Last van lekkage in Den Bosch?

Bel direct voor de 24/7 spoedservice!

Bel nu: 085 500 9979!

Nu bereikbaar.

Lekkage Den Bosch

Heeft u een lekkage in Den Bosch? U bent niet de enige. Lekkages komen in badkamers, op het dak of in de waterleiding regelmatig voor. Om schade te voorkomen raden we u aan zo snel mogelijk een vakman in te huren. Op zoek naar een vakman in uw regio?

Start gratis offerteaanvraag!

Op deze pagina leest u wat de mogelijke oorzaak is van uw waterlekkage. U krijgt ook een beeld van de gemiddelde prijzen voor lekdetectie en een reparatie en we vertellen u hoe de handige 24/7 spoedservice werkt: zo wordt u bij een probleem direct geholpen!

Voordelen van de service

 • Spoedservice: 24 uur per dag bereikbaar!
 • Een specialist is snel bij u ter plaatse.
 • ontvang een gratis en vrijblijvende offerte.

  Gratis offerte ontvangen

  Gratis - Vrijblijvend

  Lekkage verhelpen? 24-uurs spoedservice!

  Maak bij een lekkage gebruik van de 24-uurs spoedservice! Door te bellen naar 085 500 9979 komt u direct in contact met een vakman in uw regio. De vakman is al binnen een half uur ter plaatse om uw lekkage op te sporen en te verhelpen. Deze spoedservice is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar!

  Waarom gebruik maken van de spoedservice?

  Een lekkage kan veel vochtschade aanrichten aan uw huis. Als u er op tijd bij bent met een reparatie, houdt u de schade zoveel mogelijk beperkt. Dit zorgt er bovendien voor dat de herstelkosten zo laag mogelijk zijn! Twijfel dus zeker niet om ook in de avonden of weekenden gebruik te maken van deze spoedservice!

  Bel nu 085 500 9979!

  lekkage Den Bosch

  Lekkage in huis: de oorzaken

  Een lekkage in huis ontstaat op verschillende manieren en op verschillende plekken. Soms door achterstallig onderhoud of storm maar het kan ook zijn dat een verkeerde montage van bijvoorbeeld een dakraam of dakkapel de oorzaak is van uw vochtproblemen.

  Dit zijn een aantal van de meest voorkomende lekkages:

  • Lekkage in de badkamer
  • Daklekkage
  • Lek in de waterleiding
  • Lekkende verwarming of cv-ketel
  • Lekkage aan de wasmachine
  • Kraan of afvoer die lekt

  Is het altijd nodig om een specialist in te huren?

  Soms zijn kleine oorzaken zelf te herstellen: zoals een lekkende kraan of een verstopte afvoer bijvoorbeeld. In de meeste gevallen is het wel slim om zo snel mogelijk de hulp van een vakman in te schakelen.

  Laat uw lekkage in huis snel opsporen en verhelpen! Door snel te schakelen en gebruik te maken van de 24/7 spoedservice, wordt de lekkage zo snel mogelijk verholpen. Zo voorkomt u onnodige schade aan uw woning!

  Ontvang een gratis offerte!

  Wat zijn de gevolgen?

  Een lekkage heeft vervelende gevolgen voor uw huis en uw gezondheid. Allereerst tast het overtollig vocht de uitstraling van uw huis aan. Er ontstaan lelijke vochtplekken op plafonds en muren en u heeft een grote kans op schimmelgroei . Dit ziet er slordig en onverzorgd uit. Bovendien bestaat de kans dat het behang of de wandafwerking loslaat. U kunt dit niet zomaar herstellen voordat u de lekkage verholpen heeft, omdat de schade anders gewoon weer terugkeert.

  Wees er op tijd bij om onnodige waterschade aan uw woning te voorkomen, zo houdt u de kosten bovendien zo laag mogelijk

  daklekkage Den Bosch

  Daklekkage Den Bosch

  Een daklekkage komt in Den Bosch regelmatig voor. Hier zijn verschillende oorzaken voor. Misschien is de dakbedekking tijdens een voorjaarsstorm beschadigd of misschien is het ouderdom wat voor beschadigingen zorgt.

