Last van lekkage in Spijkenisse?

Scherpe tarieven, snel ter plaatse, 24-uurs service!

Bel 085 500 1378

Wij werken in uw regio samen met:

Moorman Totaal Techniek

Lekkage verhelpen Spijkenisse

Woont u in Spijkenisse en hebt u overlast door lekkage? Neem dan zo snel mogelijk contact op met een professional in lekdetectie. Lekkage komt meestal voor via een probleem bij het dak, en leidt soms tot houtrot, vochtplekken of zelfs schimmel. Om dit te voorkomen kunt u bij het vermoeden van daklekkage het beste contact opnemen met een ervaren specialist in Spijkenisse. Eteb Installatiebedrijf vormt hierin een goede keuze. Bij ons zijn professionals van over het hele land betrokken, waardoor zij makkelijk kennis kunnen delen en er altijd iemand in de buurt van Spijkenisse aan het werk is.
Hebt u last van een kapotte kraan, een verstopt riool of daklekkage? Neem contact met ons op door te bellen met 085 500 1378 of vul het contactformulier in. We sturen u direct een offerte op maat!

Handige 24-uurs service

Omdat u bij daklekkage spoedig moet handelen, en u niet met een vervelend lek in uw dak wilt blijven zitten, bieden wij een handige 24uurs service in Spijkenisse. Onze medewerkers werken met de nieuwste technieken op het gebied van lekdetectie zoals ultrasoon of detectie of thermografie. Hiermee garanderen wij dat we binnen een dag het lek hebben verholpen, zonder extreme maatregelen te gebruiken zoals het slopen van een muur of vloer. Om daklekkage te voorkomen kunt u zelf ook verschillende dingen doen, zoals uw dakgoten vrijhouden van bladeren en vuil, zorgen voor een goede afwatering van het platte dak, en uw schoorsteen of spouwmuur regelmatig controleren op barsten en onderbrekingen. Krijgt u desondanks toch last van lekkage? Bel dan met 085 500 1378 voor directe hulp. Wij zorgen dat er binnen een dag een monteur bij u in Spijkenisse voor de deur staat. Door ons allround karakter zijn wij u ook van dienst indien uw cv-ketel het heeft begeven. 24 uur per dag!

Betaalbare oplossingen

Bij Eteb snappen wij dat u in deze periode niet veel geld over heeft om te betalen voor hoge prijzen om lekkage te voorkomen of verhelpen. Daarom denken wij graag mee over de te volgen procedure en mogelijke bijkomende kosten zoals het verwijderen van vochtplekken of het herstellen van stucwerk. Dankzij onze connecties met deskundige bedrijven zorgen wij ook op dit gebied voor betaalbare oplossingen. Bovendien zijn onze methodes voor lekdetectie non-intrusive. Dit betekent dat in tegenstelling tot vroeger, wij geen muur of plafond hoeven te breken als wij de daklekkage moeten opsporen bij u in Spijkenisse. Dit zorgt ervoor dat wij onze diensten tegen scherpe prijzen kunnen aanbieden. Ook voor problemen met het riool of een lekkende kraan bieden wij betaalbare oplossingen.

Optimale service

Dankzij onze professionele medewerkers, innovatieve lekdetectie methodes en materiaal van uitstekende kwaliteit, garanderen wij een optimale service. Als u in Spijkenisse woont en op zoek bent naar een deskundig installatiebedrijf, dan bent u bij loodgietersbedrijf Eteb aan het juiste adres. Wij helpen u niet alleen bij spoed, maar geven u ook graag advies over de manieren waarop u lekkage kunt opsporen bij u in Spijkenisse. Wij garanderen dat er 24uur per dag een specialist bereikbaar is via 085 500 1378. Of het nu gaat om een lekkage van de badkamer, vloerverwarming, het dak of het plafond: wij bieden u spoedig de nodige ondersteuning.

Gratis offerte ontvangen

Gratis - Vrijblijvend

Telefonisch contact

085 500 1378
daklekkage Spijkenisse

Daklekkage?

