Last van lekkage in Oosterhout?

Scherpe tarieven, snel ter plaatse, 24-uurs service!

Bel 085 500 9979
Offerte aanvragen

Wij werken in uw regio samen met:

lekkage verhelpen

Lekkage Oosterhout

Is er daklekkage bij uw pand in Oosterhout ontstaan door een hevige storm? Hebt u het vermoeden dat er in de leidingen van uw douche of vloerverwarming een gaatje zit, of is er anderzijds sprake van lekkage? Neem dan zo snel mogelijk contact op met een erkend lekkage specialist. Deze verhelpt het lek meteen, waardoor u problemen zoals houtrot, schimmel en vochtplekken in het plafond voorkomt. De medewerkers van Eteb hebben een allround ervaring met zowel het opsporen van lekkages (lekdetectie) als het verhelpen van het lek. Of het nu gaat om een lekkage bij de dakkapel, een lekkende kraan, of waterverlies bij de wasmachine: met behulp van innovatieve technieken en het juiste gereedschap hebben wij uw pand binnen korte tijd weer lekkage vrij.

Bel vandaag nog naar 085 500 9979 , of vul vrijblijvend het formulier in, en wij sturen zo snel mogelijk een vakman uit Oosterhout naar u toe.

Handige 24-uurs service

Een lek, in welke vorm dan ook, dient spoedig te worden verholpen. Dit is zeker het geval als er sprake is van een daklekkage, of een lekkage van de douche. Niet alleen zal een snelle lekdetectie zorgen voor een verbeterd wooncomfort, het voorkomt eveneens grotere problemen dan een eenvoudig lek. Om ervoor te zorgen dat u bij lekkage direct geholpen kunt worden, hebben wij een 24uurs lekkageservice ingesteld. Concreet betekent dit dat er altijd een lekkage specialist in de regio Oosterhout actief is, ongeacht de tijd of dag. Via 085 500 9979 komt u direct met deze professional in contact, waarna deze binnen het half uur bij u op de stoep staat om de daklekkage, wasmachine storing of slijtage van de douche leidingen te repareren. Wij staan 24 uur per dag voor u klaar!

Betaalbare oplossingen

De kosten voor de diensten van een lekdetectie professional zijn de laatste jaren sterk gedaald. Dit komt doordat er tegenwoordig gebruik wordt gemaakt van nieuwe vormen van lekdetectie, waardoor er minder hak- en breekwerk nodig is om een lekkage op te sporen. Zo gebruikt men rookgasdetectie voor het lokaliseren van een daklekkage, of passen wij ultrasone lekdetectie toe voor het vinden van lekkages in leidingen bij douche, riolering en vloerverwarming. Bij Eteb garanderen wij lage prijzen voor een hoog kwalitatieve lekdetectie of het opsporen van een plafond lekkage bij u in Oosterhout. Uw lekdetectie is bij ons in goede handen.

Optimale service

Wordt u graag snel geholpen, tegen aantrekkelijke prijzen en een hoogwaardige kwaliteit? Dan bent u bij Eteb aan het juiste adres. Wij garanderen dat al onze medewerkers een ruime ervaring hebben op het gebied van lekkage, en zich gespecialiseerd hebben in een specifiek gebied: dak, plafond, douche, vloerverwarming of wasmachine. Onze lekkage specialisten hebben allen de benodigde diploma’s en zullen u dan ook snel en vakkundig bij het werk ondersteunen. Wij hebben klanttevredenheid hoog in het vaandel staan, en streven ernaar dat ook u voor de volle honderd procent tevreden zult zijn met onze hulp! Last van lekkage en behoefte aan de hulp van een lekdetectie expert? Door te bellen met 085 500 9979 bereikt u rechtstreeks een vakman die uw daklekkage zal opsporen in Oosterhout.

Gratis offerte ontvangen

Gratis - Vrijblijvend

Telefonisch contact

085 500 9979
daklekkage in Oosterhout

Daklekkage?

