Dakdekker in Amsterdam nodig?

Scherpe tarieven, snel ter plaatse, 24-uurs service!

Bel 085 500 9987

Wij werken in uw regio samen met:

logo partner

dakdekker Amsterdam

Dakdekker Amsterdam

Hebt u een dakdekker nodig voor de reparatie van het dak van uw woning in Amsterdam? Of wilt u een dakrenovatie laten uitvoeren? Op deze pagina leest u meer over een dakreparatie, de verschillende dakbedekkingen en over het renoveren van daken. Daarnaast krijgt u meer inzicht in de gemiddelde kosten van een dakdekker en dakbedekking voor een plat of hellend dak.

Met spoed een dakdekker nodig voor een reparatie of renovatie? De spoedservice is 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar. Bel direct naar 085 500 9987 om in contact te komen met een dakdekkersbedrijf. Of vul het offerteformulier in voor een scherp geprijsde offerte van een dakdekkersbedrijf!

Offerte aanvragenWaarom onze dakdekker inschakelen?

Een reparatie van een beschadiging of het plaatsen van nieuwe bedekking is niet altijd eenvoudig. Met een dakdekkersbedrijf uit de regio bent u verzekerd van een hoog resultaat, uitstekende hulp en deskundig advies. U weet zeker dat de dakreparatie, dakrenovatie of andere dakwerken goed uitgevoerd worden. Bovendien hoeft u zelf niet een hoge trap op of speciaal gereedschap aan te schaffen.De voordelen van een dakdekker op een rij:

  • Dakreparaties, dakrenovaties en andere dakwerken verlopen snel en probleemloos.
  • U krijgt deskundig advies van de dakdekker.
  • U hoeft zelf niet op een hoge trap of op het dak te staan.

Direct contact met een dakdekkersbedrijf

Bel naar 085 500 9987 om direct in contact te komen met een dakdekkersbedrijf. Desgewenst komt er dakdekker bij u ter plaatse voor een snelle dakreparatie. De spoedservice is 24/7 bereikbaar. Dus ook in het weekend of buiten kantoortijden!

085 500 9987

Wilt u meer informatie over de prijs voor nieuwe bedekking of een dakrenovatie. Vul dan het offerteformulier in! U ontvangt spoedig een gratis en vrijblijvende offerte met scherpe prijs van een dakdekkersbedrijf voor de reparatie, renovatie of ander dakwerk.

Wat kosten dakdekkers uit Amsterdam?

Benieuwd naar de kosten van een dakdekker? De prijs is afhankelijk van vele factoren, zoals of u in de Randstad woont of niet. De prijzen in de Randstad liggen door de hoge concurrentie en het vele werk vaak hoger.

De tarieven zijn daarnaast afhankelijk van het type dakwerken. Voor kluswerk aan het dak moet u denken aan een gemiddelde kostprijs van €28,- per uur. Binnen de Randstad is dit iets duurder, namelijk €35,- per uur. Bekijk de prijstabel voor meer gemiddelde prijzen. Vraag een offerte aan voor exacte prijzen.

Prijstabel: uurloon dakdekker

SegmentGemiddeld uurtarief*Gemiddeld uurtarief Randstad*
Nieuwbouw€30,-€37,-
Onderhoud/inspectie€35,-€43,-
Kluswerk€28,-€35,-

* Let op: de prijzen zijn gemiddeld en verschillen per dakdekker. Voor exacte prijzen neemt u vrijblijvend contact op via 085 500 9987.

Welke factoren beïnvloeden de prijzen?

