Rioleringsbedrijf Hoorn

Riolering verstopt? Snelle 24/7 rioolservice in Hoorn!

Eteb riool service werkt met een ervaren team. Wij zijn snel ter plaatse en leveren vakwerk tegen scherpe prijzen. U bereikt ons via 085 500 9980.

Riolering ontstoppen Hoorn

Komt u thuis en hangt er een rioolstank in uw woning? Of loopt de afvoer van uw gootsteen, wc of wasbak niet meer door? Grote kans dat u last hebt van een verstopt riool. Een verstopt riool is ontzettend vervelend en zo spoedig mogelijk een rioolontstopping laten uitvoeren is dan ook erg belangrijk. Als u op zoek bent naar een ontstoppingsbedrijf in Hoorn dan bent u bij ons aan het juiste adres. Vul het contactformulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op. Liever direct contact? Bel vandaag nog 085 500 9980. Desgewenst sturen wij u kosteloos en vrijblijvend een offerte op maat toe van onze rioolservice.

Rioleringsbedrijf met 24 uurservice

Een verstopping in het riool, rioolstank of water dat omhoog komt in de gootsteen, het is allemaal erg vervelend. In sommige gevallen is het een optie om dergelijke problemen zelf op te lossen. Als u geen oplossing kunt vinden dan is het erg fijn als u op zo’n moment direct geholpen kunt worden met de rioolontstopping. Ons rioleringsbedrijf biedt een 24-uurs rioolservice aan. Onze vakmannen zitten namelijk verspreid over heel het land. Er is dus ook altijd een vakman bij u in Hoorn. Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar via 085 500 9980. U kunt bij onze rioolservice terecht voor rioolontstopping, maar ook voor andere klussen zoals rioolonderhoud, rioolreiniging, rioolinspectie en stankdetectie.

Uw afvoer ontstoppen

Water dat niet wegloopt in de douche of een wc die niet wil doorspoelen, het is ontzettend vervelend als uw afvoer verstopt is. De meeste verstoppingen kunt u zelf ontstoppen met behulp van huis-tuin-en-keuken middelen. Hoe u deze klus het beste aanpakt hangt af van het probleem. Als uw wc verstopt is gebruik u bijvoorbeeld andere middelen dan bij een verstopte gootsteen. Daarnaast is de oorzaak van een verstopping bij een toilet vaak anders dan die van een verstopt doucheputje. Het is daarom verstandig om altijd de reden van de verstopping te achterhalen. Komt u er niet uit? Schakel dan een loodgieter uit Hoorn in.

ContactformulierTelefonisch contact

Voor vele problemen op het gebied van uw riolering bent u bij onze rioolservice op de juiste plek. Hebt u last van een verstopping en wilt u hiervoor een ontstoppingsbedrijf inhuren? Wilt u het probleem opsporen met behulp van rioolinspectie en stankdetectie? Of wilt u een vakman inhuren voor rioolreiniging en periodiek rioolonderhoud? Wat u ook wenst, u bent bij onze rioolservice aan het juiste adres. Ook voor problemen met uw cv-ketel of lekkages kunt u bij ons terecht. Bel direct 085 500 9980, dan zorgen wij ervoor dat u vakkundig en snel wordt geholpen.
riolering ontstoppen Hoornrioolservice Hoorn

Rioolreiniging


Riool reinigen Hoorn
Na verloop van tijd krijgt elke riolering te maken met vervuiling. Rioolreiniging zorgt ervoor dat de capaciteit van de afvoer op peil blijft en dat de buizen weer schoon worden. Dankzij rioolreiniging bent u een toekomstige verstopping voor. Hebt u nooit rioolreiniging uit laten voeren door een ontstoppingsbedrijf? De kans is groot dat rioolontstopping nodig is. Een kleine verstopping verhelpt u eventueel zelf maar voor grote verstoppingen is professionele rioolontstopping nodig. Een rioleringsbedrijf kan de oorzaak en locatie van de verstopping lokaliseren. Vervolgens is het tijd voor een gepaste manier van rioolontstopping. Een ontstoppingsbedrijf maakt hierbij bijvoorbeeld gebruik van speciale trekveren en machines werkend met hoge druk.

Gootsteen ontstoppen


Gootsteen verstopping Hoorn
Als u last hebt van een verstopping in uw gootsteen dan is het verstandig om allereerst de sifon schoon te maken. Hier blijven namelijk vaak etensresten in hangen. Houd een emmer bij de hand omdat er waarschijnlijk veel viezigheid en water vrijkomt. Als schoonmaken geen oplossing biedt dan is het een mogelijkheid om een plopper, ontstoppingsveer of ontstoppingsmiddel te gebruiken. Ook erg effectief is het ontstoppen van de gootsteen met een hogedrukreiniger. In de bouwmarkt kunt u een speciaal opzetstuk halen voor de hogedrukreiniger. Wees hiermee wel voorzichtig, want u kunt hiermee de leidingen beschadigen of de wc doen overstromen. Als geen van bovenstaande middelen helpt bij het ontstoppen, dan schakelt u een ontstoppingsbedrijf uit Hoorn in.

