Dakdekker in Flevoland nodig?

Scherpe tarieven, snel ter plaatse, 24-uurs service!

Bel 085 500 9892

Wij werken in uw regio samen met:

logo partner

dakdekker Flevoland

Dakdekker Flevoland

Een dakdekker uit Flevoland legt moeiteloos een nieuw dak aan of repareert vakkundig een beschadiging. Op deze pagina leest u meer over de dakwerken van een dakdekkersbedrijf, zoals een dakreparatie of dakrenovatie. Wilt u meer weten over de gemiddelde prijzen voor nieuwe dakbedekking voor een plat of hellend dak? Lees dan verder!

Bel dan naar 085 500 9892! U komt in contact met een medewerker van een dakdekkersbedrijf. Een dakdekker is snel bij u ter plaatse voor een dakreparatie. Wilt u de exacte kosten weten voor een dakrenovatie of nieuwe dakbedekking? Vul dan het offerteformulier in voor een gratis en vrijblijvende prijsofferte voor dakwerken.

Offerte aanvragenWaarom onze dakdekker inschakelen?

Een dakreparatie, dakrenovatie of het aanbrengen van nieuwe bedekking vereist vakkennis en ervaring. Door een dakdekker in te schakelen bent u verzekerd van hoogwaardige kwaliteit en deskundige hulp. Bovendien weet u zeker dat de dakwerken dan op de juiste manier uitgevoerd worden. Een ander voordeel is dat u zelf geen gereedschap of ander materiaal hoeft aan te schaffen. Ziet u het niet zitten om op een hoge trap te staan? Een dakdekker heeft hier geen moeite mee! Dit zijn de belangrijkste voordelen van het inschakelen van een dakdekkersbedrijf:

  • Door de ervaring en vakkennis verlopen de dakwerken snel en probleemloos.
  • U hoeft zelf niet op een hoge trap of op het dak te staan.
  • Het dakdekkersbedrijf heeft de juiste gereedschappen en materialen.

Direct contact met een dakdekkersbedrijf

Wilt u direct in contact komen met een dakdekkersbedrijf bij u uit de regio voor dakwerken? Bel dan naar 085 500 9892.

U komt dan in contact met de spoedservice van een dakdekkersbedrijf. Een dakdekker is dan snel bij u ter plaatse als dat nodig is. Deze service is 24/7 bereikbaar, dus ook in het weekend of buiten kantoortijden.

085 500 9892

Het is ook mogelijk om het offerteformulier in te vullen voor een scherp geprijsde offerte voor dakrenovatie, nieuwe bedekking of andere dakwerken.

Wat kosten dakdekkers uit Flevoland?

Wilt u een dakdekker inschakelen voor dakwerken? Dan bent u vast ook benieuwd naar de kosten! De tarieven per uur voor een dakdekker zijn onder andere afhankelijk van de locatie. Woont u in de Randstad? Dan bent u meer kwijt dan buiten de Randstad.

De concurrentie is hier namelijk hoger en er is meer werk, waardoor dakdekkers hogere prijzen vragen. Dakonderhoud en een dakinspectie komt gemiddeld op €35,- per uur.

Binnen de Randstad is dit ongeveer €13,- per uur hoger. Bekijk de prijstabel voor alle gemiddelde prijzen voor dakwerk aan een nieuwbouwhuis, voor dakonderhoud en voor kluswerk.

Prijstabel: uurloon dakdekker

SegmentGemiddeld uurtarief*Gemiddeld uurtarief Randstad*
Nieuwbouw€30,-€37,-
Onderhoud/inspectie€35,-€43,-
Kluswerk€28,-€35,-

* Let op: de prijzen zijn gemiddeld en verschillen per dakdekker. Voor exacte prijzen neemt u vrijblijvend contact op via 085 500 9892.

Welke factoren beïnvloeden de prijzen?

