Dakdekker in Amersfoort nodig?

Scherpe tarieven, snel ter plaatse, 24-uurs service!

Bel 085 500 9921
Offerte aanvragen

Wij werken in uw regio samen met:

dakdekker [var1]

Dakdekker Amersfoort

Bent u op zoek naar een erkend dakdekker uit Amersfoort? Dan bent u bij Dakdekkersbedrijf Eteb aan het juiste adres. Elke dakdekker uit ons netwerk helpt u met alle plezier bij een dakreparatie, dakrenovatie, dakonderhoud, dakreiniging, of het aanbrengen van een dakcoating over de dakpannen. Is er een probleem met uw dakbedekking en is daardoor een daklekkage ontstaan? Ook daarvoor is het mogelijk de medewerkers van ons dakdekkersbedrijf in te schakelen.

Wilt u weten wat de kosten zijn voor het verhelpen van een dergelijk probleem of voor het toepassen van bijvoorbeeld een dakreiniging? Aarzel dan niet om ons contactformulier in te vullen. Bel naar 085 500 9921 voor direct contact met een dakdekker uit Amersfoort. Wij garanderen dat wij u snel en vakkundig zullen helpen bij alle dakwerken.

Ruim 25 jaar ervaring in dakwerken

De specialisten van ons dakdekkersbedrijf in Amersfoort hebben allen jarenlange ervaring op het gebied van dakwerken. Dit betekent dat zij hun hand niet omdraaien voor een dakreiniging, dakrenovatie, of het aanbrengen van een dakcoating. En dat ook het dakonderhoud en het schoonmaken van de regenpijpen geen probleem voor hun is. Bij ons dakdekkersbedrijf eisen we bovendien dat elke dakdekker zich regelmatig laat bijscholen. Zo maken zij bijvoorbeeld bij het opsporen van daklekkage altijd gebruik van de nieuwste technieken.

Direct contact

Wanneer u op zoek bent naar een dakdekker uit uw regio, dan kunt u ons contactformulier invullen. In sommige situaties heeft u echter direct de professionele hulp van een dakdekker nodig, bijvoorbeeld bij een beschadiging aan uw dakbedekking. In dit geval kunt u gebruik maken van onze 24uurs service. Door te bellen naar 085 500 9921 krijgt u direct contact met een dakdekkersbedrijf uit Amersfoort. Een dakdekkersbedrijf staat dag en nacht voor u klaar zodat uw dakreparaties zo spoedig mogelijk uitgevoerd worden. Dankzij onze 24uurs service profiteert u zo snel mogelijk weer van een optimaal wooncomfort.

ContactTelefonisch contact

085 500 9921
dakreparatie door dakdekker Amersfoort

Dakreparatie

Elk dakoppervlak moet een hoop doorstaan om de binnenkant van uw woning te beschermen. Het is dan ook niet geheel ongebruikelijk dat er na verloop van tijd beschadigingen aan de dakbedekking of aan andere dakelementen ontstaan. Eén van de dakdekkers werkzaam bij een dakdekkersbedrijf uit Amersfoort zal u met plezier ondersteunen bij het uitvoeren van een benodigde dakreparatie. Bij een dakreparatie voert de dakdekker werkzaamheden uit die bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van het geheel. Bij platte daken kunt u hierbij denken aan het repareren van de dakgoten of het herstellen van een scheur in het dakleer. Bij hellende daken kan het ook voorkomen dat een reparatie benodigd is bij de dakkapel of het dakraam. Als deze onderdelen niet goed op elkaar aansluiten zult u te maken hebben met een verlaagde isolatiewaarde, wat uw wooncomfort tevens zal verlagen. Voor een dakreparatie moet u wel rekening houden met enige overlast gedurende één of zelfs meerdere dagen, afhankelijk van het type reparatie. Denkt de dakdekker dat een reparatie alleen niet voldoende is voor het oplossen van uw problemen? Dan zal hij u informeren over de mogelijkheden en kosten voor een dakrenovatie, zo maakt u zelf een goede afweging.

