Lekkage verhelpen Woerden

Lekkage service Woerden: 24 uur per dag!

Eteb rekent snel af met uw lekkage. Wij zijn specialist in lekdetectie, en het oplossen van daklekkage. Spoedgeval? U bereikt ons dag en nacht via 085 500 9924.

Lekkage verhelpen Woerden

Woont u in Woerden en hebt u overlast door lekkage? Neem dan zo snel mogelijk contact op met een professional in lekdetectie. Lekkage komt meestal voor via een probleem bij het dak, en leidt soms tot houtrot, vochtplekken of zelfs schimmel. Om dit te voorkomen kunt u bij het vermoeden van daklekkage het beste contact opnemen met een ervaren specialist in Woerden. Eteb Installatiebedrijf vormt hierin een goede keuze. Bij ons zijn professionals van over het hele land betrokken, waardoor zij makkelijk kennis kunnen delen en er altijd iemand in de buurt van Woerden aan het werk is. Hebt u last van een kapotte kraan, een verstopt riool of daklekkage? Neem contact met ons op door te bellen met 085 500 9924 of vul het contactformulier in. We sturen u direct een offerte op maat!

Handige 24 uursservice

Omdat u bij daklekkage spoedig moet handelen, en u niet met een vervelend lek in uw dak wilt blijven zitten, bieden wij een handige 24uurs service in Woerden. Onze medewerkers werken met de nieuwste technieken op het gebied van lekdetectie zoals ultrasoon of detectie of thermografie. Hiermee garanderen wij dat we binnen een dag het lek hebben verholpen, zonder extreme maatregelen te gebruiken zoals het slopen van een muur of vloer. Om daklekkage te voorkomen kunt u zelf ook verschillende dingen doen, zoals uw dakgoten vrijhouden van bladeren en vuil, zorgen voor een goede afwatering van het platte dak, en uw schoorsteen of spouwmuur regelmatig controleren op barsten en onderbrekingen. Krijgt u desondanks toch last van lekkage? Bel dan met 085 500 9924 voor directe hulp. Wij zorgen dat er binnen een dag een monteur bij u in Woerden voor de deur staat. Door ons allround karakter zijn wij u ook van dienst indien uw cv-ketel het heeft begeven. 24 uur per dag!

Betaalbare oplossingen

Bij Eteb snappen wij dat u in deze periode niet veel geld over heeft om te betalen voor hoge prijzen om lekkage te voorkomen of verhelpen. Daarom denken wij graag mee over de te volgen procedure en mogelijke bijkomende kosten zoals het verwijderen van vochtplekken of het herstellen van stucwerk. Dankzij onze connecties met deskundige bedrijven zorgen wij ook op dit gebied voor betaalbare oplossingen. Bovendien zijn onze methodes voor lekdetectie non-intrusive. Dit betekent dat in tegenstelling tot vroeger, wij geen muur of plafond hoeven te breken als wij de daklekkage moeten opsporen bij u in Woerden. Dit zorgt ervoor dat wij onze diensten tegen scherpe prijzen kunnen aanbieden. Ook voor problemen met het riool of een lekkende kraan bieden wij betaalbare oplossingen.

Daklekkage? Schakel Eteb in!

Daklekkage kan vanwege verschillende redenen ontstaan, die u meestal maar lastig achterhaalt. De grootste ‘boosdoener’ is het weer. Zo heeft u bij een plat dak sneller last van een lek, doordat deze geconstrueerd worden met asfaltbedekking. Tijdens het proces van vorst en dooi ontstaan in de randen van de knik barsten, die lekkage tot gevolg hebben. Daklekkage wordt tevens veroorzaakt door verstopte dakgoten en hevige regenval, of ijsdammen door langdurige sneeuwbuien. Andere oorzaken voor lekkage vormen roestplekken in het daklood, gebarsten stenen in de schoorsteen of constructiefouten zoals een onderbroken spouwmuur. Wat de oorzaak voor de daklekkage ook is, een plafond lekkage bij u in Woerden is hier al spoedig het gevolg van. Zorg daarom voor een snelle oplossing voor de vochtproblemen.

