Dakdekker Zuid-Holland

Dakdekker nodig? 24/7 spoedservice in Zuid-Holland!

Eteb werkt met een ervaren team. Wij zijn snel ter plaatse en leveren vakwerk tegen scherpe tarieven. U bereikt ons via 085 500 9938.

Eteb Dakdekker Zuid-Holland

De meeste klanten uit Zuid-Holland schakelen een dakdekker in voor het verhelpen van een daklekkage. Er zijn echter vele andere werkzaamheden op het gebied van dakwerken die een medewerker van een dakdekkersbedrijf voor u uit kunnen voeren. Zo kan een ervaren dakdekker voor u het dakonderhoud en dakreparatie van een plat dak verzorgen, de dakgoten schoonmaken, of een dakreiniging of dakrenovatie uitvoeren. Wilt u graag weten wat een dakdekker voor het dakonderhoud van uw pand in Zuid-Holland kan betekenen? Hebt u vragen over de prijs voor het aanbrengen van dakcoating? De medewerkers van ons dakdekkersbedrijf informeren u graag over de mogelijkheden. Bel vandaag nog met 085 500 9938 en kom rechtstreeks in contact met één van onze professionals. Wij helpen u met alle plezier verder!

Ruim 25 jaar ervaring in dakwerken

De medewerkers van ons dakdekkersbedrijf hebben allen een jarenlange ervaring op het vlak van dakwerken. Dankzij deze ruime ervaring en de juiste diploma’s, kunnen wij van elke dakdekker uit ons netwerk garanderen dat deze u snel en vakkundig kan ondersteunen bij het verhelpen van daklekkage, of het afhandelen van een dakreiniging of dakrenovatie Bovendien verzekeren wij u van aantrekkelijke prijzen, en een hoogwaardige kwaliteit hulp. De dakreparatie, dakonderhoud en dakreiniging van uw pand in Zuid-Holland zijn bij ons dakdekkersbedrijf in goede handen!

Dakgoten schoonmaken

Het schoonmaken van de dakgoten is een simpele klus, die u periodiek moet uitvoeren om daklekkage te voorkomen. In meest simpele vorm kunt u de dakgoten en regenpijpen schoonmaken met behulp van een schepje en tuinslang. U schept het vuil uit de dakgoten en spoelt deze daarna na met water. Wilt u de dakgoten eens van grondig onderhoud voorzien? Laat ze dan eens schoonmaken door een dakdekker. Via het telefoonnummer 085 500 9938 komt u in direct contact met ons dakdekkersbedrijf in Zuid-Holland.

Telefonisch contact

contact met dakdekkersbedrijf etebdakdekker offerte Zuid-Holland

Contact opnemen:

Wij adviseren u om telefonisch contact op te nemen. Op die manier krijgt u direct antwoord op uw vragen!Daklekkage

Daklekkage Zuid-HollandBij zowel platte als hellende daken ontstaat er geregeld daklekkage. Bij een plat dak wordt dit over het algemeen veroorzaakt door scheuren bij de afdichting door het proces van vorst en dooi. Bij een hellende dakconstructie is daklekkage meestal het gevolg van verschuivende dakpannen. Daarnaast ontstaat daklekkage door beschadigingen aan de dakkapel, schoorsteen of het dakraam. Een dakdekker uit Zuid-Holland kan deze onderdelen preventief controleren op lekkages, en desgewenst een snelle dakreparatie uitvoeren of een dakcoating aanbrengen. Daarnaast kan een specialist van een dakdekkersbedrijf bij een lekkage, met lekdetectie technieken zoals rookgasdetectie de exacte locatie van het lek voor u opsporen.

Dakreparatie

Dakreparatie Zuid-HollandEr zijn diverse werkzaamheden van een dakdekker die onder het werkgebied dakreparatie vallen. Hierbij dient u onder andere te denken aan het vernieuwen van het zwakke gedeelte van het plat dak, het vernieuwen van nokvorsten, of het herstellen van dakpannen. Menig dakdekkersbedrijf uit Zuid-Holland berekent de kosten voor een dakreparatie of dakonderhoud op basis van vierkante meter en zal, afhankelijk van de benodigde materialen, uitkomen op zo’n €100,- tot €300,-. Bent u benieuwd in hoeverre u een dakreparatie zelf kunt uitvoeren en hoeveel een juiste dakreparatie u zal besparen op uiteindelijke kosten voor dakwerken? Laat u dan goed informeren over de opties.