Daklekkage

daklekkage verhelpen door dakdekkersbedrijf Amersfoort
Er zijn diverse oorzaken voor daklekkage aan te wijzen. De meest voorkomende zijn problemen door de veranderende weersomstandigheden, slijtage van dakbescherming, constructiefouten bij dakraam of dakkapel, en verstopping van de dakgoten. Om de exacte locatie op te sporen maken de medewerkers van ons dakdekkersbedrijf in Amersfoort gebruik van innovatieve lekdetectie technieken. Een voorbeeld hiervan is rookgasdetectie. Hierbij spuiten wij rookgas onder de dakspanten om te kijken waar het gas ontsnapt. Vervolgens helpt onze dakdekker u natuurlijk ook graag bij het verhelpen van het probleem. De kans op wateroverlast vermindert aanzienlijk door het aanbrengen van een dakcoating over de dakpannen.

Loodslab vervangen

loodslab laten vervangen
Wanneer er van de dakconstructie twee losse onderdelen op elkaar aansluiten, dan dekken wij deze vaak af met zogeheten loodslabben. Deze loodslabben zorgen ervoor dat er langs de naden van de dakonderdelen geen water naar binnen zal lopen. Een loodslab is dan ook een soort dunne bovenlaag die u op tijd moet vervangen om wateroverlast te voorkomen. Het vervangen van een loodslab is niet heel ingewikkeld. Wel bestaan hierbij twee belangrijke aandachtspunten. Ten eerste moet u de voegen onder de loodslab herstellen zodra u de loodslab vervangt. Ten tweede dient u de loodslabben zo te plaatsen dat zij elkaar aan de zijkanten overlappen.

Vakkundige dakreparatie in Amersfoort?

Bel voor direct contact. U krijgt direct een vakman aan de lijn. 24/7 bereikbaar!

085 500 9921

Plat dak repareren

Verreweg de meeste dakreparaties in Amersfoort worden uitgevoerd op platte daken. Dat is niet heel verrassend, gezien het feit dat dit oppervlak constant wordt blootgesteld aan diverse weersomstandigheden. Wist u dat stilstaand water een negatief effect heeft op de kwaliteit van het dakleer? Doordat de hoeveelheid aan vocht het materiaal aantast ontstaan er daklekkages. Deze hebben grotere vochtproblemen als gevolg. Als er scheurtjes ontstaan in het dakleer, dan zal de dakdekker dit met behulp van een reparatiestrip repareren. Afhankelijk van het materiaal wordt de strip verlijmd of vast gebrand, wat in beide gevallen voor een waterdicht resultaat zorgt.

Nokvorst reparatie

Om de nok van een hellend dak goed af te sluiten, wordt hiervoor gebruik gemaakt van een nokvorst. Nokvorsten zijn dan ook speciaal gevormde dakpannen. Een reparatie hieraan is noodzakelijk als de nokvorst beschadigd is geraakt, of als deze niet langer goed vast zitten. Vooral dit laatste is vaak de oorzaak van een nokvorst reparatie in Amersfoort. Bij oudere woningen werd bij het aanbrengen van de nokvorst veel gebruik gemaakt van cement. Doordat het cement op den duur vocht opneemt, zal het bij vorst gaan bevriezen. Dit houdt in dat het cement gaat barsten, met als gevolg dat de nokvorst niet langer goed bevestigd is.

