zit u nooit lang zonder warmte!

Start direct uw gratis offerteaanvraag!

U ontvangt dan zo spoedig mogelijk een prijsopgave van een vakman bij u in de buurt: gratis en geheel zonder verplichtingen. Zo profiteert u van kwalitatieve cv-service tegen de scherpste prijs. Liever direct contact?

Bel nu 085 500 9978

Nu bereikbaar!

Wij zijn u eveneens van dienst als u gebruik wilt maken van de rioolservice of als u hulp nodig heeft bij het oplossen van lekkage. Onze loodgieters en dakdekkers staan 24/7 voor u klaar!