Dakdekker in Delft nodig?

Scherpe tarieven, snel ter plaatse, 24-uurs service!

Bel 085 500 9938

Wij werken in uw regio samen met:

logo partner

dakdekker Delft

Dakdekker Delft

Heeft u een dakdekker uit Delft nodig voor een reparatie, dakrenovatie of vervangen van de dakbedekking? Op deze pagina leest u meer over het repareren en renoveren van daken, de dakwerken van dakdekkers en over het plaatsen van dakbedekking. Uiteraard geven we u ook meer inzicht in de gemiddelde prijzen voor dakdekken van een plat en hellend dak en het tarief van een dakdekker.

Neem contact op met een dakdekkersbedrijf uit uw regio door te bellen naar 085 500 9938 of door het offerteformulier in te vullen! Een dakdekker is dan snel bij u ter plaatse voor een dakreparatie of renovatie.

Offerte aanvragenWaarom onze dakdekker inschakelen?

Het inschakelen van een dakdekker heeft diverse voordelen. Zo hoeft u zelf niet een hoge trap op, bent u verzekerd van uitstekende hulp en weet u zeker dat een dakrenovatie, dakreparatie of het aanbrengen van nieuwe dakbedekking op de juiste manier gebeurd. De dakdekkers hebben veel ervaring en vakkennis en helpen u graag. Dit zijn de belangrijkste voordelen:

  • De dakdekker uit Delft voert vakkundig dakwerken uit.
  • U bent verzekerd van een uitstekende kwaliteit.
  • U krijgt deskundig advies over de mogelijkheden.

Direct contact met een dakdekkersbedrijf

Kom direct in contact met een medewerker van een dakdekkersbedrijf voor dakwerken door te bellen naar 085 500 9938. Een dakdekker is dan snel bij u ter plaatse voor een dakreparatie!

085 500 9938

Wilt u liever een prijsopgaaf voor een dakrenovatie of meer informatie voor nieuwe dakbedekking? Vul dan het offerteformulier in. U ontvangt dan spoedig een scherp geprijsde offerte van een dakdekkersbedrijf bij u uit de regio Delft.

Wat kosten dakdekkers uit Delft?

Een dakdekker rekent een uurtarief voor dakwerken. Elke dakdekker hanteert zijn eigen tarieven en hierbij maakt hij onderscheid tussen de verschillende dakwerken. Voor dakonderhoud of dakinspectie is het gemiddelde uurtarief €35,-. De prijzen in de Randstad zijn meestal wat hoger, namelijk gemiddeld €43,- per uur. Kluswerk zoals renoveren is vaak iets goedkoper. Buiten de Randstad kost dit gemiddeld €28,-. Wilt u uw dak opnieuw laten bedekken? De prijs voor een nieuwbouwdak is gemiddeld €30,- en binnen de Randstad gemiddeld €37,-. In de Randstad wonen per dakdakker gemiddeld meer mensen dan buiten de Randstad, waardoor een dakdekker daar hogere prijzen kan vragen voor dakwerken.

Prijstabel: uurloon dakdekker

SegmentGemiddeld uurtarief*Gemiddeld uurtarief Randstad*
Nieuwbouw€30,-€37,-
Onderhoud/inspectie€35,-€43,-
Kluswerk€28,-€35,-

* Let op: de prijzen zijn gemiddeld en verschillen per dakdekker. Voor exacte prijzen neemt u vrijblijvend contact op via 085 500 9938.

Welke factoren beïnvloeden de prijzen?

De kosten voor een dakdekker zijn afhankelijk van een aantal factoren. In de prijstabel over het uurloon van de dakdekker heeft u al gezien dat het onder andere afhankelijk is van het type dakwerken, zoals een dakreparatie of renovatie door dakdekkers, en de locatie. De kosten in de Randstad zijn vaak hoger dan buiten de Randstad. Daarnaast is het benodigde materiaal ook van grote invloed op de prijs. Bitumendakbedekking is bijvoorbeeld een stuk goedkoper dan kleidakpannen. Wilt u riet laten plaatsen? Dit is zeer specialistisch werk. Houd daarom rekening met hogere prijzen. Andere factoren zijn de ervaring van de dakdekker uit Delft, de grootte van de dakwerken en de voorrijkosten.

dakdekkersbedrijf Delft

De werkzaamheden van een dakdekker uit Delft

Vaak denkt men dat een dakdekker alleen een dak kan bedekken en beschadigingen repareert.