dakrenovatie in Amersfoort

Dakrenovatie

Regelmatig krijgen wij van klanten uit Amersfoort de vraag wat het exacte verschil is tussen het onderhouden van het dak en het uitvoeren van een dakrenovatie. Het antwoord hierop is simpel. Het dakonderhoud wordt door een dakdekkersbedrijf uitgevoerd om de kwaliteit van het dak te behouden, terwijl een dakrenovatie erop gericht is om de kwaliteit en uitstraling te verbeteren. Dakonderhoud vormt daarom altijd een onderdeel van een dakrenovatie, maar kan eveneens apart worden uitgevoerd. Een dakrenovatie bestaat echter uit veel meer mogelijke werkzaamheden. Eén van de meest rigoureuze werkzaamheden binnen de term dakrenovatie, is het vervangen van de dakconstructie. Gelukkig is dit in de meeste gevallen niet nodig, en voldoet het versterken van de constructie. Pas wanneer de constructie is aangetast door houtrot zult u een dakdekker moeten inschakelen voor het vervangen van het complete dak. Andere mogelijke werkzaamheden zijn het aanbrengen van dakisolatie aan de binnen- of buitenzijde, het plaatsen of vervangen van een dakkapel en ook het vervangen van de dakgoten behoort tot een dakrenovatie. Heeft u een schoorsteen? Dan kunt u ook deze laten renoveren door een dakdekker uit Amersfoort. Schoorstenen met achterstallig onderhoud zijn namelijk grote warmtelekken in uw woning en vergroten tevens de kans op lekkages.

Dak vervangen

dak vervangen Amersfoort
Waar het vernieuwen van de dakpannen nog een klus is die u zelf zou kunnen afhandelen, is de vervanging van een volledig pannendak een taak die u beter kan overlaten aan ervaren medewerkers uit ons dakdekkersbedrijf in Amersfoort. Bij het vervangen van het volledige dak, bouwen wij deze vanaf niets weer op. Dit betekent dat wij wel enige tijd voor de klus nodig zullen hebben.

Tijdens de werkzaamheden streven wij ernaar om altijd een deel van uw woning bedekt te houden, zodat u er weinig overlast van heeft. Wel raden wij aan in de lente- of zomermaanden met deze dakvervanging te starten.

Dakisolatie

dak isoleren
Het isoleren van daken levert u vele voordelen op, maar het grootste voordeel is toch wel het verminderen van uw stookkosten. Bij zowel hellende als platte daktypes biedt het dakdekkersbedrijf u de keuze uit een aantal verschillende isolatiemethodes: een warm- en koud-dak constructie. Bij een warme constructie plaatst de dakdekker de isolatie aan de buitenzijde van het dakbeschot. Hierbij neemt het geheel de warme temperatuur van binnen aan, vandaar de naam. Dit is bij een hellend dak een behoorlijk ingrijpende klus die ervoor zorgt dat uw dakpannen een paar centimeter verhoogd worden. De meeste klanten uit Amersfoort kiezen daarom voor een koude constructie. Het isolatiemateriaal wordt dan aan de binnenzijde aangebracht. Vraag een dakdekker uit Amersfoort naar de mogelijkheden.

Dakgoten vervangen

vervangen van de dakgoten
Is het schoonmaken van de dakgoten niet afdoende om wateroverlast te voorkomen? Het is natuurlijk mogelijk om uw dakgoten te laten vervangen. De installatie van nieuwe dakgoten kan leiden tot een verbeterde hemelwaterafvoer, waardoor de kans op wateroverlast met wel vijftig procent kunt verminderen. Wilt u graag nieuwe dakgoten of regenpijpen voor een optimaal hemelwaterafvoer, maar installeert u deze liever niet zelf? Stel u dan in verbinding met een dakdekker uit Amersfoort. Deze kan met behulp van innovatieve technieken en het juiste gereedschap de dakgoten binnen korte tijd hebben geïnstalleerd. U hebt hier zelf geen omzien meer naar.

Boeidelen vervangen

boeidelen vervangen Amersfoort
Een andere klus op het gebied van dakrenovatie die wij voor u kunnen uitvoeren is het vervangen van de boeidelen. Het vernieuwen van de boeidelen is geen ingewikkelde klus, en kan desgewenst door u zelf worden uitgevoerd. U dient alleen een dakdekker in te schakelen wanneer de waterkering aan de boeidelen gekoppeld is. In dat geval is het noodzakelijk dat een medewerker van een erkend dakdekkersbedrijf uit Amersfoort de waterkering vakkundig demonteert en verwijdert, voordat de boeidelen kunnen worden vervangen. De nieuwe boeidelen aanbrengen is het eenvoudigst wanneer u kiest voor boeidelen in exact dezelfde afmetingen. De ophanging blijft daarmee namelijk gelijk.

