Dubbele wastafel aansluiten

Ochtenden zijn in veel huishoudens redelijk chaotisch. Douchen, tanden poetsen, haren kammen en make-up aanbrengen: het gebeurt allemaal in de badkamer. Er is in de drukke ochtenden dan ook weinig zo vervelend als een badkamermeubel die al bezet is. Mede hierom is de dubbele wastafel tegenwoordig zo populair. Met een dubbele wastafel creëert u voldoende ruimte zodat meerdere personen zichzelf tegelijk klaar kunnen maken, zonder dat zij elkaar in het pad staan. Bent u geïnteresseerd in een dubbele wastafel of wilt u direct uw hele badkamer renoveren? Wij zijn een netwerk van loodgieters en opereren door heel Nederland. Als u contact met ons opneemt via ons offerteformulier sturen wij u een vrijblijvende offerte toe.

dubbele wastafel aansluiten

Hulp nodig bij het aansluiten van uw dubbele wastafel?

Neem direct contact op met een ervaren loodgieter uit uw regio. Vakwerk tegen een scherpe prijs!

Gratis offertes aanvragen

Van enkele naar dubbele wastafel

Een dubbele wastafel is een echte eyecatcher in de badkamer. Toch zijn er een aantal dingen waar u rekening mee moet houden, wanneer u uw enkele wastafelmeubel wilt vervangen. In het geval van een enkel badkamermeubel is er ook maar één wateraansluiting en afvoer beschikbaar en hier zult u wel twee sets kranen op moeten aansluiten. Dit is met een Y-stuk of T-stuk en een dubbele sifon goed oplosbaar, maar het kan lastig zijn als u hier geen ervaring mee heeft. In dat geval doet u er verstandig aan om een professionele loodgieter in te schakelen voor het aansluiten van uw nieuwe dubbele wastafel.

Wateraansluiting

Wanneer u een wasmeubel wilt aansluiten met meer dan één wastafelkraan, dan zult u de wateraansluiting moeten verdubbelen. U heeft een wateraansluiting voor warm water en een wateraansluiting voor koud water. Deze zullen verdubbeld moeten worden. Dit realiseert u eenvoudig met het plaatsen van een Y-stuk of T-stuk. Sluit een flexibele leiding aan op beide stukken zodat u nu 4 sets waterleidingen hebt: twee koud en twee warm. Gebruik bij het vastschroeven een afdichtdraad om lekkages te voorkomen. Maak het uzelf gemakkelijk en gebruik stopkraantjes. Mocht er nu op een later moment iets mis zijn, dan hoeft u niet de complete waterleiding af te sluiten.

Afvoer

Heeft uw meubel niet alleen meer dan één wastafelkraan maar ook meerdere waskommen? Dan geldt bij het aansluiten van de afvoer hetzelfde als bij de wateraansluiting: het zal in tweeën gesplitst moeten worden. Controleer het formaat van de afvoer en haal in dit zelfde formaat een Y-stuk, zodat u twee afvoeren creëert. Deze bevestigt u aan uw dubbele wastafel en u bent klaar. In plaats van een T-stuk kunt u ook een dubbele sifon aanschaffen. De sifon koppelt u eenvoudig aan de afvoer en doordat de sifon als een complete set verkrijgbaar is, hoeft u geen losse stukken aan te schaffen. Weet u niet welke sifon u moet gebruiken of komt u er niet uit met het aansluiten van uw nieuwe wastafelmeubel? Vul dan ons offerteformulier in voor een vrijblijvende offerte.

wateraansluiting wastafel

Afwerking

Na het aansluiten van de afvoer en wateraansluiting hoeft u enkel nog uw wastafelkraan te monteren. Daarna kan u overgaan tot het afwerken van uw nieuwe wastafel. De aansluiting tussen het meubel en de tegels op de muur moet worden dicht gekit. Gebruik hiervoor een sanitairkit met een kitpistool. Breng eventueel twee stroken schilderstape aan om de tegels en het wastafelmeubel te beschermen tegen het kit. Breng in een vloeiende beweging het kit aan. Maak uw wijsvinger nat met een sopje en glijd het kit voorzichtig glad zonder teveel druk te zetten. Verwijder nu het schilderstape voordat het kit droogt en maak uw handen schoon met zeep en water. Na afloop hoeft u enkel nog de waterleiding open te draaien.

afvoer wastafel

Hulp nodig? Vrijblijvend contact

Een dubbele wastafel geeft meerdere personen de ruimte om zichzelf in de ochtend klaar te maken. Toch is het niet alleen handig voor de drukke ochtendspits, het is namelijk ook een echte eyecatcher in uw badkamer. Het geeft het geheel een ruimtelijke sfeer. Heeft u geen ervaring met het aansluiten van een badkamermeubel of wastafelkraan? Of komt u er niet uit met het verdubbelen van de waterleiding of afvoer? Bent u om een andere reden op zoek naar een loodgieter? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Via het contactformulier vraagt u gemakkelijk en vrijblijvend een offerte aan.