Heeft u het vermoeden dat uw dak lekt? Dit zult u waarschijnlijk kunnen merken aan waterdruppels aan uw plafond. Deze waterdruppels zorgen vervolgens voor vervelende vochtplekken die u pas opnieuw kunt afwerken op het moment dat de daklekkage is verholpen. Een daklekkage kan vanwege verschillende redenen ontstaan, maar de precieze reden is vaak lastig te achterhalen. In de meeste gevallen is het weer de boosdoener. Zo heeft u bij een plat dak bekleedt met standaard dakleer snel last van een lek, doordat deze bijna continu wordt blootgesteld aan regenwater en vervuiling. Dit tast het materiaal namelijk aan, waardoor er kleine beschadigingen ontstaan. Ook wanneer het gaat vriezen en dooien is er kans op beschadigingen. Door temperatuurverschillen zet de dakdekking namelijk uit en krimpt het ook weer ineen. Als het dakleer niet elastisch genoeg is, dan is het uitrekken en inkrimpen een mogelijke oorzaak van de beschadigingen. Natuurlijk zijn er ook andere mogelijke oorzaken. Bij hevige regenval kan het voorkomen dat de hemelwaterafvoer het regenwater niet meer aankan waardoor de regenpijp voor een daklekkage zorgt. Een gebroken steen in uw schoorsteen of zelfs constructiefouten kunnen allemaal een daklekkage als gevolg hebben. Wat de oorzaak van uw daklekkage ook is: het is noodzaak om deze zo snel mogelijk te verhelpen. Bel ons bij spoed dag en nacht op 085 500 1378.

Lekkage plat dak opsporen

lekkage plat dak Spijkenisse
Als u te maken heeft met een daklekkage in Spijkenisse, dan zult u deze eerst professioneel moeten laten opsporen. Vele klanten denken dat de locatie van de vochtschade ook de plek is waar het dak lekt. Hoewel dit zeker mogelijk is, is dit in de meeste gevallen niet het geval. Als het water lekt, dan loopt het automatisch naar het laagste gelegen punt. Dit houdt in dat dit ook de plek is waar de vochtschade ontstaat. Het opsporen van lekkages is niet altijd eenvoudig, omdat zelfs de kleinste haarscheurtjes in het dakleer al een grote waterlekkage kunnen opleveren. Een loodgieter uit Spijkenisse maakt gebruik van diverse lekdetectie technieken om deze beschadigingen snel en vakkundig op te sporen en te verhelpen.

Lekkage dakkapel

lekkage dakkapel Spijkenisse
Een dakkapel is vaak de aanleiding voor daklekkages. Hoewel een daklekkage ook veroorzaakt kan worden door bijvoorbeeld herfststormen, of een issue met de dakbedekking, is het probleem regelmatig te vinden bij een constructiefout in de dakkapel of het dakraam. Een dakkapel vereist namelijk een zeer precieze installatie. Een millimeter te ver naar links of rechts kan al een dakkapel lekkage veroorzaken. Gelukkig is een waterlek aan de dakkapel eenvoudig op te lossen door een extra afdichtrand te plaatsen. Wij raden aan hiermee niet zelf aan de slag te gaan, maar de hulp in te roepen van een vakman uit Spijkenisse. Dan is uw dakkapel zeker in goede handen.

Daklekkage in Spijkenisse vakkundig repareren?

Bel voor direct contact. U krijgt direct een vakman aan de lijn. 24/7 bereikbaar!

085 500 1378

Daklekkage voorkomen

daklekkage voorkomen door onderhoud
Uiteraard is voorkomen dan genezen, daarom is het verstandig om echte daklekkages voor te blijven. Gelukkig kunt u met structureel onderhoud de meeste lekkages voorkomen. Door eens per jaar een uitgebreide dakinspectie uit te laten voeren laat u de zwakke plekken van de dakafwerking opsporen, zodat u deze preventief kunt behandelen. Daarnaast is het erg belangrijk om daken goed te blijven reinigen. Zeker op platte daken is dit van belang. Als het hemelwaterafvoer niet weg kan lopen door een verstopte regenpijp, is de kans op een daklekkage al vele malen groter. Vraag een loodgieter naar de mogelijkheden en kosten van een dakinspectie of –reiniging.

