Last van lekkage in Hilversum?

Scherpe tarieven, snel ter plaatse, 24-uurs service!

Bel 085 500 1378

Wij werken in uw regio samen met:

Moorman Totaal Techniek

Lekkage verhelpen Hilversum

Het hebben van een lekkage aan uw woning is altijd vervelend, of het nu een daklekkage betreft of een ander type lek. Gelukkig is er Eteb met 24 uurs spoedservice om uw lekkage in Hilversum op een snelle wijze te verhelpen.

U kunt ons direct bereiken via 085 500 1378, waarna we meteen een specialist naar uw woning kunnen sturen om u te helpen met lekdetectie, het opsporen van het waterlek in de douche of het repareren van een vloerverwarming. Voor het aanvragen van een vrijblijvende offerte vult u het contactformulier in. Wij sturen u direct een voorstel op maat!

Handige 24-uurs service

Wanneer u een lekkage heeft, wilt u natuurlijk dat dit spoedig verleden tijd is. Zo voorkomt u immers dat het lek zich uitbreidt, waarna een reparatie alleen maar duurder zal worden. Wij werken gelukkig met een handige 24 uurs service, waarbij u ons 24 uur per dag en 7 dagen per week kunt bereiken via 085 500 1378. We sturen dan onmiddellijk een vakman uit Hilversum uw richting op, die het plafond, dak, of de badkamer zal repareren. Indien u gebruik maakt van onze spoedservice dan is dat eveneens mogelijk indien u op zoek bent naar een verwarmingmonteur of een probleem aan uw riolering wilt verhelpen. Wij hebben al deze specialismen in huis.

 • Riool- en afvoerverstoppingen
 • Scheuren in gevels
 • Lood- en zinkwerk
 • Lekkages in de badkamer
 • Leidinglekkages
 • Optrekkend vocht
 • Effectieve lekdetectie
 • Altijd service in Hilversum!

Direct contact

Wilt u weten hoe wij uw waterlekkage kunnen bestrijden? Heeft u vragen over ons werk wat betreft het voorkomen van een daklekkage door lekdetectie? Vraag dan kosteloos en vrijblijvend een offerte aan door het contactformulier in te vullen. Of neem meteen contact op via 085 500 1378. Wij helpen u indien gewenst direct aan een loodgieter in Hilversum om de lekkage te verhelpen!

Gratis offerte ontvangen

Gratis - Vrijblijvend

Telefonisch contact

085 500 1378
lekkage Hilversum

Daklekkage?

Een daklekkage is een mogelijkheid bij zowel een plat- als hellend dak. Vaak duurt het even voordat u de lekkage opmerkt. Een daklekkage merkt u namelijk pas op, op het moment dat er vocht- of schimmelplekken ontstaan, of wanneer er druppels aan uw plafond hangen. Omdat de daklekkage in de tussentijd al schade heeft kunnen aanrichten, is het erg belangrijk om zo snel mogelijk contact op te nemen met een erkend loodgieter uit Hilversum. Hij zal u zo spoedig mogelijk helpen om de daklekkage te verhelpen. Als u gebruik maakt van onze 24-uursservice kan uw daklekkage al dezelfde dag gerepareerd worden. Dit kan bijvoorbeeld gedaan worden door het vervangen van een aantal dakpannen, of het herstellen van de dakbedekking op uw plat dak. Eén van onze vakmannen in Hilversum ondersteunt u met alle plezier als u last heeft van een daklekkage. Omdat het in de meeste gevallen niet direct duidelijk is waar het lek zich precies bevindt, is het belangrijk om deze eerst nauwkeurig op te sporen. De loodgieters uit ons netwerk maken hiervoor gebruik van diverse lekdetectie technieken. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden of wilt u weten wat het repareren van een daklekkage u gaat kosten? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan of bel naar 085 500 1378 voor direct contact met een vakman uit uw regio.