De werkzaamheden van een dakdekkersbedrijf zijn echter veel uitgebreider. De dakdekker voert namelijk ook dakinspecties uit, brengt coating aan en renoveert vakkundig daken.

Ook het schoonmaken, herstellen en vernieuwen van de dakgoten en de regenpijpen behoort tot de dakwerken van de dakdekker. Dit zijn de belangrijkste dakwerken van een dakdekker:

dakonderhoud Delft

Dakonderhoud Delft

Met goed dakonderhoud verlengt u de levensduur. Daarnaast voorkomt u onnodige lekkages, houtrot of andere problemen. Dakonderhoud bestaat uit het reinigen van het dak en de hemelwaterafvoer, het controleren van de conditie van de bedekking en het uitvoeren van kleine reparaties. Vuil zoals bladeren, takjes en aanslag beschadigen uw dakbedekking. De dakpannen worden er bijvoorbeeld poreus van. Voor goed dakonderhoud is het nodig dat u op een hoge trap en het dak staat. Ziet u dit niet zitten? Schakel dan een dakdekker in. De dakdekker controleert tijdens het dakonderhoud gelijktijdig de dakbedekking en voert kleine reparaties meteen uit.

dakreiniging

Dakreiniging Delft

Dakreiniging is zeer belangrijk voor de conditie van het dak. Dakdekkers raden aan om alles jaarlijks te laten reinigen. De dakbedekking wordt namelijk aangetast door vuil, algen en bladeren. Water loopt hierdoor bijvoorbeeld niet meer goed weg. Daarnaast ziet het er natuurlijk niet verzorgd en netjes uit.

Afhankelijk van de het bedekkingsmateriaal gebruikt de dakdekker diverse reinigingstechnieken, onder andere een hoge drukreiniging. Voor het reinigen van hardnekkige vervuiling is het soms nodig om een reinigingsmiddel te gebruiken.

dakcoating

Dakcoating

Met een dakcoating beschermt u uw dak. De dakcoating vormt een beschermlaag over de dakbedekking. Hierdoor hecht vuil, alg en andere aanslag zich minder goed op de bedekking. Uw dak ziet er dus langer mooier uit.

De beschermlaag is dampdoorlatend, dus het sluit niet alles helemaal af. Er zijn verschillende soorten coatings. Bijvoorbeeld één met vochtwerende eigenschappen of een coating om uw dak een andere kleur te geven. Rubberen coatings zijn flexibel en verminderen de kans op scheurtjes door temperatuurswisselingen.

regenpijpen Delft

Regenpijpen reinigen

De regenpijpen vormen samen met de dakgoten de hemelwaterafvoer. Door dakdekkers in te schakelen voor het reinigen van de regenpijpen voorkomt u problemen zoals scheurvorming of verzakkingen. Wanneer het hemelwater niet meer goed wegstroomt, blijft het staan in een dakgoot. Stilstaand water beschadigt de hemelwaterafvoer en kan bovendien zorgen voor waterschade aan uw woning in Delft. De dakdekkers halen eerst alle bladeren, takjes en ander vuil uit de dakgoot. Daarna maakt hij de regenpijpen schoon met een ronde borstel. Soms is het nodig om een ontstoppingsveer te gebruiken om bladeren en dergelijke te verwijderen.

Dakreparatie Delft

De meest voorkomende dakreparaties zijn het repareren van beschadigde of gescheurde dakbedekking en de reparatie van een waterlek. Na een storm komt het bijvoorbeeld vaak voor dat dakpannen zijn verschoven. Of de naden van het materiaal van een plat dak zijn gescheurd door slijtage. Het is belangrijk om bij problemen snel een dakreparatie uit te laten voeren. Zo voorkomt u namelijk hoge kosten.

Met spoed een dakdekker nodig voor een dakreparatie?