De totaalprijs wordt beïnvloed door de locatie, binnen de Randstad of daarbuiten, het type dakwerken en door nog een aantal andere factoren. Denk bijvoorbeeld aan de arbeidskosten en de materiaalkosten. Dakdekken met bitumen is bijvoorbeeld een stuk goedkoper dan wanneer u een pannendak wilt laten aanleggen. De prijs voor een dakreparatie is afhankelijk van de ernst van het probleem. Het repareren van verschoven dakpannen is een stuk eenvoudiger en goedkoper dan de renovatie van een grote scheur in bitumineuze dakbedekking. Ook de voorrijkosten beïnvloeden de prijs. Door het offerteformulier in te vullen krijgt u altijd een offerte van een dakdekker in de buurt. Zo bespaart u op de voorrijkosten.

dakdekkersbedrijf Amsterdam

De werkzaamheden van een dakdekker uit Amsterdam

Een dakdekker legt niet alleen nieuwe dakbedekking, maar voert nog veel meer dakwerken uit.

Bijvoorbeeld een dakrenovatie, waarbij hij het gehele dak of onderdelen van het dak renoveert of een dakinspectie.

Naast deze dakwerken maakt een dakdekker ook daken schoon en reinigt hij de hemelwaterafvoer. Dit zijn de meest voorkomende dakwerken:

dakonderhoud Amsterdam

Dakonderhoud Amsterdam

We weten allemaal dat we onze woning regelmatig moeten onderhouden. Denk aan het verven van houten kozijnen en het reinigen van gevelbekleding. Toch wordt dakonderhoud vaak vergeten of men durft niet goed op een hoge trap te staan. Dakonderhoud is echter zeer belangrijk, want met goed dakonderhoud verlengt u de levensduur van het dak. Eén van de belangrijkste onderdelen van dakonderhoud is het reinigen van de bedekking en de hemelwaterafvoer. Vuil en andere aanslag tast na verloop van tijd de bedekking aan. Een dakdekker reinigt een dak meestal met een hoge drukspuit of met een speciaal reinigingsmiddel. Tijdens het dakonderhoud controleert hij de conditie van het dak en voert hij ook kleine reparaties uit.

dakreiniging

Dakreiniging Amsterdam

U moet uw dak minstens één keer per jaar reinigen tijdens dakonderhoud. Soms is het nodig dat u dit vaker doet, voornamelijk wanneer u woont in een bosrijke omgeving.

Bladeren, takjes en vuil hechten zich aan de dakbedekking en komen in de hemelwaterafvoer terecht. Het water loopt dan niet meer goed weg en betondakpannen worden poreuzer door het vuil.

Na een dakreiniging ziet het dak van uw woning er weer netjes en verzorgd uit.

dakcoating Amsterdam

Dakcoating

Een dakcoating is vergelijkbaar met het impregneren van de buitenmuren en is vooral geschikt voor een hellend dak met dakpannen van beton. Het coaten van de dakpannen zorgt er namelijk voor dat de dakpannen beschermd zijn tegen allerlei weersomstandigheden en niet meer water opnemen. Daarnaast hecht vuil zich minder goed. Er zijn verschillende coatings verkrijgbaar. De dakdekker geeft u graag advies welke geschikt is voor uw dak. Bijvoorbeeld een vochtwerende coating, een coating met kleur of een flexibele rubberen coating. Laat eerst dakonderhoud en een dakreiniging uitvoeren, zodat de coating goed hecht.

regenpijpen Amsterdam

Regenpijpen reinigen

De hemelwaterafvoer bestaat uit de dakgoten en de regenpijpen. Neerslag valt op het dak en loopt dan weg via de goten en de regenpijpen naar de riolering. Wanneer een regenpijp verstopt raakt, bijvoorbeeld door bladeren of takjes, loopt het water niet meer goed weg.

U heeft dan meer kans op waterschade of andere beschadigingen. Stilstaand water is namelijk erg slecht voor het materiaal van de goten. Hierdoor raken ze aangetast en gaat de kwaliteit sterk achteruit. De dakdekker haalt al het vuil weg en bekijkt direct of het water goed wegloopt.

Dakreparatie Amsterdam

Bij een beschadiging is het belangrijk dat zo snel mogelijk een dakreparatie uit laten voeren. Bel naar 085 500 9987 om direct in contact te komen met een dakdekkersbedrijf. Een veelvoorkomende dakreparatie aan een hellend dak is de reparatie van verschoven of kapotte dakpannen.

