Dakdekker in Hoorn nodig?

Scherpe tarieven, snel ter plaatse, 24-uurs service!

Bel 085 500 9987
Offerte aanvragen

Wij werken in uw regio samen met:

dakdekker [var1]

Dakdekker Hoorn

De meeste klanten uit Hoorn schakelen een dakdekker in voor het verhelpen van een daklekkage. Er zijn echter vele andere werkzaamheden op het gebied van dakwerken die een medewerker van een dakdekkersbedrijf voor u uit kunnen voeren. Zo kan een ervaren dakdekker voor u het dakonderhoud en dakreparatie van een plat dak verzorgen, de dakgoten schoonmaken, of een dakreiniging of dakrenovatie uitvoeren. Wilt u graag weten wat een dakdekker voor het dakonderhoud van uw pand in Hoorn kan betekenen?

Hebt u vragen over de prijs voor het aanbrengen van dakcoating? De medewerkers van het dakdekkersbedrijf informeren u graag over de mogelijkheden. Bel vandaag nog met 085 500 9987 en kom rechtstreeks in contact met één van onze professionals. Liever eerst een offerte? Vul dan vrijblijvend het formulier in. Wij helpen u met alle plezier verder!

Ruim 25 jaar ervaring in dakwerken

De medewerkers van ons dakdekkersbedrijf hebben allen een jarenlange ervaring op het vlak van dakwerken. Dankzij deze ruime ervaring en de juiste diploma’s, kunnen wij van elke dakdekker uit ons netwerk garanderen dat deze u snel en vakkundig kan ondersteunen bij het afhandelen van een dakreiniging of dakrenovatie Bovendien verzekeren wij u van aantrekkelijke prijzen, en een hoogwaardige kwaliteit hulp. De dakreparatie, dakonderhoud en dakreiniging van uw pand in Hoorn zijn bij ons dakdekkersbedrijf in goede handen!

Direct contact

Wanneer u schade aan uw dakbedekking ontdekt dan is het van groot belang dat u dit zo snel mogelijk laat herstellen. Doet u dit niet, dan bestaat de kans op ergere schade. Hierdoor zullen de kosten ook verder oplopen. In het geval van spoed kunt u gebruik maken van onze 24uurs service. Dankzij een landelijk dekkend netwerk is er altijd een dakdekker in uw regio beschikbaar, die u zo spoedig mogelijk kan helpen. Wilt u direct contact met een dakdekkersbedrijf? Bel dan naar 085 500 9987. De vakman zal in geval van nood nog dezelfde dag bij u op de stoep staan.

ContactTelefonisch contact

085 500 9987
dakdekker Hoorn

Dakreparatie

Eén van de taken die een dakdekker uitvoert, is het verzorgen van dakreparaties. Onder de noemer dakreparatie vallen diverse werkzaamheden. Uiteraard kunt u hierbij denken aan grote ingrijpende werkzaamheden, zoals het vernieuwen of verstevigen van de dakconstructie als deze is aangetast. Maar ook kleinere werkzaamheden vallen onder de term dakreparatie. Als er een scheur in de dakbedekking op uw plat dak heeft, zal de dakdekker met een reparatie voorkomen dat er ergere schade ontstaat. Andere mogelijke dakreparaties zijn het vernieuwen van de nokvorst, het herstellen van de dakpannen of zelfs het repareren van de dakgoten. Menig dakdekkersbedrijf uit Hoorn berekent de kosten voor een dakreparatie of voor het dakonderhoud op basis van vierkante meter. Dit zal, afhankelijk van de benodigde materialen, uitkomen op ongeveer €100,- tot €300,- per vierkante meter. In sommige gevallen is het mogelijk om een dakreparatie zelf uit te voeren. Bijvoorbeeld het repareren van de dakbedekking als deze in de naad is gescheurd. Ook bij problemen met de dakgoot is het mogelijk om dit zelf op te lossen. Wanneer u een dakreparatie wilt uitvoeren is het echter wel verstandig om hier de juiste gereedschappen voor te gebruiken. Zo komt u bijvoorbeeld niet heel ver zonder goede ladder.