Schoorsteen renovatie

schoorsteenrenovatie
Een schoorsteen renovatie is een klus die tegenwoordig nog maar weinig hoeft te worden toegepast. De meeste mensen maken niet meer gebruik van een open haard, en kunnen dan ook het beste hun schoorsteen laten afsluiten. Door deze af te sluiten voorkomt u dat vogels in de schacht kunnen nestelen. Maakt u hier toch nog wel eens gebruik van, dan raden wij aan om deze regelmatig te laten reinigen. Daarnaast is eens in de 15 jaar ook een schoorsteenrenovatie nodig. Bij de renovatie van de schoorsteen zullen wij zowel het rookkanaal als de buitenkant van de schoorsteen herstellen voor een optimaal resultaat. De dakdekker zal het voegwerk en de loodslabben bekijken indien u een gemetselde schoorsteen heeft.

Schoorsteen verwijderen

schoorsteen verwijderen
Omdat er tegenwoordig maar weinig meer gebruik wordt gemaakt van de schoorsteen, is het een optie om deze te verwijderen. Het fundament van de schoorsteenschacht ligt meestal in de kruipruimte, en gaat zo in één keer naar boven. Wanneer u enkel de schoorsteen uit de benedenverdieping haalt, dan is het dus noodzakelijk om de schoorsteenschacht bij de bovenverdieping te stutten. Zo voorkomt u het risico op instortingsgevaar. Wilt u zelf de schoorsteen verwijderen? Hou dan rekening met een hoop puinafval. Bestel een sterke puinzak, of een container bij uw bouwmarkt in Amersfoort. Vaak wil men bij de bouwmarkt de volle zakken ook weer ophalen. Op deze manier zorgt u voor een duurzame verwijdering van het puin en heeft uw erf snel weer een prettige aanblik.

Dakpannen vervangen

Het vervangen van dakpannen hoeft vaak maar eens in de 20 jaar te gebeuren. Toch kan het voorkomen dat er tijdens een hevige storm enkele pannen verschuiven. Het recht leggen van deze dakpannen is een klus die u zelf zou kunnen uitvoeren. Maak hiervoor gebruik van een stevige ladder, en zorg dat u geschikte werkhandschoenen draagt. Uw eigen veiligheid is bovendien het belangrijkst: ga nooit het dak op tijdens een regenbui of als het hard waait. Bent u bezig met het recht leggen van de dakpannen? Controleer dan eveneens de onderliggende dakspanten op beschadigingen.

Rieten dak vervangen

Vele klanten denken dat rieten daken een korte levensduur hebben. Tegenwoordig valt dit echter heel erg mee, en hoeft u het riet maar eens in de 45 tot 50 jaar door een dakdekkersbedrijf te laten vervangen! In de praktijk merken wij dat steeds meer klanten hun riet al na 35 jaar laten vervangen. Hoewel dit op functioneel vlak nog niet nodig is, ziet het nieuwe riet er wel een stuk mooier uit. Waar het riet in het verleden voornamelijk op open constructies werd geplaatst, worden er tegenwoordig enkel nog gesloten constructies gebruikt. Houd er rekening mee dat dit de kosten flink beïnvloedt als u op dit moment nog geen gesloten constructie heeft.

Dakdekker nodig voor dakonderhoud of een renovatie?

Bel voor direct contact of vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan via het formulier.

