CV ketel Tilburg

CV-ketel Tilburg: razendsnelle 24 uursservice!

Eteb werkt met een team van ervaren verwarmingsmonteurs. Wij zijn snel ter plaatse en hanteren scherpe tarieven. U bereikt ons 24/7 via 085 500 9979.

CV-ketel kapot?

Wanneer u op zoek bent naar een verwarmingsmonteur in Tilburg, bent u bij onze CV-service aan het juiste adres. Door te werken met de allerbeste specialisten weten we iedere CV-ketel die kapot is op de juiste manier te behandelen. U kunt deze service zowel gebruiken voor de installatie, het onderhoud als de reparatie van uw verwarming. Onze CV-service gaat daarnaast zover dat we u ook perfect bij kunnen staan als u gebruik maakt van een hoogrendementsketel. Bent u benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Bel ons via 085 500 9979 of vul het contactformulier in en ontvang een offerte op maat!

Inhoud:

24 uur per dag, snelle service

Als uw CV-ketel of HR-ketel problemen veroorzaakt, is het belangrijk dat er snel een vakman bij komt. Merkt u op dat uw verwarming kapot is, dan is het mogelijk direct contact op te nemen met ons, via 085 500 9979. U krijgt meteen een medewerker aan de lijn, die indien gewenst onmiddellijk een verwarmingsmonteur uit Tilburg uw richting op stuurt. Als u gebruik maakt van onze CV-service voeren zo snel mogelijk het onderhoud of de reparatie uit, zodat uw probleem in no-time is verholpen.

Direct contactcontact met cv-ketel monteurCV-ketel reparateur Tilburg

Onderhoud en reparatie

Iedere verwarming of HR-ketel heeft onderhoud nodig, zodat het apparaat niet kapot zal gaan. Na het installeren raden we u dan ook aan te kiezen voor periodiek onderhoudswerk van de verwarmingsmonteur. Wij zorgen voor de perfecte CV-service, en voeren indien nodig een reparatie uit op uw verwarming in Tilburg.

Aantrekkelijke tarieven

Bij ons staat u nooit voor verrassingen, want alle voorwaarden zult u automatisch op de offerte zien staan. Als uw CV-ketel of hoogrendementsketel daarom kapot is en u wilt gaan voor een reparatie of voor onderhoud, weet u waar u aan toe bent. De CV-service van de verwarmingsmonteur is bovendien altijd aantrekkelijk geprijsd, aangezien wij betaalbare tarieven in Tilburg hanteren. Die installatie van uw verwarming is opeens veel dichterbij!

Onderhoudscontract


Onderhoudscontract verwarmingBij veel installatiebedrijven in Tilburg is het mogelijk om een onderhoudscontract af te sluiten voor uw combiketel. Met deze CV-service profiteert u van verschillende voordelen. Zo verzekert u zich van een periodiek onderhoud van uw verwarming, maar daarbij krijgt u ook korting op reparatiekosten, wordt u sneller geholpen en betaalt u geen voorrijdkosten. Bovendien behoudt u met zo’n periodieke controle de fabrieksgarantie op uw verwarming en loopt u minder risico op een benodigde reparatie. Bij een verwarmingsmonteur uit ons netwerk kunt u verschillende soorten onderhoudscontracten afsluiten. Deze verschillen op basis van de mate van hulp en de besparing op kosten voor reparatie.

Merken


CV ketel merkenEen ervaren loodgieter uit Tilburg zal u kunnen bijstaan bij de installatie, reparatie en het onderhoud van een CV-ketel. Hoewel er vele verschillende merken zijn, denk bijvoorbeeld aan ATAG, Bosch, Vaillant of Intergas, maakt dit voor een professionele verwarmingsmonteur weinig uit. De monteurs die bij onze service aangesloten zijn, hebben een allround kennis, en kunnen u daarom altijd verder helpen, ongeacht het probleem of het merk ketel. Wilt u graag een compleet nieuwe combiketel aanschaffen, maar hebt u geen idee welk van de beschikbare merken het beste aan uw wensen voldoet? Eén van onze professionals helpt u graag een merk uitkiezen dat bij u past.

Hoogrendementsketel


Hoogrendements-ketel Tilburg
Wanneer u op zoek gaat naar een verwarming voor uw woning in Tilburg dan zult u diverse merken en modellen verwarmingsketels tegenkomen waaruit u kunt kiezen. Eén term die u regelmatig zal aantreffen is ‘hoogrendement’ of HR. Een hoogrendement CV-ketel levert een optimaal rendement doordat deze de restwarmte opnieuw gebruikt in het verwarmingsproces. Hiermee bespaart u tevens het verbruik van fossiele brandstoffen, en daarmee op uw energierekening. Andere voordelen van een HR verwarming is dat een verwarmingsmonteur deze gemakkelijk installeert en eenvoudig onderhoudt. Wij helpen desgewenst bij zowel onderhoud als installatie.