Daklekkage

daklekkage verhelpen Hoorn
Bij zowel platte als hellende daken ontstaan er geregeld daklekkages. Bij een plat dak wordt dit over het algemeen veroorzaakt door scheuren bij de afdichting door het proces van vorst en dooi. Bij een hellende dakconstructie is lekkage meestal het gevolg van verschuivende dakpannen. Daarnaast ontstaat daklekkage door beschadigingen aan de dakkapel, schoorsteen of het dakraam. Een dakdekker uit Hoorn kan deze onderdelen preventief controleren op lekkages, en desgewenst een snelle dakreparatie uitvoeren of een dakcoating aanbrengen. Daarnaast kan een specialist van een dakdekkersbedrijf bij een lekkage, met lekdetectie technieken zoals rookgasdetectie de exacte locatie van het lek voor u opsporen.

Loodslab vervangen

loodslab vervangen
Een loodslab is een plaat die over twee dakonderdelen geplaatst wordt, waardoor de waterdichtheid van de dakonderdelen gewaarborgd blijft. Door de invloeden van weer en wind is het mogelijk dat de loodslabben na verloop van tijd slijten. De vervanging van een loodslab is een klus die enige voorbereiding vraagt, maar die u eventueel wel zelf zou kunnen afhandelen. Het vervangen van de loodslabben begint bij het verwijderen van de oude loodslab. Dit doet u door de gebruikte mortel weg te schrapen. Daarna moet u de onderliggende voegen herstellen. Snij vervolgens de loodslabben op maat, en zorgt ervoor dat de verschillende onderdelen elkaar overlappen.

Vakkundige dakreparatie in Hoorn?

Bel voor direct contact. U krijgt direct een vakman aan de lijn. 24/7 bereikbaar!

085 500 9987

Plat dak repareren

Platte daken kunnen op verschillende manieren beschadigd raken. Misschien doordat er te lang stilstaand water op heeft gelegen, of wellicht juist doordat er tijdens een storm iets is beschadigd. Zo komt het bijvoorbeeld geregeld voor dat er een scheur ontstaat in de naad van de dakbedekkingen. Wanneer u een dakdekkersbedrijf inschakelt voor een dakreparatie, dan maken zij in de meeste gevallen gebruik van een reparatiestrip. Deze verlijmen ze of branden ze bovenop de originele dakbedekking. Hierdoor ontstaat er een waterdicht resultaat en bent u weer verzekerd van een optimale isolatiewaarde. Benieuwd naar de kosten? Twijfel dan niet om vrijblijvend contact met ons op te nemen.

Nokvorst reparatie

Om de nok van hellende daken goed af te sluiten, maakt men gebruik van een nokvorst. Dit zijn speciale dakpannen die, vooral bij oudere woningen, met specie vastgezet werden. Inmiddels blijkt echter dat cement niet de meest geschikte optie is. Het kan namelijk niet krimpen en uitzetten bij temperatuurverschillen, waardoor er scheuren ontstaan. Dit heeft als gevolg dat de nokvorst los komt te zitten, wat natuurlijk flinke schade met zich mee kan brengen. Indien uw nokvorst lost zit is het dan ook noodzakelijk om zo snel mogelijk contact op te nemen met een dakdekkersbedrijf voor een nokvorst reparatie.

dakrenovatie in Hoorn

Dakrenovatie

Wanneer u vele reparatie klussen laat uitvoeren spreken wij ook wel van een dakrenovatie. Een dakrenovatie vallen tal van klussen die te maken hebben met het verbeteren van de kwaliteit van de daken en dakbedekking. Hiermee verlengd u de levensduur en bent u een stuk voordeliger uit dan het volledig vernieuwen van uw dakconstructie of dakbedekking. Waar het dakonderhoud niet perse veel tijd in beslag neemt, is een dakrenovatie zeker een intensievere klus. Bij een volledige dakrenovatie zullen de dakdekkers uit ons netwerk de complete dakconstructie in eerste instantie controleren op beschadigingen en slijtage. Daklekkages worden opgespoord en de dakdekker voert bovendien een complete dakreiniging uit. Indien noodzakelijk zullen de vakmannen tevens een dakcoating aanbrengen. Na een dakrenovatie bent u ervan verzekerd dat dakafwerking weer jarenlang mee kan gaan. Het is mogelijk dat het dakdekkersbedrijf tijdens de dakinspectie stuit op onherstelbare problemen. Een voorbeeld is houtrot in de dakspanten. In dit geval zullen de vakmannen u persoonlijk adviseren over de ingrijpende methoden waarmee u de dakconstructie kunt herstellen. Bent u geïnteresseerd in het laten uitvoeren van een dakrenovatie? Een dakdekker uit ons netwerk staat met plezier voor u klaar. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende prijsopgave.