De prijzen worden door een aantal factoren beïnvloedt. Denk hierbij aan het type dak (plat of hellend), het materiaalsoort en het type dakwerken. Zo is een dakreparatie goedkoper dan een dakrenovatie. Ook de materiaalkosten beïnvloeden de prijzen. Een pannendak is bijvoorbeeld duurder dan bitumineuze dakbedekking. Daarnaast moet u rekening houden met de arbeidskosten en de voorrijkosten. Via onze offertedienst krijgt u een offerte van een dakdekkersbedrijf uit de regio. U bespaart zo op de voorrijkosten. Doordat de prijzen door vele factoren worden beïnvloed, is het verstandig om een offerte aan te vragen voor de exacte kosten.

dakdekkersbedrijf Flevoland

De werkzaamheden van een dakdekker uit Flevoland

De dakwerken van een dakdekker zijn zeer divers. Hij legt bijvoorbeeld moeiteloos nieuwe bedekking aan, voert hij een dakinspectie uit en maakt hij daken en de hemelwaterafvoer schoon.

Andere dakwerken zijn het herstellen en renoveren en het aanbrengen van isolatie.

Lees op deze pagina meer over de volgende dakwerken van dakdekkers:

dakonderhoud Flevoland

Dakonderhoud Flevoland

Beschadigingen komen geregeld voor. In de meeste gevallen kunt u schade aan uw dakbedekking voorkomen, door regelmatig uw dak van een goede onderhoudsbeurt te voorzien. De dakwerken worden zwakke plekken opgespoord en preventief behandeld, zodat verdere schade voorkomen blijft. Het gaat hierbij onder andere om het ontstoppen van dakgoten en regenpijpen, het verwijderen van vervuiling en het oplossen van de onthechting tussen materialen. Ook het rechtleggen van dakpannen en het verwijderen van mos is een voorbeeld van dakonderhoud dat een dakdekkersbedrijf uitvoert. Met dakonderhoud verlengt u de levensduur van het dak en voorkomt u grotere problemen.

dakreiniging Flevoland

Dakreiniging Flevoland

Een dakreiniging is minstens één keer per jaar nodig. Wanneer u in een bosrijke omgeving woont, is het nodig om vaker een dakreiniging uit te laten voeren. De bedekking raakt namelijk aangetast door bladeren, mosgroei en ander vuil. Het hecht zich namelijk aan de bedekking. Dakpannen worden bijvoorbeeld poreus door mosgroei, bovendien ziet het er niet mooi uit.

Bij een dakreiniging wordt het vuil en groen eerst weggehaald met behulp van een hoge drukspuit en eventueel een speciaal reinigingsmiddel. Daarna wordt bij de dakreiniging het hele dakoppervlak gecontroleerd op beschadigingen.

dakcoating Flevoland

Dakcoating

Breng een dakcoating aan om te voorkomen dat de dakbedekking aangetast wordt door mosgroei en algen. Een coating is vergelijkbaar met het impregneren van een gevel. In beide gevallen wordt een deel van een bouwconstructie overdekt met een dunne laag vloeistof, die het materiaal verzadigen. Er bestaan verschillende soorten coating. Voor het aanbrengen van een dakcoating is het verstandig om eerst een dakreiniging uit te laten voeren. Dan hecht de coating namelijk beter en dit zorgt voor een mooier resultaat.

regenpijpen

Regenpijpen reinigen

Regenpijpen zijn meestal gemaakt van zink, kunststof of koper. Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen. Via de regenpijp wordt de neerslag van het dak afgevoerd naar een ton of het riool, het wordt daarom ook wel een hemelwaterafvoer genoemd. Het is belangrijk om regelmatig de dakgoten en de regenpijpen schoon te maken. Reiniging is belangrijk voor de levensduur en de werking van de hemelwaterafvoer. Wanneer het water namelijk niet meer wegloopt door een verstopping, is de kans op waterschade erg groot.

Dakreparatie Flevoland

Bij beschadigingen is het belangrijk dat deze zo snel mogelijk gerepareerd worden. Indien u dit niet laat doen, is de kans groot dat de schade groter wordt waarmee ook de kosten voor een reparatie zullen oplopen. Een dakreparatie is nodig wanneer de dakbekleding van uw dak gescheurd is, of wanneer u uw dakpannen tijdens een najaarsstorm van het dak zijn gewaaid.

