Dakdekker Noord-Holland

Dakdekker nodig? 24/7 spoedservice in Noord-Holland!

Eteb werkt met een ervaren team. Wij zijn snel ter plaatse en leveren vakwerk tegen scherpe tarieven. U bereikt ons via 085 500 9980.

Eteb Dakdekker Noord-Holland

Bent u op zoek naar een erkend dakdekker uit Noord-Holland? Dan bent u bij Dakdekkersbedrijf Eteb aan het juiste adres. Elke dakdekker uit ons netwerk helpt u met alle plezier bij een dakreparatie, dakrenovatie, dakonderhoud, dakreiniging, of het aanbrengen van een dakcoating over de dakpannen. Is er een probleem met uw dakbedekking en is daardoor een daklekkage ontstaan? Ook daarvoor is het mogelijk de medewerkers van ons dakdekkersbedrijf in te schakelen. Wilt u weten wat de kosten zijn voor het verhelpen van een daklekkage of het toepassen van een dakreiniging? Aarzel dan niet om ons contactformulier in te vullen. Bel naar 085 500 9980 voor direct contact met een dakdekker uit Noord-Holland. Wij garanderen dat wij u snel en vakkundig zullen helpen bij alle dakwerken.

Ruim 25 jaar ervaring in dakwerken

De specialisten van ons dakdekkersbedrijf in Noord-Holland hebben allen jarenlange ervaring op het gebied van dakwerken. Dit betekent dat zij hun hand niet omdraaien voor een dakreiniging, dakrenovatie, of het aanbrengen van een dakcoating. En dat ook het dakonderhoud en het schoonmaken van de regenpijpen geen probleem voor hun is. Bij ons dakdekkersbedrijf eisen we bovendien dat elke dakdekker zich regelmatig laat bijscholen. Zo maken zij bijvoorbeeld bij het opsporen van daklekkage altijd gebruik van de nieuwste technieken.

Dakgoten schoonmaken

Om de levensduur van uw dakbedekking te verlengen, is het van belang dat u regelmatig in het dakonderhoud voorziet. Of de dakconstructie nu plat of hellend is, van bitumen of pannen dakbedekking is voorzien: dakonderhoud is altijd nodig. Een groot deel van dit dakonderhoud bestaat uit het schoonmaken van de dakgoten en regenpijpen, en het aanbrengen van een dakcoating. De professionals van ons dakdekkersbedrijf verzorgen voor u onder andere:

  • De installatie van bladvangers
  • Noodzakelijke dakreparatie
  • Het verwijderen van vuil uit de dakgoten
  • Het ontstoppen van regenpijpen
Het schoonmaken van de dakgoten kunt u zelf uitvoeren, mits u beschikt over een stevige ladder, goede werkhandschoenen en een stofbril. Begin altijd met het verwijderen van het vuil uit de dakgoten met een tuinschepje. De tweede stap in het schoonmaken is het doorspoelen van de dakgoten en regenpijpen. Tot slot raden wij aan om alle elementen te inspecteren op beschadigingen. Zo voorkomt u een daklekkage in de toekomst. Door het reinigen van de dakgoten te combineren met een dakreiniging is het mogelijk aanzienlijk op de kosten te besparen.

Contactformulier

Wij adviseren u om telefonisch contact op te nemen. Op die manier krijgt u direct antwoord op uw vragen!Telefonisch contact

contact met dakdekkersbedrijf etebdakdekker offerte Noord-Holland


Daklekkage

Daklekkage Noord-HollandEr zijn diverse oorzaken voor daklekkage aan te wijzen. De meest voorkomende zijn problemen door de veranderende weersomstandigheden, slijtage van dakbescherming, constructiefouten bij dakraam of dakkapel, en verstopping van de dakgoten. Om de exacte locatie van de daklekkage op te sporen maken de medewerkers van ons dakdekkersbedrijf in Noord-Holland gebruik van innovatieve lekdetectie technieken. Een voorbeeld hiervan is rookgasdetectie. Hierbij spuiten wij rookgas onder de dakspanten om te kijken waar het gas ontsnapt. Vervolgens helpt onze dakdekker u natuurlijk ook graag bij het verhelpen van de daklekkage. De kans op een daklekkage vermindert aanzienlijk door het aanbrengen van een dakcoating over de dakpannen.

