Riolering verstopping Alkmaar

Riolering verstopt? 24/7 spoedservice in Alkmaar!

Eteb riool service werkt met een ervaren team. Wij zijn snel ter plaatse en leveren vakwerk tegen scherp tarief. U bereikt ons via 085 500 9980.

Riolering ontstoppen Alkmaar

Gemiddeld raakt een riool maar een keer per 10 jaar verstopt. Bij sommige huishoudens komt een verstopping van het riool echter nooit voor, waar andere huishoudens hun riolering regelmatig moeten laten ontstoppen. Oorzaken voor een dergelijke verstopping zijn aangekoekt vet van etensresten, zeepresten, haar, achterstallig rioolonderhoud of een verouderd rioolsysteem. Woont u in Alkmaar en heeft u last van een verstopt riool? Neem dan contact op met het rioleringsbedrijf. Wij zijn een landelijk netwerk van rioleringsbedrijven, waardoor wij kunnen garanderen dat er altijd een rioleringsbedrijf in de omgeving van Alkmaar actief is. Bel onze rioolservice op het nummer 085 500 9980 of vul het contactformulier in. Wij verhelpen uw verstopping graag!

Rioleringsbedrijf met 24 uurservice

Omdat een verstopping van de riolering een erge last kan vormen, is het van belang zo snel mogelijk contact op te nemen met een ontstoppingsbedrijf uit Alkmaar. Zij kunnen u van dienst zijn bij rioolontstopping. Daarnaast kunnen de medewerkers van een rioleringsbedrijf het probleem opsporen door middel van rioolinspectie of stankdetectie. Stank kan veroorzaakt worden door open verbindingen of kleine scheurtjes in de rioolleiding. Met behulp van een rookgas stankdetectie is de oorzaak van de geur eenvoudig te lokaliseren. Wat het probleem ook is, en wanneer u ook in Alkmaar de hulp van een rioleringsbedrijf in wilt schakelen, dankzij onze rioolservice bent u dezelfde dag nog geholpen.

Uw afvoer ontstoppen

Het ontstoppen van uw afvoer is vaak relatief eenvoudig zelf uit te voeren. Voor rioolontstopping zijn verschillende mogelijkheden, die elk hun eigen voor- en nadelen kennen. Zo kunt u voor het ontstoppen van uw afvoer onder meer kiezen voor een standaard ontstopper: de ouderwetse ploemper blijft een ideaal hulpstuk voor rioolontstopping. Het is een duurzame en kosteloze methode. Een andere huis-tuin-en-keuken optie is soda. De zuiverende werking van soda helpt zeepresten en vet uit afvoerbuis te verwijderen. Los hiervoor een handje soda op in 2 liter kokend water. Voeg eventueel azijn toe. Door het gebruiken van een drainking sluit u de afvoerbuis af, waarna deze vol water wordt gepompt. Met de opgebouwde waterdruk wordt de blokkade opgeheven. Tot slot kunt u nog een ontstoppingsveer gebruiken. Deze zijn verkrijgbaar bij een rioleringsbedrijf of ijzerwinkel. Met een ontstoppingsveer is het mogelijk hardnekkig vuil te verwijderen.

ContactformulierTelefonisch contact

Mocht de rioolontstopping na het gebruik van bovenstaande methodes niet lukken, neem dan contact op met de rioolservice van een ontstoppingsbedrijf via 085 500 9980. Een medewerker van onze rioolservice in Alkmaar kan met behulp van een innovatieve riooltechniek zoals een sterke waterbestendige stofzuiger de rioolontstopping uitvoeren.
contact met rioleringsbedrijf etebriolering offerte Alkmaar

Rioolreiniging


Riool reinigen
Vervuiling van uw riool kan leiden tot overstroming, stankoverlast en verstopping. Door middel van rioolreiniging kunt u de riolering schoonmaken, waardoor de afvoercapaciteit voldoende blijft. Rioolreiniging houdt in dat een rioleringsbedrijf u komt assisteren bij het schoonspoelen van de riolering. Wij zorgen er tijdens het proces voor dat de vrijgekomen afvalstoffen uit de riolering worden verwerkt en gerecycled.

Gootsteen ontstoppen


Gootsteen verstopping
Als het water in uw gootsteen blijft staan, of steeds langzamer wegloopt, dan is de kans groot dat uw gootsteen verstopt is. Dit wordt meestal veroorzaakt door een blokkade in de zwanenhals. Wanneer u deze schoonmaakt, is de verstopping meestal voorbij. Werkt dit niet afdoende, dan kunt u uw gootsteen ontstoppen door gebruik te maken van bijvoorbeeld een (chemische) ontstopper of een ontstoppingsveer.