Platte daken

Platte dakenPlatte daken kunnen van diverse materialen worden geproduceerd. Hoewel tot voor kort EPDM het meest gebruikte materiaal was, is tegenwoordig bitumen ook zeer populair als dakbedekking. Bitumen komt van nature voor in ruwe aardolie, en is door een speciaal destillatie proces te scheiden van de andere elementen. Het grote voordeel van bitumen als dakbedekking is dat deze waterdicht, ijzersterk en bestand tegen chemische stoffen is. Hebt u al een plat dak en bent u op zoek naar de juiste dakisolatie? Voor platte dakoppervlaktes is er zowel een koude, warme als omgekeerde dakisolatie mogelijk. Welk soort dakisolatie het meest geschikt is, is afhankelijk van de dakconstructie, een dakdekker weet hier meer over. Zelf de dakreparatie uitvoeren? Onderin geven we handige tips.

Hellende daken

Hellende dakenIn Nederland is een hellend dak nog steeds de meest toegepaste dakvorm. Het voordeel van hellende dakconstructies is dat deze een eenvoudigere afwatering kennen, en daarnaast de dakbedekking minder vaak hoeft te worden vernieuwd. Om de levensduur van pannendaken te verhogen is het aan te raden de dakpannen van een speciale dakcoating te voorzien. Deze vuil- en waterafstotende dakcoating zorgt ervoor dat er geen scheuren in het materiaal ontstaan en verlaagt de kans op daklekkage. Wilt u verzekerd blijven van de topconditie van het hellende dak? Laat dan periodiek een dakdekker langskomen om het gehele oppervlak te controleren. Dergelijke dakreparatie en eventueel dakonderhoud is te reguleren met een jaarlijks onderhoudscontract.

Zink

Dak van zinkHoewel de meeste mensen zink alleen kennen als materiaal voor dakgoten en regenpijpen is het tevens een geschikt product voor dakbedekking. Het grote voordeel van zink is dat het materiaal zeer duurzaam is, weinig onderhoudswerkzaamheden vergt, en een lange levensduur heeft. Zink past men daarom al meer dan 150 jaar toe als dakbescherming. Het product heeft niet alleen vele voordelen, het ziet er bovendien ook nog eens strak en esthetisch uit. Naast dakbekleding van zink vormen ook zinken boeidelen een optie. Wij adviseren u om de voor- en nadelen van zink met die van andere materialen te vergelijken.

Dakonderhoud

Dakonderhoud en dakreiniging Zuid-HollandWij hebben al meermalen aangegeven dat dakonderhoud van groot belang is. Niet alleen voorkomt u op deze wijze een mogelijke daklekkage, ook een verzakking of verrotting van de dakspanten is met het juiste dakonderhoud te voorkomen. Een groot deel van het dakonderhoud kunt u zelf toepassen. Zo raden wij aan minimaal twee keer per jaar de dakgoten en regenpijpen te reinigen, en is het eveneens van belang uw dakkapel of dakraam op de juiste wijze te onderhouden. Daarbij raden wij aan periodiek de hulp van een dakdekker in te schakelen. Deze zal met speciale technieken en gereedschappen de gehele dakconstructie nakijken.

Dakisolatie

DakisolatieSinds de invoering van het verplichte energielabel bij de verkoop en verhuur van woningen en bedrijven, is er een grotere focus gekomen op isolatiemogelijkheden, waaronder dakisolatie. Voor hellende daken is het relatief eenvoudig om zelf de dakisolatie aan te brengen. Wilt u een optimaal wooncomfort bereiken en daklekkage voorkomen? Combineer dan de dakisolatie met het uitvoeren van een dakrenovatie of het laten aanbrengen van een dakcoating over de dakpannen. Door de klussen te combineren bespaart u aanzienlijk op de inzet van de dakdekker. De prijs voor een dakisolatie verdient u op termijn terug door de besparing op de stookkosten.