Bij platte daken komen vaak scheuren voor of losgelaten naden, bijvoorbeeld van bitumineuze dakbedekking. Door op tijd een dakreparatie uit te laten voeren voor een waterlekkage of ander probleem, voorkomt u grote problemen of hoge kosten door waterschade.

dakreparatie Amsterdam

Dakreparatie bij plat dak

Platte daken hebben meestal een kortere levensduur dan hellende daken. Dit komt omdat ze meer te verduren hebben door de weersomstandigheden. Bij een fikse regenbui blijft er bijvoorbeeld vaak water liggen dat de bedekking aan tast. Bitumen kan daarnaast slecht tegen UV-straling en droogt uit. Een dakdekker gebruikt waterdichte pasta om losgelaten naden of scheurvorming te herstellen. Soms is het nodig om een gedeelte van de dakbedekking van een plat dak te vernieuwen. Een andere optie is een reparatiestrip die verlijmd wordt voor een waterdicht resultaat.

Dakreparatie bij hellend dak

Dakpannen zijn de meest voorkomende dakbedekkingen voor hellende daken in Nederland. Wanneer het gaat stormen komt het soms voor dat er een aantal dakpannen verschuiven. Het kan ook voorkomen dat er een aantal klei- of betondakpannen vallen en kapot gaan. De dakdekker plaatst de dakpannen weer goed of vervangt kapotte dakpannen door nieuwe exemplaren. Andere reparaties door dakdekkers bij een hellend dak zijn het herstellen van een waterlek of het vernieuwen van kapotte leibedekking.

Met spoed een dakreparatie nodig?

Bel naar 085 500 9987 voor direct contact en een dakdekker is snel ter plaatse!

Bel: 085 500 9987
dakinspectie Amsterdam

Dakinspectie Amsterdam

Tijdens een dakinspectie inspecteert een dakdekker uit de omgeving op beschadigingen en de conditie van het dak. Hij loopt alle onderdelen van het dak na. De bedekking, het dakbeschot, het houtwerk en, indien aanwezig, het dakraam, dakkapel en de schoorsteen. Met een dakinspectie worden problemen, zoals een daklekkage of houtrot, op tijd gesignaleerd. Wanneer het nodig is, voert de dakdekker meteen een dakreparatie uit. Ook geeft de dakdekker u deskundig advies over de conditie van het dak en welke dakwerken u moet laten uitvoeren.

loodslab vervangen

Loodslab vervangen

Een loodslab is een plaat die over twee dakonderdelen geplaatst wordt voor een waterdichte verbinding. Denk aan de verbinding tussen een schoorsteen en de bedekking. Na verloopt van tijd slijten deze loodslabben, onder andere door de invloed van het weer. Het vervangen van de loodslab begint bij het verwijderen van de oude loodslag. De dakdekker schraapt de mortel weg, verwijdert de slab en snijdt de nieuwe loodslab op maat. Deze zet hij ertussen, met een kleine overlapping, en daarna brengt hij nieuwe mortel aan.

Nokvorst reparatie

Om de nok van hellende daken goed af te sluiten, maakt men gebruik van een nokvorst. Dit zijn speciale dakpannen die die de verbinding tussen de twee dakhelften waterdicht afsluit. Bij oudere woningen werd er vroeger vaak specie gebruikt voor het vastzetten. Maar specie is niet elastisch, waardoor het scheurt door temperatuurswisselingen. De nok komt hierdoor los te liggen en dan is er een reparatie nodig. Wanneer de nokvorsten poreus zijn of gebroken, is het ook nodig om ze te laten vervangen door een dakdekkersbedrijf.

