Dakdekker in Flevoland nodig?

Scherpe tarieven, snel ter plaatse, 24-uurs service!

Bel 085 500 9892
Offerte aanvragen

Wij werken in uw regio samen met:

dakdekker [var1]

Dakdekker Flevoland

Een dakdekkersbedrijf in Flevoland vinden is simpel, maar een goed dakdekkersbedrijf is een heel ander verhaal! Gelukkig kunt u bij Eteb terecht. Bij Eteb werken wij met menig dakdekker die u graag van dienst is bij de vele dakwerken. Zo helpen wij u onder meer met plezier bij het dakonderhoud, een dakreiniging of dakrenovatie. Voor een dakreparatie, het schoonmaken van de dakgoten of het aanbrengen van een dakcoating bent u bij ons tevens aan het juiste adres. Wij garanderen dat u altijd snel en vakkundig zult worden geholpen, tegen aantrekkelijke prijzen.

Benieuwd naar de prijs voor bijvoorbeeld een dakreiniging? Vraag dan via het contactformulier vandaag nog een offerte aan bij een dakdekker uit Flevoland, of bel voor direct contact naar 085 500 9892.

Ruim 25 jaar ervaring in dakwerken

Al sinds jaar en dag, meer dan een kwart eeuw, zijn wij hét dakdekkersbedrijf in Flevoland waaraan mensen hun dakreparatie, dakrenovatie, dakonderhoud en dakisolatie toevertrouwen. Wij kunnen uw goten schoonmaken voordat u er erg in heeft, en een werknemer van ons zal u nooit tegenvallen. Niet voor niets bestaan wij al zo lang. Dit hebben wij aan menig gespecialiseerd dekker in ons dakdekkersbedrijf te danken. Wij garanderen dat uw dakisolatie, dakonderhoud en dakrenovatie bij ons in goede handen zijn.

Direct contact

In sommige gevallen is het noodzakelijk dat u direct in contact komt met een dakdekkersbedrijf uit Flevoland. Bijvoorbeeld wanneer u met spoed een reparatie aan uw dakbedekking nodig heeft. In dit soort situaties kunt u gebruik maken van onze 24/7 service. Als u belt naar 085 500 9892 komt u in direct contact met een dakdekkersbedrijf uit uw regio, die uw dakbedekking snel en vakkundig zullen repareren. Zo profiteert u direct van een optimale bescherming en isolatiewaarde! Bovendien bent u met een dakdekker uit ons netwerk altijd verzekerd van de scherpste prijzen! Heeft u een probleem ontdekt en heeft u direct hulp nodig? Bel dan naar 085 500 9892!

ContactTelefonisch contact

085 500 9892
dakreparatie door dakdekker Flevoland

Dakreparatie

Bij beschadigingen aan daken of schoorstenen is het belangrijk dat deze zo snel mogelijk gerepareerd worden. Indien u dit niet laat doen, is de kans groot dat de schade groter wordt waarmee ook de kosten voor een reparatie zullen oplopen. Een reparatie is nodig wanneer de dakbekleding van uw plat dak gescheurd is, of wanneer u uw dakpannen tijdens een najaarsstorm van het dak zijn gewaaid. Ook is het mogelijk dat u de nokvorst moet laten repareren om zo de isolatiewaarde te waarborgen. Een dakreparatie kan een dakdekkersbedrijf uit Flevoland op verschillende vlakken voor u afhandelen. De dakdekker zal bij u langskomen om vast te stellen waar de schade zich bevindt en wat de oorzaak is. Hierna zal de vakman beginnen met de dakreparatie. Om een goed beeld te krijgen van het dakonderhoud dat u nodig heeft, zal de dakdekker uit Flevoland eventueel een aantal onderdelen moeten schoonmaken, bijvoorbeeld bij een lek in de dakgoten. Ervaart u een probleem met de hemelwaterafvoer of vermoedt u een beschadiging in uw dakbedekking? Dan is het zaak om zo spoedig mogelijk in contact te komen met een erkend dakdekker uit Flevoland. Zo voorkomt u ergere problemen en hogere kosten.