Combiketel


combiketel vervangen
Een combiketel vormt voor veel mensen de optimale oplossing voor het verwarmen van warm water en de verwarming. Een combiketel heeft verschillende voordelen zoals weinig benodigde ruimte voor de installatie en een lage kans op storing. Nadeel van een combiketel is dat de warmwatercapaciteit relatief klein is, in vergelijking met een gecombineerde capaciteit van boiler en hoogrendementsketel. Een ander nadelig aspect is dat wanneer het combiapparaat in storing raakt, u direct geen warm water en geen CV meer hebt. Een verwarmingsmonteur uit Tilburg kan altijd langskomen als een onderdeel kapot gaat.

Radiator ontluchten


Radiatoren ontluchten
Eén van de taken die u zelf uit kunt voeren op het gebied van het verwarming onderhoud is het ontluchten van de radiatoren. Hiervoor begint u bij de radiator die zich op het laagste punt bevindt, en werkt u zo verder naar de CV-ketel toe. Hierbij is het handig om een doek bij de hand te hebben om water op te vangen dat uit het systeem komt. Het ontluchten van de radiatoren kan tot gevolg hebben dat u hierdoor tevens de waterdruk in het apparaat bij moet vullen om een storing te voorkomen. Heeft het ontluchten geen effect op het verhelpen van een storing en is de combiketel kapot? Bel dan met de CV-service op 085 500 9979.

Vloerverwarming


Vloerverwarming leggen
Waar veel mensen nog steeds kiezen voor een standaard cv met radiatoren door het hele huis, wordt de populariteit van een vloerverwarming steeds hoger. Een vloerverwarming kan het beste worden aangelegd bij een nieuwbouwpand in Tilburg, maar is tevens aan te leggen in bestaande panden. Voordelen van een vloerverwarming zijn dat u meer ruimte in de woonkamer heeft, en dat de warmte gelijkmatiger door het huis wordt verspreid. Dit is onder andere positief voor mensen met gezondheidsklachten. Via het contactformulier kunt u meer informatie aanvragen omtrent een vloerverwarming.

HRe ketel


hre ketel installatie Tilburg
Naast een standaard hoogrendementsketel, kan u ook een HRe-ketel laten plaatsen. Deze werkt in principe hetzelfde: zodra de thermostaat omhoog wordt gezet begint de HRe-ketel te draaien. Het voordeel van deze verwarmingsketel is echter dat deze op een efficiënte manier naast warmte ook elektriciteit opwekt. Een HRe verwarmingsketel kan in een gemiddelde woning tot wel 2.500 kW per jaar opwekken, dat is bijna de helft van het verbruik! De kostprijs van deze verwarmingsketel ligt hoger dan andere ketels, maar hiermee kan u zonder bouwkundige aanpassingen toch flink besparen op uw energienota.

Design radiatoren


design verwarming
Design radiatoren worden in Tilburg steeds populairder. Vaak vindt men een standaard radiator vervelend omdat ze veel plek in nemen en omdat ze te veel opvallen in het interieur. In nieuwe woningen wordt daarom bijna standaard vloerverwarming aangeboden. Als u geen groot budget hebt om de verwarming zo drastisch om te gooien dan is het installeren van design radiatoren een goede optie. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, maten en kleuren zodat u iets kan kiezen wat precies naar uw smaak is.

Rookgasafvoer


rookgasafvoer onderhouden
Als het gaat om onderhoud wordt er eerder naar de verwarmingsketel gekeken dan de rookgasafvoer. Toch is een goed werkende rookgasafvoer van levensbelang. Als gevaarlijke stoffen niet via de afvoer naar buiten kunnen heeft dat ernstige gevolgen voor uw gezondheid. Als u een onderhoudscontract afsluit voor uw combiketel dan vindt er ook regelmatig onderhoud aan uw rookgasafvoer plaatst. Laat u een nieuwe verwarmingsketel installeren? Laat dan ook een nieuwe rookgasafvoer plaatsen. De afvoer gaat namelijk niet veel langer mee dan de combiketel, dus het is verstandig deze tegelijk te laten plaatsen.

Geeft uw CV-ketel een storing aan? Of moet deze vervangen worden?

Vraag bij de verwarmingmonteurs van Eteb gerust een vrijblijvende offerte aan voor een prijsindicatie. Wij helpen jaarlijks vele klanten in Tilburg.