Lekkage dakraam

lekkage dakraam Spijkenisse
Veel van onze klanten denken dat condens bij het dakraam een indicatie van lekkage is. Dit is echter niet het geval. Condens ontstaat wanneer de luchtvochtigheid binnenshuis te groot is. Hierdoor zal het vocht in de lucht zich afzetten tegen koude oppervlakten zoals een dakraam. Hebt u regelmatig last van condens? Probeer dan de woning vaker of langduriger te ventileren. Zo zorgt u voor een aangenamer woonklimaat. Hebt u last van andere vormen van lekkage bij het dakraam? Dan is het verstandig om een lekkagespecialist in te schakelen. Deze zal de lekkage voor u in Spijkenisse opsporen tegen aantrekkelijke prijzen.

Dakgoot lekt

Wanneer u last hebt van een lekkende dakgoot, dan ligt hier één van twee oorzaken aan ten grondslag liggen. Meestal is het lek veroorzaakt door een verstopping in de goot of de aansluitende regenpijp. Dit is eenvoudig op te lossen door het volledige hemelwaterafvoersysteem te reinigen. Een tweede oorzaak vormen scheurtjes in de dakgoot. Deze scheurtjes ontstaan wanneer de goot al wat ouder is. U hebt dan de keuze uit het afplakken van de dakgoot met een speciaal folie, of het vervangen van (een deel van) de dakgoot. Eén van onze dakdekkers uit Spijkenisse wil u desgewenst van advies dienen om het probleem op te lossen.

Lekkage schoorsteen

Een lek in de schoorsteen is meestal het gevolg van slijtage door de invloed van weer en wind. Om lekkende schoorstenen te voorkomen is het van belang dat u periodiek het juiste onderhoud toepast. Zorg er bijvoorbeeld voor dat u het voegwerk op tijd vervangt, scheurvorming herstelt en eventuele voegvullingen aanbrengt. Daarnaast raden onze specialisten uit Spijkenisse aan om een isolerende of vochtwerende coating aan te brengen om lekkages te voorkomen. Een andere oorzaak van schoorsteenlekkage is een uitgevoerde klus in de omgeving. De trillingen hiervan kunnen scheuren in het voegwerk van de schoorsteen veroorzaken. Een regelmatige controle voorkomt ergere problemen.

lekkage badkamer Spijkenisse

Lekkage badkamer

Wanneer klanten gebruik maken van onze service, dan gaat het vaak om een lekkage in de badkamer. Het grote probleem met lekkages in de badkamer, is dat u hier in aangrenzende ruimtes ook last van heeft. Het plafond op de verdieping onder de badkamer zal ook vochtplekken vertonen, evenals de muren in aangrenzende slaapkamers. De oorzaak van een lek in de badkamer is lastig te achterhalen door iemand die hier geen verstand van heeft. Zo komt het geregeld voor dat het voeg- of kitwerk in de badruimte niet meer in goede staat is. Dit houdt in dat het vocht alle kans krijgt om in de muren te trekken. Een andere mogelijke oorzaak is een waterleiding die lekt. Omdat de waterleiding vaak volledig in de muur is verwerkt, is het opsporen hiervan zonder de juiste apparatuur praktisch onmogelijk. Als u contact opneemt met één van de lekdetectie specialisten dan zullen zij het lek in de waterleiding opsporen zonder daarbij breekwerk uit te voeren. Tot slot is het in de badkamer een goede mogelijkheid dat uw sanitair begint te lekken.

Bij elke lekkage, groot of klein, staat een loodgieter uit Spijkenisse met plezier voor u klaar!

Lek in de douche

lekkage in de douche
Over het algemeen komt er niet zo vaak een lekkage in de douche voor, toch is het mogelijk dat door kalkaanslag of slijtage er een vorm van lekkage optreedt. Wanneer u last heeft van een druppelende kraan in de douche, of van een haperende douchekop, dan kunt u deze het beste schoonmaken met behulp van antikalkmiddelen, of azijn. Bevindt het scheurtje zich in de douchebak, dan zult u met grover geschut in de weer moeten, door bijvoorbeeld de voegen van de douche opnieuw te kitten, of zelfs een nieuwe bak in de douche te plaatsen. Is het probleem in de douche niet vindbaar? Bel ons op 085 500 1378!