Boeidelen vervangen

Boeidelen komen zowel op platte als op hellende daken voor. Houten of kunststof boeidelen worden gebruikt om de opening tussen de buitenmuur en de dakbedekking af te sluiten. Voor het vervangen van de delen is het eerst nodig om ze los te maken van de daktrim. Wanneer er een waterkering aanwezig is, moet deze ook gedemonteerd worden. Vervolgens plaatst hij nieuwe boeidelen met de waterkering. Het vervangen van de delen is nodig bij ernstige beschadigingen, vergevorderde houtrot of bij ouderdom.

dakrenovatie Amsterdam

Dakrenovatie Amsterdam

Een dakrenovatie door een dakdekkersbedrijf verbetert de kwaliteit van uw dak en de dakbedekking. Hiermee verlengd u de levensduur en bent u een stuk voordeliger uit dan het volledig vernieuwen van het dak. Een dakrenovatie is nodig wanneer het dak ernstig verouderd is of wanneer een dakreparatie niet meer voldoende is. Het is mogelijk om het gehele dak te renoveren of alleen een gedeelte. Bijvoorbeeld het renoveren van de dakbedekking, het verstevigen van de dakconstructie of het opnieuw opbouwen van de schoorsteen tijdens een schoorsteenrenovatie. Ook het herstellen van de goten is een onderdeel van een dakrenovatie door dakdekkers.

plat dak

Plat dak Amsterdam

De dakbedekking van een plat dak wordt meestal gemaakt van bitumen, EPDM of PVC. Naast deze bedekkingssoorten is het ook mogelijk om een groendak te realiseren op een plat dak. Een plat dak heeft veel te verduren door allerlei weersomstandigheden, maar een dakreparatie is vaak eenvoudiger bij een plat dak. Het dakdekkersbedrijf repareert bijvoorbeeld snel een scheur met een waterdichte pasta of een reparatiestrip. Voor platte dakoppervlaktes is er zowel een koude, warme als omgekeerde dakisolatie mogelijk. Welk soort isolatie het meest geschikt is, is afhankelijk van de dakconstructie. Een dakdekker weet hier meer over

Dakbedekking vervangen of vernieuwen

Wanneer de dakbedekking verouderd is, is het verstandig om het te laten renoveren of vernieuwen door een dakdekkersbedrijf uit Amsterdam. Bij een plat dak is het soms mogelijk om een nieuwe laag bitumen over de oude laag te plaatsen. Hierdoor bespaart u op de kosten, want dan hoeft er niets verwijderd te worden. Bij een pannendak is het ook niet altijd nodig om alle pannen te vernieuwen. Vervang bijvoorbeeld een gedeelte om te besparen op de kosten. Voor het renoveren van de bedekking haalt de dakdekker eerst de oude bedekking eraf. Elk type dak vereist een andere techniek. Combineer de dakwerken met isolatie om warmteverlies te voorkomen.

Dakisolatie

Warmte stijgt op. Wanneer u uw dak niet voorziet van isolatiemateriaal verliest u veel warmte. Door isolatie aan te brengen bespaart u dus aanzienlijk op de energiekosten. Isolatiemateriaal wordt via de binnenzijde of de buitenzijde aangebracht door een dakdekkersbedrijf. Via de buitenzijde is kostbaarder, want dan is het nodig om de dakbedekking eraf te halen en te renoveren. Via de binnenzijde is een stuk eenvoudiger en daarom ook goedkoper. De dakwerker plaatst dakisolatie, bijvoorbeeld minerale wol of isolatieplaten, tussen de houten balken. De dakdekkers werken alles netjes af met gipsplaten, zodat u niets meer ziet van de isolatie.

Dakbedekking vernieuwen

Bekijk hoe nieuwe dakbedekking op een schuur wordt geplaatst!

Dak vervangen Amsterdam

Is het gehele dak aan vervanging toe? Het dakdekkersbedrijf vernieuwt dan niet alleen de bedekking, maar ook de onderliggende dakconstructie. Dit is vooral nodig wanneer de houten constructie verzakt is of aangetast is door houtrot.

De dakdekkers proberen zoveel mogelijk van het dak te bedekken tijdens het plaatsen, zodat u weinig overlast ondervindt van de dakwerken.