Daklekkage

daklekkage verhelpen door dakdekkersbedrijf
Een dakdekker van ons dakdekkersbedrijf wil uw daklekkage in Flevoland graag verhelpen. Hij zal eerst vaststellen of het lek in uw dakgoten zit, of misschien toch ergens in een plat bitumen dak. Hiervoor maken onze specialisten gebruik van een geavanceerde techniek op het gebied van lekdetectie: rookgasdetectie. Een techniek waarbij weinig hak- en breekwerk vereist is. Een lek is vaak zeer simpel te verhelpen door een dakdekker uit ons dakdekkersbedrijf, omdat deze gebruik maakt van de beste technieken en materialen. Dankzij de snelle hulp voorkomt u problemen als lekkagevlekken in vloerbedekking, meubels of behang, of schimmel en houtrot bij de dakspanten.

Loodslab vervangen

loodslab vervangen
Loodslabben zijn loden plaatjes die wij gebruiken om de afscheiding tussen twee dakonderdelen te bedekken. Dankzij de loodslabben voorkomt u lekkages en blijft de kwaliteit van de dakonderdelen gewaarborgd. Omdat weersinvloeden met name dus de loodslabben aantasten is het periodiek vernieuwen van de loodslabben geen slecht idee. Het vervangen van een loodslab is geen ingewikkelde klus. Een aantal zaken waar u dan aan moet denken zijn de staat van de voegen onder de loodslab. Deze dient u wellicht te herstellen. Daarnaast is het noodzakelijk dat de loodslabben elkaar overlappen ter voorkoming van kleine lekkages. Een dakdekker kan u hierbij ondersteunen.

Vakkundige dakreparatie in Flevoland?

Bel voor direct contact. U krijgt direct een vakman aan de lijn. 24/7 bereikbaar!

085 500 9892

Plat dak repareren

Platte daken zijn gevoeliger voor beschadigingen dan hellende daken. Dat komt onder andere door het feit dat er regenwater en vervuiling op kan blijven liggen. Dit tast het materiaal aan, waardoor er uiteindelijk schade ontstaat. Gelukkig is het repareren van platte daken tevens relatief eenvoudig. Het dakdekkersbedrijf zal, zodra de schade gelokaliseerd is, een reparatiestrook bitumen aanbrengen. Dit wordt op de originele bedekking gebrand, waardoor er een waterdicht resultaat ontstaat. Indien de bedekking juist in een naad is gaan scheuren, dan kan de dakdekker met het gebruik van speciale kit de schade herstellen.

Nokvorst reparatie

Een nokvorst is een speciale dakpan die wordt gebruikt om de nok van daken af te sluiten. Zeker bij oudere woningen is de nokvorst vaak vastgemaakt met cement, maar dit gaat na verloop van tijd scheuren. Dit heeft als gevolg dat de nokvorst los op de nok komt te liggen, waarna het met een flinke storm zo van uw dak kan waaien. Dit levert schade aan uw nok op, maar kan ook zeker elders flinke schade opleveren. Als u er op tijd bij bent, is het voldoende om de nokvorst te repareren. Dit doen dakdekkers uit Flevoland door de nokvorst goed schoon te borstelen, het bestaande cement te verwijderen en vervolgens weer vast te leggen.

dakrenovatie uitvoeren Flevoland

Dakrenovatie

U kunt bij een dakdekkersbedrijf tevens terecht voor het uitvoeren van een dakrenovatie. Regelmatig krijgen wij van onze klanten de vraag wat nou precies het verschil is tussen dakonderhoud en een dakrenovatie. Het is niet gek dat hierover enige verwarring ontstaat: dakonderhoud maakt namelijk een deel uit van een complete dakrenovatie. Bij een dakrenovatie voert een dakdekker daarnaast echter veel meer klussen uit die er allen toe leiden dat de staat van de dakbekleding verbetert en de levensduur verlengd. Een aantal werkzaamheden die wij tot een dakrenovatie rekenen zijn het vervangen van daken, het aanbrengen of vervangen van dakisolatie, het vernieuwen van de dakgoten of boeidelen en het renoveren of verwijderen van schoorstenen. Wilt u graag geld besparen op uw dakrenovatie? Dan zou u kunnen overwegen om een deel van de dakrenovatie zelf uit te voeren. Het verwijderen van uw dakgoten of dakpannen is een klus die u eventueel zonder de hulp van een dakdekker kunt uitvoeren. Voorwaarde voor de renovatiewerkzaamheden op het dak is wel dat u geen hoogtevrees heeft en beschikt over goede gereedschappen. Een goede ladder is onmisbaar, en antival bescherming komt tevens erg goed van pas.

