Last van lekkage in Voorburg?

Scherpe tarieven, snel ter plaatse, 24-uurs service!

Bel 085 500 1378

Wij werken in uw regio samen met:

Moorman Totaal Techniek

Lekkage Voorburg

Wanneer u te maken krijgt met een lekkage bij uw pand in Voorburg dan is het zaak zo snel mogelijk contact op te nemen met professionals die de lekkage zullen verhelpen. Doet u dit niet, dan loopt u het risico op onder meer houtrot, vochtplekken en schimmel. De meest voorkomende vorm van lekkage zijn daklekkage of een waterlekkage bij de douche dan wel vloerverwarming. De experts van Eteb helpen u graag met het opsporen van een lek (lekdetectie) en het verhelpen van de gelokaliseerde lekkage. Wij kunnen dankzij onze innovatieve technieken zelfs lekken bij het plafond, dak en de muren zonder extensief hak- en breekwerk oplossen.

Hebt u behoefte aan direct contact met een erkend vakman? Door te bellen met 085 500 1378 zult u in verbinding komen met een ervaren lekspecialist uit de regio Voorburg. Liever eerst een offerte? Vul dan het formulier in. Wij helpen u graag verder!

Handige 24-uurs service

Wij begrijpen dat u bij een acute lekkage zo spoedig mogelijk door een professional geholpen wilt worden. Om aan deze wens tegemoet te komen hebben wij een 24uurs lekkage service voor u georganiseerd. Dit betekent dat u ongeacht het tijdstip of de dag van de week altijd direct in contact komt met een lekkage specialist, die binnen het half uur bij u in Voorburg op de stoep kan staan. Of het nu gaat om een daklekkage, lekkageproblemen bij de dakkapel of wegstromend water bij de vloerverwarming of douche leidingen: het opsporen van lekkages is bij ons in goede handen. Wij garanderen een snelle hulp tegen aantrekkelijke prijzen.

Betaalbare oplossingen

Veel van onze klanten uit Voorburg verwachten dat het repareren van leidingen zeer hoge prijzen kent. In de meeste gevallen zal dit echter ontzettend meevallen. Dit komt doordat de nieuwste vormen van lekdetectie weinig hak- en breekwerk met zich meebrengen. Daarnaast is het door deze nauwkeurige lekdetectie methoden eveneens mogelijk om het lekgat zeer exact te lokaliseren. Wij lokaliseren het lek in uw gevel of riolering op efficiënte wijze. Dit heeft als voordeel dat wij weinig tot geen sloopwerkzaamheden hoeven uit te voeren om het gat te dichten. Of het nu gaat om een plafond lekkage in Voorburg of enige andere lekkagevorm, wij bieden zeer aantrekkelijke prijzen voor hoogkwalitatief werk.

Optimale service

Schakelt u de diensten van Eteb Voorburg in voor het oplossen van uw lekkage problemen? Dan bent u verzekerd van een optimale service. Wij garanderen dat al onze loodgieters veel ervaring hebben met lekdetectie en lekoplossing. Bovendien verwachten wij van elk van onze specialisten dat zij zich op de juiste wijze gediplomeerd hebben. Wij streven naar een honderd procent klanttevredenheid en helpen u graag met onze lekkage service. De plafond lekkage bij u in Voorburg is bij ons in goede handen.

Gratis offerte ontvangen

Gratis - Vrijblijvend

Telefonisch contact

085 500 1378
daklekkage Voorburg

Daklekkage?