Lekkende kraan

lekkende kraan
Is er ergens in uw woning een lekkende kraan? Grote kans dat u hier weinig aandacht aan besteedt. Een lekkende kraan heeft dan ook weinig directe gevolgen. Toch zal het op de lange termijn zorgen voor een hoge waterrekening, of bruine aanslag in uw wasbak. Het is daarbij vaak relatief eenvoudig om een lekkende kraan te verhelpen. In de meeste gevallen is het voldoende om het kraanleertje te vervangen of de kraan te ontkalken. Een laatste oplossing is het vervangen van de keukenkraan. Kranen in de douche zijn helaas niet eigenhandig te vernieuwen, vanwege de lastige installatie procedure. Bent u niet zo handig? Schakel dan snel ons in via: 085 500 1378.

WC lekt aan onderkant

Het zal u maar gebeuren: u loopt het toilet binnen en stapt direct in een plas water. De oorzaak van deze plas water is vaak eenvoudig te achterhalen: de WC pot. Er zijn een aantal mogelijke oorzaken van een lekkende WC pot. De meest voor de hand liggende oorzaak is een foute montage van de WC pot. Is deze onlangs opnieuw geïnstalleerd? Of heeft u pas een nieuwe toiletpot laten plaatsen? In dat geval is de kans groot dat de waterafvoer niet goed is aangesloten waardoor er continu, of alleen bij het doorspoelen, water lekt. Het is tevens mogelijk dat er een beschadiging aan het porselein is ontstaan. In beide gevallen zal u een reparatie moeten laten uitvoeren door een erkend vakman uit Spijkenisse.

Lekkage wasmachine

De meest voorkomende oorzaak voor een lekke wasmachine is een probleem met de deurafdichting. Deze rubberen rand (ook wel manchet genaamd) zal na verloop van tijd slijten, of gaten vertonen. Hierdoor lekt er water aan de binnenkant, dat aan de voorkant naar buiten zal lopen. Loopt er bij uw wasmachine inderdaad water aan de voorkant naar buiten, maar ziet de deurafdichting er nog goed uit? Probeer dan eens de wasmachine goed schoon te maken. Achter gebleven zeepresten of pluisjes zorgen er soms voor dat de deur niet meer goed afsluit. Check eventueel ook de aansluiting van de aan- en afvoerbuizen.

Lekkage in uw badkamer?

Bel voor direct contact of vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan via het formulier.

Bel 085 500 1378
Offerte aanvragen

Lek plafond

lekkage in plafond Spijkenisse
Heel vaak worden wij door klanten uit Spijkenisse gebeld met de mededeling dat zij een lekkend plafond hebben. Hoewel het mogelijk is dat er vochtplekken ontstaan bij het plafond, of dat hier water langs loopt, is het plafond niet de daadwerkelijke veroorzaker van het vochtoverlast. In de meeste gevallen wordt dit veroorzaakt door een daklekkage, of een storing van de waterleiding in de douche of van de dakkapel. Wij raden u aan om de exacte positie van de lekkage te achterhalen, en hier een oplossing voor te zoeken, bijvoorbeeld door het aanleggen van een nieuwe dakbedekking, of de installatie van een nieuwe waterleiding. De lekkage van het plafond bij u in Spijkenisse zullen wij spoedig oplossen.

Vochtige muren

vochtige muren door lek
Vochtige muren zijn een enorm vervelend gevolg van waterlekkages. U zult de vochtige muren waarschijnlijk herkennen aan het feit dat de muurbekleding hier niet goed blijft zitten. Laat uw behang of stucwerk los? En voelt de muur vaak koud en vochtig aan? Het is goed mogelijk dat er dan sprake is van een lek. Dit moet snel opgelost worden, omdat u anders het risico loopt op zwarte schimmel. U kunt de vochtige muren niet zomaar opnieuw afwerken, omdat dit de oorzaak van het probleem niet oplost. Mogelijk zit er een waterlekkage in de waterleiding of is de aangrenzende badkamer de oorzaak van het probleem.