Dak vervangen

dak vervangen Flevoland
Wilt u het hele dak laten vervangen, dan kunt u de hulp van een erkend dakdekkersbedrijf wel gebruiken. Wij kunnen een dak snel en vakkundig vernieuwen, tegen aantrekkelijke prijzen. Tijdens het werk proberen wij er bovendien voor te zorgen dat er altijd een gedeelte van het pand overdekt blijft, zodat u niet al te veel overlast ondervindt van de werkzaamheden. Omdat een dakrenovatie een aardige investering vraagt, adviseren wij onze klanten uit Flevoland meestal om eerst te kijken naar de mogelijkheden voor een dakreiniging, dakreparatie of het aanbrengen van een dakcoating. Dit levert meestal een prima resultaat, en kost minder geld dan de dakrenovatie.

Dakisolatie

dakisolatie
Dakisolatie levert enorm veel winst op als het op de energiekosten aankomt. Ook op het gebied van dakisolatie staat een dakdekkersbedrijf uit ons netwerk graag voor u klaar. Bent u geïnteresseerd in het isoleren van uw dak? Dan heeft u een aantal opties. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de isolatie aan de buitenkant aan te brengen, deze constructie noemt men ook wel een warm-dak constructie. De meeste van onze klanten kiezen er echter voor om hun daken van binnenuit te isoleren. Dit is een stuk minder ingrijpend en daarmee ook voordeliger. Dakisolatie is niet alleen goed voor uw portemonnee, maar ook voor het milieu. Een dakdekker helpt u graag verder.

Dakgoten vervangen

dakgoten vervangen
Is het schoonmaken van de dakgoot niet afdoende om wateroverlast en lekkages te voorkomen? Het is natuurlijk mogelijk om uw dakgoten te laten vervangen. De installatie van nieuwe dakgoten kan leiden tot een verbeterde hemelwaterafvoer, waardoor u de kans op lekkages met wel vijftig procent kunt verminderen. Wilt u graag nieuwe dakgoten of regenpijpen voor een optimaal hemelwaterafvoer, maar installeert u deze liever niet zelf? Stel u dan in verbinding met een dakdekker uit Flevoland. Deze kan met behulp van innovatieve technieken en het juiste gereedschap de dakgoten binnen korte tijd hebben geïnstalleerd. U hebt hier zelf geen omzien meer naar.

Boeidelen vervangen

boeidelen vervangen
Om ervoor te zorgen dat de hemelwaterafvoer goed verloopt en uw woning of bedrijfspand een aantrekkelijke aanblik heeft, is het van belang dat de boeidelen in goede staat verkeren. Houten boeidelen gaan bijvoorbeeld zo’n 20 jaar mee mits u deze van goed onderhoud voorziet, kunststof boeidelen hebben een langere levensduur van zo’n 40 jaar. Wilt u de boeidelen eigenhandig aanpassen? Kijk dan eerst of de waterkering aan de boeidelen gekoppeld is. Wanneer dit het geval is, dan dient u een dakdekkersbedrijf uit Flevoland in te schakelen om de waterkering te demonteren en veilig te verwijderen voordat u aan het werk kunt beginnen.

Schoorsteen renovatie

schoorsteenrenovatie Flevoland
Wie dagelijks gebruik maakt van de schoorsteen weet dat het verstandig is om regelmatig het rookkanaal te laten reinigen. Wist u echter dat het soms tevens nodig is schoorstenen te renoveren? Een schoorsteenrenovatie bestaat uit twee verschillende onderdelen: een renovatie van het rookkanaal en het herstel van de buitenzijde van de schoorsteen. Het herstel van het rookkanaal neemt over het algemeen de meeste tijd in beslag, omdat dit een lastige klus is. Is het kanaal weer in optimale staat? Dan zullen wij het metselwerk en voegwerk aan de buitenzijde aanpassen. Eventueel zullen wij tevens de loodslabben vervangen ter voorkoming van lekkageproblemen.

Schoorsteen verwijderen

schoorsteen verwijderen door dakdekkersbedrijf
Regelmatig krijgen wij van onze klanten uit Flevoland de vraag of het mogelijk is de schoorsteen uit de woning te verwijderen. Dit is zeker een optie, maar het werk vereist enige aandacht en precisie. De schoorsteen is namelijk alleen gefundeerd in de kruipruimte. Wanneer u ervoor kiest om enkel het onderste deel van de schoorsteen te verwijderen, dan is het noodzakelijk de bovenzijde vakkundig te stutten om ongelukken en schade te voorkomen. Het verwijderen van de schoorsteen levert daarnaast een boel puin op. Huur een container of sterke puinzak bij uw lokale bouwmarkt. Zo verwijdert u het puin op een snelle en duurzame wijze.