De specialisten uit ons netwerk hebben allen veel ervaring op het gebied van lekkages. Of u nu een lekke douche, kraan of vloerverwarming hebt: een vakman uit ons netwerk staat graag voor u klaar! Ook bieden zij hun expertise aan wanneer u last heeft van een daklekkage: deze zullen zij zo spoedig mogelijk opsporen en verhelpen. Een daklekkage heeft een aantal mogelijke oorzaken. Eén van de meest voorkomende oorzaken van daklekkages, is slijtage van de dakbedekking. Elk type dakbedekking krijgt op den duur te maken met slijtage door de invloed van neerslag, sneeuw en vorst en dooi. Platte daken zijn gevoeliger voor dergelijke slijtage, maar ook de dakpannen op een hellend dak zullen na verloop van tijd slijtage laten zien. Een andere mogelijke oorzaak is uw dakraam of dakkapel. Wanneer de vakmannen de dakkapel niet correct plaatsen of als de montage van het dakraam niet goed verlopen is, bestaat er de kans dat het water via de aansluitingen naar binnen dringt. In het geval van een daklekkage is het in de meeste gevallen noodzakelijk om het lek eerst op te sporen. Dit vraagt enige kennis en ervaring, daarom raden wij u aan het opsporen over te laten aan een erkend specialist. Hij maakt gebruik van diverse technieken, waarna hij uw daklekkage met een reparatie zo snel mogelijk verhelpt.

Lekkage plat dak opsporen

lekkage plat dak opsporen
Zoals wij hierboven al vermeldden, is het bij een daklekkage noodzakelijk om het lek eerst op te sporen. Dit is in de meeste gevallen een klus die u het beste overlaat aan een professional. Ziet u vochtplekken op uw plafond? Dit hoeft niet direct te betekenen dat dit ook de locatie van de daklekkage is. Het vocht loopt namelijk naar het laagste punt, dus hier zal u de schade het eerst opmerken. Wanneer u een loodgieter uit ons netwerk in Voorburg inschakelt, dan zal hij gebruik maken van één van de verschillende lekdetectie technieken: thermografie, rookgasdetectie, ultrasoon detectie, een rioolcamera of zelfs kleurstofdetectie. Deze verschillende technieken maken het mogelijk om zonder breekwerk de daklekkage op te sporen. Verderop op deze pagina leest u meer over de verschillende lekdetectie technieken.

Lekkage dakkapel

lekkage dakkapel Voorburg
Een dakkapel is vaak de boosdoener van een daklekkage. Dit komt over het algemeen doordat bij de installatie van de dakkapel niet nauwkeurig genoeg te werk is gegaan, met name bij de afdichting van de kieren naar plaatsing. Deze soms minieme kieren kunnen door weer en wind worden vergroot, waarmee de daklekkage ontstaat. Deze kan zich direct in de dakkapel aangetroffen bevinden, of het water wordt onder de dakspanten door verplaatst, waardoor plotseling het plafond is gaan lekken. Een daklekkage van de dakkapel is vaak eenvoudig te repareren. Door de plaatsingsranden opnieuw af te dichten is de lekkage spoedig verholpen, en profiteert u binnen korte tijd weer van een optimaal wooncomfort.

Lekkage in Voorburg vakkundig repareren?

Bel voor direct contact. U krijgt direct een vakman aan de lijn. 24/7 bereikbaar!

085 500 1378

Daklekkage voorkomen

daklekkage voorkomen met onderhoud
Wilt u graag voorkomen dat u last krijgt van een daklekkage door hevige wind en regen? Er zijn een aantal maatregelen die u op kunt volgen. Zorg er ten eerste voor dat u regelmatig de dakgoten en regenpijpen van het juiste onderhoud voorziet. Zo voorkomt u een beperking van het hemelwaterafvoer en daardoor verkleint u de kans op daklekkage. Een tweede voorwaarde is dat u ook het dak van juist onderhoudswerk voorziet. Controleer periodiek de dakbedekking, en andere dak elementen, op deze wijze ontdekt u op tijd beschadigingen. Het opsporen van een daklekkage bij u in Voorburg is tevens een mogelijke klus voor onze professionals.

Lekkage dakraam

lekkage dakraam Voorburg
Een lekkend dakraam vormt een groot probleem, omdat het vaak zeer lastig is te achterhalen waar precies het probleem zich bevindt. Bij een lekkend dakraam adviseren wij altijd om een erkend vakman uit Voorburg in te schakelen. Deze kijkt alle naden en kieren van het raam na, en kit deze desgewenst dicht. Zit het probleem in de installatie en moet het dakraam volledig opnieuw geïnstalleerd worden? Ook daarbij kunnen we u ondersteunen. Onze professionals hebben een ruime ervaring met het installeren en herstellen van dakraam en dakkapel, en helpen u met alle plezier. Via 085 500 1378 komt u direct in contact met een lekkagespecialist.