Lekkage plat dak opsporen

daklekkage plat dak Hilversum
Zoals wij al eerder toelichtten, is een dakreparatie noodzakelijk in geval van lekkages. Stap één in het reparatieproces, is het opsporen van het lek. De exacte locatie van het lek is vaak niet direct duidelijk. Dit komt doordat het water naar het laagste punt stroomt, waardoor de schade 9 van de 10 keer niet in de buurt van de lekkage is. Hierboven schreven wij al dat de loodgieters uit Hilversum gebruik maken van diverse lekdetectie technieken. Hiermee is het mogelijk om de beschadigingen erg nauwkeurig te herleiden. Hoewel er diverse lekdetectie methodes gebruikt worden, is vooral de rookgas methode populair bij daklekkages omdat dit een eenvoudige en bovenal veilige methode is.

Lekkage dakkapel

lekkage dakkapel Hilversum
Helaas komt het regelmatig voor dat er bij een dakkapel lekkage ontstaat. Deze vorm van daklekkage wordt over het algemeen veroorzaakt door een constructiefout, of moeilijkheden met de waterafdichting. Dit komt doordat de installatie van een dakkapel een grote nauwkeurigheid vergt die niet altijd evengoed wordt uitgevoerd. Ervaart u problemen met de dakkapel, en wilt u deze graag oplossen? Het is ten eerste van belang dat u de exacte locatie van deze daklekkage bepaalt. Daarna dient u ervoor te zorgen dat de waterafdichting optimaal is. In de meeste gevallen zal zo de lekkage zijn verholpen, en geniet u weer van een optimaal wooncomfort in Hilversum.

Daklekkage in Hilversum vakkundig repareren?

Bel voor direct contact. U krijgt direct een vakman aan de lijn. 24/7 bereikbaar!

085 500 1378

Daklekkage voorkomen

daklekkage voorkomen door onderhoud
Goed onderhoud aan uw dak verlengt de levensduur en zorgt ervoor dat u mogelijke daklekkages voorkomt. Door periodiek een dakinspectie uit te laten voeren kan een loodgieter mogelijke zwakke plekken opsporen en indien noodzakelijk herstellen, waardoor u de lekkages al voor bent. Met de keuze voor de juiste dakbedekking bespaart u zichzelf bovendien al een hoop ellende, dus laat u daarom goed informeren als de dakafwerking aan vervanging toe is. Door het plaatsen van de dakbedekking uit te besteden aan een vakman uit Hilversum weet u zeker dat het dakleer volledig waterdicht is.

Lekkage dakraam

lekkage dakraam Hilversum
Wanneer een dakraam niet op de juiste wijze geïnstalleerd wordt, of als er na verloop slijtage ontstaat aan het afsluitende rubber, dan is het mogelijk dat er lekkage optreedt bij het dakraam. Een dergelijke lek kan het beste door een lekkagespecialist worden verholpen. De meeste professionals maken voor het verhelpen van dakraamlekkages gebruik van een soort kit, die de naden en kieren goed dichtmaakt. Ziet u regelmatig condens verschijnen op de (dak)ramen? Dan hebt u geen last van lekkage, maar van een hoge luchtvochtigheid in huis. Dit is eenvoudige op te lossen door uw woning goed te ventileren. Uw dakraam is bij ons gegarandeerd in goede handen.

Dakgoot lekt

Een lekkende dakgoot kan voor veel overlast verzorgen, en moet dan ook spoedig verholpen worden. De grootste veroorzaker van lekkage in de dakgoot is verstopping. Het is daarom nodig om minimaal eens per jaar de dakgoten te reinigen en bladeren en ander vuil te verwijderen. Naast verstopping vormen zijn ook scheurtjes een mogelijke oorzaak voor de lekkage. Wanneer het gaat om kleine scheurtjes dan is het een optie om deze te dichten met een speciaal waterdicht folie. Dankzij dit folie kan uw dakgoot nog jaren meegaan. Heeft u al een zeer oud hemelwaterafvoersysteem? Dan adviseert onze dakspecialist uit Hilversum meestal om de volledige dakgoot te vervangen.