Spoedklus?

contact met cv-ketel experts Etebcv-ketel offerte

CV-ketel storing


CV-ketel storing verhelpen
Wanneer u last heeft van een storing van de cv-ketel dan kunt u een aantal zaken eerst zelf proberen, voordat u contact opneemt met een ervaren verwarmingsmonteur uit Tilburg. Controleer ten eerste of er spanning aanwezig is. Het tweede wat u moet nagaan is of de waakvlam brandt (als er een waakvlam is). Ten derde is het aan te raden om te controleren of de gaskraan open staat. Is dit allemaal het geval, dan adviseren de professionals van onze cv-service om de ketel te resetten. Tot slot dient u de hoogte van de waterdruk te checken (minimaal 1.5 bar). Komt u er niet uit? Raadpleeg een verwarmingsmonteur!

Ketel bijvullen


CV-ketel bijvullen
Het bijvullen van de verwarmingsketel heeft diverse voordelen. Zo kunt u hiermee zorgen voor een verbeterde werking van de verwarming, een beter rendement en zal ook de ketel een langere levensduur hebben wanneer deze regelmatig wordt bijgevuld. Het bijvullen van de cv-ketel is een relatief gemakkelijke klus. Het enige wat u hiervoor nodig heeft is een trechter of vulslang. Laat de verwarming altijd eerst afkoelen voordat u de ketel bijvult. Zo voorkomt u problemen. Zorg bovendien dat er geen lucht in de hr-ketel komt tijdens het vulproces. Dit kan leiden tot borrelende buizen en een verminderde werking van de radiatoren.

Thermostaat vervangen


Thermostaat repareren Tilburg
Traditioneel werden verwarmingen gekoppeld aan een handbediende thermostaat. Hoewel een dergelijke thermostaat vaak prima z’n werk doet, zijn er tegenwoordig vele andere thermostaten die zorgen voor een hoger wooncomfort en een besparing van de stookkosten: klokthermostaten. Deze thermostaat kunt u programmeren voor een bepaald tijdstip en een bepaalde temperatuur. De installatie van een dergelijke thermostaat vraagt weinig expertise, het is alleen van belang dat u de huidige tijd goed instelt, en rekening houdt met de voltage waarop uw verwarming werkt.

Radiator vervangen


Radiator vernieuwen Tilburg
Bent u bezig met het aanpassen van het interieur in huis en wilt u eigenlijk ook niet meer tegen de lelijke radiator aankijken? Het is tegenwoordig mogelijk om radiatoren te kopen die eruit zien als een elegant kunstwerk, een plankenmuurtje of enkele stalen buizen. Wilt u de radiator vervangen door een model met meer capaciteit? Kies dan voor een variant met een extra paneel, maar van dezelfde grootte. Hiermee voorkomt u dat u de waterleiding en aansluitpunten eveneens moet aanpassen. Bent u benieuwd naar de modellen die passen bij uw huidige systeem? Een verwarmingsmonteur uit ons netwerk in Tilburg informeert u graag via het contactformulier.

CV-ketel installeren


cv-ketel installeren
Veel mensen denken dat de installatie van een nieuwe cv-ketel een relatief makkelijke klus is die eventueel zelfs eigenhandig kan worden uitgevoerd. Dit is niet het geval. Wanneer een installateur die zich bij ons netwerk in Tilburg heeft aangesloten de nieuwe ketel komt installeren, dan zal deze ten eerste het oude apparaat verwijderen, en dan de nieuwe plaatsen. Vervolgens zal hij de kranen en het expansievat vervangen. Tot slot wordt de cv-ketel door de specialist ingeregeld. Dit betekent dat hij zo wordt afgesteld dat het optimale rendement wordt behaald. Hiermee is het mogelijk om aanzienlijk op de stookkosten te besparen. Vraag vrijblijvend om meer informatie.

CV plaatsen


cv-ketel verplaatsen
Het monteren van een HR verwarmingsketel is aan diverse voorwaarden verbonden. Zo is het bijvoorbeeld noodzakelijk om de rookgasafvoer op de juiste plek te zetten, waarbij met name de afstand naar de openlucht van belang is. Een andere belangrijke regel is dat aan weerszijden van de cv-ketel voldoende werkruimte overblijft. Hoewel de minimale vereiste verschilt per apparaat moet die sowieso 15 centimeter zijn. Andere regels voor het monteren van de verwarmingsketel worden per fabrikant uitgegeven. Lees altijd goed de handleiding na voordat u bepaalt waar de nieuwe cv-ketel moet komen. Een verwarmingsmonteur uit Tilburg helpt u desgewenst graag met de installatie.