Dakpannen vervangen

Het kan gebeuren dat er tijdens een storm of harde wind enkele dakpannen verschuiven. Wanneer dit gebeurt is het belangrijk om zo snel mogelijk de dakpan te herstellen of recht te leggen om een daklekkage te voorkomen. Bent u enigszins handig? Dan kunt u de dakpannen zelf recht leggen. Zorg ervoor dat u tijdens een wat windstille dag aan de slag gaat, en maak gebruik van een stevige ladder. Bij het herstellen van de dakpannen is het verstandig om tevens de onderliggende dakspanten te controleren. Combineer het herstel van de dakpannen met een dakreiniging of het toepassen van een dakcoating voor een optimaal resultaat.

Rieten dak vervangen

Rieten daken komt u in Flevoland steeds vaker tegen. Dit geeft een prachtige, authentieke uitstraling. Gemiddeld genomen gaan rieten daken ongeveer 25 jaar lang mee. Dit houdt in dat u het riet na 25 jaar moet vervangen. Beschikt u over een traditionele, open dakconstructie? Dan kunt u bij het vervangen van uw rieten dak overwegen om een schroefdak te laten bevestigen. Bij een open constructie wordt het riet op rietlatten bevestigd. Het riet is dus van binnenuit te zien. Deze structuur maakt het onmogelijk om het dak volledig tochtdicht te maken, en brengt bovendien brandgevaar met zich mee. In het geval van een schroefdak brengt de dakdekker het riet aan op een dichte ondergrond.

Dakdekker nodig voor dakwerkzaamheden?

Bel voor direct contact of vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan via het formulier.

Bel 085 500 9892
Offerte aanvragen
dakonderhoud uitvoeren

Dakonderhoud

Beschadigingen aan daken komen geregeld voor. Zeker in het geval van platte daken. In de meeste gevallen kunt u schade aan uw dakbedekking voorkomen, door regelmatig uw dak van een goede onderhoudsbeurt te voorzien. Tijdens een onderhoudsbeurt worden zwakke plekken opgespoord en preventief behandeld, zodat verdere schade voorkomen blijft. Het gaat hierbij onder andere om het ontstoppen van dakgoten en regenpijpen, het verwijderen van vervuiling en het oplossen van de onthechting tussen materialen. Ook het rechtleggen van dakpannen en het verwijderen van mos is een voorbeeld van onderhoud dat u door een dakdekkersbedrijf kan laten uitvoeren. Heeft u een oudere woning? Dan is het wellicht verstandig om hier een onderhoudscontract voor af te sluiten. Bij een aantal dakdekkersbedrijven is het mogelijk om een onderhoudscontract af te sluiten. Hiervoor betaalt u een vast bedrag per maand of jaar, en u hoeft dan nergens meer naar om te kijken. Bij schade kunt u dan direct contact opnemen met uw dakdekker, die een reparatie zal uitvoeren. Hier bent u geen extra kosten voor kwijt, omdat dit allemaal inbegrepen zit in het onderhoudscontract. Daarnaast bent u met een onderhoudscontract verzekerd van de optimale werking van de hemelwaterafvoer.

Dakreiniging

dakreiniging Flevoland
De noodzaak voor een dakreiniging ziet men vaak over het hoofd. Veel van onze klanten maken wel hun dakgoten en regenpijpen schoon, maar vergeten dat ook de dakbedekking aangetast kan worden door vuil en mosgroei. Wanneer u de bedekking lange tijd ongemoeid laat, dan is het een optie dat de wortels van bepaald groen zich in poreus geworden dakpannen werken. Dit heeft tot gevolg dat er lekkage en overige vochtproblemen kunnen ontstaan. Bij een dakreiniging wordt het vuil en groen eerst weggehaald met behulp van een hoge drukspuit en eventueel een speciaal reinigingsmiddel. Daarna wordt bij de dakreiniging het hele dakoppervlak gecontroleerd op beschadigingen.