Ook is het mogelijk dat u de nok moet laten repareren om zo de isolatiewaarde te waarborgen.

Voor het herstellen van gescheurde bedekking op een plat dak wordt bijvoorbeeld een waterdichte pasta of een reparatiestrip gebruikt. Soms is het nodig om een gedeelte van de bedekking te renoveren.

dakreparatie Flevoland

Dakreparatie bij plat dak

Platte daken zijn gevoeliger voor beschadigingen dan hellende daken. Dat komt onder andere door het feit dat er regenwater en vervuiling op kan blijven liggen. Dit tast het materiaal aan, waardoor er uiteindelijk schade ontstaat. Gelukkig is het repareren van platte daken tevens relatief eenvoudig. Voor het herstellen van scheuren gebruikt een dakdekkersbedrijf een speciale pasta of kit voor een waterdicht resultaat. Andere reparatiemethodes zijn het aanbrengen van een reparatiestrook, het vastlijmen van losgelaten verbindingen of het vernieuwen van een stuk kapotte dakbedekking.

Dakreparatie bij hellend dak

Het herstellen van een beschadiging op een hellend dak vraagt om een andere techniek dan bij platte daken. Een veelvoorkomende dakreparatie aan een hellend dak is het vervangen van verschoven dakpannen.

Verschoven klei- of betondakpannen op een hellend dak komen vaak voor na een storm. Andere reparaties zijn het vernieuwen van dakpannen, leibekleding of shingles, het aanbrengen van een dakcoating en het vernieuwen van de nokvorsten.

Bel naar 085 500 9892 voor een dakdekker voor een dakreparatie!

De spoedservice is 24/7 bereikbaar. Ook in het weekend of buiten kantooruren.

Bel: 085 500 9892
dakinspectie Flevoland

Dakinspectie Flevoland

Eén van de werkzaamheden van een ervaren dakdekker is het afhandelen van een dakinspectie op een plat of hellend dak. Een dakinspectie, de naam zegt het al, is een klus die niet per se een dakonderhoud of dakreparatie tot gevolg heeft, maar waarbij wel alle dakonderdelen gecontroleerd worden op mogelijke beschadigingen. Het grote voordeel van een dakinspectie is dat op deze manier problemen met de dakonderdelen op tijd ontdekt worden. U voorkomt zo hoge reparatiekosten doordat problemen zoals een daklekkage niet op tijd geconstateerd zijn.

loodslab vervangen

Loodslab vervangen

Looslabben zijn loden platen die gebruikt worden voor het waterdicht afsluiten van twee dakonderdelen. Allerlei weersinvloeden tasten de loodslabben aan en na verloop van tijd slijten ze. In dit geval is het nodig om de loodslabben te vervangen. De nieuwe loodslab wordt aangebracht met een kleine overlapping, alleen dan is de nieuwe verbinding weer waterdicht. Meestal wordt een loodslab tot op het binnenblad weg te halen, hiervoor is het soms nodig om een aantal stenen weg te halen.

Nokvorst reparatie

Een nokvorst is een speciale dakpan die wordt gebruikt om de nok af te sluiten. Zeker bij oudere woningen is de nokvorst vaak vastgemaakt met cement, maar dit gaat na verloop van tijd scheuren. Dit heeft als gevolg dat de nokvorst los op de nok komt te liggen. Een dakreparatie door een dakdekker bestaat in dit geval uit het wegkrabben van het cement en het opnieuw plaatsen van de nokvorsten. Andere reparaties door dakdekkers zijn het vervangen van kapotte nokvorsten en het vernieuwen van verouderde nokvorsten.