Lekkage schoorsteen

Om te voorkomen dat er een lekkage ontstaat bij de schoorsteen bestaan er een aantal zaken die u kunt uitvoeren. Zo raden onze professionals uit Hilversum aan om bij de schoorsteen regelmatig nieuwe voegvullingen te plaatsen, scheurvorming te herstellen en isolerende en vochtwerende lagen aan te brengen. Hiermee verkleint u de kans op lekkage door slijtage en veroudering van het voeg- en metselwerk. Een tweede oorzaak voor lekkages van de schoorsteen zijn bouwwerkzaamheden in de omgeving. De trillingen die de werkzaamheden veroorzaken, zorgen soms voor scheuren in de stenen of voegen. Hiertegen valt weinig te doen. Een expert kan het probleem spoedig oplossen.

lekkage badkamer Hilversum

Lekkage badkamer

Zorgt u altijd voor een goede ventilatie in de badkamer, maar blijft u toch last houden van de schimmels en vochtplekken? Wellicht dat de oorzaak hiervan dan niet de condensvorming is, maar een lekkage. De badkamer is in ieder huis de meest vochtige ruimte die er is, dus het is dan ook niet heel gek als hier na verloop van tijd een lekkage ontstaat. Een mogelijke oorzaak voor lekkageproblemen in de badkamer is een lekkende waterleiding. Dit zult u niet direct opmerken, omdat de waterleiding vocht in de muur lekt. Dit heeft als gevolg dat uw muren vochtig worden, en dat er na verloop van tijd nare vochtplekken ontstaan. Dit merkt u niet alleen in de badkamer, maar ook in de aangrenzende ruimtes. Een tweede mogelijkheid is dat het voegwerk poreus is geworden. Dit merkt u bijvoorbeeld als het voegwerk afbrokkelt, of loslaat. Dit heeft hetzelfde gevolg als een waterleiding die lekt: het vocht trekt in de muur en zal voor nare vochtplekken zorgen. Natuurlijk is het ook goed mogelijk dat het sanitair in de badkamer gaat lekken. Dit zorgt tevens voor ongemakken, omdat dit ervoor zorgt dat u het sanitair tijdelijk niet kan gebruiken. Wat de oorzaak van uw badkamerlekkage ook is: een vakman uit Hilversum staat met alle plezier voor u klaar.

Lek in de douche

lekkage douche
Hebt u last van een lek in de douche, maar weet u niet precies waar deze zich bevindt? Volg dan het volgende stappenplan: Controleer het tegelwerk van de douche op scheuren of holle tegels. Kijk eveneens het kit- en voegwerk na op scheuren, en probeer of u met een mesje tussen de tegel en de voeg- of kitlijn kunt komen. Check vervolgens de rozetten (achter de douche kraan). Deze moet u minimaal 2 centimeter los kunnen schroeven. Controleer tot slot de doucheput en waterleiding. Is er hierna nog steeds sprake van een vochtprobleem in de douche? Dan ligt dit waarschijnlijk aan de leidingen. Een lekspecialist biedt de juiste oplossing voor uw douche.

Lekkende kraan

lekkende kraan Hilversum
Over het algemeen zijn er twee oorzaken voor een lekkende kraan aan te wijzen. Dit is ten eerste een versleten kraanleertje, en ten tweede verkalking van de kraan. Beide vormen van lekkage zijn dan ook makkelijk te verhelpen, door respectievelijk het kraanleertje te vervangen en de kraan te ontkalken. Op deze manier voorkomt u aanslag in de wasbak, en een onnodig hoge waterrekening. Werken deze beide methoden niet om de lekkage te stoppen? Dan is het waarschijnlijk nodig om de hele kraan te vervangen. Kranen in de keuken kunt u desgewenst zelf vernieuwen, die in de douche hebben een ingewikkelder installatiesysteem.