CV-ketel vervangen


CV-ketel reparatie Tilburg
Omdat de kosten voor een CV-ketel relatief hoog zijn, raden wij aan eerst te kijken naar de opties voor het vervangen van enkele onderdelen voordat u de gehele installatie gaat vervangen. Een verwarmingsmonteur van onze CV-service kan indien desgewenst bij u in Tilburg langskomen om te de mogelijkheden en het kostenplaatje te bespreken. Gemiddeld gaan wij uit van een levensduur van 12-15 jaar van een HR-ketel. Dit betekent dat bij een storing voor deze periode goed onderhoud in combinatie met een incidentele reparatie voldoende moet zijn voor een juiste werking.

Kosten CV-ketel


cv-ketel kosten Tilburg
Wanneer uw huidige verwarmingsketel kapot is gegaan, dan hebt u de keus uit een groot aantal modellen en merken voor een nieuw exemplaar. De kosten voor een nieuwe verwarming zijn aanzienlijk, en variëren gemiddeld tussen de €700,- en €1500,-. De exacte kosten zijn afhankelijk van de gewenste warmwater capaciteit en het beschikbare vermogen. Daarnaast wordt de prijs bepaald door een eventuele installatie, en de voorspelde levensduur van het apparaat. Hebt u weinig budget? Overweeg dan om een CV-ketel te huren of te leasen. Wij voorzien u graag van meer informatie.

Europese wetgeving


wetgeving cv-ketels
Vanuit de Europese Commissie is op 26 september 2015 een nieuwe wet ingesteld met het oog op de beperking van het verbruik van fossiele brandstoffen. Dit betekent dat alleen ketels met een hoog rendement nog mogen worden verkocht. Het gevolg van de nieuwe wetgeving is dat eigenaren van een Verbeterd Rendement ketel aangesloten op een CLV systeem, of een gemetseld afvoerkanaal, in de problemen komen wanneer hun verwarming onherstelbaar kapot gaat. Zij zullen in dit geval een verbouwing op het afvoerkanaal moeten toepassen, om zo een HR-ketel te kunnen aansluiten.

Vermogen CV-ketel


cv-ketel benodigd vermogen
Bij de aanschaf van een nieuwe combiketel heeft u de keuze uit verschillende modellen. Het is dan met name belangrijk om te letten op het vermogen van de CV-ketel. Het vermogen zegt namelijk wat voor ruimte de verwarmingsketel kan opwarmen. Voor een kleine, goed geïsoleerde woning heeft u uiteraard minder vermogen nodig dan voor een oude, slecht geïsoleerde boerderij. Welk vermogen u nodig heeft hangt dus af van de grootte van uw woning, de isolatiewaarde en het aantal personen in het huishouden. Een woning met een inhoud van 500m3 heeft u ongeveer 24kW nodig. Een verwarmingsmonteur uit ons netwerk in Tilburg kan u hierover adviseren.

CV-ketel huren of kopen?


ketel huren of kopen?
Als uw oude combiketel kapot gaat en een reparatie niet voldoende is, zal u het geheel moeten vervangen. De aanschaf van een verwarmingsketel is echter een flinke investering en is in sommige gevallen onhandig. Als u binnenkort gaat verhuizen, bijvoorbeeld. In dat geval is het ook mogelijk om een verwarmingsketel te huren. Hierbij betaalt u een vast bedrag per maand. De kosten voor het installeren van de ketel zit bij de huurprijs inbegrepen. Omdat u niet de eigenaar bent, bent u ook niet verantwoordelijk voor het onderhoud. Dit wordt periodiek uitgevoerd door de verhuurder. Ook deze kosten zitten bij de huurprijs inbegrepen.

Werkgebied Tilburg

Razendsnel ter plaatse

Indien uw verwarming kapot is, is het zaak er zo snel mogelijk bij te zijn. Door met ons contact op te nemen, heeft u dankzij onze 24/7 service supersnel een verwarmingsmonteur over de vloer. Zowel voor de installatie, het onderhoud als de reparatie zorgen wij dat u snel een vakman bij u thuis heeft. We voorzien u met de beste CV-service voor uw CV-ketel en HR-ketel en maken gebruik van moderne materialen. Dit alles met als doel u verder te helpen in Tilburg!

Direct contact: 085 500 9979


Bent u benieuwd naar onze CV-service in Tilburg? Wilt u weten wat wij voor uw verwarming kunnen betekenen? Voor al uw vragen aan de verwarmingsmonteur kunt u terecht bij ons contactformulier. Wij sturen u een offerte op maat voor service in Tilburg, waarna u zelf de keuze kunt maken of u met ons in zee wilt gaan. De installatie, het onderhoud of de reparatie van uw CV-ketel of HR-ketel wordt een gemak; wij lossen het voor u op! Ook voor problemen aan uw riolering, het dak of het verhelpen van lekkage bent u bij ons aan het juiste adres.

contact met etebTelefonisch contact monteur Eteb