  Wat zijn de gevolgen van daklekkages?

  Een daklekkage veroorzaakt vervelende vochtplekken op het plafond en op de muren. Het zorgt voor een te hoge luchtvochtigheid in huis en muffe geurtjes. De luchtvochtigheid trekt ook nog eens extra ongedierte en insecten aan. Het nadeel van een daklekkage is dat het vocht ook in de dakconstructie trekt. Hierdoor ontstaat er houtrot en verzwakt de constructie enorm. Is de schade te groot, dan is het noodzakelijk om de dakconstructie volledig te vernieuwen.

  En voor mijn gezondheid? De hoge vochtigheidsgraad in huis heeft nare gevolgen voor uw gezondheid. Zo ervaren veel mensen een langdurige of chronische verkoudheid, verergeren astmatische klachten en allergieën en krijgt u last van een kriebelhoest.

  Hieronder leest u meer over de verschillende oorzaken en mogelijke reparaties bij een daklekkage. Bent u met spoed op zoek naar een specialist om de lekkage in uw dak te verhelpen? Bel dan naar 085 500 9979 en maak gebruik van de gratis offerteservice!

  Lekkage plat dak

  Een plat dak is relatief gevoelig voor daklekkages. Dat komt omdat een plat dak heel veel blootgesteld wordt aan temperatuurverschillen, regenwater en vervuiling. Hoe ouder de dakbedekking op het platte dak, des te groter de kans op lekkages. Gelukkig zijn beschadigingen over het algemeen gemakkelijk te herstellen met een reparatiestrook: laat dit wel uitvoeren door een ervaren loodgieter, zodat u zeker weet dat het dak helemaal waterdicht is en uw dakconstructie niet nog meer aangetast wordt door vocht. De kosten zijn ongeveer €40,- tot €65,- per m².

  Meer informatie over lekkages bij platte daken.

  Lekkage schuin dak

  Soms komt het voor dat één of enkele dakpannen scheef waaien of kapotvriezen. Oudere dakpannen worden poreus, waardoor ze water opnemen. Een dakpan gevuld met water vriest in de winter stuk, met een nare daklekkage als gevolg. De reparatie bestaat vaak uit het vervangen van één of enkele dakpannen of nokvorsten. Maar er zijn nog meer mogelijke oorzaken bij een schuin dak, zoals een lekkende dakgoot, een verkeerde aansluiting van een dakraam of een lekkende schoorsteen.

  Houd rekening met een gemiddelde prijs tussen de €50,- tot €95,- per m² voor de reparatie.

  lekkage dak

  Dakgoot lekt

  Een lekkende dakgoot is ook een grote oorzaak van daklekkages. Als het regenwater niet meer goed wordt afgevoerd, door bijvoorbeeld een verstopping of beschadigingen in de dakgoot zelf. Het water lekt naar buiten, via de muur. Hierdoor ontstaan er zowel in huis als buiten huis vervelende vochtplekken. Is uw zinken dakgoot kapot? Deze is vaak goed te herstellen door de scheuren te solderen.

  De kosten voor een nieuwe dakgoot liggen rond de €65,- per meter.

  Lekkage dakraam of dakkapel

  Bij een schuin dak ontstaat een lekkage ook wel bij een dakraam of dakkapel. Het kan zijn dat de aansluiting door een verkeerde montage niet helemaal waterdicht is, of misschien zijn de loodslabben bij de aansluiting omhoog gewaaid. Hierdoor loopt regenwater tijdens een stevige regenbui gewoon naar binnen.

  Bij een dakraam wordt de lekkage ook wel veroorzaakt door oude rubbers. Deze zijn niet meer zo flexibel, waardoor er scheuren ontstaan.

  Meer informatie over:

  Lekkage schoorsteen

  Een schoorsteen is ook een veelvoorkomende oorzaak van een daklekkage in Den Bosch. Door broos metselwerk dringt regenwater naar binnen, en loopt het langzaam naar beneden waar het voor lelijke vochtplekken zorgt. Ook als u uw schoorsteen niet gebruikt is het dus belangrijk om deze te voorzien van goed onderhoud!