Dakcoating

dakcoating voor dakpannen Flevoland
Om te voorkomen dat de dakbescherming wordt aangetast door mosgroei en algen, kunt u ervoor kiezen om deze van een dakcoating te voorzien. Een dakcoating is vergelijkbaar met het impregneren van een gevel. In beide gevallen wordt een deel van een bouwconstructie overdekt met een dunne laag vloeistof, die het materiaal verzadigen. Er bestaan verschillende soorten dakcoating, voor welke variant u kiest dat is afhankelijk van uw wensen voor het product. Een dakdekker uit ons dakdekkersbedrijf in Flevoland informeert u graag over de opties voor een dakcoating en de mogelijke combinatie met het afhandelen van een dakreiniging.

Dakgoten schoonmaken

dakgoten schoonmaken
Dakgoten schoonmaken, dat vinden veel van onze klanten één van de vervelendste klussen rondom huis, die men liever niet zelf bij de hand neemt. Onze dakdekker denkt hier gelukkig anders over. Uw dakgoten schoonmaken is zijn specialiteit, en dat is te zien. Voor uw dakonderhoud is het zeer belangrijk dat u uw dakgoten regelmatig laat schoonmaken. Zo voorkomt u vochtproblemen, en voorkomen is altijd beter dan genezen door middel van dakreparatie. Is het toch te laat voor dakonderhoud, dan vormen wij in Flevoland ook voor dakreparatie uw dakdekkersbedrijf. Maar voordat het zover is, adviseren wij u om uw dakonderhoud serieus aan te pakken. Het dakonderhoud is zowel eigenhandig als door een erkend vakman uit te voeren.

Regenpijpen

regenpijpen
Regenpijpen zijn meestal gemaakt van zink, kunststof of koper. Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen. Via de regenpijp wordt de neerslag van het dak afgevoerd naar een ton of het riool, het wordt daarom ook wel een hemelwaterafvoer genoemd. Het is belangrijk om regelmatig uw dak en dakgoten schoon te maken. Bij de schoonmaakbeurt moet u niet vergeten om de regenpijpen ook mee te nemen. Hiermee kunt u de levensduur verlengen en beschadigingen door waterschade voorkomen. Wanneer uw regenpijpen niet meer van een goede kwaliteit of verouderd zijn, is het noodzakelijk om ze te vervangen. Schakel een dakdekkersbedrijf in het verwijderen en plaatsen van nieuwe regenpijpen.

Dakinspectie

Eén van de werkzaamheden van een ervaren dakdekker is het afhandelen van een dakinspectie. Een dakinspectie, de naam zegt het al, is een klus die niet perse een dakonderhoud of dakreparatie tot gevolg heeft, maar waarbij wel alle dakonderdelen gecontroleerd worden op mogelijke beschadigingen. Het grote voordeel van een dakinspectie is dat op deze manier problemen met de dakonderdelen op tijd ontdekt worden, en zo de kostprijs voor de dakreparatie aanzienlijk zal verlagen. Dit betekent dat de investering in de dakinspectie wellicht het ene jaar u geld kan kosten, terwijl u het andere jaar veel geld bespaart dankzij de dakinspectie en de uitgevoerde herstelwerkzaamheden.

Een onderhoudscontract, wat voor u?

Wilt u voorkomen dat er lekkage ontstaat bij het dak? Dan is het mogelijk om een onderhoudscontract af te sluiten bij een dakdekkersbedrijf uit ons netwerk. Wanneer u een onderhoudscontract afsluit dan zorgt het bedrijf ervoor dat er periodiek een dakdekker bij u langskomt om de dakgoten en regenpijpen te ontstoppen en schoon te maken. Daarnaast zal onze vakman eens in de zoveel tijd ervoor zorgen dat het hele dak gecontroleerd wordt op beschadigingen en slijtage. Wilt u meer weten over de voorwaarden van een dergelijk contract of de mogelijkheden die daaraan verbonden zijn? Vul dan ons contactformulier in of bel naar 085 500 9892.