Dakgoten vervangen

Dakgoten vervangen Zuid-HollandLaat u regelmatig de dakgoten schoonmaken, maar blijft u problemen ondervinden zoals wateroverlast of daklekkage? Het is dan waarschijnlijk tijd om uw dakgoten te vervangen. Tegenwoordig is het mogelijk om goten te bestellen van zowel kunststof, koper, zink, plastic, metaal en hout. Dankzij een verbeterd hemelwaterafvoer is het mogelijk om de kans op lekkage met vijftig procent te verminderen, dus dit is zeker aan te raden. Wilt u graag nieuwe goten installeren maar kunt u wel enig advies gebruiken, of schakelt u het liefst de hulp van een dakdekker uit Zuid-Holland in? Via ons telefoonnummer 085 500 9938 bereikt u direct een dakdekkersbedrijf.

Soorten dakbedekking

DakbedekkingIs uw huidige dakbedekking hoog nodig aan vervanging toe? Hebt u regelmatig last van een daklekkage, of zijn er problemen met uw dakpannen? Laat dan uw dakbekleding vernieuwen door een erkend dakdekker. Er zijn diverse soorten dakbekleding beschikbaar voor zowel hellende als platte daken. Zo gebruiken wij meestal bitumen of EPDM als dakleer voor een plat dak, en zijn dakpannen de gebruikelijke vormen van dakbedekking voor schuine daken. Hebt u gekozen voor riet als dakbekleding? Schakel hiervoor een erkend rietdekker in. Een rietdekker zal het riet snel en vakkundig plaatsen en direct het nodige dakonderhoud uitvoeren. Dankzij het riet geniet u snel van een prima dakisolatie en wooncomfort.

Dakrenovatie

Dak renoverenWaar het dakonderhoud niet zoveel tijd in beslag neemt, is een dakrenovatie een intensievere klus. Onder de term dakrenovatie verstaan wij alle klussen die te maken hebben met het verbeteren van de kwaliteit van het dak en de dakbedekking. Zo zullen wij bij een dakrenovatie de gehele dakconstructie controleren op beschadigingen en slijtage, sporen wij daklekkage op, en zorgen wij voor een complete dakreiniging, of brengen we een dakcoating aan. U weet dan ook zeker dat na een dakrenovatie uw dak weer jarenlang mee kunt. Ontdekken wij tijdens de renovatie onherstelbare problemen, zoals houtrot van de dakspanten? Dan zullen wij u adviseren over ingrijpendere methoden voor herstel.

Heeft u een dakdekker nodig voor dakwerkzaamheden?

Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan voor een prijsindicatie. Ons dakdekkersbedrijf helpt jaarlijks vele klanten in Zuid-Holland.

Spoedklus?

contact met dakdekkerdakdekker offerte

Dakpannen vervangen

Dakpannen vernieuwen Zuid-HollandEen dakpan kan na verloop van tijd door weer en wind beschadigd raken of verschuiven. Daarnaast is het mogelijk dat de dakpannen last krijgen van mos of algen. Het gevolg van beide zaken is een verminderde dakisolatie en een verhoogde kans op daklekkage. Om een daklekkage te voorkomen is het zaak om uw dakbedekking regelmatig te (laten) reinigen, en een beschadigde dakpan direct te herstellen. Deze klus kunt u eventueel zelf uitvoeren. Maak gebruik van een stevige ladder, en kies een dag dat er weinig wind staat. Haal de oude dakpan weg, en controleer de onderliggende dakspant. Plaats vervolgens voorzichtig de nieuwe pan.