Dakgoot lekt

Wanneer u het onderhoud aan de dakgoten niet regelmatig uitvoert, of als uw dakgoten enigszins verouderd zijn, dan is het mogelijk dat deze gaat lekken. Een lekkende dakgoot heeft meestal één van twee oorzaken: ofwel de dakgoot is verstopt, en moet ontstopt worden, of er bevinden zich kleine scheurtjes in de bodem van de goot. Beide varianten lossen wij eenvoudig voor u op. Is de dakgoot in een dermate slechte staat dat reparatie weinig zin heeft? Dan zullen onze dakdekkers uit Voorburg u adviseren om het hemelwaterafvoer te vervangen. Zo bent u de komende 20 jaar zeker van een uitstekend hemelwaterafvoer.

Lekkage schoorsteen

Een lekkage van de schoorsteen wordt in bijna 100 procent van de gevallen veroorzaakt door scheuren of beschadigingen van het voegwerk of in de stenen. Deze slijtage is vaak het gevolg van een langdurig gebruik en veroudering. Het is echter ook mogelijk dat gebarsten voegwerk het gevolg is van bouw- en kluswerkzaamheden in de omgeving. Klussen zoals het egaliseren van een straat ondergrond of het heien van betonnen palen in de grond zorgen voor trillingen die het voeg- en metselwerk doen scheuren. Door de schoorsteen periodiek te checken op scheuren voorkomt u dat er ergere lekkageproblemen ontstaan.

lekkage badkamer Voorburg

Lekkage badkamer

Heeft u in de badkamer regelmatig last van schimmels en blijft er een bedompte lucht hangen? Dan is de kans groot dat dit niet veroorzaakt wordt door de normale luchtvochtigheid in de badkamer. Waarschijnlijk heeft u te maken met een lekkage. Een lekkage in de badkamer ontstaat op verschillende manieren: wellicht heeft u een lek in één van de vele waterleidingen in de badkamer, is het kitwerk niet meer in orde of misschien is het voegwerk tussen de tegels broos geworden. Wanneer uw kit- of voegwerk niet meer fatsoenlijk functioneert, dan is de reparatie simpel. Wanneer u een lek in de waterleidingen vermoedt is het repareren een stuk lastiger, omdat u wilt voorkomen dat u de ruimte opnieuw moet laten betegelen. Wilt u zeker weten of er een lekkage in uw leidingen zit? Noteer dan uw waterstanden en wacht twee uur af zonder water te gebruiken. Mochten de waterstanden na deze twee uur zijn veranderd, is er waarschijnlijk een lek. In al deze gevallen raden wij u daarom aan contact op te nemen met de loodgieter uit ons netwerk in Voorburg. Met behulp van een aantal lekdetectie technieken zal hij uw lekkage snel opsporen en verhelpen met een reparatie. Zo wordt onnodig hak- en breekwerk voorkomen en kunt u snel weer volledig gebruik maken van uw badkamer.

Lek in de douche

lek in douche
Een lek in de douche wordt over het algemeen veroorzaakt door problemen met de douchecabine. Voordat u een lekdetectie professional inschakelt raden wij dan ook aan dat u zelf de douche controleert op een aantal specifieke punten. Kijk ten eerste alle voegen in de douche na. Vervolgens raden wij aan te achterhalen of het lekgat zich in de leidingen, dan wel de kraan bevindt. Dit sluit diverse andere mogelijkheden uit. Heeft u de locatie van de douche lekkage nog niet gevonden? Ook bij de kitranden en rozetten komen mogelijkheden voor een lek voor. Kunt u het gaatje in de leidingen niet vinden? Onze lekdetectie experts uit de regio hebben een ruime ervaring met het opsporen van lekkage bij u in Voorburg. Met behulp van speciale lekdetectie technieken zorgen zij ervoor dat het douchelek in korte tijd gevonden is.

