CV-ketel vervangen?

Een CV is een belangrijk onderdeel van uw woning. Het voorziet u van warm water waarmee u radiatoren worden verwarmd en zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt. Een verwarmingsinstallatie is bijna onmisbaar in elke woning. De vraag is, wat voor installatie laat u installeren? Neemt u een HR- of een VR ketel? Iedere verwarmingsketel heeft zijn voor- en nadelen.

Wij leveren alle merken

Indien u uw verwarmingssysteem wilt vervangen dan zijn er diverse opties. Er zijn heel wat merken op de markt die CV installaties verkopen of verhuren. Een aantal merken voor u op een rijtje: ATAG, AWB, Bosch, Daalderop, Ferroli, Intergas, Nefit, Remeha, Vaillant. Een compleet overzicht van merken vindt u hier. Elk van deze merken hebben meerdere ketels in de aanbieding. Met prijzen die beginnen bij €600,- en stoppen bij een prijs van €3.000,-. Voor iedere wens is een geschikt een verwarmingssysteem op de markt.

CV-ketel vervangen

Nieuwe CV-ketel aanschaffen? Alle merken tegen een scherpe prijs!

Eteb levert en installeert CV-ketels en HR-ketels tegen aantrekkelijke tarieven. Vraag eens vrijblijvend en kosteloos een offerte aan!

Gratis offertes aanvragen

Een reguliere verwarmingsketel of VR ketel

VR staat voor een ‘verbeterd rendement’, deze installatie wordt op de meeste sites gewoon beschreven als een reguliere CV. Deze CV installatie zet 70 tot 80% van uw aardgas om in nuttige warmte. Er gaat dus als nog 20 tot 30% van de warmte verloren. Een voordeel ten opzichte van de HR installatie is dat de VR-ketel een stuk goedkoper is. Een VR is rond gemiddeld zo’n €500,- goedkoper ten opzichte van een HR installatie die snel uitkomen op een prijs van €2.000,-. Net als de HR-ketel gaat ook de VR-ketel lang mee als u deze goed onderhoudt. Dat kan wel 12 tot 15 jaar zijn voordat u de centrale verwarming weer moet vervangen.

CV-ketel merken

HR-ketel

HR staat voor “hoog rendement”, dat betekent dat deze verwarmingsketel een hoog rendement behaalt. De verwarmingsketel behaalt een rendement van 100% of meer. 100% van de energie die wordt gebruikt wordt omgezet in nuttige warmte. Niet alle warmte die uw CV-ketel produceert is “nuttige” warmte. Warmte die uit uw schoorsteen verdwijnt, is ook warmte maar dat wordt niet nuttig gebruikt. De HR-ketel gebruikt alle warmte en zet dit om in nuttige warmte. U bespaart op deze manier jaarlijks €250,- op uw stookkosten. U heeft de kosten van uw verwarmingsinstallatie er dan binnen 8 jaar uit. Het overschakelen naar een HR installatie is daarom geen onverstandige keuze.

Vervangen

Een CV gaat lang mee, ongeveer 12 tot 18 jaar. Rond de 15 jaar is de CV technisch gezien aan vervanging toe. Na 15 jaar is de kans dat uw verwarmingsketel defect raakt het grootst. U moet als de verwarmingsketel kapot gaat snel beslissen of u de installatie laat repareren of vervangen. De reparaties bij een 15 jarige verwarmingsketel zijn duur. Een groot voordeel van vervangen is dat de nieuwe centrale verwarming zo’n 5 tot 20% zuiniger is dan dat uw huidige installatie was. Heeft u het geld niet liggen, dan is een reparatie de beste optie.

Kopen of huren?