Dak vervangen

Dakbekleding vervangenIs het hele pannendak aan vervanging toe? Laat de werkzaamheden dan over aan een erkend dakdekker uit ons dakdekkersbedrijf in Zuid-Holland. Wij zullen niet alleen de hele dakbekleding vernieuwen, maar tevens de onderliggende dakconstructie opnieuw opbouwen als dat nodig is. Wanneer het hele dak moet worden aangepast, dan zullen wij proberen een deel van het pand altijd volledig bedekt te houden, opdat u zo weinig mogelijk overlast ondervindt van de kluswerkzaamheden. Hebt u vragen over de mogelijkheden van het vernieuwen van het dak, vraag dan bij een dakdekkersbedrijf uit de regio naar de prijzen, en vergelijk deze met anderen.

Regenpijpen

Regenpijpen reinigenNaast het reinigen van dakgoten is ook het reinigen van de regenpijpen onderdeel van het takenpakket van een erkend dakdekker. Bij het reinigen van de regenpijpen besteden wij onder andere aandacht aan het doorprikken van verstoppingen, de reparatie van beschadigingen en het voorkomen dat het water aan de onderzijde niet meer wegloopt. Wilt u zelf graag de regenpijpen schoonmaken? Probeer dan eerst met een bezem of lange stok eventuele verstopping door te prikken. Heeft deze methode geen effect? Het helpt wellicht om de regenpijp dichtbij de grond af te zagen en dan van onderaf de blokkade weg te halen.

Bitumen

Bitumen dakbedekkingVoor platte daken zijn er verschillende soorten dakbedekking beschikbaar. U hebt bijvoorbeeld de keuze uit EPDM een speciaal soort rubber, en uit isolatieplaten van hardschuim. Een derde product waarmee menig plat dak bedekt wordt, is bitumen. Bitumen kan in de natuur gewonnen worden, of uit een destillatie van ruwe aardolie. Het voordeel van bitumen is dat dit eenvoudig te verwerken is, waardoor u zelf de dakrenovatie van uw plat dak kunt uitvoeren. Wilt u meer weten over de eigenschappen van bitumen of de voor- en nadelen ten opzichte van andere materialen? Wij adviseren u met alle plezier over mogelijkheden.

Dakreiniging

Dak reinigen Zuid-HollandHet reinigen van het dak staat bij een dakdekkersbedrijf uit Zuid-Holland ook wel bekend als een dakreiniging. Een dakreiniging is wat anders dan het schoonmaken van de goten en pijpen; het gaat echt over de reiniging van de dakbedekking. Bij een dakreiniging spoelen wij minimaal met een hoge drukspuit het aangekoekte vuil, groen en algen weg van het dak. Bij de meeste dakdekkers wordt tijdens een dakreiniging bovendien gekeken naar beschadigingen aan het dak, de schoorsteen of het dakraam. Via ons nummer 085 500 9938 krijgt u snel meer informatie over de prijzen voor een dakreiniging.

Dakcoating

DakcoatingEen dakcoating is vergelijkbaar met het impregneren van de gevelstenen. Het coaten van de dakpannen zorgt er namelijk voor dat de pannen zich niet vol zuigen met water, en belemmeren de groei van mos en algen. Dit betekent dat de dakbescherming dankzij een dakcoating een langere levensduur heeft. Hoewel u voor de dakcoating een aardig bedrag moet neerleggen zal dit zich op de lange termijn zeker terugbetalen. De voor- en nadelen van een dakcoating verschillen per product. Het is daarom verstandig om de opties voor een dakcoating te bekijken, en zo het meest geschikte product te kiezen.

Schoorsteen renovatie

schoorsteen renoveren Zuid-Holland
Wie nog steeds regelmatig de schoorsteen gebruikt, weet dat een regelmatig onderhoud van belang is. Daarnaast adviseren wij om periodiek het rookkanaal te renoveren. Bij een schoorsteenrenovatie zullen de medewerkers van ons dakdekkersbedrijf in Zuid-Holland de bakstenen verwijderen en daarna het rookkanaal controleren. Eventueel kunnen wij daar het nodige herstel toepassen. Als het rookkanaal weer in goede staat verkeert, zullen wij de buitenzijde aanpakken. Dit betekent dat wij het metselwerk en voegwerk uitvoeren. Tot slot is het ook nog een optie om de loodslabben te vervangen die om de basis van schoorstenen heen zitten. Hiermee is de kans op lekkage aanzienlijk minder.