WC lekt aan onderkant

Stel: u spoelt het toilet door, en onderaan de pot verschijnt een waterplas. Is deze toiletpot onlangs opnieuw geplaatst, of heeft u een nieuw exemplaar laten plaatsen? Grote kans dat de waterafvoer niet op correcte wijze is afgesloten. Het water kan dan niet goed weglopen, waardoor het onderaan uw toiletpot op de vloer lekt. Ook als dit maar kleine beetjes water per keer zijn, is het verstandig om zo snel mogelijk professionele hulp in te schakelen. Het is natuurlijk erg vervelend om dagelijks uw toiletruimte te moeten dweilen, en daarbij kan het vervelende luchtjes met zich meebrengen. Vraag een loodgieter uit Hilversum naar de mogelijkheden.

Lekkage wasmachine

Er bestaan verschillende oorzaken voor lekkage van de wasmachine, zoals achtergebleven zeepresten, slijtage van de deurafdichting, of een slecht aangesloten aan- of afvoerleiding. Om problemen te voorkomen adviseren onze specialisten uit Hilversum om eens in de maand de wasmachine het 90 graden programma te laten draaien met een kopje soda of azijn. Daarnaast dient u regelmatig de binnenzijde van het wasmachinedeurtje te reinigen. Hiermee voorkomt u dat deze niet meer goed afsluit. Heb u toch last van een lekkende wasmachine? Het is waarschijnlijk dat de leidingen van de wasmachine het probleem veroorzaken. Het vervangen van een afvoerslang doet soms wonderen.

Lekkage in uw badkamer?

Bel voor direct contact of vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan via het formulier.

Bel 085 500 1378
Offerte aanvragen

Lek plafond

lekkage in plafond Hilversum
Eén van de meest voorkomende lekkageproblemen die bij ons gemeld worden, is een lekkend plafond. Toch is een plafond lekkage bij u in Hilversum geen officieel lekkageprobleem. Een lekkend plafond is bij de meeste meldingen veroorzaakt door een daklekkage. Ook kan het voorkomen dat er vochtplekken in het plafond ontstaan door slijtage van de waterleiding naar de douche. Voordat u zich in verbinding stelt met een erkend loodgieter uit Hilversum raden wij dan ook aan op zoek te gaan naar de veroorzaker van de wateroverlast. Hiermee helpt u de monteur een stap verder, en bespaart u op eventueel onnodige kosten voor het uitvoeren van een lekdetectie. De plafond lekkage bij u in Hilversum is bij ons in goede handen.

Vochtige muren

vochtige muren door lekkage
Vochtige muren brengen een aantal problemen met zich mee. De schimmel- of vochtplekken moeten zo snel mogelijk verwijderd worden. De verhoogde luchtvochtigheid heeft namelijk negatieve gevolgen voor uw gezondheid. Zwarte schimmel is al helemaal gevaarlijk voor uw gezondheid, en u moet dit zo snel mogelijk bestrijden. Het is echter van groot belang dat u eerst de oorzaak van de vochtige muren behandelt. Gaat u de muren opnieuw afwerken zonder dat de oorzaak is aangepakt? Dan zullen de vocht- en schimmelplekken vanzelf weer terugkeren. Weet u niet wat de oorzaak is van de vochtige muren? Vraag dan een ervaren loodgieter om hulp. Hij kan eventueel met gebruik van lekdetectie technieken achterhalen of er een lekkage in de muur aanwezig is, en deze indien nodig herstellen.