Is uw centrale verwarming defect of is hij al 15 jaar oud en daardoor aan vervanging toe? Dan staat u voor een keuze, gaat u een verwarmingsketel kopen of huren? Aan beide factoren zitten voordelen. Gaat u namelijk een installatie kopen, dan bent u over het algemeen goedkoper uit. U bent direct eigenaar en u heeft geen bijkomende kosten. Vervolgens kunt u de keuze maken of u er een onderhoudscontract bij wilt of niet. Gaat u een installatie huren dan bent u over het algemeen iets duurder uit. Huren heeft daarin wel een aantal voordelen. U bent namelijk niet in een keer een hele hap geld kwijt en u geniet wel direct van een nieuwe ketel. Een ander groot voordeel is dat het onderhoud en de reparaties van uw ketel bij de huurprijs zitten inbegrepen.

Onderhoudscontract nodig?

Een onderhoudscontract heeft veel voordelen. In de loop der tijd gaan bepaalde onderdelen slijten of roesten. Bij een onderhoudsbeurt worden deze onderdelen voor u vervangen. De CV-ketel specialist komt dan eens in de twee jaar bij u langs om uw ketel te controleren op roest en slijtage. Mocht er eerder iets aan de hand zijn met uw ketel, dan kunt u gerust bellen met de specialist. Zij komen dan langs om uw verwarmingsinstallatie weer te repareren. Dit brengt dan geen extra kosten met zich mee omdat u maandelijks al een vast bedrag betaald aan het onderhoudscontract. U heeft keuze uit twee verschillende contracten, een contract van rond €5,- per maand, een service en onderhoudscontract en een contract van rond de €16,- per maand, een warmtegarantie-contract. Bij het service- en onderhoudscontract van €5,- tot €12,- per maand krijgt u een tweejaarlijks onderhoud, hulp bij storing en een dekking voor onderhouds- en voorrijkosten. Bij het warmtegarantie-contract van €10,- toto €16,- per maand krijgt u ook een tweejaarlijks onderhoud, hulp bij storing en een dekking voor onderhouds- en voorrijkosten. Het warmtegarantie-contract biedt ook nog eens extra voordelen want u betaald namelijk geen uurloon bij reparaties en ook geen materiaalkosten. Interesse? Eteb is werkzaam in de provincies Noord-Holland, Flevoland, Zuid-Holland en in Breda en omgeving. Neem vrijblijvend contact met ons op, wij adviseren u omtrent de mogelijkheden.

Keurmerk

Keurmerk
Net als op sloten zit er ook op centrale verwarmingsinstallaties een keurmerk. Dit keurmerk heet in de CV branche een “Gaskeur” en geeft aan of een centrale verwarming energiezuinig, comfortabel, een schone verbranding heeft en of er aansluitingsmogelijkheden zijn voor een zonneboiler. Heeft een CV installatie een gaskeurmerk, dan weet u dat de installatie voldoet op deze punten. Er zijn verschillende soorten gaskeurmerken, gaskeur-CW, -HRww, -SV en –NS.

Prijzen

CV-ketel prijzen
De prijzen van een CV-ketel variëren tussen de €1.500,- en de €3.000,-. Het ligt er aan of u de keuze maakt of u op twee plekken tegelijk warm water kunt gebruiken of niet. U heeft daarom een grotere CV-ketel inhoud nodig. Daar betaalt u aanzienlijk meer voor. Bij de aanschaf van nieuw verwarmingssysteem ontvangt u 2 jaar garantie. Op de warmtewisselaar ontvangt u zelfs 15 jaar garantie. Het is verstandig te informeren naar de garantievoorwaarden voordat u tot aanschaf over gaat.

Offerte aanvragen

Verwarmingsketel offerte
Bent u benieuwd wat u kwijt bent als u uw CV-ketel gaat vervangen? Vraagt u dan eens geheel vrijblijvend een offerte aan. Wij zullen u vervolgens een scherpe prijs bieden voor het vervangen van uw centrale verwarming. Heeft u thuis een CV-ketel die inmiddels al 15 jaar oud is, dan doet u er goed aan om deze te vervangen. Nu heeft u namelijk nog alle tijd om een nieuwe ketel uit te zoeken, als uw ketel eerdaags kapot gaat dan moet u snel een beslissing nemen en dat kan wel eens duurder uitvallen. Vraag eens vrijblijvend een offerte aan.