  Een aantal mogelijke oorzaken van een lekkende schoorsteen zijn:

  • Poreus metselwerk
  • Beschadigde voegen
  • Kapotte schoorsteenkap
  • Verouderde loodslabben

  Het vervangen van de loodslabben kost ongeveer €65,- per meter.

  Daklekkage in Den Bosch oplossen?

  Bel voor de spoedservice en profiteer van scherpe prijzen!

  Bel nu 085 500 9979!

  daklekkage repareren

  Daklekkage repareren Den Bosch

  Zo wordt een daklekkage gerepareerd:

  • Plat dak: de vakman maakt het oppervlak rondom de beschadiging goed schoon en droog. Daarna plakt hij een reparatiestrook over de scheur heen en drukt dit met een roller stevig aan.
  • Kapotte dakpan: bij broos geworden, of kapotgewaaide dakpannen bestaat de reparatie meestal uit het vervangen van één of enkele dakpannen.
  • Lekkage door nokvorst: het komt wel eens voor dat een nokvorst kapotvriest of loswaait. In veel gevallen is het niet voldoende om de nokvorst opnieuw te verlijmen, maar moet de expert deze volledig vervangen.
  • Schoorsteen lekkage: een andere mogelijke oorzaak is een lek in de schoorsteen. Een reparatie bestaat uit het vervangen van de schoorsteenkap, het vernieuwen van het voegwerk en het vervangen van eventueel kapotte stenen.

  Op zoek naar een lekkage-expert? Vraag een gratis offerte met scherpe prijs aan!

  Lekkage dak verhelpen: wat kost het?

  Hoeveel kost het om de lekkage aan uw dak in Den Bosch te verhelpen? Dat is afhankelijk van uw daktype en het soort beschadiging. Op een plat dak kost een reparatie ongeveer €40,- tot €65,- per m². Dat is goedkoper dan op een hellend dak, omdat de materialen nu eenmaal voordeliger zijn. Op een hellend dak betaalt u gemiddeld €50,- tot €95,- per m². In de tabel hieronder vindt u de gemiddelde prijzen van reparaties bij een daklekkage.

  Daklekkage: kosten 2021

  Werkzaamheden Gemiddelde kosten*
  Plat dak: zwakke gedeeltes vervangen €40,- tot €65,- per m²
  Hellend dak: zwakke gedeeltes vervangen €50,- tot €95 per m²
  Nokvorsten vervangen €50,- per meter
  Nieuwe dakgoten €65,- per meter
  Loodslabben vervangen €65,- per meter

  *Let op: dit zijn richtprijzen incl. btw en arbeidskosten. Vraag een gratis offerte aan voor de exacte prijzen.

  Daklekkage met spoed verhelpen?

  Maak gebruik van de 24/7 spoedservice!

  Bel nu!

  lekdetectie Den Bosch

  Lekdetectie Den Bosch

  Lekdetectie is in Den Bosch noodzakelijk om de oorzaak van uw lekkages op te sporen. Het is belangrijk om de juiste oorzaak te vinden: veel verschillende lekkages hebben namelijk dezelfde gevolgen. Zonder een juist onderzoek is het vaak lastig te bepalen wat de oorzaak is, en dus ook lastig te bepalen hoe u dit laat herstellen.

  Lekdetectie is mogelijk op verschillende manieren, allemaal gericht om breekwerk zoveel mogelijk te voorkomen. Zo voorkomt een vakman dat hij onnodig veel dakbedekking vervangt of een te groot deel van de leiding bloot moet leggen.