Kelderlekkage

lekkage in kelder
Een kelder in Nederland kan op vele manieren zijn gebouwd door steeds verder ontwikkelende technieken en bouwinzichten. Hoewel elke soort kelder van voldoende kwaliteit is, kan het bij hevige regenval of een stijgend grondwaterpeil voorkomen dat er een kelderlekkage ontstaat. Zodra u ziet dat er wateroverlast is in de kelder is het zaak om direct een lekkagespecialist in te schakelen. De gevolgen van een lek in de kelder kunnen namelijk zeer groot zijn met onder andere vochtplekken, schimmel of houtrot als resultaat. Om vochtoverlast voor te zijn, raden wij aan om uw muren te injecteren met een vochtwerend middel. Met onze hulp is uw kelder spoedig weer in optimale staat.

Lekkage waterleiding

lekkage in waterleiding
Een lekkende waterleiding is vaak de oorzaak van vochtige muren. Het probleem is echter, dat de meeste waterleidingen volledig worden weggewerkt in de muren of vloeren. Omdat u de waterleiding niet kunt zien, is het enorm lastig te achterhalen waar de waterleiding precies vocht lekt. Wij begrijpen dat u het niet ziet zitten om de volledige muur af te breken, daarom maken de vakmannen uit Hilversum gebruik van een aantal verschillende lekdetectie technieken. Hiermee is het mogelijk om met de juiste apparatuur de plek van het lek nauwkeurig te achterhalen. Zo blijft het breekwerk beperkt, wat u een hoop onkosten bespaart.

Last van lekkage in huis? Wees er snel bij!

Bel voor direct contact of vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan via het formulier.

Bel 085 500 1378
Offerte aanvragen

Radiator lekt

Voor sommige lekkages hoeft u niet perse direct een vakman in te schakelen. In het geval van een lekkende radiator bijvoorbeeld. Hierbij is het relatief eenvoudig om het lek zelf op te sporen en te herstellen. Vaak is namelijk vrij snel duidelijk wat de oorzaak is. Meestal lekt de radiator vanuit één van de aansluitingen. Met behulp van teflon tape is het vervolgens mogelijk om de aansluitingen waterdicht te maken. Kunt u niet herleiden waar de radiator lekt? Dan kunt u uiteraard altijd professionele hulp inschakelen. Zij hebben uw radiator in no-time gerepareerd, zodat u ernstige vochtproblemen voorkomt.

Problemen met de vloerverwarming

Een probleem met de vloerverwarming is moeilijk te ontdekken, en men ontdekt deze vaak pas als er verkleuring van de voegen optreedt, of de muren vochtplekken vertonen. De aanleiding voor een dergelijk lek in de vloerverwarming is meestal gelegen in de installatie, zoals verkeerd aangelegde leidingen. Daarnaast is het mogelijk dat de tyleenlaag van de vloer poreus is geworden. Gelukkig is het relatief eenvoudig om met moderne vormen van lekdetectie het precieze punt van lekkage op te sporen. In de meeste gevallen gebruiken onze professionals hiervoor infraroodcamera’s, terwijl ook traceergas een optie is. Traceergas passen wij echter voornamelijk toe als lekdetectie techniek voor daklekkage.

Lekkage opsporen

lekkage opsporen Hilversum
Bij lekkage ging het opsporen in Hilversum tot voor kort gepaard met heel wat hak- en breekwerk. Dit betekende dat u bij een lekkage al snel enkele dagen klusmannen over de vloer had. Tegenwoordig maken wij bij het opsporen echter gebruik van meer geavanceerde technieken van lekdetectie. Zo gebruiken wij rookgast detectie voor het vinden van een daklekkage, en thermografie voor het opsporen van lekkages in leidingen. Hoewel voor deze methoden geen hak- en breekwerk is vereist, moeten wij voor het herstellen van het lek vaak wel iets verbouwen. Dankzij onze werkwijzen hebt u echter maar een beperkte tijd last van de kluswerkzaamheden.