In een aantal gevallen is het al voldoende wanneer u de constructie laat verstevigen, bijvoorbeeld met een nieuwe balk in de nok.

schoorsteenrenovatie Amsterdam

Schoorsteenrenovatie Amsterdam

De schoorsteen is een onderdeel van het dak. Belangrijk dus om ook in goede conditie te houden. Werkt het rookkanaal niet meer? Dan hebt u een grote kans op rookschade. Een schoorsteenrenovatie bestaat uit het reinigen van het rookkanaal en eventueel vervangen van het kanaal. Ook het opnieuw opbouwen van het metselwerk, het vervangen van de loodslabben en het vervangen van de bovenplaat zijn dakwerken die bij een schoorsteenrenovatie horen. Schakel dakdekkers in voor de schoorsteenrenovatie voor het beste resultaat.

schoorsteen verwijderen

Schoorsteen verwijderen

Een schoorsteen neemt veel ruimte in en tegenwoordig worden ze niet meer gebruikt om een woning op te warmen. Dit is een reden voor veel huiseigenaren in Amsterdam om ervoor te kiezen om de schoorsteen te verwijderen. Wilt u alleen de open haard weghalen en de schacht laten zitten? Dan is het nodig om de schacht te stutten op de eerste verdieping, want deze heeft dan geen fundering meer. Het is ook mogelijk om zowel de open haard als het gehele rookkanaal te laten verwijderen door een dakdekkersbedrijf.

Soorten dakbedekking plat dak

Voor een plat dak hebt u de keuze uit verschillende soorten dakbedekkingen. Eén van de meest geplaatste bedekking in Amsterdam is bitumen. Bitumen is namelijk goedkoop en eenvoudig aan te brengen. Het staat ook wel bekend als dakleer of roofing. Dakleer is overigens ook zeer geschikt voor het bedekken van een serre, dakkapel of tuinhuisje. Andere materiaalsoorten zijn PVC, EPDM of een groendak. Voor het plaatsen van een groendak door een dakdekkersbedrijf is het belangrijk dat uw dak het gewicht aan kan en dat u een wortelbestendige onderlaag laat plaatsen.

Navigeer direct naar: Bitumen | EPDM | PVC | Groendak

Wat kost dakbedekking voor een plat dak?

De prijzen van het bedekken van een plat dak zijn afhankelijk van de grootte van het dakoppervlak en het materiaalsoort. Bitumen is de goedkoopste optie. Dit kost namelijk €45,- per vierkante meter.

PVC heeft dezelfde gemiddelde levensduur, maar is iets duurder. Dit kost ongeveer €55,- per m².

EPDM kost €50,- per m², maar gaat maar liefst rond de 40 jaar mee.

Groendaken zijn een milieubewuste keuze en hebben een prijs van ongeveer €55,- per vierkante meter. U heeft echter wel een wortelbestendige onderlaag nodig, meestal wordt hier PVC of EPDM voor gebruikt.

Prijstabel: prijzen dakbedekking plat dak

Plat dakGemiddelde levensduurGemiddelde prijs per m²*
Bitumen25 jaar€45,-
PVC25 jaar€55,-
EPDM40 jaar€50,-
Groendak60 jaar€55,-**

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw.
** Let op: deze prijs is zonder de kosten van de onderlaag.

Bitumen dakbedekking Amsterdam

Bitumen dak Amsterdam

De gemiddelde levensduur van bitumen is 25 jaar en ze kosten rond de €45,- per vierkante meter. Bitumineuze dakbedekking wordt aangebracht door de onderkant van het materiaal te verhitten met een brander. De onderlaag smelt en plakt hierdoor vast op het dak. Er zijn twee verschillende soorten bitumen, namelijk APP en SBS. APP is beter bestand tegen hoge temperaturen en UV-straling, maar is niet elastisch. Hierdoor komt scheurvorming voor. SBS is wel elastisch door de toevoeging van elastomeer, maar minder goed bestand tegen UV-straling. Door een laag grind aan te brengen, zorgt u voor meer bescherming.