Dakreparatie

Dakreparatie Noord-HollandHet dakoppervlak moet veel doorstaan. Het is daarom ook niet ongebruikelijk dat er beschadigingen aan de dakbedekking of andere dakelementen ontstaan. Een dakdekker die voor ons dakdekkersbedrijf in Noord-Holland werkt zal u graag ondersteunen bij het afronden van een benodigde dakreparatie. Een dakreparatie varieert van het vernieuwen van enkele beschadigde dakpannen, het repareren van dakgoten en de regenpijpen tot het herstellen van de dakconstructie. Voor een dakreparatie moet u wel rekening houden met enige overlast gedurende één of meerdere dagen. Denkt de dakdekker dat een dakreparatie de problemen niet oplost? Dan zal hij u informeren over de mogelijkheden en kosten voor een dakrenovatie zodat u zelf een afweging kan maken.

Platte daken

Platte dakenIn de meeste gevallen bedekken wij een plat dak met bitumen. De laatste jaren is er naast bitumen nog een ander product op de markt gekomen, namelijk EPDM. Dit product is geproduceerd met het oog op hevige temperatuurschommelingen, en is daarom ook goed bestand tegen alle weersomstandigheden. Daarnaast is het materiaal zeer flexibel en kan het tot wel vijftig jaar meegaan. Onze dakdekker kan u hierover van meer informatie voorzien, en desgewenst de bitumenlaag op uw platdak vervangen door een EPDM laag. Wilt u besparen op de stookkosten? Overweeg dan om het dakoppervlak te isoleren. Ook voor schuurtjes is dit een prima oplossing.

Hellende daken

Hellende dakenWanneer u uw hellend dak van een goede dakisolatie wilt laten voorzien, dan raden wij aan te kiezen voor ofwel hardschuimplaten als isolatiemateriaal, ofwel glaswol. Beide producten hebben een hoge isolatiewaarde, waarbij glaswol bovendien een brandvertragende functie heeft. Wilt u de isolatielaag zelf aanbrengen? Kies dan voor de schuimplaten. Deze blijven snel zitten en geven niet mee. Vergeet in dit geval niet om ook een vochtwerende laag aan te brengen. Hiermee voorkomt u dat er een daklekkage ontstaat, en blijft de kwaliteit van de houten dakspanten gewaarborgd. Kies voor een combinatie van een dakreiniging, het aanbrengen van een dakcoating en een dakisolatie voor het beste resultaat.

Zink

Dak van zinkHet is mogelijk om uw dakconstructie met diverse materialen te bedekken. De meest voorkomende hiervan zijn dakpannen, bitumen en riet. Toch is het tevens mogelijk om uw dak te bedekken met zink. Het grote voordeel van zink is dat dit een zeer licht gewicht heeft, en in vergelijking met andere materialen zeer lang meegaat. Toch moet u oppassen met zinken daken in de buurt van chemische fabrieken. Vuil in de lucht kan het zink gemakkelijk aantasten. Naast zinken dakbedekking bestaan er eveneens boeidelen en dakgoten van zink. Zinken boeidelen en goten bieden een zeer strakke maar toch elegante uitstraling aan uw pand.

Dakonderhoud

Dakonderhoud en dakreiniging Noord-HollandDe medewerkers van ons dakdekkersbedrijf in Noord-Holland ondersteunen u met alle plezier bij het schoonmaken en onderhouden van uw dak. Het dakonderhoud bestaat niet alleen uit het afhandelen van een dakreparatie, of het wegspoelen van mosgroei en ander vuil. Wij checken tevens het hele dak op mogelijke beschadigingen, passen een dakreiniging toe en zullen bijvoorbeeld de dakpannen recht leggen, of een kleine beschadiging aan de dakkapel verhelpen. Zo voorkomt u een eventuele daklekkage in de toekomst, en bent u tevens ander overlast voor. De prijs voor het dakonderhoud is afhankelijk van een groot aantal factoren, waaronder de hoeveelheid tijd die het onderhoud kost.