Schoorsteen verwijderen

Schoorsteen verwijderenNu de schoorsteen in de meeste woningen niet meer wordt gebruikt, is het mogelijk om deze te verwijderen, om zo meer ruimte in huis te creëren. Het verwijderen van de schoorsteenschacht is echter wel een klus waarbij u moet opletten. Dit komt doordat de schoorsteen doorloopt vanuit de kruipruimte naar boven, en enkel in de kruipruimte een fundament heeft. Verwijdert u eerst de schoorsteen van de benedenverdieping? Dan zal het bovenste deel niet meer gestut zijn, en alleen vastzitten met cement aan de achterzijde. Dit levert grote risico’s op. Vraag eventueel een dakdekker om hulp bij het verwijderen en stutten van de schoorsteendelen.

EPDM dakbedekking

EPDM dakbedekking Zuid-HollandTegenwoordig kiezen de meeste mensen bij het bedekken van platte daken voor EPDM. EPDM is een synthetisch rubber, dat een hoge flexibiliteit kent. Daarnaast is het materiaal bestand tegen de invloeden van weer en wind, en blijft het in goede staat bij hoge temperatuurschommelingen. Een ander groot voordeel van EPDM dakbedekking is dat u dit op maat kunt bestellen. Dit betekent dat u nooit te weinig of teveel materiaal hebt, waardoor de klus in één keer zal worden afgerond. Hebt u vragen over de producten voor het bedekken van platte daken, of wilt u meer weten over een dakrenovatie? Wij informeren u graag. Uw dakrenovatie is bij ons in goede handen.

Shingles dakbedekking

shingles dakbedekking
Een product dat steeds populairder wordt bij onze klanten uit Zuid-Holland is de dakshingle. Shingles zijn een vorm van dakbekleding die bestaat uit een dun plaatje glasvliesdrager die aan beide zijden bedekt wordt met een laag bitumen. Tot slot gaat er aan de bovenzijde een laag weerbestendige granulaat overheen om de uitstraling van een dakpan enigszins na te bootsen. Het voordeel van deze shingles, ook wel bitumenleien of dakleien genoemd, is dat ze een relatief eenvoudige plaatsing kennen. Daarnaast zijn de bitumenleien flexibel en licht wat betekent dat zelfs een dunne dakconstructie deze vorm van dakbekleding kan dragen.

dakbedekking vervangen Zuid-Holland

Boeidelen vervangen

Het vervangen van de boeidelen is een klus die u eventueel zelf mag afhandelen, mits de waterkering niet aan de boeidelen gekoppeld is. Zit de waterkering aan de boeidelen vast? Laat dan een dakdekker van ons dakdekkersbedrijf uit Zuid-Holland dit gedeelte van het werk afhandelen. De daadwerkelijke vervanging van de boeidelen kunt u vervolgens zelf uitvoeren. Wilt u het vernieuwen van de boeidelen combineren met een verdere dakrenovatie? Ook dan adviseren wij om de hulp in te schakelen van erkende dakspecialisten, zodat u zeker weet dat het werk snel en vakkundig zal worden afgehandeld en hebben uw boeidelen binnen korte tijd weer hun oude kwaliteit terug.

Dakinspectie

dakspecialist Zuid-Holland
Om vochtproblemen als lekkage te ondervangen, is het een optie een dakinspectie te laten uitvoeren door een ervaren dakdekker. Bij een dakinspectie, de naam zegt het al, zal de specialist uit Zuid-Holland de gehele dakconstructie en al haar onderdelen inspecteren op mogelijke beschadigingen en scheuren. Wanneer hij tijdens de dakinspectie een beschadiging vindt, dan zal de dakdekker vervolgens direct de noodzakelijk dakreparatie toepassen. Hoewel in sommige gevallen niets wordt gevonden is de investering in de dakinspectie toch waardevol om dat u beschadigingen al in beginsel aantreft. Hierdoor is er in de meeste gevallen maar een kleine reparatie nodig, die natuurlijk minder kosten met zich meebrengt.