Bel 085 500 9921
Offerte aanvragen
dakonderhoud Amersfoort

Dakonderhoud

Een dakdekkersbedrijf uit Amersfoort zal u met alle plezier ondersteunen bij het reinigen en onderhouden van uw dakoppervlak. Goed dakonderhoud is cruciaal in het behouden van de kwaliteit. Vele klanten denken dat het onderhoud enkel bestaat uit het afhandelen van een dakreparatie, maar een goede onderhoudsbeurt bestaat uit vele verschillende onderdelen. De eerste stap in het dakonderhoud is het uitvoeren van een dakinspectie. Het dakdekkersbedrijf controleert de staat van het dak en constateert hierbij de zwakke plekken en beschadigingen die hersteld moeten worden. Zo wordt het voor u duidelijk of uw dakbedekking al aan vervanging toe is, of dat deze nog een paar jaar lang mee kunnen. Om de kwaliteit van het oppervlak te behouden is het daarnaast belangrijk om een goede dakreiniging uit te laten voeren. Alle vervuiling zal de dakafwerking aantasten, waardoor het belangrijk is om deze te verwijderen. Denk aan het wegspoelen van bijvoorbeeld mosgroei of algen. Kleine reparaties worden tijdens de onderhoudsbeurt direct afgehandeld. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het rechtleggen van één of enkele dakpannen of het verhelpen aan een beschadiging aan de dakkapel. De prijs voor het dakonderhoud is afhankelijk van een groot aantal factoren, waaronder de tijd die de klus kost.

Dakreiniging

dakreiniging Amersfoort
Veel van onze klanten uit Amersfoort zorgen ervoor dat hun dakgoten en regenpijpen jaarlijks worden schoongemaakt, en dat het waterafvoer zonder problemen verloopt. De meeste mensen weten echter niet dat het tevens belangrijk is om het dak schoon te houden. Hiermee bedoelen we dat de dakreiniging van de dakpannen of andere dakbedekking noodzakelijk is, om de aangroei van mos en algen te voorkomen. Een dakreiniging kunt u het beste overlaten aan een ervaren dakdekker. Deze zorgt er met de juiste technieken voor dat uw dak zich in een zo optimaal mogelijke staat zal bevinden. Combineer een dakreiniging met het plaatsen van een dakcoating voor het beste resultaat.

Dakcoating

dakcoating Amersfoort
Een ander manier om het dak te beschermen tegen de invloeden van weer, wind en de groei van mossen en algen is het aanbrengen van een dakcoating. Een dakcoating is vergelijkbaar met een impregneer laag over de gevel. Bij een dakcoating wordt er een speciaal middel aangebracht over de dakpannen, waardoor de wortels van groen zich niet door een poreus gedeelte naar binnen kunnen wurmen. Dankzij een dergelijke dakcoating voorkomt u dat er vochtproblemen ontstaan, en verlengt u de levensduur van de dakbescherming. Door het combineren van klussen zoals een dakrenovatie, dakcoating en dakreiniging bespaart u op de kosten.

Dakgoten schoonmaken

dakgoten schoonmaken in Amersfoort
Een groot deel van het dakonderhoud bestaat uit het schoonmaken van de dakgoten en regenpijpen, en het aanbrengen van een dakcoating. De professionals van ons dakdekkersbedrijf verzorgen voor u onder andere: de installatie van bladvangers, noodzakelijke dakreparaties, het verwijderen van vuil uit de dakgoten en het ontstoppen van regenpijpen.

Het schoonmaken van de dakgoten kunt u zelf uitvoeren, mits u beschikt over een stevige ladder, goede werkhandschoenen en een stofbril. Begin altijd met het verwijderen van het vuil uit de dakgoten met een tuinschepje. De tweede stap in het schoonmaken is het doorspoelen van de dakgoten en regenpijpen. Tot slot raden wij aan om alle elementen te inspecteren op beschadigingen. Zo voorkomt u problemen in de toekomst. Door het reinigen van de dakgoten te combineren met een dakreiniging is het mogelijk aanzienlijk op de kosten te besparen.