Dak vervangen

dak vervangen door dakdekker
Is het hele pannendak aan vervanging toe? Laat de werkzaamheden dan over aan een erkend dakdekker uit ons dakdekkersbedrijf in Hoorn. Wij zullen niet alleen de hele dakbekleding vernieuwen, maar tevens de onderliggende dakconstructie opnieuw opbouwen als dat nodig is. Wanneer het hele dak moet worden aangepast, dan zullen wij proberen een deel van het pand altijd volledig bedekt te houden, opdat u zo weinig mogelijk overlast ondervindt van de kluswerkzaamheden. Hebt u vragen over de mogelijkheden van het vernieuwen van het dak, vraag dan bij een dakdekkersbedrijf uit de regio naar de prijzen, en vergelijk deze met anderen.

Dakisolatie

dakisolatie laten aanbrengen
Sinds de invoering van het verplichte energielabel bij de verkoop en verhuur van woningen en bedrijven, is er een grotere focus gekomen op isolatiemogelijkheden, waaronder dakisolatie. Voor hellende daken is het relatief eenvoudig om zelf de dakisolatie aan te brengen. Wilt u een optimaal wooncomfort bereiken? Combineer dan de dakisolatie met het uitvoeren van een dakrenovatie of het laten aanbrengen van een dakcoating over de dakpannen. Door de klussen te combineren bespaart u aanzienlijk op de inzet van de dakdekker. De prijs voor een dakisolatie verdient u op termijn terug door de besparing op de stookkosten.

Dakgoten vervangen

dakgoten Hoorn
Laat u regelmatig de dakgoten schoonmaken, maar blijft u problemen ondervinden zoals wateroverlast? Het is dan waarschijnlijk tijd om uw dakgoten te vervangen. Tegenwoordig is het mogelijk om dakgoten te bestellen van zowel kunststof, koper, zink, plastic, metaal en hout. Dankzij een verbeterd hemelwaterafvoer is het mogelijk om de kans op lekkage met vijftig procent te verminderen, dus dit is zeker aan te raden. Wilt u graag nieuwe dakgoten installeren maar kunt u wel enig advies gebruiken, of schakelt u het liefst de hulp van een dakdekker uit Hoorn in? Via ons telefoonnummer 085 500 9987 bereikt u direct een dakdekkersbedrijf.

Boeidelen vervangen

boeidelen vervangen door dakdekkersbedrijf
Het vervangen van de boeidelen is een klus die u eventueel zelf mag afhandelen, mits de waterkering niet aan de boeidelen gekoppeld is. Zit de waterkering aan de boeidelen vast? Laat dan een dakdekker van ons dakdekkersbedrijf uit Hoorn dit gedeelte van het werk afhandelen. De daadwerkelijke vervanging van de boeidelen kunt u vervolgens zelf uitvoeren. Wilt u het vernieuwen van de boeidelen combineren met een verdere dakrenovatie? Ook dan adviseren wij om de hulp in te schakelen van erkende dakspecialisten, zodat u zeker weet dat het werk snel en vakkundig zal worden afgehandeld en hebben uw boeidelen binnen korte tijd weer hun oude kwaliteit terug.

Schoorsteen renovatie

schoorsteen renovatie
Wie nog steeds regelmatig de schoorsteen gebruikt, weet dat een regelmatig onderhoud van belang is. Daarnaast adviseren wij om periodiek het rookkanaal te renoveren. Bij een schoorsteenrenovatie zullen de medewerkers van ons dakdekkersbedrijf in Hoorn de bakstenen verwijderen en daarna het rookkanaal controleren. Eventueel kunnen wij daar het nodige herstel toepassen. Als het rookkanaal weer in goede staat verkeert, zullen wij de buitenzijde aanpakken. Dit betekent dat wij het metselwerk en voegwerk uitvoeren. Tot slot is het ook nog een optie om de loodslabben te vervangen die om de basis van schoorstenen heen zitten. Hiermee is de kans op lekkage aanzienlijk minder.