Sifon schoonmaken


Sifon aansluiten Hoorn
Een verstopping ontstaat meestal in een bocht van de afvoer. De eerste bocht waar vuil en water langs gaan is de sifon. U kunt eventueel een vloeibare ontstopper door de zwanenhals gooien, maar het reinigen van de sifon is tevens een mogelijkheid. Plaats allereerst een lege emmer onder de zwanenhals. Draai de schroefdoppen los, schuif ze opzij en verwijder de sifon. Tussen de pijp en de wasbak zit een rubberen ring. Raak deze niet kwijt, de ring maakt de aansluiting waterdicht. U kunt nu de sifon reinigen met allesreiniger, warm water en een oude spons of afwasborstel. Plaats als alles schoon is de sifon weer terug, vergeet hierbij zeker de rubberen ringen niet.

Riolering aanleggen


Riolering aanleggen Hoorn
Denk u erover na om het aanleggen van een riolering zelf te doen? Het aanleggen van een riolering wordt vaak onderschat, er is veel expertise voor deze klus nodig. Het is belangrijk dat rioleringsbuizen goed geplaatst worden. Deze moeten vele jaren op hun plek blijven zitten. Als een onervaren klusser zelf een riolering aanlegt, dan komt het vaak voor dat de buizen doorzakken. Hierdoor is de kans erg groot dat de riolering verstopt raakt. In sommige gevallen moet het hele riool vervangen worden, wat erg prijzig is. Schakel daarom altijd een rioleringsbedrijf uit Hoorn in als u een riolering wilt aanleggen. Benieuwd naar de kosten van een klus van dit formaat? Vraag vrijblijvend een offerte aan of bel ons op: 085 500 9980.

Rioolinspectie


verstopte riool Hoorn
Is uw riool de afgelopen jaren meerdere keren verstopt geraakt? Of hebt u veel last van stankoverlast? Het is verstandig om een rioleringsbedrijf in te huren om een rioolinspectie uit te voeren. Tijdens een rioolinspectie brengt een vakman in kaart wat de staat van het leidingstelsel is. Er bestaan verschillende manieren van rioolinspectie, waaronder leidingdetectie en rookdetectie. Met leidingdetectie worden de locaties van rioleringen, septic tanks en afvoerleidingen weergegeven. Met rookdetectie wordt de oorzaak van een lekkage of stankoverlast achterhaald. Een groot voordeel hiervan is dat het openbreken van vloeren, muren, rioleringen en leidingen onnodig is als u de rioolontstopping laat uitvoeren.

Industriële reiniging


afvoer verstopt Hoorn
Onder industriële reiniging verstaan we het reinigen van verstopte leidingen, installaties, tanks en bepaalde ruimtes zoals fabrieken. De meest gebruikte techniek bij industriële reiniging is reinigen met behulp van water onder hoge druk. Dankzij de hoge druk wordt al het vuil weg gespoten. Daarnaast is vacuümreiniging een veel voorkomende term binnen de industriële reiniging. Dit wordt gedaan met speciale voertuigen voorzien van een enorme zuigcapaciteit. Deze voertuigen zuigen alle vloeibare en vaste stoffen snel op. Ook rioolreiniging behoort tot industriële reiniging. Denk hierbij aan rioolinspectie, rapportage, reinigen, zowel als periodiek rioolonderhoud maar ook in geval van calamiteiten.

Rioolonderhoud


rioolinspectie Hoorn
Wilt u verstoppingen zoveel mogelijk voorkomen? Het is verstandig om rioolonderhoud uit te voeren. Daar kunt u zelf ook aan bijdragen. Gebruik een toilet alleen waarvoor deze bestemd is en gooi hier geen afval in. Haal haren zoveel mogelijk uit het doucheputje en spoel deze regelmatig door met heet water. Spoel geen etensresten door de gootsteen in uw keuken. Het is eventueel mogelijk om een rioleringsbedrijf uit Hoorn in te huren voor periodiek rioolonderhoud. Tijdens dit rioolonderhoud wordt de riolering geïnspecteerd en gereinigd met water wat met hoge druk naar binnen wordt gespoten. Indien nodig worden reparaties uitgevoerd.