Sifon schoonmaken


Sifon ontstoppen
Het reinigen van een sifon (zwanenhals) vormt de beste oplossing voor het verhelpen van een gootsteen verstopping. Een sifon reinigen is mogelijk in vier simpele stappen. Eerst maakt u de afvoer schoon, daarna verwijdert u de sifon. De derde stap is het daadwerkelijk reinigen van de sifon, door de onderdelen in een emmer met allesreiniger te stoppen. Stap vier is het herbevestigen van de zwanenhals.

Riolering aanleggen


Riolering aanleggen Alkmaar
In de meeste gevallen is het relatief eenvoudig om zelf een riolering aan te leggen. Met name het aanleggen van de afvoer van uw sanitair naar het riool toe is zeer eenvoudig. Wel moet u hiervoor over de juiste materialen beschikken, en adviseren wij tevens op voorhand te informeren bij een rioleringsbedrijf uit Alkmaar voor handige tips. Wilt u graag een geheel nieuwe riolering installeren, maar hebt u hier liever professionele hulp bij? De medewerkers van onze rioolservice maken gebruik van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van riooltechniek. Dit betekent dat zij een nieuw riool snel en adequaat aanleggen, zonder onnodig hak- en breekwerk. Heeft u vragen of zijn er dingen nog onduidelijk? Vraag via het contactformulier naar meer informatie over deze riooltechniek, of bel voor direct contact met ons rioleringsbedrijf naar 085 500 9980 (dag en nacht bereikbaar).

Rioolinspectie


Rioolinspectie Alkmaar
Om problemen met het riool te voorkomen, is het zeker voor bedrijven van belang om regelmatig een rioolinspectie uit te laten voeren. Hiervoor schakelt u het beste een erkend ontstoppingsbedrijf in. Zij zijn experts in het detecteren van slijtage in de riolering, of het ontstaan van verstoppingen voordat u hier nadelige gevolgen van ondervindt. De medewerkers van ons ontstoppingsbedrijf in Alkmaar helpen u tevens graag met diverse adviezen waarmee u een dergelijke verstopping van de riolering kunt voorkomen. Voor het uitoefenen van deze inspectie maken onze experts gebruik van een innovatieve riooltechniek: een rijdende camera zal door de buizen gaan. Dit voorkomt veel overlast, en zorgt tevens voor een vermindering van de kosten. Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Hebt u behoefte aan een exact prijsoverzicht? Bel ons dan direct op 085 500 9980.

Industriële reiniging


Industriële reiniging
Onder industriële reiniging wordt het schoonmaken van een verstopt riool verstaan. Het gaat dan om zowel leidingen, installaties, tanks en ruimtes. U kunt hiervoor het beste een erkend ontstoppingsbedrijf in de arm nemen. Dergelijke bedrijven maken gebruik van menig innovatief riooltechniek, en specialistisch materieel. De experts van ons ontstoppingsbedrijf in Alkmaar maken bijvoorbeeld gebruik van onder meer hoge druk reiniging, het reinigen met vacüum en chemisch-technische technieken. Met een dergelijke industriële reiniging zal zelfs de ergste riool verstopping worden verholpen, en bent u ervan verzekerd dat dit in de komende periode ook niet meer voor zal komen. Deze riooltechniek brengt wel relatief hoge kosten met zich mee. Kijk dan ook of wellicht de gemeente van Alkmaar voor een deel van het bedrag verantwoordelijk is.

Rioolonderhoud


riolering onderhouden
Achterstallig rioolonderhoud kan resulteren in onder andere verstoppingen en rioolstank. Het is daarom erg verstandig om een rioleringsbedrijf uit Alkmaar in te huren voor rioolonderhoud. Deze kan bijvoorbeeld water op hoge druk de riolering inspuiten zodat ophopingen worden verwijderd. Ook u kunt bijdragen aan rioolonderhoud. Een verstopt riool wordt veelal veroorzaakt door voorwerpen die er niet in thuis horen. Gooi daarom nooit dingen als condooms, maandverband of vet in de wc. Is de hemelwaterafvoer aangesloten op dezelfde riolering? Ten behoeve van het rioolonderhoud is het verstandig om de dakgoten van uw woning in Alkmaar vrij te houden van bladeren en ander vuil.

Camera inspectie


camera inspectie riool Alkmaar
Als u een rioleringsbedrijf uit Alkmaar inhuurt voor een camera inspectie dan blijft er geen verstopping of scheur ongezien. Daarnaast bepaalt een sonar de locatie van het probleem. Hierdoor is deelrenovatie in sommige gevallen een optie, wat veel kosten en graaf- of sloopwerk scheelt. Er bestaan verschillende camera’s. Sommige zijn van afstand bestuurbaar, anderen zijn voorzien van een duwkabel. Als er een rijdende camera wordt gebruikt dan wordt de riolering eerst gereinigd. Hebt u last van wortelgroei en twijfelt u of een wortelfrees nodig is? Hebt u last van geborrel of rioolstank? Of is de riolering terugkerend verstopt? Dan is het gebruik van camera inspectie zeer verstandig.