Lekkende kraan

lekkende kraan Voorburg
Gemiddeld gezien krijgt elk Nederlands huishouden minimaal eens per vijf jaar te maken met een lekkende kraan. Een versleten kraanleertje is meestal de directe oorzaak van een dergelijke lekkage. Door het kraanleertje te vervangen wordt het lekkageprobleem snel verholpen. Heeft deze oplossing geen effect? Probeer dan om de gehele kraan te ontkalken, ook dit heeft soms afdoende effect. Wanneer beide methoden geen resultaat bieden, raden wij aan om contact op te nemen met een expert uit de buurt. Deze zorgt snel voor een vakkundige oplossing, waarna u weer van een optimaal wooncomfort geniet. Vraag via het offerteformulier of 085 500 1378 naar de kosten en voorwaarden.

WC lekt aan onderkant

In sommige gevallen is het direct duidelijk waar het lekt. Een voorbeeld hiervan is bij een lekkend toilet. Als er een waterplas onder het toilet ligt dan kunt u ervan uitgaan dat uw WC pot lekt. Dit is een stuk lastiger te repareren dan wanneer de stortbak lekt. U zult in dit geval namelijk de complete WC pot moeten losmaken, om zo de oorzaak van de lekkages te verhelpen. Elke WC is aangesloten op de binnenriolering, maar in sommige gevallen is deze aansluiting niet goed. Wanneer er bij de aanleg van uw toilet gebruik is gemaakt van verbindingsstukken met hoeken van 90 graden, of wanneer er simpelweg te smalle verbindingsstukken gebruikt zijn, is de kans op een lekkage erg groot. Wij raden u aan om zo snel mogelijk een loodgieter in te schakelen via het nummer: 085 500 1378. Uw probleem wordt snel aangepakt!

Lekkage wasmachine

Een lekkende wasmachine is een veel voorkomend probleem. Dergelijke lekken ontstaan meestal door een overmatig gebruik van wasmiddel, of een slechte onderhoud routine van de gehele wasmachine. Bij een wasmachine kunnen zowel de leidingen als het deurtje lekken. Het eerste probleem is te verhelpen door nieuwe leidingen of afdichtingsrubbertjes aan te sluiten. Is het deurtje van de wasmachine de boosdoener? Probeer deze dan eens grondig te reinigen. Wanneer dit geen effect heeft, kan de lekkende deur worden verholpen door het monteren van een nieuwe sluitrand van de wasmachine deur. Wij adviseren om de wasmachine periodiek te (laten) onderhouden. Op deze wijze voorkomt u dat deze gaat lekken. Komt u er zelf niet uit? Schakel dan een vakman in om het probleem op te lossen.

Last van lekkage in de badkamer?

Bel voor direct contact of vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan via het formulier.

Bel 085 500 1378
Offerte aanvragen

Lek plafond

lekkage plafond Voorburg
Een plafond zal nooit uit zichzelf een lek vertonen. Een ‘lek plafond’ is dan ook meestal het gevolg van lekkende leidingen bij de douche, of een overstromende kraan in uw badkamer. Doordat een woning vaak niet helemaal waterpas staat, zal het water zich verplaatsen naar het laagste punt van het plafond. Hier zal dan ook het water langzaam door het plafond heenkomen. Wanneer u niet op tijd deze lekkage constateert, dan loopt u het risico dat u het gehele plafond moet vervangen om schimmel of vochtplekken te voorkomen. Het volledig vernieuwen van het plafond brengt natuurlijk hogere kosten met zich mee dan het achterhalen van de oorzaak van de vochtproblemen.

Vochtige muren

vochtige muren door lekkage
Als u in een oudere woning woont, dan zult u ongetwijfeld bekend zijn met vochtige muren. Door lekkages of zelfs optrekkend vocht ontdekt u lelijke vochtplekken op de muren. Als uw muur vochtig is, heeft dit nadelige gevolgen voor uw gezondheid. De kans op schimmel is aanwezig, en u zult merken dat uw muurafwerking los zal laten. Natuurlijk kunt u uw behang of zelfs stucwerk laten herstellen, maar zolang u de oorzaak van uw vochtige muren niet aan laat pakken, zullen de problemen blijven terugkeren. Een loodgieter uit Voorburg kan uw muur na een inspectie repareren en herstellen, zodat vochtproblemen tot het verleden behoren.