EPDM dakbedekking

EPDM dakbedekking Amsterdam

Vaak kiest men voor het bedekken van platte daken voor EPDM. EPDM is een synthetisch rubber met een hoe elasticiteit. Het materiaal is goed bestand tegen de invloeden van weer en wind en temperatuurschommelingen. EPDM wordt op maat gemaakt voor uw dak, hierdoor past het altijd perfect. EPDM wordt met speciale lijm op uw dak bevestigd. In de hoeken gebruiken de dakdekkers een speciale vouwtechniek, zodat het niet nodig is om stukken eruit te snijden. De prijs voor het plaatsen door een dakdekkersbedrijf ligt rond de €50,- per vierkante meter.

Pvc-dakbedekking

PVC staat beter bekend als kunststof. De gemiddelde levensduur van een dak van PVC is 25 jaar en het plaatsen kost ongeveer €55,- per vierkante meter. Het plaatsen van PVC is niet eenvoudig en vereist veel ervaring en vakkennis.

Alleen dan weet u zeker dat de dakbedekking van PVC op de juiste manier gelegd is. Het dakdekkersbedrijf gebruikt een speciale lijm en brengt zowel lijm aan op het dak als op het PVC. Deze methode zorgt ervoor dat het dak helemaal waterdicht is.

Groendak

Groendaken zijn een milieubewuste keuze en isoleren bovendien uitstekend. Het nadeel is dat u een geschikte onderlaag moet hebben die wortelbestendig is. Hiervoor wordt vaak PVC of EPDM gebruikt. Er zijn twee verschillende soorten groendaken, namelijk een intensief en een extensief groendak. Aan een intensief groendak moet u meer dakonderhoud plegen. Let hierbij op dat uw dak het gewicht aan kan. Een groendak bestaat uit begroeiing zoals kleine struiken en bomen, kruiden en grassen. Een groendak gaat rond de 60 jaar mee en het plaatsen door een dakdekkersbedrijf kost gemiddeld €55,- per m².

Nieuwe dakbedekking of een dakreparatie nodig?

Vul het offerteformulier in en ontvang een offerte met scherpe prijs!

Gratis offerte ontvangen

Soorten dakbedekking hellend dak

Voor een hellend dak wordt in Amsterdam meestal gekozen voor dakpannen. Ze worden gemaakt van klei of van beton. Betondakpannen hebben een minder langere levensduur dan kleidakpannen. Kleidakpannen zien er door de glazuurlaag langer mooi uit en vereisen minder dakonderhoud. Andere materialen zijn leistenen, riet en diverse metaalsoorten. Denk hierbij aan aluminium, koper en zink. Lees snel verder om meer te weten te komen over de materiaalsoorten, de levensduur en de gemiddelde prijs.

Navigeer direct naar: Dakpannen | Riet | Leien | Shingles | Aluminium, koper en zink

Wat kost dakbedekking voor een hellend dak

In de prijstabel vindt u een aantal gemiddelde prijzen per materiaalsoort voor een hellend dak. De totaalprijs is afhankelijk van de grootte van het dak en het materiaal dat u kiest. Koper is één van de duurste soorten en shingles de goedkoopste.

Ze gaan echter minder lang mee dan koper en moet u dus sneller laten vervangen door dakdekkers. Een pannendak legt u al vanaf €50,- per vierkante meter. Wilt u meer weten over de exacte prijs? Vraag dan een gratis en vrijblijvende offerte op via het offerteformulier.

soorten dakbedekking hellend dak

Prijstabel: kosten dakbedekking hellend dak

Hellend of gebogen dakGemiddelde levensduurGemiddelde prijs per m²*
Shingles25 jaar€15,- tot €25,-
Betondakpannen30 jaar€50,-
Leien40 jaar€70,-
Riet40 jaar€100,-
Kleidakpannen50 jaar€60,-
Aluminium50 jaar€75,-
Koper80 jaar€120,-
Zink100 jaar€80,-

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw. **: deze prijs is zonder de kosten van de onderlaag.