Bel dan direct naar Delft. U komt in contact met een dakdekkersbedrijf bij u in de buurt en een dakwerker is zo nodig snel bij u ter plaatse voor het repareren van het dak of de hemelwaterafvoer.

dakreparatie Delft

Dakreparatie bij plat dak

Een plat dak heeft vaak een kortere levensduur dan een hellend dak. Het dak heeft namelijk meer te verduren door allerlei weersomstandigheden. Water blijft bijvoorbeeld langer liggen en tast het bedekkingsmateriaal aan. Daarnaast komt het voor dat de naden van dakbedekking van bitumen of EPDM gaan scheuren doordat het krimpt en weer uitzet bij temperatuurschommelingen. Een scheur, losgelaten bedekking of verouderde bedekking moet zo snel mogelijk gerepareerd worden. De dakdekkers uit Delft repareren een scheur in het dakleer met een speciale waterdichte pasta of vervangen het beschadigde gedeelte.

Dakreparatie bij hellend dak

Dakpannen zijn de meest gekozen bedekkingssoort voor een hellend dak in Delft. Na een storm komt het soms voor dat dakpannen verschuiven. Een dakreparatie is dan eenvoudig. De dakdekker legt de dakpannen weer op de goede plek en vervangt de pannen die kapot zijn gegaan.

Een waterlekkage is meestal lastig op te sporen bij hellende daken. Omdat het water naar beneden loopt is het plek van de waterlekkage vaak hoger en niet altijd duidelijk. Daarom gebruikt de dakdekker hiervoor speciale detectiemethoden.

Dakreparatie nodig? Schakel snel een dakdekker in!

Bel naar 085 500 9938 of vul het offerteformulier in voor een offerte met scherpe prijs.

Bel: 085 500 9938
dakinspectie Delft

Dakinspectie Delft

Tijdens een dakinspectie inspecteert de dakdekker het gehele dak, het dakbeschot en houtwerk, de schoorsteen en de hemelwaterafvoer. Heeft u een dakkapel? Dan wordt deze ook gecontroleerd door de dakdekker.

Een dakinspectie voorkomt problemen zoals een daklekkage, aantasting van het houtwerk door houtrot of kapotte bedekking. De dakwerker voert direct een dakreparatie uit wanneer hij ziet dat er iets beschadigd is. Hij geeft u ook deskundig advies of een renovatie nodig is.

loodslab vervangen

Loodslab vervangen

Een loodslab wordt gebruikt voor het waterdicht maken van aansluitingen tussen het dak en de schoorsteen en een dakkapel. Ook wordt het vaak gebruikt bij platte daken. De loodslabben zijn ongeveer 30 centimeter breed en hebben meestal grijstinten. Tegenwoordig zijn er ook gelakte loodslabben verkrijgbaar in allerlei andere kleuren. De dakdekkers vervangen de loodslab vaak tot op het binnenblad. Hiervoor is het soms nodig om een aantal stenen van de buitenmuur te verwijderen. Daarna plaatst hij nieuw lood op het binnenblad en metselt hij de stenen weer vast. Een andere manier voor het plaatsen van nieuw lood is door het oude lood eruit te snijden. Het nieuwe lood wordt dan vastgezet met een speciale loodklem. Deze manier wordt vaak toegepast bij schoorstenen.

Nokvorst reparatie

Schuine daken zijn afgewerkt met nokvorsten. Dit is een speciale ronde dakpan die zorgt dat de aansluiting tussen de twee dakhelften waterdicht is. Soms komt het voor dat en nokvorst loslaat.

In dit geval moet u het laten herstellen of vervangen. De dakdekker uit Delft vervangt de nokvorsten meestal wanneer ze verouderd of poreus geworden zijn. In dit geval is de aansluiting namelijk niet meer waterdicht.