Schoorsteen verwijderen

schoorsteen verwijderen
Nu de schoorsteen in de meeste woningen niet meer wordt gebruikt, is het mogelijk om deze te verwijderen, om zo meer ruimte in huis te creëren. Het verwijderen van de schoorsteenschacht is echter wel een klus waarbij u moet opletten. Dit komt doordat de schoorsteen doorloopt vanuit de kruipruimte naar boven, en enkel in de kruipruimte een fundament heeft. Verwijdert u eerst de schoorsteen van de benedenverdieping? Dan zal het bovenste deel niet meer gestut zijn, en alleen vastzitten met cement aan de achterzijde. Dit levert grote risico’s op. Vraag eventueel een dakdekker om hulp bij het verwijderen en stutten van de schoorsteendelen.

Dakpannen vervangen

Een dakpan kan na verloop van tijd door weer en wind beschadigd raken of verschuiven. Daarnaast is het mogelijk dat de dakpannen last krijgen van mos of algen. Het gevolg van beide zaken is een verminderde dakisolatie en een verhoogde kans op daklekkage. Om een lekkage te voorkomen is het zaak om uw dakbedekking regelmatig te (laten) reinigen, en een beschadigde dakpan direct te herstellen. Deze klus kunt u eventueel zelf uitvoeren. Maak gebruik van een stevige ladder, en kies een dag dat er weinig wind staat. Haal de oude dakpan weg, en controleer de onderliggende dakspant. Plaats vervolgens voorzichtig de nieuwe pan.

Rieten dak vervangen

Heeft u een rieten dak op uw woning? Dan bent u ongetwijfeld bekend met het feit dat rieten daken om de 25 jaar vervangen moeten worden. Traditioneel werden rieten daken gebouwd met een open constructie. Dit houdt in dat er geen ondergrond is tussen het riet en de binnenzijde van de woning. Tegenwoordig wordt dit in Hoorn praktisch niet meer op deze manier gedaan. Vanwege de brandveiligheid en de isolatiewaarde, kiezen steeds meer dakdekkersbedrijven ervoor om rieten daken enkel met een schroefdak te plaatsen. Als u hiervoor kiest dan zult u merken dat de isolatiewaarde van uw pand enorm zal stijgen, waardoor u ook flink op uw energiekosten gaat besparen.

Dakdekker nodig voor dakwerkzaamheden in Hoorn?

Bel voor direct contact of vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan via het formulier.

Bel 085 500 9987
Offerte aanvragen
dakonderhoud door dakdekkersbedrijf

Dakonderhoud

Wij hebben al meerdere malen aangegeven dat structureel dakonderhoud van groot belang is, zeker bij platte daken. Met onderhoud voorkomt u ernstige problemen, zoals lekkages of zelfs een verzakking of verrotting van de dakspanten. Door dit te voorkomen bespaart u zichzelf de hoge kosten van de herstelwerkzaamheden. Een aantal onderdelen van het dakonderhoud kunt u zelf uitvoeren. Zo raden wij u in ieder geval aan om minimaal twee keer per jaar de dakgoten en regenpijpen te reinigen. Een ander belangrijk onderdeel van dakonderhoud is het reinigen en onderhouden van uw dakkapel of dakraam. Voor de onderhoudswerkzaamheden bovenop de daken raden wij u toch aan om een professioneel dakdekker in te schakelen. Dit heeft meerdere redenen: allereerst omdat dit onderhoud op grote hoogte plaatsvindt. Een dakdekker zal over de juiste gereedschappen beschikken, om ervoor te zorgen dat hij niet naar beneden valt. U beschikt hier waarschijnlijk niet over. Daarnaast weet een erkend dakdekkersbedrijf precies waar zij bij het plegen van onderhoud op moeten letten. Zo weet u zeker dat alle zwakke punten worden aangepast en hoeft u zich geen zorgen te maken dat er een beschadiging over het hoofd gezien wordt.

Dakreiniging

dakreiniging in Hoorn
Het reinigen van het dak staat bij een dakdekkersbedrijf uit Hoorn ook wel bekend als een dakreiniging. Een dakreiniging is wat anders dan het schoonmaken van de dakgoten en regenpijpen; het gaat echt over de reiniging van de dakbedekking. Bij een dakreiniging spoelen wij minimaal met een hoge drukspuit het aangekoekte vuil, groen en algen weg van het dak. Bij de meeste dakdekkers wordt tijdens een dakreiniging bovendien gekeken naar beschadigingen aan het dak, de schoorsteen of het dakraam. Via ons nummer 085 500 9987 krijgt u snel meer informatie over de prijzen voor een dakreiniging.