Dakpannen Amsterdam

Dakpannen zijn de meest gebruikte vorm van dakbedekking voor hellende daken in Amsterdam. Ze worden gemaakt van klei, kunststof of van beton. Betondakpannen zijn het goedkoopste. Deze kosten ongeveer €50,- per vierkante meter en gaan gemiddeld 30 jaar mee. Kleidakpannen, ook wel keramische pannen genoemd, gaan een stuk

langer mee en kosten gemiddeld €60,- per vierkante meter. Kleidakpannen hebben een glazuurlaag en worden gebakken in een oven op zeer hoe temperatuur. Betondakpannen hebben geen glazuurlaag, maar met een speciale coating gaan ze langer mee.

Rieten dak

Een rieten dak kost gemiddeld €100,- per vierkante meter. Het is één van de duurste vormen van dakbedekking. Niet elk dakdekkersbedrijf kan riet plaatsen. Hiervoor heeft u echt dakdekkers uit de regio Amsterdam nodig. Riet wordt meestal neergelegd met een schroefdakconstructie. Vroeger was het brandgevaar met riet erg hoog.

Tegenwoordig is dat een stuk lager door de constructie en een speciale brandvertragende coating. Een rieten dak gaat ongeveer 40 jaar mee.

Leien

Er bestaan verschillende leisoorten, namelijk kunstleien en natuurlijke leien. Kunstleien worden gemaakt van vezelcement en zijn goedkoper dan natuurleien. Het voordeel van natuurleien is dat ze een langere levensduur hebben. Bovendien is elke natuurlei uniek, omdat het een natuurlijk product is. Een dakdekkersbedrijf uit Amsterdam bevestigd de leien op het dak in een halfsteensverband, ruitvorm, horizontale dekking of met dubbele dekking. Het plaatsen door dakdekkers kost rond de €70,- per vierkante meter.

shingles dakbedekking Amsterdam

Shingles dakbedekking

Een materiaalsoort dat steeds populairder wordt in de omgeving van Amsterdam zijn shingles. Het is een vorm van dakbedekking dat bestaat uit een dunne plaat glasvliesdrager met aan beide zijde een laag bitumen. Op de bovenzijde wordt er ook nog een laag weersbestendig granulaat aangebracht. De laag granulaat zorgt ook voor de kleur. Ze worden ook wel dakleien of bitumenleien genoemd. Ze zijn zeer eenvoudig te plaatsen door dakdekkers, zeer licht en verkrijgbaar in allerlei formaten. Ze kosten rond de €15,- tot €25,- per m².

zinken dak

Dak van aluminium, koper of zink

Wilt u een strakke en elegante uitstraling? Kies dan voor het plaatsen dakbedekking van aluminium, koper of zink door dakdekkers. Metalen platen hebben een zeer lange levensduur en vereisen weinig dakonderhoud. Aluminium gaat gemiddeld 50 jaar mee en kost rond de €75,- per m².

Zink heeft de langste levensduur, namelijk gemiddeld 100 jaar, en kost ongeveer €80,- per vierkante meter. Koper is het duurste, dit kost rond de €120,- per m². Koper gaat ongeveer 80 jaar mee.

Dakgoten Amsterdam

Dakgoten zijn onmisbaar en worden gemaakt van kunststof, zink, koper of van aluminium. Elk materiaal heeft zijn eigen voor en nadelen. Zo is kunststof onderhoudsarm en geeft koper een elegante en luxe uitstraling. Er zijn verschillende soorten dakgoten verkrijgbaar, denk aan mastgoten en bakgoten. Afhankelijk van het materiaal en de benodigde lengte bestaat een dakgoot uit één of meerdere delen. Hoe minder naden er aanwezig zijn, hoe minder groot de kans is dat één van deze naden loslaat. Goten moet u regelmatig schoonmaken om verstoppingen te voorkomen.