Kelderlekkage

kelderlekkage
Eén van de plaatsen in huis waar het vaakst een lekkage voorkomt is de kelder. Een kelderlekkage is meestal het resultaat van verschillende zaken, meestal doordat de funderingen niet op de juiste wijze waterdicht zijn gemaakt, of wanneer het waterpeil plotseling sterk stijgt. Een kelderlekkage moet snel verholpen worden, om optrekkend vocht en waterschade zoals vochtplekken en schimmel in de muren te voorkomen. Onze professionals maken gebruik van speciale waterpompen en andere gereedschappen waarmee zij het water weghalen. Ook helpen ze bij het waterdicht afsluiten van de kelder om een kelderlekkage in de toekomst te voorkomen.

Lekkage waterleiding

lekkage waterleiding
Een lekkage in de waterleiding, is één van de meest vervelende lekkages. Dat komt omdat de waterleiding, in de meeste huizen in Voorburg, volledig is weggewerkt in de muur of vloer. Het opsporen van een lekkage in de leidingen brengt dan ook heel wat uitdagingen met zich mee. Uiteraard wilt u voorkomen dat u onnodig breekwerk uit laat voeren om de locatie te vinden, maar tegelijkertijd is het van belang dat u de waterleiding zo snel mogelijk laat herstellen. Een lekkende waterleiding zorgt voor grote vochtproblemen die hoge kosten met zich mee brengen. Bovendien stijgt uw waterverbruik, wat ook extra kosten met zich mee brengt. Gelukkig kunnen erkende loodgieters door middel van een professionele lekdetectie onnodig breekwerk voorkomen.

Last van lekkage in huis? Wees er snel bij!

Bel voor direct contact of vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan via het formulier.

Bel 085 500 1378
Offerte aanvragen

Radiator lekt

Een lekkende radiator komt geregeld voor in Voorburg. Uiteraard is het mogelijk om hier een specialist voor in te schakelen. Hij heeft uw radiator in een handomdraai gerepareerd, zodat uw radiator al snel weer optimaal werkt. Het is echter ook een optie om zelf de radiator te herstellen. Wel moet u hiervoor op de hoogte zijn van de locatie. Wanneer u een lekdetectie nodig hebt, is het toch verstandig om contact op te nemen met een vakman. Voor het repareren van uw radiator laat u eerst al het water weglopen. Op de locatie van de scheur of barst maakt u gebruik van afdichtpasta of afdichttape, laat dit drogen en vul het systeem dan weer met water.

Vloerverwarming

De laatste jaren is er steeds vaker een vloerverwarming geplaatst bij panden in Voorburg. Het grote voordeel van een vloerverwarming is dat deze de warmte gelijkmatig verspreiden, dat u geen last hebt van radiatoren, en dat de lucht binnenshuis een stuk gezonder is. Het nadeel van een vloerverwarming is dat de leidingen met verloop van tijd kunnen slijten zonder dat u daar erg in heeft. Dit kan leiden tot veel ongezien waterverlies, en daardoor een hoge rekening voor het verbruik. Merkt u een verschil in warmte? Of vermoedt u een lekkage van de CV-ketel vloerverwarming? Dan is het zaak om spoedig de hulp in te roepen van een erkend vakman via 085 500 1378.

Lekkage opsporen

Lekkage opsporen Voorburg
Het opsporen van een lek ging een aantal jaar terug nog gepaard met aanzienlijk hak- en breekwerk. Tegenwoordig is het echter mogelijk om met behulp van geavanceerde technieken op het gebied van lekdetectie de oorzaak en locatie van het lek te achterhalen. Methoden die wij hiervoor inzetten zijn onder andere ultrasone detectie en rookgasdetectie voor daklekkage. Als de plek van de lekkage is gevonden, dan zullen we alleen daar de vloer, wand of het plafond doorbreken om zo de benodigde reparatie uit te kunnen voeren. Wij kiezen altijd de vorm van lekdetectie die het snelste en minst ingrijpende resultaat oplevert.