Optimale service

Dankzij onze professionele medewerkers, innovatieve lekdetectie methodes en materiaal van uitstekende kwaliteit, garanderen wij een optimale service. Als u in Woerden woont en op zoek bent naar een deskundig installatiebedrijf, dan bent u bij loodgietersbedrijf Eteb aan het juiste adres. Wij helpen u niet alleen bij spoed, maar geven u ook graag advies over de manieren waarop u lekkage kunt opsporen bij u in Woerden. Wij garanderen dat er 24uur per dag een specialist bereikbaar is via 085 500 9924. Of het nu gaat om een lekkage van de badkamer, vloerverwarming, het dak of het plafond: wij bieden u spoedig de nodige ondersteuning.

ContactformulierWerkgebied Woerden

contact met lekkage specialistTelefonisch contact

Lek in de douche

Douche lekt
Over het algemeen komt er niet zo vaak een lekkage in de douche voor, toch is het mogelijk dat door kalkaanslag of slijtage er een vorm van lekkage optreedt. Wanneer u last heeft van een druppelende kraan in de douche, of van een haperende douchekop, dan kunt u deze het beste schoonmaken met behulp van antikalkmiddelen, of azijn. Bevindt het scheurtje zich in de douchebak, dan zult u met grover geschut in de weer moeten, door bijvoorbeeld de voegen van de douche opnieuw te kitten, of zelfs een nieuwe bak in de douche te plaatsen. Is het probleem in de douche niet vindbaar? Bel ons op 085 500 9924!

Lekkage wasmachine

Wasmachine lekt Woerden
De meest voorkomende oorzaak voor een lekke wasmachine is een probleem met de deurafdichting. Deze rubberen rand (ook wel manchet genaamd) zal na verloop van tijd slijten, of gaten vertonen. Hierdoor lekt er water aan de binnenkant, dat aan de voorkant naar buiten zal lopen. Loopt er bij uw wasmachine inderdaad water aan de voorkant naar buiten, maar ziet de deurafdichting er nog goed uit? Probeer dan eens de wasmachine goed schoon te maken. Achter gebleven zeepresten of pluisjes zorgen er soms voor dat de deur niet meer goed afsluit. Check eventueel ook de aansluiting van de aan- en afvoerbuizen.

Lekkage dakkapel

Dakkapel lekkage
Een dakkapel is vaak de aanleiding voor daklekkages. Hoewel een daklekkage ook veroorzaakt kan worden door bijvoorbeeld herfststormen, of een issue met de dakbedekking, is het probleem regelmatig te vinden bij een constructiefout in de dakkapel of het dakraam. Een dakkapel vereist namelijk een zeer precieze installatie. Een millimeter te ver naar links of rechts kan al een dakkapel lekkage veroorzaken. Gelukkig is een waterlek aan de dakkapel eenvoudig op te lossen door een extra afdichtrand te plaatsen. Wij raden aan hiermee niet zelf aan de slag te gaan, maar de hulp in te roepen van een vakman uit Woerden. Dan is uw dakkapel zeker in goede handen.

Lekkage badkamer

Lekdetectie badkamer Woerden
Een badkamer heeft een zeer hoge luchtvochtigheid, waardoor er al snel kans is op een beetje een bedompte lucht en het ontstaan van schimmels. Wanneer u echter last heeft van zwarte schimmel of als u vochtplekken ziet verschijnen op de muren van de badkamer, dan is er iets anders aan de hand. Vaak gaat het dan om een lekkage in leidingen die zich achter de muur van de badkamer bevinden. Het opsporen van het lek zal door onze professionals worden gedaan met behulp van ultrasone lekdetectie. Deze vorm van lekdetectie vereist geen hak- en breekwerk en het waterlek zal snel zichtbaar zijn.

Lekkage dakraam

dakraam lekt
Veel van onze klanten denken dat condens bij het dakraam een indicatie van lekkage is. Dit is echter niet het geval. Condens ontstaat wanneer de luchtvochtigheid binnenshuis te groot is. Hierdoor zal het vocht in de lucht zich afzetten tegen koude oppervlakten zoals een dakraam. Hebt u regelmatig last van condens? Probeer dan de woning vaker of langduriger te ventileren. Zo zorgt u voor een aangenamer woonklimaat. Hebt u last van andere vormen van lekkage bij het dakraam? Dan is het verstandig om een lekkagespecialist in te schakelen. Deze zal de lekkage voor u in Woerden opsporen tegen aantrekkelijke prijzen.