  Veelgebruikte technieken zijn:

  • Thermografie: met een warmtecamera controleert de vakman op welke plek waterverlies plaatsvindt.
  • Rookgasdetectie: de vakman blaast rook in de riolering of onder de dakbedekking om het lek te vinden.
  • Ultrasone detectie: een zender verstuurt een ultrasoon geluid vanuit huis. Buiten wordt met een ontvanger gezocht naar verschillen in geluidssterkte.
  Veel verschillende lekkages, zoals een daklekkage of een lekkage in de waterleiding, hebben dezelfde gevolgen: vochtplekken, schimmelgroei, een muffe geur en loslatend behang of stucwerk. Het is belangrijk om de juiste oorzaak te vinden, omdat de specifieke oorzaak aangepakt moet worden.

  Lekkage opsporen Den Bosch: welke methode?

  Laat uw lekkage in Den Bosch opsporen door een vakman! Zij gebruiken daarvoor verschillende lekdetectie technieken. Welke techniek de beste optie is, is afhankelijk van de plek van de locatie en de oorzaak hiervan. Voor waterleidingen is thermografie een goede optie maar een daklekkage opsporen gebeurt het beste via de rookgasmethode.

  Hieronder leest u meer over de verschillende technieken. Bent u op zoek naar een vakman om u hierbij te helpen? Vraag dan snel een gratis offerte aan!

  Thermografie

  Thermografie is één van de meest gebruikte technieken om lekkages in vloerverwarming en waterleidingen op te sporen. Met een warmtecamera brengt de vakman warmteverschillen in beeld. Op de plek van het lek zit er veel water in de muur of vloer, wat op de warmtecamera oplicht. Alleen op deze plek hoeft hij de wand open te breken om de leiding te herstellen.

  Rookgasdetectie

  Voor lekkages in een plat dak wordt rookgasdetectie ingezet. Hiermee zijn zelfs de kleinste haarscheurtjes op te sporen. Zo werkt het: de vakman blaast een rookgas onder de dakbedekking. Geen zorgen, dit is helemaal veilig en niet schadelijk voor uw gezondheid. Dan inspecteert hij het dak, en kijkt hij waar de rook weer naar boven komt.

  Ultrasoon detectie

  Vermoedt u een lek in de gevel of in de kozijnen? Dan gebruikt de vakman ultrasoondetectie. In huis plaatst hij een transmitter. Deze zendt een ultrasoon geluid, onwaarneembaar met het blote oor. Buiten doet hij onderzoek met een ontvanger. Op de plek waar het geluid luider waarneembaar is zit het lek!

  Kleurstofdetectie

  Kleurstofdetectie is een goede methode om lekkages in de riolering te ontdekken. Hierbij voegt de vakman een fluorescerende kleurstof toe aan het water. Dit traceert hij vervolgens totdat duidelijk is wat de locatie van het lek is: hier komt immers de kleurstof weer naar buiten.

  Camera-inspectie

  Camera inspectie wordt veel ingezet bij afvoeren, rioleringen en waterleidingen. Hierbij gebruikt de expert een hele kleine, buigbare rioolcamera. Hiermee volgens ze de leiding en inspecteren ze elk onderdelen. Zo brengen ze de schade heel gemakkelijk en duidelijk in kaart.

  Wat kost lekdetectie?

  De prijzen van lekdetectie lopen enorm uiteen. Gemiddeld betaalt u rond de €300,- tot €400,-. Het is belangrijk om te onthouden dat dit slechts een gemiddelde prijs is, en dat de lekdetectie duurder is als de situatie complex is. Het opsporen van een lek in de afvoer of het toilet is bijvoorbeeld gemakkelijker (en dus goedkoper) dan het opsporen van een lek in het dak of in de waterleiding.

  De prijs is afhankelijk van:

  • De gebruikte methode
  • De locatie van het lek
  • De complexiteit van de situatie.

  Lekkage? Bel en kom in contact met een expert!

  Maak gebruik van de 24/7 spoedservice en laat uw lek direct herstellen!

  Bel direct: 085 500 9979!

  oorzaken lekkages

  Lekkages: wat zijn de oorzaken?