Kelderlekkage

kelderlekkage
Hoewel menig kelder in Nederland op de juiste wijze is gebouwd, is het mogelijk dat door hevige regenval of een stijging van de grondwaterstand wateroverlast in de kelder optreedt. Daarnaast vormen ook optrekkend vocht en doorslaand vocht veel voorkomende problemen bij de kelder. Deze vormen van lekkage en vochtoverlast kunt u oplossen door de muren van de kelder te laten injecteren of coaten met een speciale vochtwerende laag. Heeft er al een kelderlekkage plaatsgevonden? Vul dan ons contactformulier in of bel naar 085 500 1378 voor hulp bij het wegpompen van regenwater of het verwijderen van vochtplekken, schimmel of houtrot. Eventueel is het tevens een optie zelf de kelder te dichten.

Lekkage waterleiding

lekkage door waterleiding
Een waterlekkage in de waterleiding, is één van de meest vervelende lekkages. Dit komt voornamelijk omdat deze lastig op te sporen zijn. Tegen de tijd dat u het lek opmerkt is het kwaad vaak al geschied en is er ontzettend veel water in uw muur of vloer getrokken. Vermoedt u een lekkage in de waterleiding? Dit kunt u controleren door alle kranen dicht te draaien en de waterstand te noteren. Controleer deze na een paar uur nog eens: is de waterstand opgelopen? Dan is er ergens een lek aanwezig. Vraag een loodgieter uit Spijkenisse om hulp, zodat hij de locatie met een professionele lekdetectie methode op kan sporen.

Last van lekkage in huis? Wees er snel bij!

Bel voor direct contact of vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan via het formulier.

Bel 085 500 1378
Offerte aanvragen

Radiator lekt

Valt het u ineens op dat uw radiator waterdruppels verliest? Bij kleine lekkages zou u kunnen proberen om deze eerst zelf te verhelpen. Als u de waterlekkage kunt lokaliseren dan is het mogelijk om deze te repareren. In menig bouwzaak is materiaal beschikbaar die u hiervoor kunt gebruiken. Als de lekkage bij één van de aansluitingen zit, is het bijvoorbeeld een optie om deze met behulp van Teflon tape waterdicht te krijgen. Weet u niet waar de radiator lekt of krijgt u de lekkage niet onder controle? Vraag dan een erkend loodgieter uit Spijkenisse om hulp.

Problemen met de vloerverwarming

In de meeste gevallen wordt een lek in de leiding van de vloerverwarming pas laat ontdekt. Pas wanneer het water de voegen laat verkleuren, of vochtplekken in de muren ontstaan, zal het probleem met de vloerverwarming onder de aandacht komen. Het lastige hierbij is dat de exacte locatie van het lek moeilijk te achterhalen valt. Onze vakmensen maken hiervoor echter gebruik van innovatieve lekdetectie technieken. Wij zullen de lekke leidingen of afdichtplek traceren met behulp van infraroodcamera’s of traceergas. Wij adviseren onze klanten uit Spijkenisse altijd om niet zelf met de vloerverwarming aan de slag te gaan. De vloerverwarming is alleen professioneel te herstellen.

Lekkage opsporen

lekkage opsporen Spijkenisse
Er bestaan verschillende lekdetectie technieken die wij mogen inzetten voor het opsporen van lekkages. Eén van de meest gebruikte methoden voor het vinden van een daklekkage is rookgasdetectie, maar ook voor lekken in de leidingen van de badkamer hebben wij een speciale methode. Zo maken we onder andere gebruik van thermografie en ultrasone detectie, al naar gelang de situatie. Het is daarom ook belangrijk dat u bij ons goed aangeeft waar het lek of de wateroverlast is opgetreden. Wij kunnen dan bepalen met welke techniek het snelst de locatie van het lek is te achterhalen. Het opsporen van lekkage bij u in Spijkenisse hoeft niet veel geld te kosten, zeker wanneer u zelf een deel van het werk uitvoert.