Regenpijpen

onderhoud van regenpijpen
De meeste regenpijpen worden gemaakt van zink, maar tegenwoordig wordt er ook vaak kunststof gebruikt. Kunststof is een veelzijdig materiaal en een stuk goedkoper dan zink. Door regelmatig onderhoud te plegen aan uw regenpijpen kunt u de levensduur aanzienlijk verlengen. Daarnaast voorkomt u schade en lekkages door goed onderhoud te laten plegen door een dakdekkersbedrijf.

Maak uw regenpijpen minstens één keer per jaar goed schoon. Verwijder vuil en aanslag en zorg ervoor dat er geen verstoppingen in de regenpijp zitten. Deze verstoppingen kunnen leiden tot grote waterschade. Zijn uw regenpijpen verouderd of teveel beschadigd? Laat ze dan vervangen door nieuwe exemplaren.

Dakinspectie

Eén van de werkzaamheden die de specialisten van ons dakdekkersbedrijf uit Amersfoort uitvoeren om de kwaliteit van de dakonderdelen te waarborgen is een dakinspectie. Bij een dakinspectie zal een dakspecialist alle verschillende dakonderdelen controleren op eventuele beschadigingen en andere problemen. Mocht er tijdens de dakinspectie een probleem geconstateerd worden, dan handelt onze dakdekker direct de nodige dakreparatie af. Het is mogelijk dat er bij de dakinspectie niets gevonden wordt. Veel mensen vinden het dan zonde van het geld. U moet echter maar zo rekenen dat wanneer er wel iets gevonden wordt, u aanzienlijk zult besparen op de reparatiekosten.

Een onderhoudscontract, wat voor u?

Wilt u zich geen zorgen meer hoeven te maken over het dakonderhoud? Dan is het een optie om een onderhoudscontract af te sluiten bij een dakdekkersbedrijf bij u in de regio. Met een onderhoudscontract wordt het onderhoud door het bedrijf geregeld, en zult u enige tijd voor dat het weer tijd wordt voor een onderhoudsbeurt benaderd worden door een erkend dakdekker. Het dakdekkersbedrijf zorgt voor alle materialen. U hoeft dus nergens meer aan te denken en het onderhoud wordt snel en vakkundig afgehandeld. Bent u benieuwd naar de kosten en mogelijkheden? Bel dan: 085 500 9921.

soorten dakbedekking Amersfoort

Soorten dakbedekking

Om de kwaliteit van uw dakbedekking te kunnen garanderen, dient u deze minimaal eens in de 20 tot 50 jaar te vernieuwen. Hoe lang uw bestaande dakbedekking meegaat, is afhankelijk van het materiaal. Natuurlijk hoeft u niet standaard te kiezen voor dezelfde dakbedekking als dat u eerst had. Heeft u jarenlang dakpannen gehad en bent u toe aan een verandering? Vraag een dakdekkersbedrijf uit de regio dan naar de mogelijkheden van dakleien of zelfs riet! Beide materialen zijn natuurlijk en hebben een lange levensduur, waardoor u de dakbedekking niet snel weer hoeft te vervangen. Bij een plat daktype heeft u andere keuzes wat betreft de dakbekleding. Zo is EPDM, bitumen of zelfs PVC een mogelijkheid. Elk materiaal heeft zo z’n eigen voor- en nadelen. Bitumen is bijvoorbeeld een erg voordelige keuze terwijl de levensduur van EPDM hoger ligt. Bent u toe aan een nieuwe dakbedekking maar weet u niet wat de beste keuze is? Neem dan contact met ons op! Wij brengen u snel in contact met een ervaren dakdekker in Amersfoort. Hij zal u helpen een weloverwogen keuze te maken, en zal daarna uw nieuwe dakbedekking voor u plaatsen. Zo bent u verzekerd van een dakdekkersbedrijf dat vakwerk levert en hoeft u zich de komende tijd niet druk te maken om daklekkages.