  Dit zijn een aantal veelvoorkomende oorzaken van lekkages:

  • Dak: zowel platte daken als hellende daken hebben met lekkages te maken. Vaak komt dit door beschadigde dakbedekking, soms is het dakraam niet goed gemonteerd of is het daklood scheef gewaaid tijdens een storm.
  • Waterleidingen: achterstallig onderhoud en verouderde leidingen zijn vaak de oorzaak van een waterlekkage in de waterleiding. Hierdoor lekt er langzaam veel water in de muur en dit moet dus zo snel mogelijk hersteld worden.
  • Lekkage badkamer: een lekkage in uw badkamer in Den Bosch kan ontstaan op heel veel verschillende manieren: een loslatende kitrand, een verstopte afvoer of broos voegwerk leidt tot problemen. Ook bij de douche komt een lekkage vaak voor.
  • Lekkage plafond: heeft u vochtplekken op het plafond? Dit kan verschillende aanleidingen hebben. Misschien is er een lekkage in de bovenliggende badkamer, of lekt het dak of de dakgoot.
  • Zwembad: hebt u een zwembad? Dan kan er ook een lek ontstaan. Vaak zien we hier lekken bij de naden of door scheurvorming.
  • Wasmachine: een lekkende wasmachine kan ook voor grote problemen zorgen. Mogelijk lekt de aan- of afvoerslang, sluit de deur niet goed of lekt de wasmiddellade. Een vakman kan voor u uitzoeken wat de oorzaak van het probleem is.
  • Kraan en afvoer: een lekkende kraan en de afvoer zijn ook veelvoorkomende oorzaken van lekkages. Een kraan die lekt wordt vaak veroorzaakt door een oud kraanleertje, terwijl het bij de afvoer vaak gaat om een verstopping.
  • Verwarming en vloerverwarming: een lek in de verwarming of radiator is op te merken door drukverlies in de cv-ketel. Blijft u druk verliezen ondanks dat u de cv-ketel steeds bijvult? Waarschijnlijk zit er dan een lek in de leiding.
  • Cv-ketel: het kan ook voorkomen dat de cv-ketel zelf water lekt. De oorzaak kan een kapot expansievat zijn.

  Op zoek naar een vakman in de buurt? Vul het offerteformulier in en ontvang een gratis offerte.

  Lekkage repareren: voorkom grote schade!

  Laat uw lekkage repareren om grote beschadigingen aan uw huis te voorkomen. Vocht kan namelijk flinke schade aanrichten. Bij een daklekkage die onopgemerkt gaat kan het zelfs voorkomen dat u de complete dakconstructie moet vernieuwen!

  Hoe de reparatie eraan toe gaat verschilt per situatie. Dit is onder meer afhankelijk van de locatie van het lek. Stel dat het gaat om een lek in de waterleiding. Na het opsporen legt de vakman de beschadigde leiding bloot. Hiervoor moet hij een deel van de muur of vloer openbreken. Hij zaagt de beschadigde buis weg en plaatst hier een nieuw stuk leiding. De muur maakt hij weer netjes dicht, maar u bent daarna zelf verantwoordelijk voor de verdere afwerking.

  Wat kost een lekkage repareren?

  Om een algemene lekkage op te sporen en te herstellen betaalt u gemiddeld €85,- tot €115,-. Let op: dit is een gemiddelde prijs die heel erg afhankelijk is van de oorzaak van de lekkage, de benodigde materialen en de gekozen lekdetectietechniek.

  Gaat het om een lek in uw verwarmingsbuizen? Het opsporen en repareren kost dan gemiddeld €80,- tot €110,-. Een waterlekkage in de badkamer is vaak iets lastiger, en daardoor duurder. Zo kost het opsporen van een lek in de douche en het vervangen van de douchebak gemiddeld €300,-. Dit heeft ook te maken met de kosten voor de douchebak zelf.

  Prijzen lekkage 2021

  Werkzaamheden Gemiddelde prijzen*
  Opsporen en repareren lekkage verwarmingsbuizen 80,- tot €110,
  Algemene lekkage opsporen en herstellen €85,- tot €115,-
  Lekkage douche opsporen + vervangen douchebak €300,-

  *Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw en arbeidskosten. Vraag een gratis offerte aan.

  Vakman inschakelen om uw daklekkage te repareren?