Loodslab vervangen

loodslab vervangen Zuid-Holland
Een loodslab is een plaat die over twee dakonderdelen geplaatst wordt, waardoor de waterdichtheid van de dakonderdelen gewaarborgd blijft. Door de invloeden van weer en wind is het mogelijk dat de loodslabben na verloop van tijd slijten. De vervanging van een loodslab is een klus die enige voorbereiding vraagt, maar die u eventueel wel zelf zou kunnen afhandelen. Het vervangen van de loodslabben begint bij het verwijderen van de oude loodslab. Dit doet u door de gebruikte mortel weg te schrapen. Daarna moet u de onderliggende voegen herstellen. Snij vervolgens de loodslabben op maat, en zorgt ervoor dat de verschillende onderdelen elkaar overlappen.

Doe-het-zelf plat dak repareren

Eén van de zaken waarvoor u de hulp van een ervaren dakdekker zou kunnen inroepen is het repareren van een daklekkage bij het plat dak. Dit is echter ook één van de dakwerken die u desgewenst eigenhandig zou kunnen afhandelen. Hierbij is het wel noodzakelijk dat u nauwkeurig te werk gaat en u goed voorbereid op de taak. Om u bij deze klus te ondersteunen hebben de specialisten van ons dakdekkersbedrijf in Zuid-Holland een eenvoudig stappenplan voor u opgesteld. Met dit stappenplan is het herstellen van de dakbedekking een eitje en geniet u spoedig weer van een heerlijk woonklimaat.

doe-het-zelf plat dak repareren
  • Stap 1. Verzamel de nodige materialen. U hebt in ieder geval reparatiepasta, glasvlies dakbedekking, een stanleymes, plamuurmes en een kwast nodig.
  • Stap 2. Begin met het reinigen van de beschadigde plek. Haal al het vuil weg en zorgt dat het dakleer zo schoon mogelijk is.
  • Stap 3. Snij daarna het beschadigde gedeelte kruislings in en leg het onderliggende dakbeschot bloot.
  • Stap 4. Het dakbeschot moet u eveneens reinigen. Met name het drogen van deze plek is van groot belang voor een goed herstel.
  • Stap 5. Met het plamuurmes brengt u vervolgens de reparatiepasta op het dakbeschot aan. Smeer dit goed uit met de kwast, zodat het hele oppervlak bedekt is.
  • Stap 6. Vouw daarna het dakleer terug en smeer ook hiervan de randen in met de pasta.
  • Stap 7. Over het dakleer legt u dan een strook glasvlies bedekking.
  • Stap 8. Druk dit goed aan, en bestrijk ook dit weer met de reparatiepasta.
  • Stap 9. Laat alles goed drogen en controleer tot slot of het water goed wegloopt.

Mocht u tijdens de werkzaamheden problemen ondervinden dan raden we aan om wel spoedig de hulp van een specialist in te schakelen.

Werkgebied Zuid-Holland

Een onderhoudscontract, wat voor u?

Door een onderhoudscontract af te sluiten bij een dakdekkersbedrijf bent u er van verzekerd dat het dakonderhoud en de dakreparatie regelmatig zullen worden uitgevoerd. Dankzij een onderhoudscontract profiteert u niet alleen van een optimale staat van uw dakwerken, u hebt hier zelfs geen enkel omkijken meer naar. Onze medewerkers zullen u wanneer het weer tijd is voor een controle een bericht toesturen en een voor u handige tijd en datum afspreken.

Direct contact

Bent u benieuwd naar wat een medewerker van een dakdekkersbedrijf voor u kan betekenen? Hebt u vragen over onze werkzaamheden, of zoekt u naar een dakdekker voor het verhelpen van een lekkage bij uw pand in Zuid-Holland? Wanneer u belt met het nummer 085 500 9938 komt u rechtstreeks in verbinding met een ervaren dakspecialist, die al uw vragen kan beantwoorden. Wij helpen u graag! Wij bieden bij u in de regio ook handige loodgieter, lekkage, riool– en CV-ketel service.
contact met etebTelefonisch contact Dakdekker Eteb Zuid-Holland