Terugslagklep


terugslagklep kapot
In sommige gevallen is het verstandig om een rioleringsbedrijf in te huren voor het plaatsen van een terugslagklep. U vraagt zich wellicht af wat een terugslagklep is. Dit is eigenlijk niets anders dan een waterkering. Een terugslagklep zorgt er namelijk voor dat het water in de riolering één kant op stroomt en dat vloeistoffen en vuil water niet terugstromen bij een hoge rioolwaterstand. Het is verstandig om een terugslagklep regelmatig te controleren omdat het mogelijk is dat er vuil tussen komt waardoor de klep niet meer dicht kan slaan. Het is onder andere verstandig om een terugslagklep te plaatsen als u in een laaggelegen gebied bij een meer of de kust woont.

Is uw riolering verstopt? Of bent u benieuwd naar de prijzen?

Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan voor een prijsindicatie. Ons rioleringsbedrijf helpt jaarlijks vele klanten in Alkmaar.

Spoedklus?

contact met rioleringsbedrijf etebriolering offerte

Riool vervangen


Rioolbuizen vervangen
Hebt u het afgelopen jaar al meerdere keren hulp moeten inschakelen van een ontstoppingsbedrijf uit Alkmaar omdat de afvoer weer verstopt zat? Merkt u regelmatig borrelende geluiden op bij het toilet of de gootsteen? Dan is het wellicht tijd om (een deel van) het riool te vervangen. Het is mogelijk om het vervangen van de rioolbuizen zelf uit te voeren. Maak op voorhand een keuze uit de diverse beschikbare materialen zoals beton en kunststof, en houdt rekening met een langdurige verbouwtijd. Laat u de klus liever over aan een erkend rioleringsbedrijf? Neem dan contact op met onze rioolservice via het contactformulier of 085 500 9980.

Ontluchting riool


Riool ontluchten
Voor vrijwel elk pand in Alkmaar geldt dat de ontluchting van de riolering geregeld wordt via een (open) ontluchtingspijp die uit het dak steekt. Om te voorkomen dat er problemen ontstaan met de ontluchting raden de professionals van ons rioleringsbedrijf aan om de pijp niet te vervangen door een kleiner exemplaar, en om geen dakramen te installeren in de buurt van de ontluchtingspijp. Op deze manier weet u zeker dat de stankoverlast niet in het normale proces wordt veroorzaakt. Is de ontluchting goed geregeld, maar hebt u toch last van stank? Vraag dan of de medewerkers van onze rioolservice bij u met behulp van stankdetectie de oorzaak willen achterhalen.

Rioolrenovatie


Rioolrenovatie Alkmaar
Na verloop van tijd kan het voorkomen dat de rioolbuizen onder uw pand zullen slijten. Het gevolg van deze slijtage kan zowel een verstopping als lekkage zijn, afhankelijk van het exacte probleem. In beide gevallen is het van belang om spoedig te informeren bij een ontstoppingsbedrijf of rioleringsbedrijf uit Alkmaar. De professionals kunnen u dan helpen bij het opsporen van de beschadiging met behulp van rioolinspectie, vervolgens zijn onze specialisten u graag van dienst bij het plaatsen van de nieuwe buizen. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een dergelijke rioolrenovatie? Aarzel dan niet om het contactformulier vrijblijvend in te vullen.

Riolering frezen


Rioolfrees AlkmaarKalkafzetting of een teveel aan urinesteen zijn beide oorzaken van verstoppingen in de riolering. Dit komt doordat de aanslag zorgt dat de binnendiameter van de rioleringsbuis verkleint, en een ruwe laag ontstaat. Onder andere het doorspoelen van een teveel aan toiletpapier en tampons kan dan een verstopping tot gevolg hebben. Het reinigen van de kalkaanslag kan met behulp van een hoge drukspuit, of als dit geen optie is, met een rioolfrees. De flexibele rioolfrees heeft losse kettingen die de kalkaanslag zullen wegslaan, en zo de rioleringsbuis weer in optimale staat brengen. Vraag via het contactformulier naar meer informatie of directe hulp bij het frezen.