Thermografie

lekkage opsporen met thermografie
Lekdetectie is op verschillende manieren uit te voeren. Eén van de meest gebruikte vormen is thermografie. Dit wordt veelal toegepast bij het opsporen van lekkages in de waterleiding. Thermografie werkt door middel van warmte en koude structuren. Met een warmtecamera brengt de loodgieter de verschillen in temperatuur eenvoudig in beeld. De plek waar het water lekt is uiteraard een stuk kouder dan de droge gebieden eromheen. Dit maakt het mogelijk om zonder breekwerk de oorzaak te vinden. Zo wordt het noodzakelijke breekwerk beperkt tot de exacte locatie. Dankzij de toegepaste infraroodtechniek worden tevens schimmel en vochtplekken opgespoord.

Rookgas detectie

rookgas lekdetectie
Naast thermografie kan ook rookgas gebruikt worden als manier van lekdetectie. Bij rookgasdetectie blaast de specialist rook onder de dakspanten. Het rook zoekt vervolgens de snelste weg naar buiten, en zal daardoor via het lek naar buiten komen. Door aan de buitenzijde van het huis vervolgens te zoeken naar de locatie waar de rook naar buitenkomt, vindt de vakman de beschadiging al snel! Rookgasdetectie is een vorm van lekdetectie die in Spijkenisse al jarenlang wordt toegepast. Het is dan ook een zeer betrouwbare en gebruiksvriendelijke methode en alle vakmannen uit Spijkenisse hebben hier veel ervaring mee. Bent u op zoek naar een kostenbesparende lekdetectie methode, dan is rookgas een ideale manier.

Ultrasoon detectie

ultrasoon lekdetectie
Ultrasoon detectie is één van de nieuwste innovaties op het gebied van lekdetectie. Deze lekdetectie methode wordt in Spijkenisse voornamelijk toegepast om lekkages in gevels te ontdekken, maar is ook inzetbaar bij het opsporen van een lekkende waterleiding. De vakman maakt gebruik van een zender die een ultrasoon geluid uitzendt. Deze plaatst hij binnen de woning waarna hij buiten met de ontvanger zoekt naar de locatie waar de geluiden het sterkst worden doorgegeven. Dit is uiteraard de locatie van de lekkage. Doordat de signalen onschadelijk zijn voor mensen, is deze vorm van lekdetectie op ieder moment mogelijk. Dit heeft als voordeel dat u op korte termijn van uw lekprobleem af bent.

Rioolcamera

In sommige gevallen willen de specialisten een duidelijk inzicht in de leidingen of afvoer. In dit geval biedt een rioolcamera of endoscoop een hoop duidelijkheid. Dit is een camera die in de leiding wordt aangebracht. Een rioolcamera brengt scheuren of barsten erg nauwkeurig in kaart. Ook wanneer er een problemen zijn met de riolering in Spijkenisse is het mogelijk om gebruik te maken van de rioolcamera. De camera gaat dan het gehele riool af totdat de oorzaak is opgespoord. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van deze vorm van lekdetectie? Of bent u nieuwsgierig naar de kosten? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Kleurstofdetectie

Een laatste lekdetectie methode die wij willen toelichten is de kleurstofmethode. Kleurstofdetectie maakt gebruik van felle kleurstoffen. Deze worden, vermengd met water, aan het leidingstelsel toegevoegd. Op den duur wordt duidelijk waar de lekkage zich bevindt, omdat de kleurstoffen weer aan het oppervlak komen. Deze methode is erg nauwkeurig, zelfs bij de kleinste scheurtjes zijn de kleurstoffen te herkennen. Bij kleine haarscheurtjes kan het echter wel een lange tijd duren voordat de kleur weer zichtbaar is. Deze techniek wordt veelal gecombineerd met andere lekdetectie methodes, zoals het inzetten van een rioolcamera.

Lekkage in Spijkenisse? Effectieve lekdetectie!

Bel voor direct contact of vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan via het formulier.

Bel 085 500 1378
Gratis offerte

Wat te doen bij lekkage?