Dakgoot lekt

regenpijp lekt
Wanneer u last hebt van een lekkende dakgoot, dan ligt hier één van twee oorzaken aan ten grondslag liggen. Meestal is het lek veroorzaakt door een verstopping in de goot of de aansluitende regenpijp. Dit is eenvoudig op te lossen door het volledige hemelwaterafvoersysteem te reinigen. Een tweede oorzaak vormen scheurtjes in de dakgoot. Deze scheurtjes ontstaan wanneer de goot al wat ouder is. U hebt dan de keuze uit het afplakken van de dakgoot met een speciaal folie, of het vervangen van (een deel van) de dakgoot. Eén van onze dakdekkers uit Woerden wil u desgewenst van advies dienen om het probleem op te lossen.

Heeft u last van lekkage in uw huis? Wees er snel bij!

Lekkages kunnen ernstige gevolgen hebben als ze niet snel behandeld worden. Ons experts lossen lekkages spoedig voor u op.

Spoedklus?

contact met onze lekkage specialistlekkage offerte

Lekkage opsporen

Lekdetectie Woerden
Er bestaan verschillende lekdetectie technieken die wij mogen inzetten voor het opsporen van lekkages. Eén van de meest gebruikte methoden voor het vinden van een daklekkage is rookgasdetectie, maar ook voor lekken in de leidingen van de badkamer hebben wij een speciale methode. Zo maken we onder andere gebruik van thermografie en ultrasone detectie, al naar gelang de situatie. Het is daarom ook belangrijk dat u bij ons goed aangeeft waar het lek of de wateroverlast is opgetreden. Wij kunnen dan bepalen met welke techniek het snelst de locatie van het lek is te achterhalen. Het opsporen van lekkage bij u in Woerden hoeft niet veel geld te kosten, zeker wanneer u zelf een deel van het werk uitvoert.

Lekkage schoorsteen

Schoorsteen lekt
Een lek in de schoorsteen is meestal het gevolg van slijtage door de invloed van weer en wind. Om lekkende schoorstenen te voorkomen is het van belang dat u periodiek het juiste onderhoud toepast. Zorg er bijvoorbeeld voor dat u het voegwerk op tijd vervangt, scheurvorming herstelt en eventuele voegvullingen aanbrengt. Daarnaast raden onze specialisten uit Woerden aan om een isolerende of vochtwerende coating aan te brengen om lekkages te voorkomen. Een andere oorzaak van schoorsteenlekkage is een uitgevoerde klus in de omgeving. De trillingen hiervan kunnen scheuren in het voegwerk van de schoorsteen veroorzaken. Een regelmatige controle voorkomt ergere problemen.

Lekkende kraan

Kraan lekt
Is er ergens in uw woning een lekkende kraan? Grote kans dat u hier weinig aandacht aan besteedt. Een lekkende kraan heeft dan ook weinig directe gevolgen. Toch zal het op de lange termijn zorgen voor een hoge waterrekening, of bruine aanslag in uw wasbak. Het is daarbij vaak relatief eenvoudig om een lekkende kraan te verhelpen. In de meeste gevallen is het voldoende om het kraanleertje te vervangen of de kraan te ontkalken. Een laatste oplossing is het vervangen van de keukenkraan. Kranen in de douche zijn helaas niet eigenhandig te vernieuwen, vanwege de lastige installatie procedure. Bent u niet zo handig? Schakel dan snel ons in via: 085 500 9924.

Kelderlekkage

Lekkage in kelder
Hoewel menig kelder in Nederland op de juiste wijze is gebouwd, is het mogelijk dat door hevige regenval of een stijging van de grondwaterstand wateroverlast in de kelder optreedt. Daarnaast vormen ook optrekkend vocht en doorslaand vocht veel voorkomende problemen bij de kelder. Deze vormen van lekkage en vochtoverlast kunt u oplossen door de muren van de kelder te laten injecteren of coaten met een speciale vochtwerende laag. Heeft er al een kelderlekkage plaatsgevonden? Vul dan ons contactformulier in of bel naar 085 500 9924 voor hulp bij het wegpompen van regenwater of het verwijderen van vochtplekken, schimmel of houtrot. Eventueel is het tevens een optie zelf de kelder te dichten.