Boeidelen vervangen

Boeidelen worden zowel op platte daken als op schuine daken gebruikt. Ze worden gemaakt van kunststof of hout en sluiten de opening tussen de dakbedekking en de buitenmuur. Zo komt er geen water of wind tussen. De boeidelen zijn vastgemaakt aan een daktrim. Voor het vervangen van de delen bekijkt de dakwerker eerst of er een waterkering aanwezig is. Deze moet namelijk eerst gedemonteerd worden. Daarna verwijdert hij de boeidelen, plaatst hij nieuwe en zet hij uiteraard de waterkering weer terug. Een houten boeideel moet jaarlijks gecontroleerd worden op houtrot.

dakrenovatie Delft

Dakrenovatie Delft

Is een dakreparatie niet meer voldoende of worden de kosten erg hoog? Dan is het verstandig om een dakrenovatie door een dakdekkersbedrijf uit Delft uit te laten voeren. Een dakrenovatie is een combinatie van verschillende dakwerken. Denk hierbij aan het vernieuwen van de bedekking, het verstevigen van de dakconstructie en het herstellen van de gootdelen. Met een dakrenovatie ziet uw dak er weer als nieuw uit. Ook de schoorsteen hoort bij het dak. Om de schoorsteen in goede conditie te houden is soms een schoorsteenrenovatie nodig. De dakdekker vervangt bij een schoorsteenrenovatie bijvoorbeeld het rookkanaal om rookschade te voorkomen of metselt de schoorsteen helemaal opnieuw op. Voordeel van een dakrenovatie is dat het goedkoper is dan een nieuw dak.

plat dak

Plat dak Delft

Een plat dak heeft meestal dakbedekking van EPDM, bitumen of PVC. Ook een groendak wordt tegenwoordig steeds vaker geplaatst. Platte daken hebben veel te verduren onder de weersomstandigheden, daarom is het belangrijk om het platte dak in goede conditie te houden.

Er zijn verschillende dakconstructies mogelijk in combinatie met dakisolatie. Bij een koud warm dak is de isolatie via de binnenzijde geplaatst. Dit heeft als nadeel dat het dak niet opwarmt. Een beter resultaat krijgt u met een warm koud dak. Hierbij is het isolatiemateriaal rechtstreeks onder de dakbedekking geplaatst.

Dakbedekking vervangen of vernieuwen

Voor het vervangen of vernieuwen van de dakbedekking is het van belang of u een plat of hellend dak heeft. Elk type dak vereist namelijk een andere techniek. Bij een plat dak wordt eerst de bedekking verwijdert en daarna plaatsen dakdekkers de nieuwe bedekking. Soms is het mogelijk om een nieuwe laag bitumen over de oude laag te plaatsen. U bespaart dan op de kosten. Zijn er een aantal dakpannen kapot? Dan plaatsen dakdekkers uit Delft een aantal nieuwe dakpannen op het hellende dak. Dit is een stuk goedkoper dan wanneer u de gehele dakbedekking laat vervangen. Dit is echter wel nodig wanneer de dakpannen te veel verouderd zijn.

Dakisolatie

Wist u dat warmte opstijgt? Doordat warmte opstijgt, bespaart u aanzienlijk op de energiekosten wanneer u het dak laat isoleren. De dakdekkers plaatsen de isolatie aan de bovenzijde of de onderzijde van het dak. Wanneer u nieuwe dakisolatie via de bovenzijde wilt, is het nodig om de dakbedekking te plaatsen. De isolatie wordt namelijk onder de bedekking geplaatst. Via de onderzijde is daarom goedkoper, want het is minder arbeidsintensief en vereist minder materiaal. In dit geval plaatsen de dakdekkers het isolatiemateriaal tussen de houten balken van de dakconstructie. Desgewenst wordt alles netjes afgewerkt met plafondplaten.

Dakbedekking vernieuwen

Bekijk hoe nieuwe dakbedekking op een schuur wordt geplaatst!

Dak vervangen Delft

Wanneer niet alleen het bedekkingsmateriaal aan vervanging toe is, maar ook de conditie van de dakconstructie steeds verder achteruit gaat, is het nodig om het dak te vervangen tijdens een dakrenovatie door dakdekkers. Het dakdekkersbedrijf controleert eerst wat er nodig is en of het nodig is om het gehele dak te vervangen. Soms is een versteviging van de dakconstructie al voldoende.