Soorten dakbedekking

Bitumen dakbedekking Noord-HollandWanneer u de kwaliteit van uw dakbedekking wilt kunnen garanderen, dan dient u deze minimaal eens in de twintig jaar te vernieuwen. Daarnaast is het aan te raden uw dakbekleding regelmatig te laten reinigen door een erkend dakdekkersbedrijf. Wanneer u een nieuwe dakbekleding laat leggen, dan hebt u de keuze uit diverse materialen. Voor hellende daken vormen dakpannen de meest gebruikelijke keus. Een alternatief is riet. Bent u hierin geïnteresseerd? Wij brengen u snel in contact met een ervaren rietdekker uit Noord-Holland. Voor schuine daken kunt u onder andere kiezen uit bitumen en EPDM als basismateriaal voor een goedwerkende dakbekleding.

Dakrenovatie

Dakonderhoud Noord-HollandRegelmatig krijgen wij van klanten uit Noord-Holland de vraag wat het exacte verschil is tussen het onderhouden van het dak en een dakrenovatie. Hierop is een zeer eenvoudig antwoord te geven: het dakonderhoud vormt altijd een onderdeel van een dakrenovatie, maar kan eveneens apart worden uitgevoerd. Bij een dakrenovatie voeren wij echter veel meer werkzaamheden uit, zoals een controle dakconstructie, dakramen en een eventuele dakkapel, waarbij een dakreparatie niet wordt uitgesloten. Daarnaast zullen wij bij een dakrenovatie de volledige hemelwaterafvoer reinigen. Om te besparen op de kosten voor een dakrenovatie is het aan te raden de offertes van menig dakdekkersbedrijf met elkaar te vergelijken.

Heeft u een dakdekker nodig voor dakwerkzaamheden?

Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan voor een prijsindicatie. Ons dakdekkersbedrijf helpt jaarlijks vele klanten in Noord-Holland.

Spoedklus?

contact dakdekkerdakdekker offertes

Dakpannen vervangen

Dakpannen vervangenHet vervangen van dakpannen hoeft vaak maar eens in de 20 jaar te gebeuren. Toch kan het voorkomen dat er tijdens een hevige storm enkele pannen verschuiven. Het recht leggen van deze dakpannen is een klus die u zelf zou kunnen uitvoeren. Maak hiervoor gebruik van een stevige ladder, en zorg dat u geschikte werkhandschoenen draagt. Uw eigen veiligheid is bovendien het belangrijkst: ga nooit het dak op tijdens een regenbui of als het hard waait. Bent u bezig met het recht leggen van de dakpannen? Controleer dan eveneens de onderliggende dakspanten op beschadigingen.

Dak vervangen

Daknok vervangenWaar het vernieuwen van de dakpannen nog een klus is die u zelf zou kunnen afhandelen, is de vervanging van een volledig pannendak een taak die u beter kan overlaten aan ervaren medewerkers uit ons dakdekkersbedrijf in Noord-Holland. Bij het vervangen van het volledige dak, bouwen wij deze vanaf niets weer op. Dit betekent dat wij wel enige tijd voor de klus nodig zullen hebben. Tijdens de werkzaamheden streven wij ernaar om altijd een deel van uw woning bedekt te houden, zodat u er weinig overlast van heeft. Wel raden wij aan in de lente- of zomermaanden met deze dakvervanging te starten.