Boeidelen vervangen

Houten boeidelen gaan bijvoorbeeld zo’n 20 jaar mee mits u deze van goed dakonderhoud voorziet, kunststof delen hebben een langere levensduur van zo’n 40 jaar. Voor het vervangen van de boeidelen haalt het dakdekkersbedrijf eerst de waterkering weg. Daarna demonteert hij de delen van de daktrim om vervolgens nieuwe te plaatsen. Ze worden gebruikt bij platte en hellende daken en vormen een waterdichte verbinding tussen de buitenmuur en de dakbedekking.

dakrenovatie in Flevoland

Dakrenovatie Flevoland

Een dakrenovatie bestaat uit het vernieuwen van het gehele dak of onderdelen van het dak van uw woning. Een dakrenovatie is nodig wanneer het dak te veel versleten is of wanneer een dakreparatie geen optie meer is. Een aantal dakwerken die wij tot een dakrenovatie rekenen zijn het vervangen van daken, het aanbrengen of vervangen van isolatie, het vernieuwen van de dakgoten of boeidelen en de renovatie of de verwijdering van schoorstenen. Met een dakrenovatie ziet uw dak er weer als nieuw uit en u zorgt voor een langere levensduur. Ook een schoorsteenrenovatie door dakdekkers is onderdeel van een dakrenovatie. Met een schoorsteenrenovatie wordt de schoorsteen opnieuw opgebouwd door dakdekkers.

plat dak Flevoland

Plat dak Flevoland

Om lekkage bij een plat dak te voorkomen, is het van belang dat de dakconstructie afschot (afwaterend) loopt. Dit betekent dat het dakoppervlak nooit exact horizontaal moet liggen, maar een minimale hellingshoek van 3 graden heeft. Dan stroomt het water goed weg via de hemelwaterafvoer.

Een veelvoorkomende dakreparatie aan een plat dak is het repareren van scheuren. Scheurvorming komt bijvoorbeeld voor doordat het materiaal uitdroogt of door grote temperatuurschommelingen. Een plat dak wordt meestal gemaakt van bedekking van EPDM, PVC of bitumen.

Dakbedekking vervangen of vernieuwen

Sterk verouderde, versleten of beschadigde dakbedekking moet u laten vervangen om waterschade en andere problemen te voorkomen. Hebt u bitumineuze dakbedekking? Dan is het in een aantal gevallen mogelijk om een nieuwe laag bitumen over de oude laag aan te brengen.

Doordat u de oude bitumen bedekking niet hoeft te laten weghalen, bespaart u zo op de prijs. Het plaatsen van bedekking van platte daken vereist een andere techniek dan voor hellende daken. Een dakdekkersbedrijf heeft hier veel ervaring mee en geeft u deskundig advies over vervanging nodig is.

Dakisolatie

Door uw dak van isolatie te voorzien, bespaart u aanzienlijk op de energiekosten. Warmte stijgt namelijk op en u voorkomt warmteverlies door isolatie te laten plaatsen door een dakdekkersbedrijf uit de regio. Dakisolatie is het eenvoudigste aan te brengen via de binnenzijde. Dan plaatst de dakwerker isolatiemateriaal tussen de houten balken. Eventueel werkt hij alles netjes af met gisplaten. Langs de buitenzijde is ingewikkelder en duurder, want dan moet u de dakbedekking ook laten renoveren. Bij een plat dak is het aan te raden om te kiezen voor isolatiemateriaal langs de buitenzijde. Dit levert een grotere besparing op.

Dakbedekking vernieuwen

Bekijk hoe nieuwe dakbedekking op een schuur wordt geplaatst!

Dak vervangen Flevoland

Is een dakreparatie of een dakrenovatie niet meer voldoende? Laat dan uw dak vervangen. Met een nieuw dak bent u weer verzekerd van een optimale bescherming tegen allerlei weersomstandigheden.

Combineer de werken met isolatie, om te besparen op de energiekosten. De dakdekkers bouwen eerst de dakconstructie opnieuw op. Ze plaatsen vervolgens de dakisolatie en de nieuwe bedekking. Een dakdekkersbedrijf werkt snel en efficiënt, maar het plaatsen van een nieuw dak kost veel tijd.