Eén van de meest voorkomende vormen van lekkage, is een daklekkages. Daklekkages vormen, samen met het verhelpen van een lekkende kraan, zo’n 50% van alle werkzaamheden die de vakmannen uit Oosterhout uitvoeren. Een daklekkage heeft verschillende mogelijke oorzaken. In sommige gevallen ontstaan beschadigingen aan uw dakbedekking door slijtage of ouderdom. Het komt echter ook voor dat de dakbedekking door wind of storm verschuiven, waardoor het dak niet langer waterdicht is. Het proces van vorst en dooi zorgt bovendien voor zwakke plekken, die bij een storm kunnen gaan scheuren. Ook de naden van de dakbekleding zijn vaak zwakke plekken. Een verslechterde afdichting zorgt voor een vervelende waterlekkage. Is uw dakkapel de oorzaak van de daklekkage? Dit kan veroorzaakt worden door onder meer de loodslabben of het kitwerk. Het is van belang dat u de daklekkage zo spoedig mogelijk laat repareren. Doet u dit niet, dan blijft het vocht naar binnen dringen. Dit zorgt op den duur voor vele grotere problemen. Om te voorkomen dat uw dakstructuur wordt aangetast, raden wij u aan zo snel mogelijk contact op te nemen met één van de dakspecialisten uit ons netwerk in Oosterhout. Met gebruik van diverse lekdetectie technieken is het mogelijk om de daklekkage in korte tijd op te sporen en herstellen.

Lekkage plat dak opsporen

lekkage plat dak opsporen Oosterhout
Zoals wij hierboven vermeldden, is het noodzakelijk om een daklekkage zo snel mogelijk op te sporen. Waarschijnlijk lijkt dit eenvoudig, maar een lek kan al veroorzaakt worden door de kleinste scheurtjes. Voor het opsporen van de locatie van het lek maakt de vakman gebruik van verschillende bekende lekdetectie technieken. Een rookgasdetectie is bijvoorbeeld erg precies en eenvoudig uit te voeren. Met behulp van een reparatiestrip zal de specialist de beschadigingen vervolgens herstellen. Een tweede lekdetectie techniek die veelal ingezet wordt is ultrasoon detectie. Deze, en andere lekdetectie methodes, worden verderop op deze pagina toegelicht. Heeft u vragen over de verschillende technieken of heeft u zelf te maken met daklekkages? Twijfel dan niet langer en neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

Lekkage dakkapel

lekkage dakkapel Oosterhout
Wanneer u een dakkapel heeft laten plaatsen, dan weet u hoe nauwkeurig dit in het werk gaat. Ondanks het vakmanschap waarmee een dakkapel geplaatst wordt, kan het gebeuren dat de afsluiting van de naden niet helemaal optimaal is verlopen, of dat deze door weer en wind weer open gaan. Dit leidt ertoe dat er bij een dakkapel een daklekkage kan ontstaan, zowel in de dakkapel zelf als bij het plafond van de verdieping eronder. Deze lekkage is eenvoudig te verhelpen door de randen weer goed dicht te maken. Om problemen met de dakkapel tegen te gaan, raden wij aan deze periodiek na te (laten) kijken op eventuele scheurtjes door een professional uit Oosterhout.

Lekkage in Oosterhout vakkundig repareren?

Bel voor direct contact. U krijgt direct een vakman aan de lijn. 24/7 bereikbaar!

085 500 9979

Daklekkage voorkomen

daklekkage voorkomen door onderhoud
Hoewel het niet mogelijk is u volledig in te dekken tegen een daklekkage, bestaan er een aantal handelingen die u kunt uitvoeren om een lekkage van het dak zo mogelijk te voorkomen. Het is ten eerste van belang om uw dakgoten en regenpijpen schoon te houden. Een goede doorstroom van het hemelwaterafvoer leidt tot een vermindering van de kans op een lek. Ten tweede raden onze professionals uit Oosterhout aan om uw dak regelmatig te controleren op scheuren, verschoven dakbedekking en andere dak elementen. Een eventuele beschadiging kan zo snel opgemerkt en gerepareerd worden. Een daklekkage opsporen bij u in Oosterhout is niet heel erg moeilijk. Het is zelfs een optie dit eigenhandig af te handelen.