Onderhoudscontract

Onderhoudscontract dakdekkerWilt u zich geen zorgen meer hoeven te maken over het dakonderhoud? Dan is het een optie om een onderhoudscontract af te sluiten bij een dakdekkersbedrijf bij u in de regio. Met een onderhoudscontract wordt het onderhoud door het bedrijf geregeld, en zult u enige tijd voor dat het weer tijd wordt voor een onderhoudsbeurt benaderd worden door een erkend dakdekker. Het dakdekkersbedrijf zorgt voor alle materialen. U hoeft dus nergens meer aan te denken en het onderhoud wordt snel en vakkundig afgehandeld. Bent u benieuwd naar de kosten en mogelijkheden? Bel dan: 085 500 9980.

Bitumen

Bitumen dakisolatieBent u op zoek naar een nieuwe dakbedekking voor uw plat dak? Dan hebt u de keuze uit een groot aantal materialen. De materialen die bij ons dakdekkersbedrijf in Noord-Holland het meeste worden aangevraagd zijn EPDM en bitumen. EPDM is een soort folie dat u op het dak kunt aanbrengen, bitumen kan zowel als een rubber, en een vloeibare stof aangebracht worden. Bitumen is een product dat wordt verkregen door ruwe aardolie te destilleren. Groot voordeel van dit materiaal is dat het een hoge waterdichtheid heeft, en dat het product relatief duurzaam is draagt tevens bij aan de populariteit.

Dakreiniging

Dak reinigen Noord-HollandVeel van onze klanten uit Noord-Holland zorgen ervoor dat hun dakgoten en regenpijpen jaarlijks worden schoongemaakt, en dat het waterafvoer zonder problemen verloopt. De meeste mensen weten echter niet dat het tevens belangrijk is om het dak schoon te houden. Hiermee bedoelen we dat de dakreiniging van de dakpannen of andere dakbedekking noodzakelijk is, om de aangroei van mos en algen te voorkomen. Een dakreiniging kunt u het beste overlaten aan een ervaren dakdekker. Deze zorgt er met de juiste technieken voor dat uw dak zich in een zo optimaal mogelijke staat zal bevinden. Combineer een dakreiniging met het plaatsen van een dakcoating voor het beste resultaat.

Dakcoating

Dak coaten Noord-HollandEen ander manier om het dak te beschermen tegen de invloeden van weer, wind en de groei van mossen en algen is het aanbrengen van een dakcoating. Een dakcoating is vergelijkbaar met een impregneer laag over de gevel. Bij een dakcoating wordt er een speciaal middel aangebracht over de dakpannen, waardoor de wortels van groen zich niet door een poreus gedeelte naar binnen kunnen wurmen. Dankzij een dergelijke dakcoating voorkomt u dat er daklekkage en andere vochtproblemen ontstaan, en verlengt u de levensduur van de dakbescherming. Door het combineren van klussen zoals een dakrenovatie, dakcoating en dakreiniging bespaart u op de kosten.

Schoorsteen renovatie

schoorsteen reinigen Noord-HollandEen schoorsteen renovatie is een klus die tegenwoordig nog maar weinig hoeft te worden toegepast. De meeste mensen maken niet meer gebruik van een open haard, en kunnen dan ook het beste hun schoorsteen laten afsluiten. Door de schoorsteen af te sluiten voorkomt u dat vogels in de schacht kunnen nestelen. Maakt u nog wel gebruik van de schoorsteen, dan raden wij aan om deze regelmatig te laten reinigen. Daarnaast is eens in de 15 jaar ook een schoorsteenrenovatie nodig. Bij de renovatie van de schoorsteen zullen wij zowel het rookkanaal als de buitenkant van de schoorsteen herstellen voor een optimaal resultaat. De dakdekker zal het voegwerk en de loodslabben bekijken indien u een gemetselde schoorsteen heeft.