Thermografie

Lekdetectie Thermografie
Lekdetectie is op verschillende manieren uit te voeren. Eén van de meest gebruikte vormen is thermografie. Hierbij wordt gebruik gemaakt van warmte en koude structuren. Door deze in beeld te brengen, kan worden uitgevonden waar warmteverlies in de leidingen van de badkamer voorkomt. Dankzij de toegepaste infraroodtechniek worden tevens schimmel en vochtplekken opgespoord. Dit vergemakkelijkt het lokaliseren van het lek. Het voordeel van thermografie is dat met behulp van de warmtebeelden lekkage wordt getoond die u zelf niet kan opsporen.

Rookgasdetectie

Rookgasdetectie
Naast infrarood kan ook rookgas gebruikt worden als manier van lekdetectie. Bij rookgasdetectie wordt onder het dak rook geblazen. Door aan de buitenzijde van het huis te kijken waar de rook naar buiten komt, is het lek in het dak makkelijk op te sporen. Rookgasdetectie is een vorm van lekdetectie die al jarenlang gebruikt wordt. Hij is daarom zeer betrouwbaar en gebruiksvriendelijk, en onze medewerkers hebben veel ervaring met de toepassing hiervan. Bent u op zoek naar een kostenbesparende lekdetectie methode, dan is rookgas een ideale vorm.

Ultrasoon detectie

Ultrasoon detectie Woerden
Eén van de nieuwste lekdetectie innovaties is ultrasoon detectie. Deze aanpak werkt, doordat een lek in bijvoorbeeld leidingen een bijna onhoorbaar geluid voortbrengt, die met het menselijk gehoor in ieder geval niet waar te nemen valt. Met een ultrasoon signaal wordt dit geluid echter dermate versterkt, dat het mogelijk is de afwijkende geluidssignalen bij de leidingen te detecteren. Doordat de signalen onschadelijk zijn voor mensen, is deze vorm van lekdetectie op ieder moment mogelijk, wat er toe leidt dat u op korte termijn van de lekkage af bent.

Lekkage specialist

24 uur per dag bereikbaar: 085 500 9924

Is er een lek ontstaan in de leidingen van uw vloerverwarming, wasmachine of douche? Vermoedt u dat een daklekkage is opgetreden bij de dakkapel? Of wilt u meer weten over de methoden voor lekdetectie die wij inzetten bij het opsporen van lekkages? Vul dan het contactformulier in en wij zorgen ervoor dat uw hulpvragen spoedig beantwoord worden. Hebt u behoefte aan direct contact met een ervaren lekkagespecialist die u zal adviseren over de te nemen stappen, of die binnen korte tijd naar u in Woerden toe kan komen? Bel dan naar telefoonnummer 085 500 9924. Wij garanderen dat u altijd spoedig en vakkundig geholpen wordt door een erkend en gediplomeerd vakman. Wij zijn u graag van dienst!

Wat te doen bij lekkage?

Wanneer er sprake is van lekkage, dan is de kans groot dat er ook wateroverlast optreedt. Grote plassen water kunnen weer zorgen voor heel andere problemen, zoals verbogen vloeren, vochtplekken en schimmel. Het is dan ook zaak adequaat te handelen als u vermoedt dat er een gaatje in de leidingen of het dak zit. De snelste en meest effectieve oplossing is het afsluiten van de hoofdkraan. Door de hoofdkraan dicht te draaien hebt u tijdelijk geen water meer, maar zal er ook geen vocht op ongewenste plekken komen. Is er sprake van daklekkage? Probeer dan het gat af te dichten met een zeil.