Uiteraard zorgen de dakdekkers ervoor dat u zo weinig mogelijk overlast heeft door de dakwerken.

schoorsteenrenovatie Flevoland

Schoorsteenrenovatie Flevoland

Wie dagelijks gebruik maakt van de schoorsteen weet dat het verstandig is om regelmatig het rookkanaal te laten reinigen. Wist u echter dat het soms tevens nodig is schoorstenen te renoveren? Een schoorsteenrenovatie bestaat uit twee verschillende onderdelen: een renovatie van het rookkanaal en het herstel van de buitenzijde van de schoorsteen. Een renovatie door dakdekkers zoals herstel van het rookkanaal neemt over het algemeen de meeste tijd in beslag, omdat dit een lastige klus is. Het vervangen van het rookkanaal van de schoorsteen echter erg belangrijk, want hierdoor voorkomt u rookschade. Andere werkzaamheden van een schoorsteenrenovatie zijn het opnieuw opbouwen van het metselwerk van de schoorsteen, het vernieuwen van de bovenplaat en de renovatie van de loodslabben.

schoorsteen verwijderen

Schoorsteen verwijderen

Regelmatig krijgen dakdekkers de vraag of het mogelijk is om een schoorsteen weg te halen en dit is zeker mogelijk! Tegenwoordig hebben we een open haard niet meer nodig om een woning te verwarmen en een open haard neemt veel ruimte in beslag.

Het is mogelijk om een open haard te verwijderen met schacht tot de eerste verdieping. Dit is het meest eenvoudig. Het is echter dan wel nodig om de schacht op de eerste verdieping te stutten, want de fundering is weggehaald.

Wilt u alles laten weghalen? Ook dat is geen probleem voor een dakdekkersbedrijf.

Soorten dakbedekking plat dak

Voor het bedekken van een plat dak hebt u de keuze uit verschillende soorten materialen. Eén van de populairste materialen in Flevoland is bitumen. Bitumen is namelijk goedkoop en eenvoudig aan te brengen. Het nadeel van deze bedekking is dat de levensduur in vergelijking met andere bedekkingssoorten minder lang is. Of kies voor PVC of EPDM. Deze materialen worden per dak op maat gemaakt. Het voordeel is dat er geen banen nodig zijn zoals bij bitumen. Een groendak is een milieubewuste keuze en isoleert bovendien zeer goed.

Navigeer direct naar: Bitumen | EPDM | PVC | Groendak

Wat kost dakbedekking voor een plat dak?

Bitumineuze bedekking is het goedkoopste om te plaatsen door dakdekkers. De prijs voor een nieuw dak van een dak van 10 vierkante meter is ongeveer €450,-.

EPDM is iets duurder. Voor een nieuw dak met dezelfde afmetingen moet u dan denken aan een gemiddelde prijs van €500,-. Het voordeel van EPDM is dat het veel langer mee gaat.

De gemiddelde prijs voor een nieuw groendak is €55,- per vierkante meter, maar hiervoor heeft u wel een geschikte onderlaag nodig die wortelbestendig is (bijvoorbeeld PVC of EPDM).

Prijstabel: prijzen dakbedekking plat dak

Plat dakGemiddelde levensduurGemiddelde prijs per m²*
Bitumen25 jaar€45,-
PVC25 jaar€55,-
EPDM40 jaar€50,-
Groendak60 jaar€55,-**

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw.
** Let op: deze prijs is zonder de kosten van de onderlaag.

Bitumen dakbedekking Flevoland

Bitumen dak Flevoland

Bitumen wordt ook wel roofing of dakleer genoemd. Het wordt gebruikt voor een plat dak, maar ook als bedekking van een tuinhuisje, dakkapel, aanbouw of een serre. Dakleer wordt geleverd op rollen en daarna op maat gesneden door een dakdekker. Door de onderkant te verhitten met een brander plakt de dakdekker uit Flevoland het materiaal vast op het dak. U hebt de keuze uit APP en SBS bitumen. SBS is elastischer, want hieraan is elastomeer toegevoegd. Door deze toevoeging scheurt het materiaal minder snel. APP is echter beter bestand tegen UV-straling en hoge temperaturen. De gemiddelde prijs voor het leggen door een dakdekker per vierkante meter is €45,-.