Thermografie

thermografie voor opsporen lekkage
Een unieke vorm van lekdetectie is thermografie. Hierbij worden warme en koude structuren in kaart gebracht met behulp van infrarood technieken. Dankzij deze lekdetectie methode is het erg eenvoudig om lastige lekkages op te sporen. Lekken uw waterleidingen? In de meeste gevallen is de waterleiding verwerkt in uw muur of vloer. Hierdoor is het, zonder de juiste apparatuur, niet mogelijk de lekkage op te sporen. Het water in de muur zorgt echter voor grote warmteverschillen. Met behulp van een warmtecamera is het mogelijk om deze warmteverschillen op te sporen. Thermografie wordt voornamelijk gebruikt bij lekkages in de leidingen of vloerverwarming, bij condensproblemen en bij schimmelplekken.

Rookgas detectie

rookgasdetectie
Lekdetectie door middel van rookgas is een bekende methode om een daklekkage op te sporen. Rookgas detectie is echter ook bij andere soorten lekkages in te zetten. Bij een lekkage in de verwarming, CV-installatie of zelfs waterleiding is het mogelijk om de beschadiging door middel van rookgas op te sporen. De vakman maakt hierbij gebruik van een waterstofdetector. Onder de dakbedekking, of in de leidingen, blaast hij rook. Doordat de rook de kortste weg naar buiten zoekt, is het voor de vakman al snel duidelijk wat de precieze locatie van de beschadiging is. Vervolgens zal de expert het dak of de leidingen snel en vakkundig repareren, zodat u er zelf geen omkijken meer naar heeft.

Ultrasoon detectie

ultrasoon lekdetectie
Eén van de nieuwste innovaties op het gebied van lekdetectie, is de ultrasoon detectie. Deze methode is gebaseerd op ultrasone geluidsgolven en is met name toepasbaar om lekkages in uw gevel te ontdekken. Mogelijk is er een probleem met de aansluiting van uw kozijnen of rubbers. De vakman maakt gebruik van een zender en een ontvanger. De zender plaatst hij in uw woning, en zend hiermee een ultrasoon geluid uit. Dit is zonder de juiste apparatuur niet te horen, daarom zal hij buiten uw woning met de ontvanger controleren of de geluidsgolven op een bepaalde locatie sterker zijn. Waar het signaal namelijk afwijkt van de standaard, bevindt zich de lekkage.

Rioolcamera

Bij lekkages in de afvoer, ventilatiekanalen en voor het lokaliseren van uw waterleidingen maken de experts uit ons netwerk graag gebruik van een rioolcamera. Een rioolcamera is een camera van slechts 18 millimeter dik en heeft een camerasnoer van maar liefst 15 meter. Hiermee is het voor de experts mogelijk om een lekdetectie uit te voeren bij zelfs de ontoegankelijke leidingen. De rioolcamera geeft een goed beeld van de leidingen, zodat de vakmannen een goed beeld krijgen van de leidingen. Het nadeel van deze lekdetectie techniek, is dat deze enkel geschikt is voor relatief recht leidingwerk.

Kleurstofdetectie

Bij leidinglekkages en een daklekkage maken de experts uit ons netwerk in Voorburg ook wel gebruik van de kleurstoftechniek. Bij deze techniek geeft men leidingwater een opvallende kleur door er kleurstofpoeder aan toe te voegen. Dit injecteren zij in het leidingwerk. In sommige gevallen maken de specialisten zelfs gebruik van verschillende kleuren bij verschillende leidingen. Wanneer de kleurstof ergens terug gevonden wordt, is er direct een hoop duidelijk over de mogelijke oorzaak. In dit geval maken de specialisten gebruik van één van de eerder genoemde technieken voor verder onderzoek. Op deze manier voorkomt u hak- en breekwerk, waardoor u de schade beperkt.

Lekkage in Voorburg? Effectieve lekdetectie!

Bel voor direct contact of vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan via het formulier.

Bel 085 500 1378
Gratis offerte

Wat te doen bij lekkage?