Bitumen

bitumen dakbedekking aanbrengen
Bent u op zoek naar een nieuwe dakbedekking voor uw plat dak? Dan hebt u de keuze uit een groot aantal materialen. De materialen die bij ons dakdekkersbedrijf in Amersfoort het meeste worden aangevraagd zijn EPDM en bitumen. EPDM is een soort folie dat u op het dak kunt aanbrengen, bitumen kan zowel als een rubber, en een vloeibare stof aangebracht worden. Bitumen is een product dat wordt verkregen door ruwe aardolie te destilleren. Groot voordeel van dit materiaal is dat het een hoge waterdichtheid heeft, en dat het product relatief duurzaam is draagt tevens bij aan de populariteit.

EPDM dakbedekking

EPDM dakbedekking
Er zijn veel soorten dakbedekking mogelijk voor het bedekken van platte daken. Bent u van plan een dakisolatie aan te leggen, en deze te combineren met een nieuwe dakbedekking? Overweeg dan om EPDM als basismateriaal te kiezen. EPDM staat voor Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer, een synthetisch rubberen materiaal dat een hoge flexibiliteit heeft. Andere voordelen van EPDM zijn de goede bestendigheid tegen hoge temperatuurschommelingen, en de bestendigheid tegen UV-stralen. Daarnaast is het mogelijk om de EPDM op maat te bestellen. Dit betekent dat er voor de klus altijd exact voldoende materiaal aanwezig is, wat aanzienlijk in kosten kan schelen.

Nieuwe dakbedekking in Amersfoort?

Bel voor direct contact of vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan via het formulier.

Bel 085 500 9921
Offerte aanvragen

Zink

zinken dak
Het is mogelijk om uw dakconstructie met diverse materialen te bedekken. De meest voorkomende hiervan zijn dakpannen, bitumen en riet. Toch is het tevens mogelijk om uw dak te bedekken met zink. Het grote voordeel van zink is dat dit een zeer licht gewicht heeft, en in vergelijking met andere materialen zeer lang meegaat. Toch moet u oppassen met zinken daken in de buurt van chemische fabrieken. Vuil in de lucht kan het zink gemakkelijk aantasten. Naast zinken dakbedekking bestaan er eveneens boeidelen en dakgoten van zink. Zinken boeidelen en dakgoten bieden een zeer strakke maar toch elegante uitstraling aan uw pand.

Shingles dakbedekking

shingles dakbedekking
Een speciale soort dakbekleding waar wij u graag mee informatie over geven zijn shingles. Shingles worden bij menig dakdekkersbedrijf ook wel verkocht als dakleinen of bitumen leien. Het grote voordeel van de bitumen leien is dat deze een relatief eenvoudige installatie kennen. Dit betekent dat een beetje handig doe-het-zelver deze shingles eigenhandig kan plaatsen en hiermee aanzienlijk bespaart op de dakbekleding. Daarnaast zijn de shingles erg licht. Hierdoor zijn ze uitermate geschikt voor het bedekken van kleinere constructies zoals een tuinhuisje of schuur. In Amerika past men shingles steeds vaker toe als standaard dakbekleding vanwege de stormvaste eigenschappen van de leien.

Platte daken

platte daken
In de meeste gevallen bedekken wij een plat dak met bitumen. De laatste jaren is er naast bitumen nog een ander product op de markt gekomen, namelijk EPDM. Dit product is geproduceerd met het oog op hevige temperatuurschommelingen, en is daarom ook goed bestand tegen alle weersomstandigheden. Daarnaast is het materiaal zeer flexibel en kan het tot wel vijftig jaar meegaan. Onze dakdekker kan u hierover van meer informatie voorzien, en desgewenst de bitumenlaag op uw platdak vervangen door een EPDM laag. Wilt u besparen op de stookkosten? Overweeg dan om het dakoppervlak te isoleren. Ook voor schuurtjes is dit een prima oplossing.