Het vervangen van het dak is een kostbare en arbeidsintensieve klus. Het dak wordt helemaal opnieuw opgebouwd. Eerst maken de dakdekkers een nieuw houten frame. Hierop wordt het isolatiemateriaal geplaatst en daarna de bedekking. Een nieuw dak is kostbaar, maar gaat jarenlang mee.

schoorsteenrenovatie Delft

Schoorsteenrenovatie Delft

Wie al jarenlang gebruik maakt van de schoorsteen doet er goed aan deze te laten renoveren of reinigen. U wilt natuurlijk niet dat u last krijgt van rookschade omdat het rookkanaal de rook niet meer goed afvoert. Het dakdekkersbedrijf breekt voor het renoveren de schoorsteen eerst (gedeeltelijk) af tijdens een schoorsteenrenovatie. Het rookkanaal wordt gecontroleerd op scheurvorming en verstoppingen. Vervolgens gaat hij verder met de schoorsteenrenovatie door het metselwerk opnieuw op te bouwen. Ook het renoveren van de loodslabben is onderdeel van een renovatie door dakdekkers.

schoorsteen verwijderen in Delft

Schoorsteen verwijderen

Wilt u geen schoorsteen meer of geen zin in een renovatie? De open haard neemt veel ruimte in beslag in een woning en tegenwoordig wordt het niet meer gebruikt voor het opwarmen van een huis. Daarom kiezen mensen in Delft er vaak voor om de gehele schoorsteen met het rookkanaal en de open haard te verwijderen. Laat u alleen de open haard verwijderen wilt u de schoorsteenschacht laten zitten? Deze optie is vaak goedkoper, maar hierbij is het wel belangrijk dat de schacht gestut wordt op de bovenverdieping. Er is namelijk geen fundering meer en hierdoor zit de schacht alleen nog maar vast met cement.

Soorten dakbedekking plat dak

Er zijn verschillende dakbedekkingssoorten voor een plat dak. Eén van de meest gekozen soorten materialen is bitumen. Bitumen wordt ook wel dakleer genoemd en wordt niet alleen gebruikt voor platte daken, maar ook voor een tuinhuisje, serre, aanbouw en dakkapel. Andere soorten zijn PVC, EPDM en een groendak. Groendaken zijn een milieubewuste keuze en bovendien hebben ze van nature een uitstekende isolatiewaarde. Op deze pagina leest u meer over de verschillende soorten materialen.

Navigeer direct naar: Bitumen | EPDM | PVC | Groendak

Wat kost dakbedekking voor een plat dak?

Bitumen is één van de goedkoopste dakbedekkingen, het kost namelijk rond de €45,- per vierkante meter. PVC is iets duurder, maar heeft al voordeel dat het weinig dakonderhoud vereist. De kosten voor PVC per vierkante meter zijn gemiddeld €55,-.

EPDM heeft een zeer lange levensduur en kost gemiddeld €50,- per m². Groendaken hebben een gemiddelde prijs van €55,-.

Houd er wel rekening mee dat u een geschikte onderlaag moet hebben. Deze moet bestand zijn tegen de groei van wortels en het gewicht van het groendak. Meestal wordt hier EPDM of PVC voor gebruikt.

Prijstabel: prijzen dakbedekking plat dak

Plat dakGemiddelde levensduurGemiddelde prijs per m²*
Bitumen25 jaar€45,-
PVC25 jaar€55,-
EPDM40 jaar€50,-
Groendak60 jaar€55,-**

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw.
** Let op: deze prijs is zonder de kosten van de onderlaag.

Bitumen dakbedekking Delft

Bitumen dak Delft

Bitumen wordt ook wel dakleer, roofing of bitumineuze bedekking genoemd. Bitumen wordt gemaakt uit de destillatie van ruwe aardolie. Het zit op rollen en wordt eerst op maat gesneden voor uw dak. Daarna verhit de dakdekker de onderkant met een brander. Hierdoor smelt de onderlaag. Het dakdekkersbedrijf plakt daarna het bitumen vast op het dak. De kosten zijn gemiddeld €45,- per m². De nadelen van roofing is dat de levensduur van 25 jaar minder lang is ten opzichte van EPDM en het materiaal kan niet goed tegen UV-straling. Er zijn twee verschillende soorten dakleer, namelijk SPP en SBS. APP, atactisch polypropyleen, heeft een betere weerstand tegen UV-straling en hoge temperaturen.

EPDM dakbedekking Delft

EPDM dakbedekking Delft

Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer, oftewel EPDM-dakbedekking, wordt steeds populairder in Delft. Het is een synthetisch rubber en zeer geschikt voor het bedekken van platte daken. Het materiaal is flexibel, heeft een lange levensduur van gemiddeld 40 jaar en wordt het niet beïnvloed door temperatuurswisselingen of UV-straling.