soorten dakbedekking

Soorten dakbedekking

Laat u een nieuwbouwpand bouwen? Of is het tijd voor een renovatie van uw huidige dakbedekking? Dan hebt u de keuze uit vele verschillende soorten dakbekleding. Heeft uw woning een hellend dak? Dan heeft u onder meer de keuze uit dakpannen, riet en leistenen. Elk materiaal heeft z’n eigen voor- en nadelen. Zo geeft riet een luxueuze uitstraling, maar is de levensduur van dakpannen en leistenen vele malen langer. Een dakdekker kan u helpen met uw keuze door u persoonlijk te adviseren. Heeft u juist een plat dak? Ook dan is er voldoende keuzemogelijkheid voor de dakbedekking. Menig dakdekkersbedrijf uit ons netwerk maakt gebruik van bitumen of EPDM als basismateriaal. Deze materialen hebben beide als voordeel dat ze erg duurzaam zijn en door de hoge elasticiteit goed bestand zijn tegen temperatuurwisselingen. Bovendien is een dakreparatie bij EPDM en bitumen eenvoudig te realiseren. Steeds meer klanten kiezen ervoor om zelf hun dakbedekking aan te brengen. Wilt u echter zeker weten dat uw dakbedekking jarenlang meegaat, dan raden wij u aan om hiervoor een dakdekkersbedrijf in te schakelen. Hieronder leest u meer over de verschillen tussen de typen dakbedekkingen, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken.

Bitumen

bitumen dakbedekking Flevoland
Bitumen is een materiaal dat wij veel inzetten voor de bedekking van platte daken. Bitumen wordt gewonnen in de natuur, maar verkrijgt men tevens door ruwe aardolie te destilleren. Als dakbedekking bestaat bitumen in twee soorten: SBS en APP. Deze eerste variant is minder uitstekend bestand tegen UV-stralen, en wordt daarom met name gebruikt als een onderlaag voor grindstenen of houten terrastegels. Wanneer u het bitumen van het juiste onderhoud voorziet, dan gaat het ongeveer 15 jaar. Naast bitumen kunt u ook enkele andere materialen inzetten als dakbedekking voor platte daken zoals EPDM en isolatieplaten van hardschuim. Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen.

EPDM dakbedekking

EPDM dakbedekking Flevoland
Bent u op zoek naar het beste materiaal voor de dakbedekking van uw plat dak? Wellicht is EPDM een goede keuze voor u! De afkorting EPDM staat voor Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer. Het materiaal is een soort synthetisch rubber, dat een uitstekende flexibiliteit kent, en goed bestand is tegen temperatuurschommelingen en de invloed van weer en wind. Daarnaast is het mogelijk om de EPDM op maat te bestellen, waardoor er altijd direct genoeg materiaal is, en u naderhand niet een deel hoeft terug te brengen bij de leverancier. Wij raden u aan om altijd wel afspraken te maken over het mogelijk retourneren van een deel van het product.

Nieuwe dakbedekking in Flevoland?

Bel voor direct contact of vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan via het formulier.

Bel 085 500 9892
Offerte aanvragen

Zink

zinken dakbedekking
Zink is een uitstekend materiaal voor dakgoten en andere dakelementen. Een positieve eigenschap van het materiaal is bijvoorbeeld dat zink een licht gewicht heeft, langer meegaat dan andere producten en een goede prijs kwaliteit verhouding kent. Daarnaast zullen zinken dakgoten bij een beschadiging eenvoudig en snel gerepareerd kunnen worden. Het nadeel is dat een dakgoot van zink alleen in grijs geleverd wordt. Naast zinken dakgoten bestaan er nog andere dakonderdelen die wij van zink maken. Bijvoorbeeld boeidelen van zink vormen een optie. Voordat u voor zinken boeidelen of regenpijpen kiest raden wij aan om de voor- en nadelen van verschillende materialen met elkaar te vergelijken.

Shingles dakbedekking

shingles
Een speciale vorm van dakbedekking die wij steeds vaker toepassen bij tuinhuisjes en schuren in Flevoland zijn shingles. Shingles staan bij menig dakdekkersbedrijf ook wel bekend als dakleien of bitumenleien. Deze leien maakt men van een dun laagje glasvliesdrager met aan beide zijden een bitumenlaag. De toplaag bestaat uit weerbestendige gekleurde granulaten. De shingles hebben een zeer eenvoudige plaatsing als groot voordeel ten opzichte van andere materialen. Dit maakt de shingles ideaal voor doe-het-zelvers. Daarnaast hebben de dakleien weinig gewicht, wat betekent dat ze geen zware belasting vormen voor een eenvoudige dakconstructie.

