Kelder lekkage

Bezit uw pand over een kelder, dan is er een grote kans dat u te maken krijgt met vochtige muren of een lekkage van de ondergrondse constructie. Hoewel veel van de Nederlandse kelders onder het grondwaterpeil liggen, hoeft dit niet de oorzaak te zijn van het opgetreden vocht. Vanwege de grondwaterstand hoeft de ruimte namelijk niet waterdicht te zijn. U komt er pas tijdens hevige regenval of een lekkage achter of de kelder waterdicht is. We spreken pas van een lekkage in de ruimte als er ook daadwerkelijk water in staat. Vochtige muren of een beetje vocht in de kelder vallen hier niet onder. Wilt u graag de kelder vochtvrij maken, hebt u behoefte aan meer informatie over vochtwering, of wilt u weten wat de beste methode van kelderafdichting is? Eén van onze medewerkers helpt u graag verder.

Kelder lekkage

Hulp nodig van een erkend loodgieter? Eteb staat voor u klaar!

Wij zijn specialist in het opsporen en herstellen van lekkage. Door middel van lekdetectie is het probleem snel verholpen! Maak vrijblijvend een afspraak!

Gratis offertes aanvragen

Oorzaken vochtige kelder

Staat er vocht op de muren van uw kelder? Ligt er plotseling een laag water op de vloer, of is er een andere vorm van lekkage ontstaan? Dan is het van belang om te kijken naar de oorzaak van het probleem om de juiste manier van vochtwering toe te passen. Zo geldt bijvoorbeeld voor oude kelders dat deze lekkages vertonen door scheuren in het metselwerk of de stijging van grondwater. Andere oorzaken voor een lekkage zijn:

  • Scheuren in vloeren en wanden
  • De kim (aansluiting van vloer op wand)
  • Problemen met de doorvoering in de muur
  • Dilatatie lekkage
  • Een grindnest
Lekkage kelder

Lekkage verhelpen

De meest gebruikelijke methode van vochtwering in kelders is door deze te injecteren. Feitelijk wordt bij deze methode onder hoge druk de scheur of dilatatie gevuld met een waterdicht materiaal. Dit zorg voor een 100% kelderafdichting, waarbij de kans op hernieuwde lekkage ook beperkt wordt. Het injecteren van de probleemgebieden is bovendien een zeer budgetbewuste keuze. Het vereist namelijk weinig hak- en breekwerk, waardoor de klus binnen korte tijd geklaard is. Afhankelijk van het problemen injecteren wij de muren met diverse materialen. Een professional kan u hierover van meer informatie voorzien. Wilt u er zeker van zijn dat u al het vocht wilt weghouden uit de kelder, kies er dan voor om ook saneerpleister aan te laten brengen. In saneerpleister zit een vochtregulerend materiaal, waardoor het achtergebleven vocht uit de muren wordt geventileerd.

Kelderafdichting binnen- en buitenzijde

Naast het injecteren van vochtige delen van de muur zijn er nog andere oplossingen voor vochtwering. U kunt de ruimte bijvoorbeeld vochtvrij maken met behulp van minerale mortels, de reparatie van de lekkage an sich, of het afdichten van kabel- en leiding doorvoeren. Tot slot is het ook mogelijk om te zorgen voor een kelderafdichting met behulp van een bitumenafdichting over scheuren aan de buitenzijde, of een injectie voor grondstabilisatie. Welke methode van kelderafdichting en vochtwering het beste is voor uw ondergrondse constructie is afhankelijk van diverse factoren. Zo is het bij de ene kelder gemakkelijker om de buitenzijde af te dichten, terwijl bij een ander gebouw juist het vochtvrij maken van de muren aan de binnenzijde de beste oplossing vormt. Wij helpen u graag met het kiezen van de juiste vorm van kelderafdichting voor het verhelpen van een lekkage.

Direct contact

Hebt u last van lekkage in de kelder? Wilt u weten wat u kunt doen om vochtige wanden te voorkomen of verhelpen? Of wilt u graag meer informatie over vochtwering door middel van injecteren? Bij Eteb bent u aan het juiste adres voor diverse vormen van kelderafdichting tegen aantrekkelijke prijzen. Onze medewerkers helpen u graag met raad en daad, en kunnen al uw vragen beantwoorden. Hebt u behoefte aan een inzicht in onze werkwijze, of hebt u behoefte aan een prijsindicatie? Vul dan ons contactformulier in en wij sturen u geheel vrijblijvend een offerte toe. Hebt u direct een loodgieter nodig om het lek te verhelpen en uw kelder vochtvrij te maken? Neem dan ook contact met ons op via het formulier, en vul uw wensen zo nauwkeurig mogelijk in. Wij zijn u met alle plezier van dienst!

kelder vochtvrij maken