Bedekking van EPDM wordt op maat gemaakt voor uw dak. Het past hierdoor precies op uw dak en de kans op waterschade is hierdoor een stuk kleiner. De prijzen zijn ongeveer €50,- per m².

Pvc-dakbedekking

Pvc, beter bekend als kunststof, is zeer geschikt voor het bedekken van een plat dak. PVC wordt geleverd op grote rollen. Het dakdekkersbedrijf rolt eerst de rollen uit en snijdt het op maat. Het dakdekkersbedrijf brengt een speciale lijm aan op het dak en op het materiaal en plakt vervolgens de pvc-rollen vast op het dak.

Het voordeel van PVC is dat het weinig dakonderhoud vereist, zeer licht is en milieuvriendelijk is. PVC kost gemiddeld €55,- per vierkante meter. Voor een dak van 15 vierkante meter moet u dus denken aan een investering van ongeveer €825,-. PVC gaat ongeveer 25 jaar mee.

Groendak

Een groendak kost gemiddeld €55,- per m² (zonder onderlaag) en gaat maar liefst ongeveer 60 jaar mee. Er zijn twee verschillende soorten groendaken, namelijk een intensief en een extensief groendak. Een intensief groendak vereist meer dakonderhoud dan een extensief groendak. Groendaken bestaan uit begroeiing van mossen, grassen, kruiden en kleine planten en struiken. Voor een groen dak heeft u een geschikte onderlaag nodig. Deze moet wortelbestendig zijn en bestand zijn tegen vocht. Soms is het nodig om de dakconstructie te verstevigen vanwege het hoge gewicht van een groendak. EPDM en PVC zijn beide wortelbestendige materialen en geschikt voor de onderlaag van groendaken.

Dakdekkersbedrijf nodig voor het aanleggen van nieuwe dakbedekking?

Betaal niet te veel en vraag een scherp geprijsde offerte aan via het offerteformulier!

Gratis offerte ontvangen

Soorten dakbedekking hellend dak

De meest populaire soort materiaal voor het bedekken van een hellend dak in Delft zijn dakpannen. Wist u dat er verschillende soorten dakpannen zijn? U heeft namelijk de keuze uit betondakpannen en kleidakpannen. Naast een pannendak zijn er nog meer soorten dakbedekkingen voor hellende daken. Denk hierbij aan leien en riet, maar ook bedekking van aluminium, koper of riet. Lees verder op deze pagina voor meer informatie.

Navigeer direct naar: Dakpannen | Riet | Leien | Shingles | Aluminium, koper en zink

Wat kost dakbedekking voor een hellend dak

De kosten voor een hellend dak zijn afhankelijk van de grootte van het dak en het dakbedekkingtype dat u kiest. De goedkoopste dakbedekking is betondakpannen. Dit kost gemiddeld €50,- per m². Kleidakpannen zijn duurder, namelijk gemiddeld €60,- per m², maar gaan een stuk langer mee dan dakpannen van beton. Riet is één van de duurste soorten dakbedekkingen. Het plaatsen van riet vereist namelijk een specialist dakdekkersbedrijf en is zeer arbeidsintensief. Riet kost ongeveer €100,- per vierkante meter. Bekijk de prijstabel voor meer gemiddelde prijzen per dakbedekkingssoort.

soorten dakbedekking hellend dak

Prijstabel: kosten dakbedekking hellend dak

Hellend of gebogen dakGemiddelde levensduurGemiddelde prijs per m²*
Shingles25 jaar€15,- tot €25,-
Betondakpannen30 jaar€50,-
Leien40 jaar€70,-
Riet40 jaar€100,-
Kleidakpannen50 jaar€60,-
Aluminium50 jaar€75,-
Koper80 jaar€120,-
Zink100 jaar€80,-

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw. **: deze prijs is zonder de kosten van de onderlaag.