Rioolstank detectie


Rioolafsluiting controleren Alkmaar
Rioolstank is één van de meest voorkomende rioolproblemen naast verstopping. Rioolstank kan op verschillende manieren ontstaan, maar heeft in de meeste gevallen te maken met te weinig water of een lek in de rioolbuis. Het opsporen van de stank kan met behulp van verschillende soorten stankdetectie. Ten eerste neveldetectie, waarbij nevel in een afgesloten rioolsysteem wordt gespoten. Een tweede techniek is het gebruik van kleurstof om de rioolafsluitingen mee te controleren. Het verloop van de kleurstof geeft aan in hoeverre de rioolafsluiting nog werkt, en of het noodzakelijk is deze te vervangen. Wilt u meer weten over de technieken en kosten? Wij helpen u graag.

Riolering opsporen


Rioolbuizen opsporen
Veel van onze klanten uit Alkmaar weten niet dat het tevens mogelijk is om een rioleringsbedrijf in te schakelen voor het opsporen van de riolering. Dit betekent dat wij met behulp van geavanceerde technieken achterhalen waar exact de rioleringsbuizen zich bevinden, op welke diepte deze liggen, welke hellingshoek ze hebben, en welke richting ze op lopen. Dankzij deze informatie worden bouwwerkzaamheden gemakkelijker, en is het mogelijk om een eventuele storing eenvoudiger te verhelpen. Nadat wij met onze ultrasone meetapparatuur de informatie in kaart hebben gebracht, zullen we u voorzien van een officieel inspectierapport.

Riool verstopt gemeente


openbaar riool inspecteren
Als het riool verstopt is, dan is het mogelijk dat het probleem zich op privé grond of op gemeente grond bevindt. De regels met betrekking tot wie er verantwoordelijk is voor de rioolontstopping verschillen per gemeente. Het is daarom verstandig om hierover altijd te informeren bij uw gemeente. Over het algemeen geldt dat u een rioleringsbedrijf moet inhuren zodat deze kan uitzoeken waar de verstopping zich bevindt. Als het probleem zich op uw terrein bevindt, dan moet u de kosten betalen. Bevindt het probleem zich buiten uw terrein? Dan betaalt de gemeente veelal de kosten, tenzij de verstopping is veroorzaakt omdat u de riolering op uw terrein verkeerd hebt gebruikt.

Douche ontstoppen


douche verstopt Alkmaar
Een douche is gauw verstopt, zeepresten en haren zijn hiervan vaak de boosdoener. Als uw douche verstopt is dan loopt het water niet weg. Erg vervelend, want u wilt natuurlijk niet dat uw hele badkamer blank staat. U kunt zelf proberen de verstopping te verhelpen. Daarvoor haalt u eerst zichtbaar vuil uit het potje. Vervolgens haalt u soda en azijn uit de kast. Gooi dit in het putje, gevolgd door kokend water. Gelukt? Fijn! Als de douche nog steeds verstopt is moet u echter op zoek naar een andere oplossing. Probeer een vloeibare ontstopper uit de winkel, een rubberen ontstopper of een ontstoppingsveer. Als niets helpt dan kunt u een ontstoppingsbedrijf uit Alkmaar inschakelen.

Toilet verstopt?


toilet verstopping
Is uw toilet verstopt? Ook hiervoor kunt u vaak terecht bij een rioleringsbedrijf. Een verstopt toilet kan worden veroorzaakt door te veel papier gebruik, of doordat u andere materialen door de wc heeft gespoeld. Met behulp van een rioolinspectie kijkt een loodgieter waar de oorzaak van de verstopping zich bevindt, en door rioolreiniging uw riool weer doorspoelen. Met de huidige methodes is het meestal niet nodig dat hiervoor het hele rioleringsstelsel blootgelegd moet worden. Dit scheelt enorm in gebruikte kosten. Het is tevens mogelijk dat uw riool niet verstopt is, maar dat lekkage of het disfunctioneren van sifons het defect veroorzaakt.

Werkgebied Alkmaar

Direct contact

Woont u in Alkmaar en bent u op zoek naar een professioneel rioleringsbedrijf omdat u last hebt van een verstopping? Bel dan direct onze rioolservice via 085 500 9980 of vul het contactformulier in. Omdat vakmannen over het hele land aangesloten zijn bij onze rioolservice is er altijd een expert in de omgeving van Alkmaar. Bovendien garanderen wij dat door elk bij ons betrokken rioleringsbedrijf de klus snel en deskundig zal worden uitgevoerd. Of het nu gaat om rioolontstopping, ontluchting stankdetectie, rioolreiniging of het reinigen van een sifon: wij verzekeren kwaliteit en betrouwbaarheid! Wij zijn u eveneens van dienst indien u te maken krijgt met daklekkage of een kapotte CV-ketel.
contact met rioleringsbedrijf etebriolering offerte Alkmaar