Platte daken

dakdekker voor plat dak
Om lekkage bij een plat dak te voorkomen, is het van belang dat de dakconstructie afschot (afwaterend) loopt. Dit betekent dat het dakoppervlak nooit exact horizontaal moet liggen, maar een minimale hellingshoek van 3 graden heeft. Omgerekend betekent dit een helling van 16 millimeter per meter. Blijft er water liggen? Dan is waarschijnlijk de regenpijp verstopt. Wilt u de dakbekleding van de platte daken van uw bedrijfspand zelf leggen? U kunt het beste een erkend dakdekker hiervoor de berekeningen laten uitvoeren. Zo bent u ervan verzekerd dat er geen problemen ontstaan tijdens herfststormen of ander extreem weer. Wij adviseren om voor het dakonderhoud of een dakreparatie voor de zekerheid een dakdekkersbedrijf uit Flevoland in te schakelen.

Hellende daken

dakdekker voor hellend dak
Voor hellende daken bestaan er diverse vormen van dakbedekking. Denk bijvoorbeeld aan pannendaken, riet, of leistenen. In Nederland bestaat de dakbedekking voor zo’n 75 procent uit pannendaken. Een groot voordeel van een pannendak is de lage prijs, en tevens de relatief lange levensduur van de dakpannen. Deze levensduur wordt met name verlengd door het aanbrengen van een speciale glazuurlaag of coating. Zo blijft mos en vuil langer achterwege, evenals lekkage en andere problemen zoals scheuren in de pannen of houtrot van de dakspant. Wilt u uw huidige dakbekleding beter beschermen tegen de invloeden van weer en wind? Overweeg dan een dakcoating of het impregneren van de dakpannen.

Doe-het-zelf plat dak repareren

Regelmatig krijgen wij van klanten uit Flevoland de vraag in hoeverre het mogelijk is om zelf daklekkages te verhelpen en de nodige reparaties uit te voeren. Het antwoord hierop is met name afhankelijk van uw handigheid en ervaring met klussen, maar één van de taken die de meeste mensen wel zelf kunnen afhandelen is het repareren van een daklekkage bij het plat dak. Het is hiervoor nodig dat u zich goed voorbereidt, maar met behulp van het stappenplan dat onze specialisten uit de regio voor u hebben opgesteld moeten de reparatiewerkzaamheden geen problemen opleveren. Komt u tijdens het werk erachter dat er toch meer mis is met de dakconstructie dan u dacht, dan raden wij aan om alsnog een dakdekker in te schakelen voor de dakreparatie.

plat dak repareren doe het zelf
  • Stap 1. Begin de klus met het verzamelen van de nodige materialen. Zorg ervoor dat u reparatiepasta, een strook glasvlies dakbedekking, stanleymes en kwast binnen handbereik hebt.
  • Stap 2. Begin het werk met het reinigen van het gedeelte van de dakbekleding dat beschadigd is. Verwijder vuil en dep alles zo goed mogelijk droog.
  • Stap 3. Snij vervolgens het dakleer kruislings in. U kunt zo vier punten terugvouwen om het dakbeschot bloot te leggen.
  • Stap 4. Reinig dan het dakbeschot. Het belangrijkste hierbij is dat het beschot droog is voordat u verder gaat met het kluswerk.
  • Stap 5. Smeer met een plamuurmes reparatiepasta op het dakbeschot en gebruik de kwast om alle hoekjes te bereiken.
  • Stap 6. Vouw daarna het dakleer terug en smeer de randen hiervan ook in met de pasta.
  • Stap 7. Plaats vervolgens een strook glasvlies dakbedekking over het beschadigde gedeelte. Druk deze goed aan en bestrijk hem met de reparatiepasta.
  • Stap 8. Laat alles goed drogen en controleer tot slot of het water goed blijft weglopen.

Bij u in Flevoland

Vrijblijvend contact

Bent u geïnteresseerd in het plaatsen van dakisolatie? Of wilt u de dakbedekking van uw woning in Flevoland laten vervangen? Twijfel dan niet langer en neem zo snel mogelijk contact met ons op. In geval van spoed kan er vandaag zelfs al een dakdekker bij u in Flevoland op de stoep staan voor uw dakonderhoud of –reparatie. Neem vrijblijvend contact met ons op door het contactformulier in te vullen. Wij sturen u dan kosteloos en geheel vrijblijvend een offerte van een dakdekker uit uw regio. Bent u met spoed op zoek naar een dakdekker? Bel dan naar 085 500 9892 voor direct contact. Wij bieden bij u in de regio ook handige loodgieter, lekkage, riool– en CV-ketel service.

Vrijblijvend contact