Dakpannen Delft

Dakpannen zijn in Delft de meest voorkomende bedekking. Ze worden gemaakt van beton, klei of kunststof. Betondakpannen zijn het goedkoopste, maar hebben een kortere levensduur dan kleidakpannen. Dakpannen van beton gaan gemiddeld 30 jaar mee en kosten €50,- per vierkante meter. Kleidakpannen gaan langer mee, namelijk 50 jaar, maar zijn ook duurder met een gemiddelde prijs per vierkante meter van €60,-. Betondakpannen zijn verkrijgbaar in

allerlei kleuren door het toevoegen van grond- en kleurstoffen tijdens het productieproces. Met een speciale coating verlengt u de levensduur van een pannendak van beton.

Kleidakpannen, ook wel keramische dakpannen genoemd, worden gemaakt van rivierklei dat gebakken wordt in een oven op hoge temperatuur. Voor het bakken wordt er een glazuurlaag aangebracht.

Rieten dak

Een rieten dak heeft een levensduur van ongeveer 40 jaar en kost gemiddeld €100,- per m². Riet wordt aangebracht door een dakdekkersbedrijf met een schroefdakconstructie. Vroeger werd er meestal een open-dakconstructie gebruikt, maar deze methode geeft meer brandgevaar.

Het riet wordt door de dakdekker uit de omgeving van Delft op een ondergrond geplaatst. Hiervoor het is belangrijk dat het dak een helling heeft van ongeveer 45 graden.

Leien

U heeft de keuze uit verschillende leisoorten, namelijk natuurlijke- en kunstleien. Natuurlijke leien worden gemaakt van natuursteen. Deze leisoorten hebben een langere levensduur dan kunstleien en een authentieke uitstraling. Kunstleien zijn goedkoper en worden gemaakt van vezelcement. Een dakdekkersbedrijf legt de bedekking op verschillende manieren. Denk aan een enkelvoudige horizontale dekking, dubbele dekking, in een ruitvorm of met een halfsteensverband. Gemiddeld gaan leien 40 jaar mee en kosten ze €70,- per m².

shingles dakbedekking

Shingles dakbedekking

Het gebruik van shingles is overgewaaid uit de Verenigde Staten. Ze worden gebruikt voor het bedekken van licht hellende daken en tuinhuisjes. De minimale helling van het dak moet 15 graden zijn. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, kleuren en formaten. Grotere formaten zijn vaak goedkoper, want het plaatsen gaat sneller. Meestal worden de shingles gemaakt van een stabiele glasvliesdrager met daarop een deklaag van bitumen. Met gekleurde granulaten wordt er nog een kleur aan toegevoegd. De shinglebedekking worden geplaatst op een egale ondergrond van hout.

zinken dak

Dak van aluminium, koper of zink

Van deze drie materialen is koper het duurste materiaal. Koper kost namelijk gemiddeld €120,- per m² en gaat ongeveer 80 jaar mee. Zink heeft een langere levensduur van 100 jaar en kost gemiddeld €80,- per vierkante meter. Aluminium heeft de kortste levensduur, maar ook de laagste prijs. De levensduur is namelijk 50 jaar en het kost ongeveer €75,- per m².

Metaalplaten van aluminium, koper of zink zijn onderhoudsvrij en hebben zeer elegante en strakke uitstraling.

Dakgoten Delft

Dakgoten worden gemaakt van kunststof, zink, koper of van aluminium. Afhankelijk van het materiaal bestaat een dakgoot uit één of meerdere delen. Een dakgoot uit één deel heeft als voordeel dat de naden niet los kunnen laten. De gootdelen worden met speciale gootbeugels aan de muur vastgemaakt. Om de levensduur te verlengen en om problemen zoals waterschade te voorkomen, is het belangrijk om ze regelmatig te onderhouden. Dit bestaat niet alleen uit het reinigen van de goten, maar ook uit het controleren van de aansluitingen.