Navigeer direct naar: Dakgoten schoonmaken | Dakgoten repareren | Dakgoten vervangen | Nieuwe dakgoten

dakgoten schoonmaken

Dakgoten schoonmaken

Voor het reinigen van de dakgoten haalt de dakdekker uit Amsterdam eerst al het vul uit de goten. Denk hierbij aan bladeren en takjes. Aangekoekte aanslag haalt hij weg met een borstel. Wanneer het vuil niet eruit gehaald wordt, wordt de kans op verstoppingen vergroot. Stilstaand water tast het materiaal van de goten aan en zorgt voor waterschade. Daarom is het belangrijk dat u minstens één keer per jaar de hemelwaterafvoer schoon laat maken door een dakdekkersbedrijf.

dakgoot repareren Amsterdam

Dakgoten repareren

Bij een scheur, losgelaten verbinding of doorgezakte dakgoot is het belangrijk dat u zo snel mogelijk een reparatie laat uitvoeren. Een verzakking komt bijvoorbeeld voor doordat de dakgoot het gewicht van de bladeren en takjes niet aan kon. Losgelaten verbindingen repareert het dakdekkersbedrijf meestal met een pasta of een nieuw verbindingsstuk. Soms is het nodig om een gedeelte of het gehele gootdeel te vervangen.

dakgoten vervangen Amsterdam

Dakgoten vervangen

Laat u regelmatig de goten reinigen, maar blijft u problemen ondervinden zoals wateroverlast? Het is dan waarschijnlijk tijd om uw gootdelen te vernieuwen. Een dakdekker haalt eerst het oude gootdeel eraf, inclusief de gootbeugels. Hij plaatst daarna nieuwe beugels op de muur, waarbij hij goed oplet of ze niet te hoog of te laag hangen. Vervolgens plaatst hij het nieuwe gootdeel in de beugels. De dakwerker zorgt ervoor dat alle verbindingen met de regenpijp waterdicht zijn en dat er een goed afschot is. Een afschot is een lichte helling, zodat het water richting de regenpijp stroomt.

nieuwe dakgoten Amsterdam

Nieuwe dakgoten

Hebt u nieuwe dakgoten nodig? Dan hebt u de keuze uit verschillende materialen en soorten. De meest bekende soorten zijn een mastgoot en bakgoot. Een mastgoot is halfrond en een bakgoot is rechthoekig. Een andere rechthoekige dakgootsoort is een blokgoot, deze heeft wel een halfronde binnenzijde.

Kilgoten worden alleen gebruikt als goot tussen twee hellende daken. Daarnaast kunt u kiezen uit aluminium, koper, zink of kunststof als materiaal voor de goten.

Wilt u de dakgoten laten schoonmaken of repareren?

Ga voor het beste resultaat en schakel dakdekkers uit Amsterdam in!

Vrijblijvende offerte

Keurmerken dakdekkersbedrijf

Weet u niet precies waar u op moet letten bij het inschakelen van een dakdekkersbedrijf? U kunt onder andere letten op keurmerken of een lidmaatschap van een brancheorganisatie.

VEBIDAK is een brancheorganisatie speciaal voor dakdekkers die bitumen of kunststof bedekking plaatsen. Bekijk de website van VEBIDAK voor meer informatie.

Dakmerk is een organisatie voor dakdekkers die werken op platte daken. Meer informatie over deze organisatie vindt u op de website van Dakmerk.

Het KOMO-keurmerk staat voor kwaliteit, betrouwbaarheid en gecertificeerde producten. Lees hier meer over op komo.nl.

Tot slot geeft de Nederlandse Dakdekkers Associatie certificaten aan bedrijven die voldoen aan strenge eisen. Ga naar nda.nl als u hier meer over wilt weten.

24-uur service dakdekkersbedrijf Amsterdam!

dakdekkers Amsterdam
Heeft u met spoed een dakdekkersbedrijf uit Amsterdam nodig voor een dakreparatie? Bel dan meteen naar 085 500 9987! U komt in contact met een medewerker van een dakdekkersbedrijf en desgewenst is een dakdekker snel bij u ter plaatse voor dakwerken.

Deze service is 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar.

Wilt u een dakrenovatie laten uitvoeren? Of de dakbedekking laten vervangen? Vul dan het offerteformulier in voor een gratis en vrijblijvende offerte met scherpe prijs voor dakwerken.