Camera inspectie


riool ontstoppen Hoorn
Naast leidingdetectie en rookdetectie gebruikt een rioleringsbedrijf vaak camera inspectie voor het onderzoeken van uw riolering. Met deze manier van rioolinspectie wordt een kleine camera in de riolering aangebracht. Het rioleringsbedrijf kan deze camera op afstand besturen. Dankzij camera inspectie is de oorzaak van een verstopt riool gauw gevonden. Als de oorzaak bekend is dan gaat de vakman op zoek naar de meest geschikte manier van rioolontstopping. Daarnaast is het dankzij camera inspectie mogelijk om de exacte locatie van het probleem vast te stellen. Een groot voordeel hiervan is dat u gericht te werk kunt gaan. Dit voorkomt onnodig breek- en hakwerk en de bijbehorende hoge kosten.

Terugslagklep


terugslagklep plaatsen Hoorn
Een terugslagklep, of keerklep, werkt als waterkering in uw riool. Bij hevige regenval is het mogelijk dat het rioolwaterpeil erg hoog komt te staan. Als dit gebeurt dan loopt u het risico dat vuil water terugstromen, richting uw woning. Een terugslagklep voorkomt het terugstromen van water. Daarnaast zorgt de klep ervoor dat ongedierte niet uw woning binnen kan dringen. Een terugslagklep wordt veelal bij de erfgrens geplaatst. Houd er rekening mee dat u de klep in de juiste richting plaatst, spoelwater moet in de stroomrichting worden doorgelaten naar het gemeentelijke riool. Controleer regelmatig of er geen vuil in de terugslagklep zit, hierdoor werkt hij niet meer.

Direct hulp nodig? Onze rioolservice is 24 uur per dag bereikbaar.

Als u een verstopt riool hebt dan kunnen wij het probleem voor u opsporen en verhelpen. Bel: 085 500 9980!

Spoedklus?

contact met rioleringsbedrijf etebontstoppingsbedrijf Hoorn

Riool vervangen


Riool vervangen Hoorn
Het is onvermijdelijk dat uw riolering na verloop van tijd slijt. Als uw riolering vaak verstopt is, of wanneer deze op verschillende plekken scheuren heeft, dan is het verstandig om deze te vervangen. Het vernieuwen van uw riool is geen eenvoudige klus. Als het vervangen onjuist wordt gedaan dan is het mogelijk dat buizen verzakken waardoor u opnieuw last hebt van verstoppingen. Een rioleringsbedrijf uit Hoorn is ervaren en heeft de klus voordat u het weet geklaard. Dankzij camera inspectie kan de exacte locatie van een probleem worden gevonden waardoor het wellicht mogelijk is om een deel van de riolering te vervangen.

Ontluchting riool


riool ontluchten
Heeft u last van een stinkend en bubbelend riool of spuit er water uit de afvoer van de wc of gootsteen tijdens regenbuien? Grote kans dat de ontluchting van uw binnenhuisriolering niet goed meer werkt. Het is belangrijk dat de ontluchting goed werkt. Tijdens een hevige regenbui vult het riool zich zeer snel waardoor er lucht in de aansluitleiding komt. Deze lucht moet eruit en dat gebeurt vaak via het aangesloten pand. Als de ontluchting goed werkt dan ontsnapt de lucht via het ontluchtingskanaal naar buiten. Als de ontluchting niet goed werkt dan ontsnapt de lucht via de wc, gootsteen, het bad of de douche. Laat in dat geval een rioleringsbedrijf de ontluchting controleren.

Rioolrenovatie


Rioolrenovatie
Heeft u regelmatig problemen met het riool? Erg vervelend! De riolering hoeft u niet altijd te vervangen, in sommige gevallen is een rioolrenovatie een optie. Het is hierbij een optie om een complete of een gedeeltelijke rioolrenovatie te laten uitvoeren. Een groot voordeel van een renovatie is dat hak- en breekwerk veelal niet nodig is. Daarnaast is een renovatie in de meeste gevallen binnen één dag uit te voeren, wat resulteert in minimale overlast voor zowel u als uw buren. Een regelmatig voorkomend probleem is de groei van wortels is de riolering. Tijdens een renovatie verwijdert een rioleringsbedrijf ui Hoorn de wortels met behulp van een wortelfrees.

Riolering frezen


riolering frezen Hoorn
Naast een wortelfrees kan een rioleringsbedrijf uit Hoorn een rioolfrees gebruiken tijdens een renovatie. Een veel voorkomende oorzaak van een verstopt riool is namelijk kalkafzetting. Wanneer kalk of urinesteen zich afzet aan de buiswand dan wordt de buis ruw en de binnendiameter kleiner. Hierdoor blijft vuil hangen waardoor een verstopping ontstaat. daarnaast is het denkbaar dat de laag kalk loslaat en dat de losse delen zich ophopen waardoor een verstopping ontstaat. Een rioleringsbedrijf uit Hoorn kan de verstoppingen verwijderen met behulp van een rioolfrees. Een rioolfrees wordt aangebracht in een buis, draait rond en slaat zo urinesteen en kalk kapot.

