Lekkage plafond

Het is de nachtmerrie van iedere huisbezitter, lekkage in het plafond. Een lekkage kan door van alles veroorzaakt worden, of het nu een lekke leiding is, of een kraan die open staat bij de buren. In de meeste gevallen is het niet of nauwelijks te voorkomen omdat de leidingen in het plafond verwerkt zijn. Pas als er waterschade zichtbaar is, bent u al te laat. Het herstellen van waterschade is een klus die u aan een expert over kan laten. Uw plafond ziet er vervolgens weer uit als nieuw. De loodgieters van Eteb hebben ruim 20 jaar ervaring op het gebied van lekdetectie en het verhelpen van lekkage. Wij staan 24 uur per dag voor u klaar.

Lekkage plafond

Hulp nodig van een erkend loodgieter? Eteb staat voor u klaar!

Wij zijn specialist in het opsporen en herstellen van lekkage. Door middel van lekdetectie is het probleem snel verholpen! Maak vrijblijvend een afspraak!

Gratis offertes aanvragen

Waterschade in het plafond

Hoe komt het dat er waterschade is ontstaan in uw plafond? Er zijn meerdere mogelijkheden mogelijk die kunnen zorgen voor een lekkage. Het kan zo zijn dat er water door uw dak of schoorsteen komt door hevige regenbuien en zorgt voor de vochtplekken. In veel gevallen is het een lekkende waterleiding in het plafond zelf. Een leiding kan namelijk door een breuk of verstopping gaan lekken. In sommige gevallen is de leiding zelfs gesprongen, dit kan door vorst komen of door een plotselinge verstopping. Het is van belang dat u zo snel mogelijk alles uit de ruimte haalt waar de vochtplekken zich bevinden. Maak alles zo snel mogelijk droog om verdere waterschade en schimmels te voorkomen.

Lekkage herstellen

Waterschade is niet heel gemakkelijk te herstellen, de bruine kringen die het water veroorzaakt zijn moeilijk weg te werken of te schilderen. Wilt u de vlek toch schilderen, dan moet u het eerst bewerken met speciale producten voor het behandelen van deze kringen. Is er een leiding gesprongen, dan is het noodzaak dat u snel een expert inschakelt die de leiding voor u kan vervangen. Zij kijken waar ze er het gemakkelijkste bij kunnen en breken alleen waar nodig is een stukje van uw muur of plafond af. Wanneer de leiding weer is gerepareerd en het afgebroken stukje weer is gemaakt, kunt u beginnen met schilderen.

Bruine vlekken schilderen

Wanneer er bruine kringen zijn gevormd op uw muur en plafond, is het mooi om deze weer netjes weg te werken zodat niemand ze kan zien. Gaat u ze gelijk schilderen, dan komen de vlekken snel door de verf heen. Door de vlekken eerst met Brander Isotex te behandelen, werkt u de vlekken al deels weg. Vervolgens kunt u het gedeelte van de muur of plafond weer schilderen.

Muur repareren

Wanneer u zelf op onderzoek uit bent gegaan en een stuk van uw plafond of muur hebt afgebroken, dan moet u deze wel weer repareren. Door het gedeelte te stuken, ziet u niets meer terug na het repareren van de waterschade.

Schade vergoeden bij de verzekering

Waterschade kan veel schade aanrichten die in sommige gevallen niet meer zijn te repareren. Deze schade wilt u natuurlijk wel vergoed hebben door de verzekering. De schade die aangericht is door een lekkage, valt onder deinboedelverzekering of de opstalverzekering. Het is echter niet zo gemakkelijk om de schade vergoed te krijgen. De verzekering keert namelijk alleen geld uit, wanneer het aan te tonen is dat de lekkage niet komt door uw eigen schuld. Wanneer er nalatigheid in het spel is, dan kan het zo zijn dat de verzekering niets uitkeert. Onder nalatigheid wordt bedoeld dat u uw leidingen niet onderhoud en dat u bijvoorbeeld het water niet afsluit wanneer u op vakantie gaat. Tevens wordt schade bij bouwwerkzaamheden ook niet uitgekeerd. Dit is echter geen probleem, dit kunt u mogelijk wel verhalen op de aansprakelijkheidsverzekering van het bouwbedrijf. Met dit geld kunt u uw leidingen en andere gebreken weer herstellen.

Schakel de hulp in van Eteb

Wanneer u er achter komt dat u de dupe bent geworden van een plafond lekkage, dan is het noodzaak dat u snel hulp inschakelt om dit snel te herstellen. De specialisten van Eteb staan altijd voor u klaar. Door snel te handelen, kunt u de schade beperkt houden en hoeven de specialisten minder te repareren. Twijfelt u of u een lekkage hebt, schroom dan niet om contact op te nemen met de specialisten van Eteb. Wij staan altijd voor u klaar.

Lekkage plafond herstellen