EPDM dakbedekking Flevoland

EPDM dakbedekking Flevoland

Ethyleen propyleen dieen monomeer, oftewel EPDM, is een synthetische rubber. Het is zeer flexibel, goed bestand tegen temperatuurschommelingen en tegen de invloed van weer en wind.

EPDM wordt per plat dak op maat gemaakt. Het is dus niet nodig om het materiaal te snijden en er zijn minder naden nodig. Het wordt vastgemaakt op het dak met een speciale lijm.

De gemiddelde levensduur van EPDM is 25 jaar en het kost per m² ongeveer €50,- om het te laten plaatsen door een dakdekker.

Pvc-dakbedekking

U kent Pvc misschien beter als kunststof. Pvc is de laatste jaren steeds populairder geworden als bouwmateriaal. Het plaatsen van Pvc-dakbedekking is een klus dat vakmanschap en kennis vereist, alleen dat weet u zeker dat het juist gelegd is. Pvc wordt eerst op maat gesneden en daarna vastgelijmd op het dak.

De dakdekker brengt hiervoor zowel lijm aan op het dak als op het materiaal. Dit zorgt voor een waterdichte bevestiging. Gemiddeld gaat een dak van Pvc 25 jaar mee en het plaatsen door dakdekkers kost €55,- per m².

Groendak

Voor het aanleggen van een groendak door een dakdekker is het belangrijk dat de dakconstructie stevig genoeg is en dat er een wortelbestendige onderlaag aanwezig is. Deze onderlaag wordt meestal gemaakt van PVC of EPDM. Er zijn twee verschillende soorten groendaken, namelijk een intensief groendak en een extensief groendak. Een intensief groendak vereist meer dakonderhoud door een dakdekker dan een extensief groendak. De begroeiing van een groendak bestaat uit vetplaten, kruiden, grassen, bloemen en struiken. Welke begroeiing geplaatst wordt is afhankelijk van het type en hoeveel dakonderhoud u wilt plegen. De prijs is zo’n €55,- per m².

Dakdekker gezocht voor het aanbrengen van dakbedekking?

U ontvangt snel een offerte van een dakdekker ut de regio Flevoland!

Gratis offerte ontvangen

Soorten dakbedekking hellend dak

Voor een hellend dak hebt u de keuze uit vele soorten dakbedekkingen. Eén van de populairste soorten is een pannendak. Een pannendak wordt gemaakt van klei of van beton. Kleidakpannen gaan veel langer mee door de glazuurlaag en het productieproces. Hierdoor zijn ze wel iets duurder. Ook leibekleding en riet zijn een optie. Riet vereist een specialistisch dakdekkersbedrijf uit de omgeving van Flevoland. Het juist plaatsen van riet is namelijk niet eenvoudig. Tot slot hebt u ook nog de keuze uit diverse metaalsoorten voor een strakke en elegante uitstraling.

Navigeer direct naar: Dakpannen | Riet | Leien | Shingles | Aluminium, koper en zink

Wat kost dakbedekking voor een hellend dak

U laat al een nieuw pannendak aanleggen voor €50,- per vierkante meter. Wilt u liever kleidakpannen die langer meegaan dan betondakpannen? Dan moet u denken aan een gemiddelde prijs van €60,- per vierkante meter. Riet en koper zijn de duurste materiaalsoorten.

De gemiddelde prijs is respectievelijk €100,- en €120,- per m². De kosten zijn niet alleen afhankelijk van het materiaalsoort, maar ook van de grootte van het dak en de arbeidskosten.

soorten dakbedekking hellend dak

Prijstabel: kosten dakbedekking hellend dak

Hellend of gebogen dakGemiddelde levensduurGemiddelde prijs per m²*
Shingles25 jaar€15,- tot €25,-
Betondakpannen30 jaar€50,-
Leien40 jaar€70,-
Riet40 jaar€100,-
Kleidakpannen50 jaar€60,-
Aluminium50 jaar€75,-
Koper80 jaar€120,-
Zink100 jaar€80,-

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw. **: deze prijs is zonder de kosten van de onderlaag.