Lekkage dakraam

dakraam lekkage Oosterhout
Een lekkend dakraam is zeer vervelend, vooral omdat het vaak lastig is het exacte probleem te achterhalen. Bij een dakraam lekkage adviseren wij dan ook om direct contact op te nemen met een erkend vakman, die het volledig raam zal controleren en repareren. Is het noodzakelijk zijn om het dakraam te vervangen, dan zullen onze specialisten uit Oosterhout u hier tevens graag bij helpen. Bent u benieuwd naar de prijzen voor het repareren van uw dakramen, of wilt u weten wat de opties zijn voor installatie en onderhoud? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via het contactformulier. Heeft het meer spoed? Bel dan ons op het nummer: 085 500 9979.

Dakgoot lekt

Als de dakgoot lekt, dan is het zaak om eerst na te gaan of de goot toevallig verstopt is met bladeren en ander vuil. Is dit het geval? Dan zal een eenvoudige schoonmaakbeurt voldoende zijn om het probleem op te lossen. Is de lekkage het gevolg van kleine scheurtjes in de onderzijde van de dakgoot? Dan adviseren wij om een specialist uit ons netwerk in te schakelen voor een reparatie. Met behulp van speciaal folie is het voor onze professionals mogelijk om de scheurtjes vakkundig te dichten, waardoor uw dakgoten weer jarenlang mee zullen gaan. Een andere oplossing om de levensduur van uw dakgoten en regenpijpen te verlengen is de installatie van een bladrooster.

Lekkage schoorsteen

Er zijn nog veel woningen in Oosterhout waarbij de schoorsteen een directe functie heeft, of waarbij nog steeds een schoorsteen op het dak staat. Hoewel men hier in de meeste gevallen geen last van heeft, is het een optie dat er een scheur ontstaat in het voeg- of metselwerk van de schoorsteen. Dergelijke schoorsteenlekkages zijn meestal het gevolg van ouderdom en slijtage. Soms is de schoorsteenlekkage het gevolg van werkzaamheden in de buurt, waardoor trillingen ontstaan. Deze trillingen kunnen zorgen voor scheuren in de voegen of stenen van de schoorsteen. Een regelmatige controle van de schoorsteen kan erge waterlekkage voorkomen.

lekkage in de badkamer Oosterhout

Lekkage badkamer

De badkamer is één van de locaties in huis waar vele verschillende waterleidingen en afvoeren elkaar tegenkomen. De kans op een lekkage in de badkamer is dan ook altijd aanwezig. Wanneer u last hebt van een lek in de badkamer, dan kan dit natuurlijk veroorzaakt worden bij uw douche of wastafel. Het kan eveneens een probleem zijn met de waterleiding die zich achter uw muur bevindt. Lekkages in de badkamer veroorzaken vele schimmelproblemen en vochtplekken op de muren of plafonds in de kamers naast en onder de badkamer. Dit brengt kosten met zich mee, omdat u het oppervlak opnieuw moet laten afwerken. Bovendien zijn deze vochtproblemen een aanslag op uw gezondheid, dus wij raden u aan om dit zo snel mogelijk te verhelpen. Het is noodzaak om de lekkages in de badkamer zo snel mogelijk op te sporen en te verhelpen. Heeft u een lekkage en weet u niet wat de locatie hiervan is? Controleer dan eerst alle kitranden, het voegwerk en de tegels. Indien de kitranden of het voegwerk loslaten, stuk gaan of broos zijn geworden, dan is uw badkamer niet langer waterdicht. De muren en vloeren zullen in dat geval al het vocht opnemen, met lelijke vochtplekken als gevolg. Vermoedt u dat de waterleiding lekt? Schakel dan een specialist in voor professionele lekdetectie.

Lek in de douche

lek in de douche
Het opsporen van een waterlekkage in de douche is een tijdrovend klusje. Toch kunt u dit in de meeste gevallen gemakkelijk zelf uitvoeren, zonder de hulp van een professional uit Oosterhout. Voor het vinden van de oorzaak hebt u alleen een aardappelschilmesje en een schroevendraaier nodig. Controleer met deze gereedschappen de voegen in de tegels van de douche, de kitranden van de douchecabine, en controleer de rozetten en de kraan. Hebt u tot zover bij de douche niet gevonden waar het lek zich zou kunnen bevinden, bel dan een specialist. Deze kijkt met gespecialiseerde technieken nauwkeuriger na. Wij verzekeren u dat uw douche spoedig weer optimaal werkt.