Dakcoating

dakcoating aanbrengen Hoorn
Een dakcoating is vergelijkbaar met het impregneren van de gevelstenen. Het coaten van de dakpannen zorgt er namelijk voor dat de pannen zich niet vol zuigen met water, en belemmeren de groei van mos en algen. Dit betekent dat de dakbescherming dankzij een dakcoating een langere levensduur heeft. Hoewel u voor de dakcoating een aardig bedrag moet neerleggen zal dit zich op de lange termijn zeker terugbetalen. De voor- en nadelen van een dakcoating verschillen per product. Het is daarom verstandig om de opties voor een dakcoating te bekijken, en zo het meest geschikte product te kiezen.

Dakgoten schoonmaken

dakgoten schoonmaken
Eén van de klussen die erg belangrijk zijn bij het onderhouden van daken, is het schoonmaken van de dakgoten. Deze klus dient u periodiek uit te moeten voeren om vochtproblemen te voorkomen. In de meest simpele vorm is het mogelijk om de dakgoten en regenpijpen schoon te maken met behulp van een schepje en een tuinslang. Met het schepje schept u alle vervuiling uit de dakgoten en met de tuinslang spoelt u deze daarna uit met water. Wilt u de dakgoten voor de verandering laten grondig laten onderhouden? Schakel dan een erkend dakdekker in. Neem vrijblijvend contact op of bel naar 085 500 9987 voor direct contact met een dakdekkersbedrijf uit Hoorn.

Regenpijpen

regenpijpen onderhouden
Naast het reinigen van dakgoten is ook het reinigen van de regenpijpen onderdeel van het takenpakket van een erkend dakdekker. Bij het reinigen van de regenpijpen besteden wij onder andere aandacht aan het doorprikken van verstoppingen, de reparatie van beschadigingen en het voorkomen dat het water aan de onderzijde niet meer wegloopt. Wilt u zelf graag de regenpijpen schoonmaken? Probeer dan eerst met een bezem of lange stok eventuele verstopping door te prikken. Heeft deze methode geen effect? Het helpt wellicht om de regenpijp dichtbij de grond af te zagen en dan van onderaf de blokkade weg te halen.

Dakinspectie

Om vochtproblemen als lekkage te ondervangen, is het een optie een dakinspectie te laten uitvoeren door een ervaren dakdekker. Bij een dakinspectie, de naam zegt het al, zal de specialist uit Hoorn de gehele dakconstructie en al haar onderdelen inspecteren op mogelijke beschadigingen en scheuren. Wanneer hij tijdens de dakinspectie een beschadiging vindt, dan zal de dakdekker vervolgens direct de noodzakelijk dakreparatie toepassen. Hoewel in sommige gevallen niets wordt gevonden is de investering in de dakinspectie toch waardevol om dat u beschadigingen al in beginsel aantreft. Hierdoor is er in de meeste gevallen maar een kleine reparatie nodig, die natuurlijk minder kosten met zich meebrengt.

Een onderhoudscontract, wat voor u?

Als u in een oudere woning woont, dan zult u opmerken dat er steeds vaker beschadigingen of problemen ontstaan aan uw dakbekleding. Door een onderhoudscontract af te sluiten bij een dakdekkersbedrijf uit Hoorn bent u er te allen tijde van verzekerd dat het dakonderhoud en eventuele dakreparaties regelmatig en tijdig worden uitgevoerd. Dankzij het onderhoudscontract profiteert u niet alleen van een optimale staat van uw dakwerken, u hebt hier zelfs geen enkel omkijken meer naar. Zodra het weer tijd is voor uw periodieke dakinspectie, dan zullen de medewerkers van het dakdekkersbedrijf u een bericht toesturen, zodat u zelf een afspraak kunt inplannen op een moment dat het u uit komt.