Schoorsteen verwijderen

Schoorsteenrenovatie Noord-HollandOmdat er tegenwoordig maar weinig meer gebruik wordt gemaakt van de schoorsteen, is het een optie om deze te verwijderen. Het fundament van de schoorsteenschacht ligt meestal in de kruipruimte, en gaat zo in één keer naar boven. Wanneer u enkel de schoorsteen uit de benedenverdieping haalt, dan is het dus noodzakelijk om de schoorsteenschacht bij de bovenverdieping te stutten. Zo voorkomt u het risico op instortingsgevaar. Wilt u zelf de schoorsteen verwijderen? Hou dan rekening met een hoop puinafval. Bestel een sterke puinzak, of een container bij uw bouwmarkt in Noord-Holland. Vaak wil men bij de bouwmarkt de volle zakken ook weer ophalen. Op deze manier zorgt u voor een duurzame verwijdering van het puin en heeft uw erf snel weer een prettige aanblik.

EPDM dakbedekking

epdm dakbedekking plaatsen Noord-HollandEr zijn veel soorten dakbedekking mogelijk voor het bedekken van platte daken. Bent u van plan een dakisolatie aan te leggen, en deze te combineren met een nieuwe dakbedekking? Overweeg dan om EPDM als basismateriaal te kiezen. EPDM staat voor Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer, een synthetisch rubberen materiaal dat een hoge flexibiliteit heeft. Andere voordelen van EPDM zijn de goede bestendigheid tegen hoge temperatuurschommelingen, en de bestendigheid tegen UV-stralen. Daarnaast is het mogelijk om de EPDM op maat te bestellen. Dit betekent dat er voor de klus altijd exact voldoende materiaal aanwezig is, wat aanzienlijk in kosten kan schelen.

Shingles dakbedekking

shingles dakbekledingEen speciale soort dakbekleding waar wij u graag mee informatie over geven zijn shingles. Shingles worden bij menig dakdekkersbedrijf ook wel verkocht als dakleinen of bitumen leien. Het grote voordeel van de bitumen leien is dat deze een relatief eenvoudige installatie kennen. Dit betekent dat een beetje handig doe-het-zelver deze shingles eigenhandig kan plaatsen en hiermee aanzienlijk bespaart op de dakbekleding. Daarnaast zijn de shingles erg licht. Hierdoor zijn ze uitermate geschikt voor het bedekken van kleinere constructies zoals een tuinhuisje of schuur. In Amerika past men shingles steeds vaker toe als standaard dakbekleding vanwege de stormvaste eigenschappen van de leien.

Boeidelen vervangen

Een andere klus op het gebied van dakrenovatie die wij voor u kunnen uitvoeren is het vervangen van de boeidelen. Het vernieuwen van de boeidelen is geen ingewikkelde klus, en kan desgewenst door u zelf worden uitgevoerd. U dient alleen een dakdekker in te schakelen wanneer de waterkering aan de boeidelen gekoppeld is. In dat geval is het noodzakelijk dat een medewerker van een erkend dakdekkersbedrijf uit Noord-Holland de waterkering vakkundig demonteert en verwijdert, voordat de boeidelen kunnen worden vervangen. De nieuwe boeidelen aanbrengen is het eenvoudigst wanneer u kiest voor boeidelen in exact dezelfde afmetingen. De ophanging blijft daarmee namelijk gelijk.

dakdekkersbedrijf Noord-Holland

Dakinspectie

plat dak inspecteren Noord-HollandEén van de werkzaamheden die de specialisten van ons dakdekkersbedrijf uit Noord-Holland uitvoeren om de kwaliteit van de dakonderdelen te waarborgen is een dakinspectie. Bij een dakinspecite zal een dakspecialist alle verschillende dakonderdelen controleren op eventuele beschadigingen en andere problemen. Mocht er tijdens de dakinspectie een probleem geconstateerd worden, dan handelt onze dakdekker direct de nodige dakreparatie af. Het is mogelijk dat er bij de dakinspectie niets gevonden wordt. Veel mensen vinden het dan zonde van het geld. U moet echter maar zo rekenen dat wanneer er wel iets gevonden wordt, u aanzienlijk zult besparen op de reparatiekosten.