Lekkende kraan

lekkende kraan Oosterhout
Lekkende kranen vormen een regelmatig terugkerend probleem in menig Nederlands huishouden. Hoewel een lekkende kraan niet directe vervelende gevolgen heeft, kan het op de lange termijn toch zorgen voor een hoge rekening voor waterverbruik. Het is dan ook aan te raden om de kraan spoedig te repareren. In een groot aantal gevallen is het voldoende om het kraanleertje te vervangen om de lekkage te stoppen. Werkt dit niet afdoende? Overweeg dan om de kraan te ontkalken. Schroef de kraan los, en stop hem in een teiltje met ontkalker. Hij is daarna weer zo goed als nieuw, en zal nog jarenlang meegaan.

WC lekt aan onderkant

Wanneer u doorspoelt vormt er zich een plas rondom de voet van uw toiletpot. Herkent u dit? In dit geval heeft u te maken met een lek. In sommige gevallen lekt er maar een kleine hoeveelheid water, waardoor u weinig overlast ervaart. Toch is het belangrijk om deze lekkages te verhelpen. Zo voorkomt u grotere problemen en zorgt u ervoor dat u uw toilet weer kan gebruiken zonder dat u de vloer geregeld moet dweilen. Er zijn een aantal mogelijke oorzaken. Een bekende oorzaak is een scheurtje in het sanitair. Wellicht is er tijdens de montage of tijdens het vervoeren iets verkeerd gegaan, waardoor er een barst is ontstaan. Zelfs de kleinste haarscheurtjes kunnen een vervelende waterlekkage veroorzaken, schakel daarom een erkend specialist uit Oosterhout in.

Lekkage wasmachine

Na verloop van tijd, met name door veelvuldig gebruik, is het mogelijk dat uw wasmachine een lekkage krijgt. Over het algemeen heeft de wateroverlast te maken met de aansluitingen van de leidingen, doordat de rubberen afdichting langzaam slijt. Daarnaast is er tevens een kans dat er water weglekt door het deurtje van de wasmachine. Dit komt met name voor wanneer u de wasmachine niet van voldoende onderhoud heeft voorzien. Om te voorkomen dat uw wasmachine gaat lekken dient u namelijk regelmatig een wasbeurt met soda te draaien, en het deurtje van de wasmachine goed schoon te houden. Zo blijft de afdichting compleet en is lekkage verleden tijd.

Last van lekkage in de badkamer?

Bel voor direct contact of vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan via het formulier.

Bel 085 500 9979
Offerte aanvragen

Lek plafond

lekkage in plafond Oosterhout
Indien u een lekkend plafond heeft, dan komt dit in de meeste gevallen door een lekkage bij het dak, een overstromende kraan, of lekkende douche leidingen. Het lek in het plafond bevindt zich bovendien niet altijd direct onder de exacte locatie van de lekkage. Dit komt doordat de meeste woningen niet helemaal waterpas staan. Het water zal zich daarom verplaatsen naar het laatste punt van het plafond, waarna het langzaam een vochtplek en wateroverlast zal veroorzaken. Deze waterverplaatsing heeft als risico dat u de oorzaak niet direct vindt, wat ertoe kan leiden dat u het volledige plafond dient te vervangen. Het opsporen van een plafond lekkage bij u in Oosterhout kunt u het beste overlaten aan een erkend vakman.

Vochtige muren

vochtige muren
Vochtige muren in huis zijn een vervelend gevolg van lekkages. Als uw waterleiding lekt, dan blijft het water uw muur instromen. Wanneer de muren vochtig worden, dan heeft dit als gevolg dat uw muurafwerking loslaat of verkleurd. Ook schimmelvorming op uw muren is een gevolg van het lek. Voordat u de muurafwerking laat herstellen, is het belangrijk om de oorzaak van de vochtige muren aan te pakken. Als u dit niet doet, dan zullen uw vochtproblemen direct weer terugkeren. Dit zorgt voor hogere kosten en een kans op blijvende gezondheidsproblemen. Grenst de vochtige muur aan uw badkamer? Dan is er een grote kans dat hier een lek zit. Neem contact met ons op als u geïnteresseerd bent in een professionele lekdetectie.