soorten dakbedekking Hoorn

Soorten dakbedekking

Is uw huidige dakbedekking ernstig verouderd of flink beschadigd? Dan is het waarschijnlijk hoog tijd om deze te vervangen. Doet u dit niet dan zult u steeds meer dakproblemen ontdekken. Laat uw dakafwerking daarom vernieuwen door een erkend dakdekker uit uw regio. Hij kan u persoonlijk adviseren over de beschikbare dakbedekkingen, zodat u een materiaal kiest dat goed bij u past. Voor hellende daken heeft u bijvoorbeeld de keuze uit dakpannen, dakleien en riet. Dakleien geven een prachtige luxueuze uitstraling en gaan verreweg het langst mee. Als u echter een beperkt budget heeft dan is het plaatsen van nieuwe dakpannen tevens een goede optie. Wanneer u beschikt over een rieten dak en dit wilt laten vervangen, dan is het belangrijk om contact op te nemen met een gespecialiseerd dakdekker. Niet elke dakwerker is namelijk geschikt om het riet te vervangen. Bij platte daken heeft u tevens de keuze uit vele verschillende soorten dakbedekkingen. In de meeste gevallen kiezen klanten voor bitumen of EPDM. Beide zijn duurzame en relatief goedkope dakbedekkingen die goed bestand zijn tegen temperatuurswisselingen. Daarnaast is het bij platte daken mogelijk om dit af te werken met een groendak. Vraag een dakdekkersbedrijf naar de mogelijkheden.

Bitumen

bitumen dakbedekking
Voor platte daken zijn er verschillende soorten dakbedekking beschikbaar. U hebt bijvoorbeeld de keuze uit EPDM een speciaal soort rubber, en uit isolatieplaten van hardschuim. Een derde product waarmee menig plat dak bedekt wordt, is bitumen. Bitumen kan in de natuur gewonnen worden, of uit een destillatie van ruwe aardolie. Het voordeel van bitumen is dat dit eenvoudig te verwerken is, waardoor u zelf de dakrenovatie van uw plat dak kunt uitvoeren. Wilt u meer weten over de eigenschappen van bitumen of de voor- en nadelen ten opzichte van andere materialen? Wij adviseren u met alle plezier over mogelijkheden.

EPDM dakbedekking

EPDM dakbedekking Hoorn
Tegenwoordig kiezen de meeste mensen bij het bedekken van platte daken voor EPDM. EPDM is een synthetisch rubber, dat een hoge flexibiliteit kent. Daarnaast is het materiaal bestand tegen de invloeden van weer en wind, en blijft het in goede staat bij hoge temperatuurschommelingen. Een ander groot voordeel van EPDM dakbedekking is dat u dit op maat kunt bestellen. Dit betekent dat u nooit te weinig of teveel materiaal hebt, waardoor de klus in één keer zal worden afgerond. Hebt u vragen over de producten voor het bedekken van platte daken, of wilt u meer weten over een dakrenovatie? Wij informeren u graag. Uw dakrenovatie is bij ons in goede handen.

Nieuwe dakbedekking in Hoorn?

Bel voor direct contact of vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan via het formulier.

Bel 085 500 9987
Offerte aanvragen

Zink

zink
Hoewel de meeste mensen zink alleen kennen als materiaal voor dakgoten en regenpijpen is het tevens een geschikt product voor dakbedekking. Het grote voordeel van zink is dat het materiaal zeer duurzaam is, weinig onderhoudswerkzaamheden vergt, en een lange levensduur heeft. Zink past men daarom al meer dan 150 jaar toe als dakbescherming. Het product heeft niet alleen vele voordelen, het ziet er bovendien ook nog eens strak en esthetisch uit. Naast dakbekleding van zink vormen ook zinken boeidelen een optie. Wij adviseren u om de voor- en nadelen van zink met die van andere materialen te vergelijken.

Shingles dakbedekking

shingles dakbedekking
Een product dat steeds populairder wordt bij onze klanten uit Hoorn is de dakshingle. Shingles zijn een vorm van dakbekleding die bestaat uit een dun plaatje glasvliesdrager die aan beide zijden bedekt wordt met een laag bitumen. Tot slot gaat er aan de bovenzijde een laag weerbestendige granulaat overheen om de uitstraling van een dakpan enigszins na te bootsen. Het voordeel van deze shingles, ook wel bitumenleien of dakleien genoemd, is dat ze een relatief eenvoudige plaatsing kennen. Daarnaast zijn de bitumenleien flexibel en licht wat betekent dat zelfs een dunne dakconstructie deze vorm van dakbekleding kan dragen.