Navigeer direct naar: Dakgoten schoonmaken | Dakgoten repareren | Dakgoten vervangen | Nieuwe dakgoten

dakgoten schoonmaken

Dakgoten schoonmaken

U moet u hemelwaterafvoer minstens één keer per jaar schoon laten maken door een dakdekkersbedrijf uit Delft. Woont u in een bosrijke omgeving? Dan is het vaak nodig om dit vaker te doen dan één keer per jaar. Bladeren, takjes en ander vuil beschadigen de gootdelen. Het zorgt ervoor dat een dakgoot verstopt raakt en het hemelwater stroomt niet meer goed weg. Stilstaand water tast het materiaal en de verbindingen aan. De dakdekker verwijdert eerst alle bladeren en dergelijke uit de dakgoot. Daarna maakt hij alles goed schoon, zodat ook eventuele aanslag weggehaald wordt. Vervolgens controleert hij of het water weg loopt. Met speciale bladroosters voorkomt u dat er veel bladeren in de dakgoot terecht komt.

dakgoot repareren Delft

Dakgoten repareren

De meest voorkomende reparaties aan dakgoten zijn het herstellen van losgelaten verbindingen en doorzakkingen.

Veel bladeren en takjes zijn erg zwaar. Door het gewicht zakt een dakgoot soms door. De dakdekker plaatst dan een nieuwe gootbeugel en maakt de dakgoot weer waterdicht. Scheurtjes of losgelaten aansluitingen worden gerepareerd met een waterdichte pasta.

Bij een ernstige beschadiging is het nodig om het beschadigde gootdeel helemaal te vernieuwen.

dakgoten vervangen Delft

Dakgoten vervangen

Heeft u steeds last van wateroverlast en helpt het reinigen niet meer? Of zijn de dakgoten versleten? Dan is het nodig om de gootdelen te vervangen. De dakdekker verwijdert eerst de oude gootdelen en de gootbeugels. Daarna plaatst hij nieuwe beugels op de muur. Deze mogen niet te hoog of te laag gehangen worden. Te hoog of te laag geplaatste dakgoten vangen het water namelijk niet goed op. In de gootbeugels worden de nieuwe gootdelen geplaatst. Tot slot zorgt het dakdekkersbedrijf uit Delft ervoor dat de verbindingen helemaal waterdicht zijn.

nieuwe dakgoten

Nieuwe dakgoten

Wanneer u nieuwe dakgoten laat plaatsen heeft u de keuze uit verschillende soorten materialen en typen goten. Kies bijvoorbeeld voor aluminium, koper, zink of kunststof. Het voordeel van kunststof is dat u er weinig dakonderhoud aan hoeft te plegen. Aluminium en zink geven de gootdelen een strakke en elegante uitstraling. Koper is één van de duurste soorten, maar door de oxidatie hebben ze een zeer luxe karakter. U heeft de keuze uit een bakgoot, blokgoot, kilgoot en een mastgoot.

Dakgoten laten schoonmaken om verstoppingen te voorkomen?

Een dakdekker helpt u graag! Via het offerteformulier krijgt u een gratis offerte.

Vrijblijvende offerte

Keurmerken dakdekkersbedrijf

Let bij het inschakelen van een dakdekkersbedrijf voor dakwerken op keurmerken of lidmaatschap van een brancheorganisatie.

Bekijk bijvoorbeeld de website van VEBIDAK. Dit is een brancheorganisatie speciaal voor dakbedekkingsbedrijven die bitumineuze dakbedekking of kunststof bedekking aanleggen. Bedrijven die lid zijn van deze organisatie voldoen aan strenge eisen op het gebied van betrouwbaarheid, kwaliteit en bedrijfsvoering.

Voor platte daken is er het Dakmerk keurmerk. Lees hier meer over op dakmerk.nl. Het KOMO-keurmerk staat voor kwaliteit, gecertificeerde producten en uitstekende bouwprocessen. Op komo.nl vindt u meer informatie.

Tot slot regelt de Nederlandse Dakdekkers Associatie (NDA) certificering speciaal voor dakdekkers. Ga naar nda.nl voor meer informatie hierover.

24-uur service dakdekkersbedrijf Delft!

dakdekkers Delft
Heeft u met spoed een dakdekkersbedrijf uit Delft nodig voor een dakreparatie? Bel dan meteen naar 085 500 9938! U komt in contact met een medewerker van een dakdekkersbedrijf en desgewenst is een dakdekker snel bij u ter plaatse voor dakwerken.

Deze service is 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar.

Wilt u een dakrenovatie laten uitvoeren? Of de dakbedekking laten vervangen? Vul dan het offerteformulier in voor een gratis en vrijblijvende offerte met scherpe prijs voor dakwerken.