Zelf lekkende kraan repareren

Het repareren van een lekkende kraan hoeft niet veel tijd en moeite te kosten. In driekwart van de gevallen is een lekkende keukenkraan het gevolg van een verouderd kraanleertje. Het vervangen van dit kraanleertje heeft dan al het gewenste effect. Een andere oplossing is het losschroeven van de kraan om deze te ontkalken. Het ontkalken van kranen doet u het beste met behulp van soda en azijn. Laat de keukenkraan een paar uur in dit mengsel weken en spoel daarna goed af. Een laatste oplossing voor het tegengaan van de kraanlekkage is het vervangen van de gehele keukenkraan.

Zelf lekkage opsporen

U weet waarschijnlijk wel dat er in en om huis op vele manieren sprake kan zijn van lekkage. Zo is het een optie dat er een lekgat ontstaat bij de dakgoten, het dak, de vloerverwarming, de wasmachine, bij kranen of bij een waterleiding. Wie zelf de lekkage wil opsporen moet dan ook goed weten waar hij mee bezig is. Om het opsporen van lekkages enigszins te vergemakkelijken, hebben de specialisten uit ons netwerk in Woerden een eenvoudig stappenplan voor u opgesteld. Hiermee vindt u de oorzaak van het probleem snel, zodat wij deze spoedig kunnen oplossen. Hebt u ondanks het stappenplan toch hulp nodig bij het opsporen van het lek? Geen probleem! Onze professionals zijn altijd bereikbaar.

  • 1. Daklekkage. Een daklekkage is vaak vrij duidelijk te ontdekken. Ten eerste zal het water via muren of plafond naar beneden lopen, waardoor u spoedig achterhaalt dat er een probleem is. Vervolgens raden wij aan het water te volgen, om zo de exacte locatie van het gat te vinden. Is het niet mogelijk dit te vinden? Met behulp van rookgasdetectie hebben wij de daklekkage zo opgespoord.
  • 2. Vloerverwarming. De meeste vloerwarming lekkages zijn het gevolg van losgeschoten koppelingen. Het is een optie deze te vinden door via de kruipruimte de verwarmingsbuizen te controleren. Over het algemeen is het echter noodzakelijk met nauwkeuriger meetapparatuur het warmteverlies van de buizen te meten, om zo de koppeling te vinden.
  • 3. Waterleidingen. Het opsporen van een lekkage bij uw badkamer in Woerden gaat meestal om het vinden van een gaatje in de leidingen. Het vinden van dergelijke lekken lukt over het algemeen door de voegen te controleren. Losbrokkelende voegen zijn een teken van water achter de muur.
  • 4. Kraan. Tot slot is het een optie dat uw kraan lekt. Hoe u deze moet herstellen hebt u elders op deze pagina al kunnen lezen.
lekkage in waterleiding Woerden
contact met onze lekkage specialistEteb 24 uursservice bij lekkage

Lek plafond

Heel vaak worden wij door klanten uit Woerden gebeld met de mededeling dat zij een lekkend plafond hebben. Hoewel het mogelijk is dat er vochtplekken ontstaan bij het plafond, of dat hier water langs loopt, is het plafond niet de daadwerkelijke veroorzaker van het vochtoverlast. In de meeste gevallen wordt dit veroorzaakt door een daklekkage, of een storing van de waterleiding in de douche of van de dakkapel. Wij raden u aan om de exacte positie van de lekkage te achterhalen, en hier een oplossing voor te zoeken, bijvoorbeeld door het aanleggen van een nieuwe dakbedekking, of de installatie van een nieuwe waterleiding. De lekkage van het plafond bij u in Woerden zullen wij spoedig oplossen.

Problemen vloerverwarming

In de meeste gevallen wordt een lek in de leiding van de vloerverwarming pas laat ontdekt. Pas wanneer het water de voegen laat verkleuren, of vochtplekken in de muren ontstaan, zal het probleem met de vloerverwarming onder de aandacht komen. Het lastige hierbij is dat de exacte locatie van het lek moeilijk te achterhalen valt. Onze vakmensen maken hiervoor echter gebruik van innovatieve lekdetectie technieken. Wij zullen de lekke leidingen of afdichtplek traceren met behulp van infraroodcamera’s of traceergas. Wij adviseren onze klanten uit Woerden altijd om niet zelf met de vloerverwarming aan de slag te gaan. De vloerverwarming is alleen professioneel te herstellen.