Wanneer er sprake is van lekkage, dan is de kans groot dat er ook wateroverlast optreedt. Grote plassen water kunnen weer zorgen voor heel andere problemen, zoals verbogen vloeren, vochtplekken en schimmel. Het is dan ook zaak adequaat te handelen als u vermoedt dat er een gaatje in de leidingen of het dak zit. De snelste en meest effectieve oplossing is het afsluiten van de hoofdkraan. Door de hoofdkraan dicht te draaien hebt u tijdelijk geen water meer, maar zal er ook geen vocht op ongewenste plekken komen. Is er sprake van daklekkage? Probeer dan het gat af te dichten met een zeil.

Zelf lekkende kraan repareren

Het repareren van een lekkende kraan hoeft niet veel tijd en moeite te kosten. In driekwart van de gevallen is een lekkende keukenkraan het gevolg van een verouderd kraanleertje. Het vervangen van dit kraanleertje heeft dan al het gewenste effect. Een andere oplossing is het losschroeven van de kraan om deze te ontkalken. Het ontkalken van kranen doet u het beste met behulp van soda en azijn. Laat de keukenkraan een paar uur in dit mengsel weken en spoel daarna goed af. Een laatste oplossing voor het tegengaan van de kraanlekkage is het vervangen van de gehele keukenkraan.

Zelf lekkage opsporen

U weet waarschijnlijk wel dat er in en om huis op vele manieren sprake kan zijn van lekkage. Zo is het een optie dat er een lekgat ontstaat bij de dakgoten, het dak, de vloerverwarming, de wasmachine, bij kranen of bij een waterleiding. Wie zelf de lekkage wil opsporen moet dan ook goed weten waar hij mee bezig is. Om het opsporen van lekkages enigszins te vergemakkelijken, hebben de specialisten uit ons netwerk in Spijkenisse een eenvoudig stappenplan voor u opgesteld. Hiermee vindt u de oorzaak van het probleem snel, zodat wij deze spoedig kunnen oplossen. Hebt u ondanks het stappenplan toch hulp nodig bij het opsporen van het lek? Geen probleem! Onze professionals zijn altijd bereikbaar. Vul het contactformulier in, of bel direct.

  • 1. Daklekkage. Een daklekkage is vaak vrij duidelijk te ontdekken. Ten eerste zal het water via muren of plafond naar beneden lopen, waardoor u spoedig achterhaalt dat er een probleem is. Vervolgens raden wij aan het water te volgen, om zo de exacte locatie van het gat te vinden. Is het niet mogelijk dit te vinden? Met behulp van rookgasdetectie hebben wij de daklekkage zo opgespoord.
  • 2. Vloerverwarming. De meeste vloerwarming lekkages zijn het gevolg van losgeschoten koppelingen. Het is een optie deze te vinden door via de kruipruimte de verwarmingsbuizen te controleren. Over het algemeen is het echter noodzakelijk met nauwkeuriger meetapparatuur het warmteverlies van de buizen te meten, om zo de koppeling te vinden.
  • 3. Waterleidingen. Het opsporen van een lekkage bij uw badkamer in Spijkenisse gaat meestal om het vinden van een gaatje in de leidingen. Het vinden van dergelijke lekken lukt over het algemeen door de voegen te controleren. Losbrokkelende voegen zijn een teken van water achter de muur.
  • 4. Kraan. Tot slot is het een optie dat uw kraan lekt. Hoe u deze moet herstellen hebt u elders op deze pagina al kunnen lezen.
lekkende kraan repareren Spijkenisse

Bij u in Spijkenisse

Vrijblijvend contact

Is er een lek ontstaan in de leidingen van uw vloerverwarming, wasmachine of douche? Vermoedt u dat een daklekkage is opgetreden bij de dakkapel? Of wilt u meer weten over de methoden voor lekdetectie die wij inzetten bij het opsporen van lekkages? Vul dan het contactformulier in en wij zorgen ervoor dat uw hulpvragen spoedig beantwoord worden. Hebt u behoefte aan direct contact met een ervaren lekkagespecialist die u zal adviseren over de te nemen stappen, of die binnen korte tijd naar u in Spijkenisse toe kan komen? Bel dan naar telefoonnummer 085 500 1378. Wij garanderen dat u altijd spoedig en vakkundig geholpen wordt door een erkend en gediplomeerd vakman. Wij zijn u graag van dienst!

Vrijblijvend contact