Douchegoot plaatsen

Tegenwoordig wordt er steeds vaker gekozen voor het plaatsen van een inloopdouche met douchegoot. Een inloopdouche in uw badkamer is erg stijlvol en praktisch. Om het water af te voeren is een douchegoot, ook wel douchedrain of afvoergoot genoemd, nodig. Een douchegoot wordt in de breedte van de inloopdouche geplaatst. U kunt ervoor kiezen om het douche rooster aan het begin of het einde van de douche te plaatsen. Bent u opzoek naar een vakman die u kan helpen bij het inbouwen? Wij zijn een netwerk van loodgieters met jarenlange ervaring. Bij ons vraagt u kosteloos en geheel vrijblijvend een offerte aan voor uw klus in de badkamer.

douchegoot plaatsen

Douchegoot plaatsen in uw badkamer? Wij monteren uw douchedrain.

Wij staan voor u klaar. Voor het waterdicht monteren van uw RVS afvoergoot (met onderuitloop) bent u bij ons aan het juiste adres!

Gratis offertes aanvragen

Welk type douchegoot?

Er zijn verschillende soorten RVS douchegoten verkrijgbaar van bijvoorbeeld 80 of 90 cm. U hebt onder andere de keuze uit een RVS douchegoot met flens, zonder flens, een RVS muurflens of de tegelgoot. Welk type douchedrain u kiest bepaalt waar deze geplaatst moet worden. Controleer hiervoor de handleiding van de afvoergoot. Een douchedrain met flens heeft een randje om de douchedrain heen. Dit maakt het plaatsen makkelijk. Ze zijn tevens vaak ronder en mooier afgewerkt dan een douchegoot zonder flens. Een RVS douchegoot zonder flens heeft geen randje en is iets scherper afgewerkt. Een douchegoot met muurflens heeft een opstaande rand. Een muurflens is geschikt voor plaatsing tegen een muur. Een muurflens kunt u dus niet in een vrije ruimte plaatsen.

Plaatsen in bestaande vloer

Het inbouwen van een douchedrain in een bestaande tegelvloer is lastiger dan in een nieuwe tegelvloer. Bij het inbouwen in een bestaande tegelvloer moeten eerst oude tegels verwijderd worden. Als uw oude dekvloer er nog goed uitziet dan bouwt u hierop verder. Als dit niet het geval is moet u een nieuwe dekvloer aanbrengen. In verband met de afwatering is het belangrijk dat de ondervloer van de inloopdouche richting de douchegoot helt. Gebruik een flexibele pvc-buis als afvoerleiding en plaats een flexibele mof op het einde. Hierdoor kunt u na het monteren de afvoergoot eenvoudig in de vloer plaatsen.

Plaatsen in nieuwe vloer

Sluit als eerste de douchedrain via de onderuitloop aan op een afvoerbuis. Leg hierna de aardedraad aan van de afvoergoot naar de meterkast. Bevestig de afvoergoot zoals aangegeven in de handleiding. Zorg ervoor dat de douchegoot waterpas staat. De bovenkant van de douchegoot moet 1 tot 2 mm lager dan de tegelvloer liggen. Om alles waterdicht te maken worden vaak matten en kit bijgeleverd. Stort vervolgens de vloer, houd rekening met de afwatering van 1 tot 2 centimeter per meter. Houd bij het storten tevens rekening met de dikte van de tegellijm en vloertegels. Dek het RVS bovendeel van de afvoergoot af als u de vloer stort, zodat deze niet beschadigd raakt.

Tips bij het inbouwen

Als u de douchegoot bij de ingang van de inloopdouche laat plaatsen hebt u gelijk een drempelloze waterkering. Een douchegoot van RVS gaat lang mee. Controleer altijd de handleiding van uw douchedrain. Het monteren en inbouwen van elk douche rooster gaat namelijk anders. Wilt u vieze geurtjes in de badkamer voorkomen? In dat geval is het een goed idee om een stankafsluiter te monteren bij het plaatsen van de douchegoot in uw inloopdouche. Deze opent zich als er water inkomt en sluit als de watertoevoer stopt, zo komt er geen rioollucht vrij. Gebruik bij het inbouwen een afvoerbuis van 50mm. Bij een afvoer van minder dan 40mm zal de afvoergoot niet goed werken.

Afwerking

Na het storten van de vloer moet u deze egaliseren. Houd wederom rekening met voldoende afschot om zeker te weten dat het water naar de douchegoot loopt. Hierna kunt u beginnen met het leggen van de tegelvloer. Gebruik waterdichte tegellijm om zeker te weten dat de inloopdouche niet gaat lekken. Gebruik ook sanitairkit in de hoeken zodat dit waterdicht blijft. Laat rond het douche rooster een spleet open van ongeveer 3 mm. Om de ruimte rondom het douche rooster waterdicht te maken en om lekkage te voorkomen is het vervolgens tijd om te kitten. Breng siliconenkit aan tussen de tegels en in de voeg tussen de douchedrain.

douchedrain inbouwen
inloopdouche badkamer

Zelf installeren of uitbesteden?

Het plaatsen van een douche rooster in uw badkamer is niet erg moeilijk. Voor een ervaren klusser is dit goed te doen, vooral wanneer u deze moet plaatsen in een nieuwe inloopdouche. Het plaatsen in een bestaande tegelvloer is een grotere uitdaging. Voor een onervaren klusser is het in dat geval een goed idee om het plaatsen aan een vakman over te laten. Een vakman heeft het juiste materiaal en vele jaren ervaring. Hij of zij zorgt ervoor dat het plaatsen van een douche goot in uw badkamer op de juiste manier wordt gedaan. Op deze manier krijgt u achteraf geen vervelende verrassingen zoals een lekkage.

Prijzen

Wilt u graag een nieuwe inloopdouche met een douche goot in uw badkamer? U bent natuurlijk benieuwd naar de prijzen van het inbouwen. De prijzen van het monteren verschillen per project. Wordt er een complete nieuwe inloopdouche in uw badkamer geplaatst? Hier hangt een hoger prijskaartje aan dan alleen het plaatsen van een nieuw douche rooster. Verder zijn andere factoren van invloed op de prijs zoals de afmetingen, de douche goot en de grootte van de tegels. Wenst u een prijsindicatie van het monteren van een afvoergoot in uw badkamer? U kunt het beste een offerte aanvragen.

Hulp nodig? Vrijblijvend contact!

Voor een ervaren klusser is het monteren van een douchegoot in uw badkamer niet erg moeilijk. Het is echter wel belangrijk dat dit op de juiste manier wordt gedaan. U wilt natuurlijk dat uw inloopdouche waterdicht is en niet gaat lekken. Ziet u het monteren van een douchegoot in uw badkamer niet helemaal zitten? U bent bij ons aan het juiste adres! Wij zijn een netwerk van loodgieters met vele jaren ervaring. Via het contactformulier vraagt u kosteloos en geheel vrijblijvend een offerte aan. We helpen u graag bij het inbouwen van een douche goot in uw badkamer. Ook met vragen bent u bij ons van harte welkom!

afvoergoot inbouwen