Platte daken

plat dak
Platte daken kunnen van diverse materialen worden geproduceerd. Hoewel tot voor kort EPDM het meest gebruikte materiaal was, is tegenwoordig bitumen ook zeer populair als dakbedekking. Bitumen komt van nature voor in ruwe aardolie, en is door een speciaal destillatie proces te scheiden van de andere elementen. Het grote voordeel van bitumen als dakbedekking is dat deze waterdicht, ijzersterk en bestand tegen chemische stoffen is. Hebt u al een plat dak en bent u op zoek naar de juiste dakisolatie? Voor platte dakoppervlaktes is er zowel een koude, warme als omgekeerde dakisolatie mogelijk. Welk soort dakisolatie het meest geschikt is, is afhankelijk van de dakconstructie, een dakdekker weet hier meer over. Zelf de dakreparatie uitvoeren? Onderin geven we handige tips.

Hellende daken

hellend dak
In Nederland is een hellend dak nog steeds de meest toegepaste dakvorm. Het voordeel van hellende dakconstructies is dat deze een eenvoudigere afwatering kennen, en daarnaast de dakbedekking minder vaak hoeft te worden vernieuwd. Om de levensduur van pannendaken te verhogen is het aan te raden de dakpannen van een speciale dakcoating te voorzien. Deze vuil- en waterafstotende dakcoating zorgt ervoor dat er geen scheuren in het materiaal ontstaan en verlaagt de kans op vochtproblemen. Wilt u verzekerd blijven van de topconditie van het hellende dak? Laat dan periodiek een dakdekker langskomen om het gehele oppervlak te controleren. Dergelijke dakreparatie en eventueel dakonderhoud is te reguleren met een jaarlijks onderhoudscontract.

Doe-het-zelf plat dak repareren

Eén van de zaken waarvoor u de hulp van een ervaren dakdekker zou kunnen inroepen is het repareren van een beschadiging bij het plat dak. Dit is echter ook één van de dakwerken die u desgewenst eigenhandig zou kunnen afhandelen. Hierbij is het wel noodzakelijk dat u nauwkeurig te werk gaat en u goed voorbereid op de taak. Om u bij deze klus te ondersteunen hebben de specialisten van ons dakdekkersbedrijf in Hoorn een eenvoudig stappenplan voor u opgesteld. Met dit stappenplan is het herstellen van de dakbedekking een eitje en geniet u spoedig weer van een heerlijk woonklimaat.

zelf het platte dak repareren
  • Stap 1. Verzamel de nodige materialen. U hebt in ieder geval reparatiepasta, glasvlies dakbedekking, een stanleymes, plamuurmes en een kwast nodig.
  • Stap 2. Begin met het reinigen van de beschadigde plek. Haal al het vuil weg en zorgt dat het dakleer zo schoon mogelijk is.
  • Stap 3. Snij daarna het beschadigde gedeelte kruislings in en leg het onderliggende dakbeschot bloot.
  • Stap 4. Het dakbeschot moet u eveneens reinigen. Met name het drogen van deze plek is van groot belang voor een goed herstel.
  • Stap 5. Met het plamuurmes brengt u vervolgens de reparatiepasta op het dakbeschot aan. Smeer dit goed uit met de kwast, zodat het hele oppervlak bedekt is.
  • Stap 6. Vouw daarna het dakleer terug en smeer ook hiervan de randen in met de pasta.
  • Stap 7. Over het dakleer legt u dan een strook glasvlies bedekking.
  • Stap 8. Druk dit goed aan, en bestrijk ook dit weer met de reparatiepasta.
  • Stap 9. Laat alles goed drogen en controleer tot slot of het water goed wegloopt.
Mocht u tijdens de werkzaamheden problemen ondervinden dan raden we aan om wel spoedig de hulp van een specialist in te schakelen.

Bij u in Hoorn

Vrijblijvend contact

Wilt u uw dakgoten laten vervangen, repareren of reinigen? Of bent u op zoek naar een dakdekker voor het uitvoeren van een dakreiniging? U bent bij ons netwerk aan het juiste adres voor vele verschillende dakwerken! Bovendien bieden wij onze klanten een 24uurs service. Dit houdt in dat u in het geval van spoed 24 uur per dag contact op kunt nemen met een dakdekkersbedrijf uit de regio. Bel in dat geval naar 085 500 9987 voor het plannen van een afspraak. Bent u nieuwsgierig naar de kosten of wilt u meer weten over de mogelijke werkzaamheden? Laat dan uw contactgegevens achter via ons contactformulier. Wij helpen u graag verder! Wij bieden bij u in de regio ook handige loodgieter, lekkage, riool– en CV-ketel service.

Vrijblijvend contact