Zodra u vermoedt dat er sprake is van een lekkage, dan zijn er een aantal zaken die u kunt doen. Het belangrijkste is dat u direct de hoofdkraan uitschakelt. Door het uitschakelen van deze kraan voorkomt u dat water zich verder door het huis verspreidt, en verkleint u tevens de kans op het vergroten van het lek. Daarnaast adviseren wij om te proberen zelf een tijdelijke oplossing voor het lek te vinden. Schakel bijvoorbeeld de wasmachine uit als dit het probleem is, of plak een zeil over een lekkend gat in het dak. Dit zal de wateroverlast niet verhelpen, maar wel de gevolgen verminderen. Kunt u het lek niet vinden? Dan raden wij aan om zo snel mogelijk een expert in te schakelen.

Zelf lekkage herkennen

Het eigenhandig opsporen van de lekkage is in een aantal gevallen mogelijk, bijvoorbeeld wanneer het gaat om een lekkageproblemen in de douche. Bij een lekkage in de badkamer bestaan er verschillende onderdelen die u dient te controleren om de exacte oorzaak te achterhalen. Het belangrijkste zijn de tegels en voegen op de wanden en vloer. Wanneer deze afbrokkelen of hol aanvoelen dan is het waarschijnlijk dat één van de leidingen achter de tegels een gaatje heeft. Voor deze vorm van lekdetectie heeft u niets anders nodig dan een schroevendraaier en aardappelschilmesje. Van andere lekkages zoals die van een vloerverwarming achterhaalt u lastiger de oorzaak.

Zelf lekkende kraan repareren

Het repareren van een lekkende kraan is geen erg ingewikkelde klus. Omdat wij u graag zoveel mogelijk willen ondersteunen bij het werk, hebben de specialisten van ons lekkagebedrijf een eenvoudig stappenplan voor u opgesteld. Mocht het herstellen van de keukenkraan niet lukken, dan kunt u zich altijd nog in verbinding stellen met één van onze vakmannen.

  • Stap 1. Start met het afsluiten van de hoofdkraan, en laat alle leidingen leegstromen. Zo zal er geen wateroverlast ontstaan.
  • Stap 2. Poog om eerst de kraan te ontkalken. Dit doet u door de volledige kraan in een mengsel van soda en azijn te leggen.
  • Stap 3. Daarna is het tevens een optie om het kraanleertje te vervangen. Dit lost in de meeste gevallen de lekkage op.
  • Stap 4. Mochten beide technieken geen effect hebben? Vervang dan de keukenkraan.
  • Stap 5. Schaf bij een bouwmarkt een kraan aan met eenzelfde diameter waardoor u alle aansluitingen gelijk kunt houden.
  • Stap 6. Draai de huidige keukenkraan los, en kijk goed naar de warm- en koudwater aansluitingen.
  • Stap 7. Plaats daarna de nieuwe kraan. In sommige gevallen is het noodzakelijk om de koppelpunten opnieuw aan te schaffen voor een lekkagevrij resultaat.
  • Stap 8. Schakel tot slot de hoofdkraan weer in, en controleer of er geen water lekt.
lekkende kraan

Bij u in Voorburg

Vrijblijvend contact

Hebt u een lekkende wasmachine? Sluit uw kraan niet meer goed, of hebt u een ander lekkage probleem? Bij Eteb Voorburg bent u aan het juiste adres voor directe hulp bij lekkage problemen. Wij verhelpen zowel een daklekkage van een dakkapel, als kapotte leidingen bij de douche. Om een lekkageprobleem te voorkomen kunt u tevens contact met ons opnemen voor het opsporen van mogelijke slijtages van het dak. Wilt u meer weten over de kosten die wij voor onze diensten rekenen? Hebt u vragen over onze opties voor lekdetectie of wilt u een prijsindicatie ontvangen? Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar via 085 500 1378. Natuurlijk kunt u ook eerst een vrijblijvende offerte aanvragen. Een professional uit ons netwerk kan altijd snel bij u in Voorburg zijn om de problemen op te lossen.

Vrijblijvend contact