Kelderlekkage

kelderlekkage
Een kelderlekkage is één van de vormen van lekkage met directe grote gevolgen. Zo kan er door een kelderlekkage vocht optrekken langs de muren, ontstaan er vochtplekken, en vormen ook schimmel en houtrot mogelijke gevolgen van het lek. Vermoedt u dat er ergens een scheur zit in de kelder? Of is er door een stijgend waterpeil plotseling water in de kelder komen te staan? Dan is het zaak om te zorgen voor een snelle en vakkundige oplossing. Bent u zelf handig? Zorg er dan voor dat de kelder afgedicht wordt zodat u geen last krijgt van ergere vochtproblemen. Uw kelder is ook bij ons in goede handen.

Lekkage waterleiding

lekkage in waterleiding
Lekkages in de waterleiding zijn één van de vervelendste om op te sporen. In de meeste gevallen is de waterleiding namelijk volledig verwerkt in uw vloer of muur, dus het vinden van een scheur zult u over moeten laten aan een professional. Hij beschikt over de juiste apparatuur waarmee hij zonder breekwerk de lekkages kan opsporen. Na de lekdetectie zal de vakman de muur of vloer plaatselijk open breken en de exacte locatie markeren. Met een ijzerzaag verwijdert hij het beschadigde gedeelte van de waterleiding, waarna hij hier een nieuw stuk buis zal plaatsen. Na het dichten van de muur rest u enkel nog het herstellen van de afwerking.

Last van lekkage in huis? Wees er snel bij!

Bel voor direct contact of vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan via het formulier.

Bel 085 500 9979
Offerte aanvragen

Radiator lekt

Het komt geregeld voor dat de vakmannen uit ons netwerk in Oosterhout ingeschakeld worden voor de reparatie aan een radiator. Er zijn over het algemeen twee oorzaken van lekkages in de radiator: wellicht is de radiator gaan roesten door een gebrek aan radiatorlak of misschien is de radiator tijdens werkzaamheden beschadigd geraakt. In beide gevallen is het belangrijk om zo snel mogelijk een reparatie uit te laten voeren, zodat u snel weer profiteert van een optimaal woongenot. Door middel van één of meerdere lekdetectie technieken hebben wij de lekkages snel gelokaliseerd zodat de vakman over kan op de reparatie. In de meeste gevallen voldoet een simpele reparatie met afdichtpasta.

Vloerverwarming

Het gebruik van vloerverwarming in plaats van een centrale verwarming steeds populairder. Een vloerverwarming heeft namelijk diverse voordelen zoals meer ruimte binnenshuis door het ontbreken van radiatoren, een gelijkmatigere warmte verspreiding en een schonere lucht. De vloerverwarming werkt door leidingen onder de vloer, die warm water verplaatsen. Deze leidingen kunnen door veelvuldig gebruik lekkages vertonen. Vaak zult u een dergelijk lek pas opmerken wanneer de waterrekening sterk gestegen is. Merkt u dus een verschil in warmte, of werkt de vloerverwarming niet meer naar behoren? Dan is het hoog tijd om een verwarmingsmonteur of loodgieter uit de regio in te schakelen.

Lekkage opsporen

lekkage opsporen Oosterhout
Voor het opsporen van waterlekkages zijn er tegenwoordig vele methoden beschikbaar, die alle zijn ontwikkeld met als doel zo weinig mogelijk hak- en breekwerk tot gevolg te hebben. Voorbeelden van dergelijke technieken zijn onder andere rookgasdetectie voor het opsporen van daklekkage, en thermografie als lekdetectie techniek voor het vinden van kleine scheurtjes in leidingen van onder andere de vloerverwarming. Wanneer de locatie van het lek is achterhaald zullen we wel een deel van uw muur, vloer of plafond moeten doorbreken. Echter dankzij de geavanceerde lekdetectie methoden blijft dit, net als de kosten ervoor, tot een minimum beperkt.

