Inloopdouche

Inloopdouches zijn er in alle soorten en maten. In bad douchen is dus niet meer nodig. Beklemmende douchecabines zijn ook verleden tijd. Een inloopdouche van glas geeft een moderne uitstraling en past daardoor goed in de badkamers van tegenwoordig. Door al het glas voelt een inloopdouche ruim aan. Een inloopdouche kent qua afmetingen geen beperkingen. Hierdoor kunt u een inloopdouche overal in de badkamer plaatsen. Zo benut u de ruimte in de badkamer optimaal. Heeft een inloopdouche dan geen nadelen? Zeker wel. In een inloopdouche met glaswand is het vaak frisser, doordat er geen deur is waarmee de ruimte wordt afgesloten. Ook moet het afvoersysteem in de badkamer goed in orde zijn om het water snel af te voeren. De afvoerbuis moet u onder de vloer (laten) plaatsen. Daarnaast is slipgevaar altijd een bijkomstigheid in de badkamer. Dit wordt verholpen wanneer u een antisliplaag op de badkamer(vloer) laat plaatsen.

Inloopdouche

Inloopdouche laten plaatsen? Eteb is uw badkamer specialist!

Wij helpen u bij de keuze voor een inloopdouche. Neem contact op voor informatie over de afmetingen, de prijzen en het plaatsen!

Gratis offertes aanvragen

Soorten inloopdouches

Er zijn diverse soorten inloopdouches. Er zijn verschillende eigenschappen van inloopdouches die u aan kunt passen. Ook de glaswand biedt verschillende keuzes. Kiest u voor één glaswand? Of voor twee? Daarnaast maakt u de keuze om wel of niet een deur van glas te plaatsen naast de glaswand. Een inloopdouche is realiseerbaar met of zonder deur. Wanneer u geen deur gebruikt geeft dit een gevoel van extra ruimte. Kiest u ervoor om wel een deur te plaatsen? Kijk dan goed naar de draairichting van de deur. Het glas dat men gebruikt voor inloopdouches is altijd gehard glas. Dit glas is zeven keer sterker is dan gewoon glas en valt niet stuk in gevaarlijke scherven. Daarnaast is de bevestiging variabel. U kan het glas op verschillende manieren laten plaatsen . Zo kan men het middels een u-profiel op de vloer plaatsen. Ook er een sleuf in de badkamer gefreesd worden om daar de het glas in te plaatsen. Natuurlijk kan men de glaswand ook ‘koud’ op de tegelvloer plaatsen. Hierbij wordt het glas een klein stukje boven de vloer gemonteerd. Zo kan de rand afgedicht worden met een transparate sanitair kit. Het glas is in diverse afmetingen verkrijgbaar, maar het is ook vaak mogelijk om het glas op maat te maken.
soorten inloopdouches

Ook voor de kleine badkamer

Inloopdouches zijn erg geschikt voor een kleine badkamer. Doordat u niet vastzit aan de vaste maten van een douchecabine, kunt u de ruimte zo goed mogelijk benutten. Wanneer u een glaswand laat plaatsen die perfect tussen de muren past, benut u elke centimeter van de badkamer.

Inloopdouche waterdicht maken

Bij inloopdouches staat u natuurlijk gewoon op de vloertegels en niet in een douchebak. Het is dan van belang dat u de douche geheel waterdicht gaat maken. Hoe zorgt u ervoor dat de vloer die u gaat leggen waterdicht is en blijft? Wij hebben een kort stappenplan voor u samengesteld waarmee u de inloopdouche waterdicht kunt maken.

1: Waterdichte tegellijm

Gebruik altijd waterdichte tegellijm. De hoeken van de badkamer waterdicht maken is natuurlijk een uitdaging. Dit zijn de zwakke plekken die u zorgvuldig behandeld met een speciaal middel: de kimband.

2: Gebruik kimband

Kimband zorgt voor een blijvende, flexibele afdichting. Het is een soort vezelachtige tape die men vastmaakt met kleverige pasta. Hierover kunt u de vloer betegelen. Ga de hoeken niet voegen, maar gebruik sanitairkit. Hierdoor kunnen de tegels rustig iets gaan werken en blijft het volledig waterdicht.

3: Denk aan de steensoort

Denk altijd goed aan de steensoort die u uitkiest voor de badkamervloer. Veel natuurstenen nemen vocht op en laten op den duur water door. Mocht u bijvoorbeeld kiezen voor een marmeren vloer voorzie de tegels dan altijd van een coating, zodat u het volledig waterdicht maakt.
inloopdouche plaatsen

Inloopdouche voor ouderen

Inloopdouches zijn perfect voor ouderen. De ouderen zitten immers niet met de gevaarlijke drempels. Het is dus erg eenvoudig om met een rolstoel of rollater de douche te betreden. Niet voor niets worden inloopdouches steeds vaker geïnstalleerd in seniorenwoningen. Inloopdouches bieden comfort en veiligheid voor ouderen. Inloopdouches verlengen het gebruik van de badkamer met jaren. De vlakke vloer is de voornaamst reden waarom men voor een inloopdouche kiest. Behoefte aan (nog) meer veiligheid? Dan is een antislipvloer, een wandbeugel, douchezitje en een veilige kraan een goede toevoeging aan de inloopdouche. Het plaatsen van een inloopdouche zorgt er dus voor dat u nog jarenlang geniet van uw badkamer.

Prijzen

Wat zijn de prijzen van het plaatsen van inloopdouches? Dat hangt van veel factoren af. Denk aan de wensen met betrekking tot de glaswand, de afmeting van het glas, de bevestigingswijze van de glaswand, de afmetingen, de tegelsoort, de soort deur en de gewenste afvoerput of draingoot. Er zijn veel variabelen die de uiteindelijke prijzen van inloopdouches bepalen. Wilt u ook voorbereid zijn op de toekomst? Neemt u comfort en veiligheid in de badkamer erg serieus? Vul dan het contactformulier in, omschrijf de opdracht en ontdek geheel vrijblijvend wat de prijzen en mogelijkheden zijn bij het plaatsen van inloopdouches. Voor het snel, professioneel en waterdicht plaatsen van inloopdouches bent u bij ons aan het juiste adres.