Thermografie

lekkage opsporen met thermografie
Thermografie is één van de meest gebruikte methodes om een lekkende waterleiding op te sporen. Het is een methode van lekdetectie waarbij gebruik wordt gemaakt van de warmte- en koustromen. Met het gebruik van infrarood technieken wordt eenvoudig in beeld gebracht waar in uw leidingen plotseling warmteverlies optreedt. Deze plekken lichten als het ware op, op de infrarood camera. Dezelfde lekdetectie techniek wordt tevens ingezet voor het opsporen van vochtplekken en schimmelvorming. Dankzij deze combinatie is elke waterlekkage in korte tijd opgespoord en hoeven er geen muren worden afgebroken of een plafond worden opgebroken.

Rookgas detectie

lekdetectie met rookgas
Een tweede populaire methode om de specifieke plek van een lekkage te achterhalen, is rookgasdetectie. Deze methode is voornamelijk geschikt voor het opsporen van daklekkages, maar wordt tevens ingezet bij het detecteren van leidinglekkages. Onder het dak, of in de leiding wordt een hoeveelheid rook gespoten. Deze rook is niet schadelijk voor uw gezondheid en kan dus veilig gebruikt worden. Door de rook bijvoorbeeld onder het dak te spuiten, is het aan de buitenzijde al snel te zien waar het dak precies lekt. De rook komt namelijk door de daklekkages naar buiten. Zo is het mogelijk om de dakbedekking plaatselijk te repareren, en hoeft u niet direct een volledig nieuwe dakafwerking te plaatsen.

Ultrasoon detectie

ultrasoon detectie
Een derde mogelijkheid om een lekkage te detecteren, is het gebruik van ultrasone signalen. Ook de ultrasone lekdetectie is inzetbaar voor diverse doeleinden, maar in de praktijk wordt de ultrasone lekdetectie techniek met name gebruikt voor het opsporen van een lek in de gevel. Het komt bijvoorbeeld vaak voor dat het kozijn niet goed aansluit of dat het kitwerk niet optimaal functioneert, wat de isolatiewaarde van de gevel enorm verlaagd. Door in huis een zender te plaatsen en buiten een ontvanger, is dankzij de ultrasone geluiden snel duidelijk waar de gevel lekt.

Rioolcamera

Een rioolcamera wordt steeds vaker ingezet voor lekdetectie in Hilversum. Vooral in het geval van een lek in de riolering komt een rioolcamera van pas. De rioolcamera is erg smal, waardoor hij geschikt is voor zelfs de kleinste afvoer. Dankzij de rioolcamera worden alle zwakke punten en beschadigingen duidelijk in kaart gebracht. Als de loodgieter met behulp van de rioolcamera een probleem ontdekt, dan gebruikt hij daarna sonartechnieken om de exacte locatie van de rioolcamera op te sporen. Zo weten de vakmannen precies op welk punt zij een eventuele reparatie moeten uitvoeren, en blijft het sloopwerk zoveel mogelijk bespaart.

Kleurstofdetectie

Hoewel veel klanten gehoord hebben van de verschillende lekdetectie methodes, is de kleurstofmethode nog relatief onbekend. Toch is deze methode eenvoudig. De vakman gebruikt hiervoor een speciale kleurstof, die op een bepaalde locatie wordt toegevoegd aan de riolering. De kleurstof legt het systeem af, en zal op de plek van het lek weer naar het oppervlak komen. Dit kan enige tijd duren, zeker in het geval van kleine beschadigingen. De vakman gebruikt, indien nodig, een aantal verschillende kleuren op verschillende locaties. Bent u nieuwsgierig naar de kleurstofmethode of naar één van de andere lekdetectie methodes, neem dan vrijblijvend contact op via het contactformulier.

Lekkage in Hilversum? Effectieve lekdetectie!

Bel voor direct contact of vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan via het formulier.

Bel 085 500 1378
Gratis offerte

Wat te doen bij lekkage?