  Vraag nu een gratis offerte aan en profiteer van een scherpe prijs!

  Gratis offerte ontvangen!

  lekkage in huis

  Lekkage in huis: verzekerd of niet?

  Bij een lekkage kunt u in veel gevallen de verzekering inschakelen. In uw opstalverzekering zit namelijk ook dekking voor schade ontstaan door lekkages. Houd er wel rekening mee dat het hierbij alleen gaat om de opgelopen schade. Dus loslatend behang, lelijke vochtplekken of schimmel op het plafond of een houten vloer die kromtrekt. De kosten voor de reparatie worden niet gedekt en deze moet u dus zelf betalen.

  Wanneer is de schade gedekt:

  • Bij een lekkage aan de verwarming of waterleidingen.
  • Bij een lekkend dak of kapotte dakgoot.
  • Stormschade

  De dekking en de hoogte hiervan verschilt uiteraard per verzekeraar. Wilt u zeker weten wat er gedekt is, neem dan contact op met uw verzekering.

  Lekkage verhelpen: doe-het-zelf tips!

  Vermoedt u een lekkage? Dit kunt u zelf doen:

  • Een lekkende kraan is vaak het gevolg van een kapot kraanleertje. Verwijder de kraan en controleer het leertje. Is deze niet intact? Vervang deze zodat uw lekkende kraan verleden tijd is.
  • Een dakgoot die lekt betekent niet per se dat de goot stuk is: misschien zit hij verstopt. Controleer de dakgoot en maak deze goed schoon. In veel gevallen loopt het regenwater daarna netjes weg.
  • Gaat u een lek in de radiator of leiding repareren? Draai dan eerst de hoofdkraan dicht en laat de radiator eerst leeglopen zodat er niet onnodig veel water lekt.

  Toch een vakman inschakelen? Schakel dan snel een vakman in via 085 500 9979.

  Recente aanvragen:

  Lekkage verhelpen in Boxtel
  Opsporen daklekkage in Tilburg
  Lekdetectie met camera in Breda
  Lek in badkamer oplossen in Den Bosch
  Lekkende dakgoot repareren in Dongen
  Lek in kelder verhelpen in Oosterhout
  Lek in waterleiding repareren in Rosmalen
  Lekkage in huis oplossen in Schijndel
  Daklekkage repareren in Vught
  Lekkage opsporen in Waalwijk

  Loodgieter inschakelen: de voordelen

  Bij een lekkage in huis raden we aan om een vakman in te schakelen. Dan weet u zeker dat het probleem écht verholpen is en dat schade aan muren, vloeren of het dak zoveel mogelijk voorkomen blijft.

  De grootste voordelen:

  • Een specialist vindt en repareert de schade zo snel mogelijk.
  • Hierdoor blijven grotere problemen voorkomen.
  • U krijgt een persoonlijk advies van een expert.
  • Vakmannen maken gebruik van geavanceerde technieken om breekwerk te voorkomen.

  lekkage verhelpen

  Lekkage Den Bosch verhelpen? Direct contact!

  Heeft u last van een lekkage in Den Bosch? Met de hulp van een lekkagespecialist is de schade snel hersteld en voorkomt u grotere beschadigingen aan de constructie van uw huis. Een expert is bij spoed al binnen 30 minuten ter plaatse zodat u direct geholpen wordt. Wilt u eerst weten wat het inhuren van een loodgieter kost?

  Bel nu naar 085 500 9979 voor direct contact!

  Liever een offerte aanvragen? Vul dan het offerteformulier in. U ontvangt hierna zo snel mogelijk de scherpe prijsopgave van een specialist in uw regio, gratis en helemaal vrijblijvend. U zit dus nergens aan vast!

  Gratis offerte ontvangen!

  Heeft u een loodgieter of dakdekker nodig? Dat is geen probleem! Wij zijn u ook graag van dienst voor problemen met de riolering of voor uw cv-ketel.

  Meest gestelde vragen:

  Hieronder geeft een vakman antwoord op een paar van de meest gestelde vragen met betrekking tot lekkages.