Daklekkage

Daklekkage is een veelvoorkomend probleem in het regenachtige Nederland en kan leiden tot vervelende schade als schimmel en vochtplekken. Wisselende weerklimaten vormen de grootste reden voor het ontstaan van een lek in het dak, maar ook verstopte dakgoten of een onjuist uitgevoerde bouwconstructie kunnen hiervan de oorzaak zijn. Gelukkig is het relatief eenvoudig om een daklekkage op te sporen en te verhelpen. Bij Eteb zijn verschillende monteurs van over heel Nederland aangesloten, die u graag van dienst zijn bij het opsporen en verhelpen van een daklekkage. Door het contactformulier in te vullen kunt u ons uw wensen kenbaar maken, en wij zoeken een bedrijf dat bij u past. Voorkom kostbare schade, en neem vandaag nog contact met ons op!

Daklekkage verhelpen

Last van hardnekkige daklekkage? Wij staan voor u klaar.

Eteb repareert lekkage door middel van lekdetectie. Voorkom zodoende hak- en breekwerk!

Daklekkage pannendak

Pannendak

Daklekkage ontstaat het snelst bij platte daken, maar ook bij een pannendak kan lekkage ontstaan. De meest voorkomende reden hiervoor zijn verschoven of afgezakte dakpannen, of schade aan de pannen. Dit kan gebeuren door hevige windvlagen tijdens een herfststorm, of door bijvoorbeeld een gebroken panlat. Andere redenen voor een lek bij een hellend dak, is mos-groei. Dit komt met name voor op vochtige plekken. De wortels van het mos veroorzaken schade aan de dakpannen, doordat zij vocht vasthouden en zo tijdens de winter de dakpannen kapot vriezen. Beide vormen van daklekkage kunt u zelf proberen te voorkomen door mos direct weg te krabben en nieuwe pannen op het dak te plaatsen. Heeft u echter al te maken met een lek, dan is het aan te raden een professional om assistentie te vragen deze te verhelpen. Hiermee bent u ergere problemen voor.

Daklekkage plat dak

Plat dak

Vaak ontstaat er al na enkele jaren een lek bij en plat dak. De oorzaken hiervoor zijn variabel, al worden de meeste veroorzaakt door een slechte afwerking van de gevel of dak doorvoeren. Denk hierbij aan een airco, lichtkoepel, of een uitwatering. Wanneer dergelijke constructies niet goed zijn uitgewerkt, dan ontstaat er al snel daklekkage. Een tweede veel voorkomende reden is slijtage bij de asfaltranden aan de knik. Het proces van vorst en dooi heeft hierop grote invloed. Een dergelijke schade is eenvoudig te verhelpen, door bijvoorbeeld de knikranden opnieuw te asfalteren. Een laatste veelvoorkomende oorzaak van daklekkage bij een plat dak, zijn verstopte dakgoten. Bij een plat dak blijf dan veel water staan, waardoor er eenvoudig een lek zich openbaart. Door de dakgoten regelmatig vrij te maken kunt u dit voorkomen. Vraag eventueel een loodgietersbedrijf om dit snel en eenvoudig voor u uit te voeren.

Gratis offertes aanvragen

Eteb, voor zowel particulieren als bedrijven

Eteb Loodgietersbedrijf werkt met een team van ongeveer 40 monteurs, die elk hun eigen werkgebied hebben. Door een klein werkgebied, maar wel een landelijk netwerk kunnen wij directe hulp bieden, terwijl onze monteurs gebruik kunnen maken van een uitgebreid expertise netwerk. Met behulp van innovatieve technieken als rookdetectie of ultrasoon lekdetectie sporen onze monteurs het lek in het dak binnen enkele minuten op, en kunnen dan de daklekkage verhelpen. Mocht er al schade zijn ontstaan door het lek, dan kunnen onze monteurs u ook assisteren bij het verhelpen van onder andere schimmel en houtrot. Wij helpen al jarenlang zowel particulieren als bedrijven naar volle tevredenheid.

Daklekkage zelf opsporen

Voordat u contact opneemt met een loodgieter kunt u natuurlijk proberen om zelf het lek op te sporen. Hiervoor moet u wel zelf de mogelijkheid hebben om het dak op te gaan. Controleer dan de afvoeren van het dak, en een eventuele koepel, lichtstraat of dakkapel op scheuren of afbrokkeling. Kijk ook bij de schoorsteen en de dakdoorvoeren. Daarnaast is het mogelijk dat er een lek ontstaat door een verslechterde dakbedekking. Ga het hele dak na voor problemen. Heeft u de oorzaak van de schade ontdekt? Neem dan contact op met een loodgieter, deze kan het lek snel en vakkundig verhelpen.

Lekdetectie

Hoewel u zelf kunt proberen de daklekkage zelf op te sporen, hebben professionele bedrijven verschillende methodes ter beschikking om het lek binnen korte tijd en zonder hak- of breekwerk op te sporen. Hiermee voorkomt u extra schade aan het dak of muur, en bent u verzekerd van de juiste locatie van het lek. De meest gebruikte en innovatie methoden voor het opsporen van daklekkage zijn:

  • Rookgasdetectie
  • De waarde vermeerdering van uw woning
  • Ultrasoon detectie
  • Thermografie

Vrijblijvend contact

Wanneer u bij schade door daklekkage contact met ons opneemt via het contactformulier, dan zullen wij u zo snel mogelijk in verbinding stellen met een loodgieter bij u uit de buurt. Deze zal u een offerte sturen voor zijn werkzaamheden om de daklekkage op te sporen en te verhelpen. Mocht u niet gebruik willen maken van deze offerte, dan is dat geen probleem. Bij Eteb zit u nergens aan vast. Wij helpen u graag en garanderen dat u door elk van onze monteurs snel en vakkundig geholpen wordt.