Dakpannen Flevoland

Dakpannen worden gemaakt van klei of beton. Betondakpannen zijn goedkoper door het productieproces. Kleidakpannen, ook wel keramische dakpannen genoemd, worden voordat ze gebakken worden in een oven voorzien van een glazuurlaag. Deze glazuurlaag

zorgt onder andere voor de mooie uitstraling en lange levensduur. De laag voorkomt ook de hechting van mossen en algen. Kleidakpannen zijn iets duurder, namelijk €60,- per m², maar gaan langer mee dan betondakannen. Deze kosten per m² €50,-.

Rieten dak

Het plaatsen van een rieten dak is een specialisme. Niet elk dakdekkersbedrijf kan een rieten dak aanleggen. Via het offerteformulier komt u contact met een geschikte dakdekker. Doordat het specialistisch werk is, kost het plaatsen van riet ook meer. De gemiddelde prijs is €100,- per vierkante meter. Riet geeft uw dak een luxe uitstraling. Er is minimaal een hellingshoek nodig van 25 graden, maar 45 tot 50 graden is ideaal. Dan loopt het water goed weg en is de levensduur van het riet het langste.

Leien

Leien zijn eenvoudig aan te brengen en zijn verkrijgbaar in vele formaten. Het dakdekken met grote leiformaten kost minder tijd dan kleinere varianten. Voor het aanleggen van een leien dak gebruikt een dakdekker verschillende legpatronen. Denk hierbij aan een dubbele of horizontale dekking, een ruitvorm of een halfsteensverband. De grootte van de lei, het legverband en de kleur bepalen de uiteindelijke uitstraling. De kosten zijn rond de €70,- per m².

shingles dakbedekking

Shingles dakbedekking

Het gebruik van shingles is over komen waaien vanuit Amerika. Voor het aanbrengen van shingles is het een lichte helling nodig, namelijk 15 graden. Ze zijn ook geschikt voor tuinhuisjes, schuurtjes en aanbouwen. De gemiddelde kosten per m² zijn €15,- tot €25,- en ze gaan ongeveer 25 jaar mee. Shingles worden gemaakt door een bitumen laag aan te brengen aan de beide zijden van een glasvliesdrager. Op de bovenzijde wordt vervolgens nog een dekplaat van granulaat aangebracht. Het granulaat bepaalt de kleur.

zinken dak Flevoland

Dak van aluminium, koper of zink

Koper is één van de duurste soorten bedekking, maar gaat zeer lang mee. De levensduur is gemiddeld maar liefst 80 jaar. Koper geeft uw dak een prachtige uitstraling. Na verloop van tijd gaat het namelijk oxideren en dan krijgt het zijn kenmerkende groene kleur. Andere metaalsoorten op uw dak mee te bedekken zijn zink en aluminium. Metaalplaten zorgen voor een zeer strakke uitstraling. De kosten voor koper zijn gemiddeld €120,- per m², zink kost €80,- per m² en aluminium kost €75,- per m².

Dakgoten Flevoland

De dakgoten vormen samen met de regenpijpen de hemelwaterafvoer. Het is belangrijk dat neerslag goed kan wegstromen, want stilstaand water tast de dakbedekking en de afvoer aan. Daarom is het nodig om minstens één keer per jaar de goten goed schoon te maken. Een dakgoot wordt gemaakt van kunststof, koper, zink of aluminium. Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen en uitstraling. Er bestaan verschillende soorten dakgoten. Denk aan een mastgoot, bakgoot en kilgoot.