Het optreden van lekkages in de leidingen, de wasmachine of vloerverwarming is zeer vervelend en leidt soms tot grote gevolgen zoals kromtrekkend laminaat en vochtplekken in het plafond. Om de gevolgen van een lek zoveel mogelijk te beperken is er feitelijk maar één oplossing: het afsluiten van de hoofdkraan zodra u de eerste tekenen van lekkage constateert. Het afsluiten van de hoofdkraan heeft als vervelend gevolg dat u tijdelijk zonder water zit, maar een erkend loodgieter zal u spoedig helpen bij het oplossen van de lekkageproblemen. Voor het stoppen van een daklekkage is de plaatsing van een tijdelijk dekzeil een oplossing.

Zelf lekkage opsporen

In huis bestaan er verschillende plaatsen waar een lek kan ontstaan. Het opsporen van lekkages met behulp van speciale lekdetectie gaat zeer snel, maar brengt ook kosten met zich mee. Hebt u maar een beperkt budget? Het is een optie om te proberen zelf de lekkage van uw badkamer of dakgoten op te sporen. Het opsporen van een badkamer lekkage in Hilversum heeft in de meest gevallen te maken met een probleem met de leidingen. Kijk daarom goed naar de staat van de tegels en voegen. Voor het opsporen van andere vormen van lekkage adviseren wij om de positie van schimmel en vochtplekken goed te bekijken.

Zelf lekkende kraan repareren

Het repareren van lekkende kranen is een klus waarvoor men regelmatig de hulp van één van onze experts uit Hilversum inroept. Het herstellen van een kraan is echter niet heel erg ingewikkeld en u zou dit dan ook desgewenst zelf kunnen uitvoeren. Het gaat ons dan wel om het herstel van een keukenkraan. Kranen in de badkamer zijn lastiger te herstellen omdat het vaak gaat om mengkranen. Om u enigszins te ondersteunen bij deze klus, hebben de expert van ons bedrijf een handig stappenplan opgesteld. Kijk daarnaast altijd goed naar de handleiding die bij nieuwe onderdelen wordt geleverd. Hebt u toch liever de hulp van een erkend vakman? U bereikt onze specialisten 24uur per dag. Overigens nog één tip vooraf: zodra u met een kraan aan de slag gaat is het verstandig om de hoofdkraan uit te schakelen en alle leidingen leeg te laten lopen.

 • Stap 1. Het herstel van lekkende kranen begint bij het vervangen van het kraanleertje. Als het kraanleer verouderd is, dan zal het verkalken en de keukenkraan niet meer goed afdichten.
 • Stap 2. Heeft het vervangen van het kraanleer geen effect? Probeer dan eens om de gehele keukenkraan te ontkalken. Dit doet u door de kraan lost te schroeven en in een badje van soda en azijn te leggen. Spoel de kraan daarna altijd goed af.
 • Stap 3. Een laatste oplossing is het vervangen van de volledige kraan. Schaf bij een lokale bouwmarkt de benodigde onderdelen aan. Wij raden aan om te kiezen voor een kraan in dezelfde afmetingen. Op deze manier voorkomt u dat u extra aansluitingen of koppelingen moet plaatsen.
 • Stap 4. Controleer na de installatie van de nieuwe keukenkraan of alles naar behoren werkt. Dit doet u door de hoofdkraan aan te zetten en het water een tijdje te laten stromen.
lekkende kraan Hilversum

Bij u in Hilversum

Vrijblijvend contact

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van het opsporen van lekkage? Is er een lek ontstaan bij de leidingen van uw douche, wasmachine of vloerverwarming? Of hebt u een vraag over de kosten voor het repareren van een daklekkage? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via het contactformulier. Wij zorgen ervoor dat één van onze professionals uit Hilversum uw vragen spoedig zal beantwoorden. Desgewenst sturen wij u bovendien een geheel vrijblijvende offerte toe. Vergelijk deze zelf op basis van prijs en aanbod, en kies zo voor de professional die bij u past. Wilt u liever direct spreken met een lekkagespecialist? Bel dan naar telefoonnummer 085 500 1378. Wij bieden in uw regio tevens een handige dakdekker service aan.

Vrijblijvend contact