Thermografie

lekdetectie met thermografie
Tegenwoordig worden vele verschillende technieken ingezet om lekkages in Oosterhout op te sporen. Eén van de nieuwste vormen op het gebied van lekdetectie is thermografie. Door middel van thermografie achterhalen wij op eenvoudige wijze waar in de leidingen zich een lek bevindt, of welke kraan niet meer naar behoren werkt. Thermografie werkt met behulp van een warmtecamera. De lekkages in uw muur veroorzaken namelijk grote temperatuurverschillen. Op de plek waar het water in de muur lekt is het kouder dan op droge plekken. Met een warmtecamera lichten deze temperatuurverschillen direct op. Thermografie passen wij ook wel toe bij schimmelplekken of condensproblemen. Ook als u wilt vaststellen waar uw vloerverwarming loopt is een thermografie geschikt.

Rookgas detectie

lekdetectie met rookgas
Rookgasdetectie wordt voor diverse doeleinden ingezet, zo ook voor een lekdetectie. Wanneer dakspecialisten een daklekkage willen opsporen dan maken zij in de meeste gevallen gebruik van een rookgasdetectie. Deze methode van lekdetectie is enorm simpel. In de dakbedekking wordt een klein gaatje gemaakt, waar een koppeling in gedraaid wordt. Hierin blaast de specialist vervolgens de rook. Doordat hij de rook rechtstreeks onder de dakbedekking blaast, zal het de kortste weg naar buiten zoeken: via het lek. Er is dan ook vrijwel direct te zien waar het gat zich bevindt, zodat de dakspecialist uit Oosterhout direct in staat is om de daklekkage te herstellen.

Ultrasoon detectie

ultrasoon lekdetectie
Een derde lekdetectie methode is door middel van ultrasone geluiden. Deze techniek wordt tevens voor diverse doeleinden ingezet, maar in Oosterhout gebeurt dit voornamelijk bij het lokaliseren van lekkages in de gevel of kozijnen. Ultrasone geluiden worden enkel opgevangen met speciale apparatuur. Om problemen in uw gevel te detecteren plaatst de specialist een speciale ultrasone zender in uw woning. Deze zend de ultrasone geluiden uit, waarna de vakman buiten met een ontvanger probeert te achterhalen waar de signalen vandaan komen. Op de locatie van het lek zal het signaal afwijken zodat het voor de specialist direct duidelijk is waar het probleem zit.

Rioolcamera

Een andere mogelijkheid is lekdetectie door middel van een rioolcamera of endoscopie. Wanneer de vakmannen gebruik maken van endoscopie dan gebruiken zij een instrument van ongeveer 2,5 meter lang die alle richtingen op kan bewegen. Op de kop van de endoscoop zit een camera, zodat u een beeld krijgt van de binnenzijde van de afvoerkanalen of waterleiding. Een rioolcamera heeft een snoer van ruim 15 meter en de camera is slechts 18 millimeter dik. Hiermee heeft u dus iets meer vrijheid om dieper in de waterleiding te kijken. Het gebruik van een rioolcamera wordt vaak gecombineerd met andere lekdetectie technieken, zoals thermografie.

Kleurstofdetectie

Tot slot kunnen vakmannen tevens gebruik maken van een kleurstofdetectie. Hierbij zal de vakman een felle kleurstof in uw waterleiding injecteren. Hiermee wordt het verloop van de leiding duidelijk, en waar de kleur naar buiten komt zit vermoedelijk een waterlekkage. Deze methode wordt toegepast voor diverse lekkages, zoals daklekkages en leidinglekkages. Daarnaast is deze kleurstofdetectie een goede optie bij hele kleine lekkages. In dit geval kan het een lange tijd duren voordat de kleurstof weer ergens zichtbaar wordt. Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een kleurstofdetectie of wilt u meer informatie over één van de andere detectiemethoden? Neem dan contact met ons op.

Lekkage in Oosterhout? Effectieve lekdetectie!

Bel voor direct contact of vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan via het formulier.

Bel 085 500 9979
Gratis offerte

Wat te doen bij lekkage?