Navigeer direct naar: Dakgoten schoonmaken | Dakgoten repareren | Dakgoten vervangen | Nieuwe dakgoten

dakgoten schoonmaken

Dakgoten schoonmaken

Het schoonmaken van de goten is niet een favoriet klusje van de meeste mensen, toch is het zeer belangrijk dat u dit minstens één keer per jaar laat doen. Mosgroei, bladeren en takjes zorgen ervoor dat het water niet meer goed wegloopt en veroorzaken verstoppingen.

Gevolgen van verstopte gootdelen zijn verzakkingen en waterschade. De dakwerker haalt al het vuil uit de goten en controleert of het water goed wegstroomt.

dakgoot repareren Flevoland

Dakgoten repareren

Door de goten goed te onderhouden, voorkomt u vaak beschadigingen en andere problemen. Toch komt het voor dat u een dakdekkersbedrijf uit de omgeving moet inschakelen voor een reparatie. Het herstellen is onder andere nodig bij een scheur, losgelaten verbinding met de regenpijp of tussen twee gootdelen en bij een verzakking. Scheuren worden vaak gedicht met een waterdichte pasta of kit. Soms is het nodig om een verbindingsstuk te plaatsen of een gedeelte van een gootdeel te vernieuwen.

dakgoten vervangen Flevoland

Dakgoten vervangen

Wanneer u veel kosten heeft aan het onderhoud van uw hemelwaterafvoerof bij veroudering en slijtage, is het verstandig om de goten te vervangen. Voor de renovatie haalt de dakdekker eerst de gootdelen eraf en daarna de gootbeugels. Hij plaatst vervolgens nieuwe beugels. Deze moeten niet te hoog of te laag hangen, anders wordt het water niet goed opgevangen. De nieuwe gootdelen plaatst hij daarna in de beugels en tot slot zorgt hij ervoor dat alle verbindingen waterdicht zijn.

nieuwe dakgoten

Nieuwe dakgoten

Wilt u nieuwe dakgoten laten plaatsen? Dan hebt u de keuze uit verschillende soorten. Bijvoorbeeld een mastgoot of bakgoot. Deze soorten zijn zeer populair. Een mastgoot is halfrond en een bakgoot is rechthoekig met een platte onderkant. Een ander dakgootsoort is een blokgoot met een halfronde binnenzijde. Voor de goten tussen twee hellende daken worden kilgoten gebruikt. Nieuwe goten worden gemaakt van zink, koper, aluminium of van kunststof.

Nieuwe dakgoten nodig? Of is het tijd voor een onderhoudsbeurt?

Schakel een dakdekkersbedrijf uit de regio Flevoland in via het offerteformulier!

Vrijblijvende offerte

Keurmerken dakdekkersbedrijf

Let bij het inschakelen van een dakdekkersbedrijf onder andere op eventuele keurmerken en lidmaatschappen van brancheorganisaties.

Het KOMO-keurmerk staat bijvoorbeeld voor producten van hoge kwaliteit en betrouwbaarheid. Lees op komo.nl meer hierover.

Op nda.nl leest u meer over de certificering van de Nederlandse Dakdekkers Associatie (NDA). Bedrijven met een certificaat van het NDA voldoen aan strenge eisen.

Een brancheorganisatie voor een dakdekkersbedrijf die werkt met bitumen of kunststof bedekking is VEBIDAK. Op de website van VEBIDAK leest u hier meer over.

Of ga naar dakmerk.nl voor de brancheorganisatie voor bedrijven die met platte daken werken.

24-uur service dakdekkersbedrijf Flevoland!

dakdekkers Flevoland
Heeft u met spoed een dakdekkersbedrijf nodig? Bijvoorbeeld voor een dakreparatie? Bel dan naar 085 500 9892 om direct in contact te komen met een dakdekker uit de regio Flevoland. De dakdekker is desgewenst snel bij u ter plaatse. De spoedservice is 7 dagen per week en 24 uur per dag bereikbaar!

Wilt u een scherp geprijsde offerte van een dakdekkersbedrijf uit de omgeving ontvangen. Vul dan het offerteformulier in. Deze offertedienst is geheel gratis en vrijblijvend. U zit nergens aan vast!