Loodslab vervangen

boeidelen vervangenWanneer er van de dakconstructie twee losse onderdelen op elkaar aansluiten, dan dekken wij deze vaak af met zogeheten loodslabben. Deze loodslabben zorgen ervoor dat er langs de naden van de dakonderdelen geen water naar binnen zal lopen. Een loodslab is dan ook een soort dunne bovenlaag die u op tijd moet vervangen om daklekkage te voorkomen. Het vervangen van een loodslab is niet heel ingewikkeld. Wel bestaan hierbij twee belangrijke aandachtspunten. Ten eerste moet u de voegen onder de loodslab herstellen zodra u de loodslab vervangt. Ten tweede dient u de loodslabben zo te plaatsen dat zij elkaar aan de zijkanten overlappen.

Doe-het-zelf plat dak repareren

Hebt u last van daklekkage bij het plat dak en bent u een beetje handig aangelegd? Dan is het mogelijk om zelf de dakreparatie uit te voeren. Door zelf de dakbekleding te herstellen bespaart u aanzienlijk op de kosten en geniet u spoedig weer van een optimaal wooncomfort. Voorwaarde is dan wel dat u nauwkeurig te werk gaat, en de goede materialen gebruikt. Om het kluswerk voor u te vergemakkelijken hebben de professionals van ons dakdekkersbedrijf uit Noord-Holland een handig stappenplan voor u opgesteld. Met dit stappenplan is het werk zo gedaan. Mocht u er tijdens de werkzaamheden achterkomen dat er toch meer beschadigd is dan u dacht, dan adviseren wij om alsnog contact te zoeken met een erkende dakdekker voor professionele ondersteuning.

plat dak lekt Noord-Holland
  • Stap 1. Voorbereiding. Net zoals bij elke andere klus moet ook de dakreparatie goed voorbereid worden. Wij raden aan om eerst de beschadigde plek te controleren en daarna de nodige materialen te verzamelen. U hebt onder andere reparatiepasta en een strook glasvlies dakbekleding nodig.
  • Stap 2. Reinigen. Om ervoor te zorgen dat de nieuwe dakbekleding goed hecht is het handig om de beschadigde plek schoon te maken. Verwijder al het vuil en zorgt dat de dakbekleding droogt. Snij vervolgens het beschadigde gedeelte kruislings open en reinig ook het onderliggende dakbeschot. Voor het dakbeschot is tevens een goede droogtijd van groot belang.
  • Stap 3. Reparatie. Daarna is het tijd om de daadwerkelijke reparatie uit te voeren. Smeer het dakbeschot in met de reparatiepasta en breng ook een laag pasta op de randen van het dakleer aan. Vouw deze daarna weer dicht en bedek deze met een laag glasvlies. Druk dit glasvlies goed aan en bestrijk daarna een laatste keer met de reparatiepasta.
  • Stap 4. Controle. Is alles gedroogd en afgewerkt? Controleer dan of de reparatiewerkzaamheden succesvol waren. Gooi een emmer water over het beschadigde gedeelte en check of er geen sprake is van lekkage.

Werkgebied Noord-Holland

Dakisolatie

Het isoleren van een plat dak is niet eenvoudig. Toch is het van groot belang dat u ook platte daken van een goede dakisolatie voorziet. Hiervoor bestaan drie verschillende methoden: een warme, koude en omgekeerde dakisolatie. De meest voorkomende variant is de warme isolatie, waarbij het isolatiemateriaal direct onder het dak wordt geplaatst. Is dit niet mogelijk dan zult u een dakdekker uit Noord-Holland om advies moeten vragen, hij zoekt graag samen met u naar de beste oplossing.

Direct contact

Bent u op zoek naar een ervaren dakdekker, die voor u de dakisolatie, dakreparatie, dakrenovatie, dakreiniging of het dakonderhoud wil uitvoeren? Wilt u graag weten of het verstandig is zelf te beginnen met het schoonmaken van uw dakgoten? Door te bellen naar 085 500 9980 krijgt u direct een medewerker van ons dakdekkersbedrijf aan de lijn. Deze helpt u graag verder. Wij bieden bij u in de regio ook handige loodgieter, lekkage, riool– en CV-ketel service.
contact met etebTelefonisch contact Dakdekker Eteb