Regelmatig krijgen wij van onze klanten uit Oosterhout de vraag wat zij moeten doen indien zij vermoeden dat er sprake is van lekkage. Het eenvoudigste antwoord is dat u het apparaat uitschakelt dat de wateroverlast veroorzaakt. Onder andere de wasmachine en vloerverwarming vallen binnen deze categorie. Een tweede oplossing is het uitschakelen van de hoofdkraan. Dankzij het uitzetten van deze kraan hebt u helemaal geen water meer in huis, maar zal ook de wateroverlast stoppen. Een lekdetectie expert helpt u vervolgens graag met het vinden van het exacte lek. Weet u bijvoorbeeld waar de daklekkage vandaan komt? Probeer deze dan tijdelijk af te dekken.

Zelf lekkende kraan repareren

Wist u dat het mogelijk is om eigenhandig een lekkende kraan te repareren? Zeker als het gaat om een lekkend kraanleertje is deze klus zo geklaard. Bij een lekkende keukenkraan adviseren onze specialisten uit Oosterhout om eerst de gehele kraan te ontkalken. Leg alle onderdelen in een badje met azijn en heet water en spoel na een paar uur alles af. Herhaal eventueel dit proces. Lekt de kraan daarna nog steeds? Kijk dan of het druppen stopt wanneer u een nieuw kraanleertje plaatst. Als dit niet werk, dan zult u de kraan moeten vervangen. Bij de lokale bouwmarkt koopt u eenvoudig de noodzakelijke materialen. Komt u er nog niet uit? Of vindt u dat teveel werk? Schakel ons in!

Zelf lekkage opsporen

In en om huis kan er op diverse manieren een waterlek ontstaan. Het opsporen van lekkages is niet heel erg moeilijk. Daarom hebben de professionals van ons bedrijf een kort stappenplan voor u opgesteld. Hiermee kunt u een deel van het werk van de loodgieter al uitvoeren, en bespaart u op de uiteindelijke kosten. Hebt u toch de hulp van een expert nodig? Dan is het mogelijk om alsnog één van onze professionals in te schakelen.

  • Stap 1. Begin met het bepalen waar het water vandaan komt. Een lekkage ontstaat zowel bij het dak, de vloerverwarming, waterleidingen en kranen.
  • Stap 2. Is er sprake van een daklekkage? Dan zal het water vaak via de muren of het plafond naar beneden lopen. Kijk op de zolder of bovenverdieping waar het lekgat zich bevindt, of laat een professionele lekdetectie uitvoeren.
  • Stap 3. Gaat het om een waterlekkage van de vloerverwarming? Probeer dan eventueel via de kruipruimte te vinden welk gedeelte lekt. Een lekkende vloerverwarming moet in de meeste gevallen echter door een vakman worden hersteld.
  • Stap 4. Lekken de leidingen bij u thuis? Dan herkent u dit aan vochtplekken in de muur of het ontstaan van schimmels. In de douche is een lekkage eenvoudiger te herkennen, doordat hier de voegen van tegels zullen afbrokkelen zodra er teveel vocht achter de muur zit. Hierdoor herkent u waar het probleem zit.
  • Tip. Heeft u de lekkage gevonden? Zet allereerst de waterkraan uit en ga bedenken welke vervolgstappen u wilt gaan nemen. Gaat u het zelf proberen te herstellen of schakelt u een vakman in? Het voordeel van een bedrijf inschakelen is dat u garantie krijgt op het uitgevoerde werk. Nadeel zijn uiteraard de kosten.
lekkende kraan Oosterhout

Bij u in Oosterhout

Vrijblijvend contact

Bent u op zoek naar een ervaren loodgieter die een lekkage van uw kraan, wasmachine of douche wil repareren? De medewerkers van Eteb Oosterhout helpen u graag met het opsporen en verhelpen van alle soorten waterlekkages. Of het gaat om een daklekkage bij de dakkapel, of een gaatje in de leidingen van uw vloerverwarming: wij bieden u graag de nodige ondersteuning. Niet alleen kunnen wij lekkages verhelpen, het is ook mogelijk om onze diensten in te zetten voor een controle van het dak, of andere locaties. Wilt u meer weten over onze diensten en de bijbehorende kosten? Vraag dan een offerte aan. U kunt ons natuurlijk ook 24 uur per dag bereiken via 085 500 9979. Bel direct en bij spoed staat er binnen korte tijd iemand bij u in Oosterhout voor de deur! Wij bieden in uw regio tevens een handige dakdekker, cv-ketel en loodgieter service aan.

Vrijblijvend contact