Hellende daken

dakdekker voor hellend dak
Wanneer u uw hellend dak van een goede dakisolatie wilt laten voorzien, dan raden wij aan te kiezen voor ofwel hardschuimplaten als isolatiemateriaal, ofwel glaswol. Beide producten hebben een hoge isolatiewaarde, waarbij glaswol bovendien een brandvertragende functie heeft. Wilt u de isolatielaag zelf aanbrengen? Kies dan voor de schuimplaten. Deze blijven snel zitten en geven niet mee. Vergeet in dit geval niet om ook een vochtwerende laag aan te brengen. Hiermee voorkomt u dat er een beschadiging ontstaat, en blijft de kwaliteit van de houten dakspanten gewaarborgd. Kies voor een combinatie van een dakreiniging, het aanbrengen van een dakcoating en een dakisolatie voor het beste resultaat.

Doe-het-zelf plat dak repareren

Hebt u last van lekkages bij het plat dak en bent u een beetje handig aangelegd? Dan is het mogelijk om zelf de dakreparatie uit te voeren. Door zelf de dakbekleding te herstellen bespaart u aanzienlijk op de kosten en geniet u spoedig weer van een optimaal wooncomfort. Voorwaarde is dan wel dat u nauwkeurig te werk gaat, en de goede materialen gebruikt. Om het kluswerk voor u te vergemakkelijken hebben de professionals van ons dakdekkersbedrijf uit Amersfoort een handig stappenplan voor u opgesteld. Met dit stappenplan is het werk zo gedaan. Mocht u er tijdens de werkzaamheden achterkomen dat er toch meer beschadigd is dan u dacht, dan adviseren wij om alsnog contact te zoeken met een erkende dakdekker voor professionele ondersteuning.

zelf plat dak repareren
  • Stap 1. Voorbereiding. Net zoals bij elke andere klus moet ook de dakreparatie goed voorbereid worden. Wij raden aan om eerst de beschadigde plek te controleren en daarna de nodige materialen te verzamelen. U hebt onder andere reparatiepasta en een strook glasvlies dakbekleding nodig.
  • Stap 2. Reinigen. Om ervoor te zorgen dat de nieuwe dakbekleding goed hecht is het handig om de beschadigde plek schoon te maken. Verwijder al het vuil en zorgt dat de dakbekleding droogt. Snij vervolgens het beschadigde gedeelte kruislings open en reinig ook het onderliggende dakbeschot. Voor het dakbeschot is tevens een goede droogtijd van groot belang.
  • Stap 3. Reparatie. Daarna is het tijd om de daadwerkelijke reparatie uit te voeren. Smeer het dakbeschot in met de reparatiepasta en breng ook een laag pasta op de randen van het dakleer aan. Vouw deze daarna weer dicht en bedek deze met een laag glasvlies. Druk dit glasvlies goed aan en bestrijk daarna een laatste keer met de reparatiepasta.
  • Stap 4. Controle. Is alles gedroogd en afgewerkt? Controleer dan of de reparatiewerkzaamheden succesvol waren. Gooi een emmer water over het beschadigde gedeelte en check of er geen sprake is van lekkage.

Bij u in Amersfoort

Vrijblijvend contact

Bent u op zoek naar een ervaren dakdekker uit Amersfoort? De specialisten uit ons netwerk kunnen onder andere uw dakisolatie, dakreparatie of renovatie uitvoeren. Bent u bijvoorbeeld geïnteresseerd in het afsluiten van een onderhoudscontract om het oppervlak zo in optimale conditie te houden? Twijfel niet langer en neem snel contact met ons op! Door te bellen met 085 500 9921 krijgt u direct contact met een dakdekkersbedrijf uit Amersfoort. In het geval van spoed staat er al binnen een half uur een dakdekker voor uw deur. Wilt u eerst weten wat de reparatie u gaat kosten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij sturen u vervolgens een kosteloze offerte op maat. Wij bieden bij u in de regio ook handige loodgieter, lekkage, riool– en CV-ketel service.

Vrijblijvend contact