Dakkapel lekkage verhelpen

Niemand zit te wachten op een lekkage, toch komt het regelmatig voor. Wanneer u een dakkapel heeft, bestaat er een kans dat er zich een lekkage voor doet. U zit er niet op te wachten maar het is wel realiteit. Om een lek te voorkomen is het belangrijk om te weten wat de meest voorkomende oorzaken zijn. Het is namelijk niet altijd mogelijk om een kapel te plaatsen met droog weer en u kunt de kapel ook niet altijd droog houden. Direct contact met een vakman? Wij staan 24 uur per dag voor u klaar voor de reparatie van uw dakkapel. Vul gerust het contactformulier in.

Dakkapel lekkage verhelpen

Last van lekkage in uw dakkapel? Eteb biedt 24/7 spoedservice!

Wij zijn specialist in het opsporen van lekkage. Door middel van lekdetectie is het probleem snel verholpen! Maak vrijblijvend een afspraak!

Gratis offertes aanvragen

Oorzaken

Soms zijn bepaalde onderdelen niet waterdicht op elkaar aangesloten, u kunt hierbij denken aan de kozijnen, dakbedekking of de pannenkap. Deze factoren kunnen een oorzaak zijn van een lekkage. Vaak kunt u niet met het blote oog zien waar het water vandaan komt, het kan uit allemaal verschillende kleine hoekjes en kieren komen. Daarom is het van belang om goed uit te zoeken waar het lek daadwerkelijk vandaan komt.

Dakkapel lekkage opsporen

Vaak is het moeilijk om zelf achter de oorzaak te komen. Het is verstandig om hiervoor een expert in te schakelen die het kan achterhalen. Als eerst wordt er een visuele inspectie gedaan, er wordt gekeken of er waterplekken te zien zijn op de muren, het plafond en bij de kozijnen. Zijn deze zichtbaar, dan weten ze nog niet exact waar het lek zich bevindt. Om de exacte locatie op te sporen gebruiken ze onderzoeken zoals een rookproef, thermografie, kleurstofdetectie en nog veel meer. Met deze onderzoeken kunnen ze zien waar het water naar binnen dringt. Voor u op een rijtje wat deze onderzoeken inhouden.

Eerst wordt er een visuele inspectie uitgevoerd, dit wil zeggen dat ze gaan kijken of ze natte plekken kunnen vinden.
Op verschillende plekken wordt een vochtmeting gedaan als er met het blote oog niets te zien is. Met deze meting worden er verdachte plekken opgespoord. Op de verdachte plekken worden verschillende technieken losgelaten, afhankelijk van de locatie van de verdachte locatie.
De afvoer van het dak wordt dichtgehouden zodat het water niet kan ontsnappen. Hierna wordt er een milieuvriendelijk gekleurd water op het dak gespoten. Het water zal ontsnappen en dan is de exacte locatie van het lek ook gevonden.
Er wordt rook onder de dakbedekking geblazen van de dakkapel. Is er een lek, dan zal er rook ontsnappen door het dak.
Er wordt een zender in uw woning geplaatst die geluidsgolven uitzend. Met een ontvanger worden deze golven opgevangen en uitgemeten. Aan de hand van de uitkomsten kan er gekeken worden of er zich een lek in het huis bevindt.
Van uw dak wordt een warmtebeeld gecreëerd. Bevindt er zich ergens een lekkage, dan veroorzaakt dat een onregelmatigheid binnen het warmtebeeld van het dak. Een zoekgebied kan hierdoor verkleind worden.
Er wordt een piepklein gaatje gemaakt van 8 mm waardoor ze met een kleine camera natte plekken op kunnen zoeken zonder enig breek werk te hoeven verrichten.

Dakkapel repareren: 24/7 service!

Is het lek gevonden, dan wordt er een kruisje op de exacte plek gezet waar het lek zich bevindt. Dan weet de monteur precies waar hij aan de slag kan gaan. Weet u zeker dat er een lekkage is, dan zullen de experts het lek in de meeste gevallen gelijk verhelpen, afhankelijk van de tijd die ze nog hebben. Twijfel echter niet als u denkt dat u een lekkage heeft in uw dakkapel, water kan namelijk veel schade aanrichten. Bent u er op tijd bij, dan behoed u uzelf voor flinke reparatiekosten. Kies daarom voor een lekkage expert die snel een lek voor u kan opsporen. Neem gerust vrijblijvend contact op met Eteb. Wij staan 24 uur per dag voor u klaar om de hardnekkige lekkage in uw dakkapel aan te pakken!