Rioolstank detectie


rioolstank Hoorn
Heeft u last van rioolstank? Met behulp van stankdetectie kan een rioleringsbedrijf uit Hoorn de oorzaak opsporen. Bij stankdetectie wordt veelal rook of nevel gebruikt. De nevel wordt aangebracht in de riolering, want dit is in principe een gesloten systeem. Rioolstank komt echter via scheurtjes en kiertjes naar buiten. De nevel zal ook hierdoor naar buiten gaan waardoor het opsporen van het probleem heel eenvoudig is. Als een stankafsluiter of sifon niet goed werkt, dan is ook dit direct zichtbaar tijdens het uitvoeren van stankdetectie. Vervolgens kan het rioleringsbedrijf een passende oplossing voor het probleem uitvoeren.

Riolering opsporen


Rioleringsbedrijf inhuren
Als u in en om uw woning in Hoorn gaat klussen dan is het handig om te weten waar uw riolering ligt. Het is namelijk mogelijk dat buizen zich onder de vloer of in een muur bevinden. De riolering is in de meeste gevallen op de bouwtekening te zien. Als buizen zijn verplaatst dan klopt de bouwtekening echter niet meer. Als u alle zichtbare aansluitingen bekijkt, bijvoorbeeld bij uw wasmachine en toilet, dan is het een mogelijkheid om in te schatten waar de onzichtbare delen zich bevinden. Als u het helemaal zeker wilt weten dan kunt u een rioleringsbedrijf inhuren voor het opsporen van de buizen. Een rioleringsbedrijf gebruikt hiervoor ultrasone meetapparatuur.

Riool verstopt gemeente


riool verstopping gemeente
Om te achterhalen waar de verstopping zich bevindt controleert u bij uw buren of zij hier ook last van hebben. Als dit het geval is dan is het verstandig om contact op te nemen met de gemeente. Is dit niet het geval? Dan moet u zelf op zoek gaan naar de verstopping. De eigenaar van de woning in Hoorn moet namelijk aan kunnen wijzen waar de verstopping zich bevindt. Dit kunt u doen door het vrij graven en aanboren van de leiding bij de perceelgrens, of door het controleren van het ontstoppingsstuk. Is deze vol water? Dan bevindt de verstopping zich op terrein van de gemeente en moet deze een ontstoppingsbedrijf inschakelen.

Douche ontstoppen


doucheputje reinigen Hoorn
Moet u de douche van uw woning in Hoorn ontstoppen? Zet alvast een raam open of de ventilator aan, er zullen waarschijnlijk vieze geuren vrij komen. Haal allereerst het rooster van het putje en neem zoveel mogelijk zichtbaar vuil weg. Vervolgens haalt u soda en azijn uit de kast. Gooi dit samen met kokend water door het putje. Eventueel is het een optie om een vloeibaar ontstoppingsmiddel in de winkel te kopen. Als uw douche nog steeds verstopt is na het gebruik van een ontstoppingsmiddel dan kunt u een plopper of ontstoppingsveer gebruiken. Deze zijn verkrijgbaar bij een huishoudwinkel in Hoorn.

Toilet verstopt?


toilet ontstoppen Hoorn
Een verstopte wc wilt u natuurlijk zo spoedig mogelijk ontstoppen. Draai allereerst de watertoevoer van de wc dicht. Doe vervolgens een beetje afwasmiddel in de wc. Vervolgens vult u, in ieder geval tot de helft, een emmer met heet kraanwater. Leeg deze op ongeveer 1 meter hoogte boven de pot. Hierdoor kan de verstopping verdwijnen door het gewicht van het water. Laat het een aantal minuten rusten. Blijft het water staan? Gebruik dan een plopper of ontstoppingsveer voor het ontstoppen. Als er nog geen oplossing is dan kunt u een tuinslang gebruiken. Duw deze zo ver als het kan in de afvoer zodat u vuil weg kunt spuiten.

Werkgebied Hoorn

Hulp nodig? Bel: 085 500 9980

Hebt u problemen met de afvoer of uw riolering? Als u zelf geen oplossing hebt gevonden voor de verstopping dan is het verstandig om zo spoedig mogelijk een ontstoppingsbedrijf uit Hoorn in te huren. Het reinigen van de afvoer, stankdetectie, rioolreiniging of rioolontstopping, u bent bij ons aan het juiste adres. Als u een ontstoppingsbedrijf via onze 24uurs rioolservice inhuurt dan bent u verzekerd van vakwerk. Vul vandaag nog het contactformulier in of bel ons direct op: 085 500 9980. Desgewenst sturen wij u een kosteloze en vrijblijvende offerte op maat toe. Voordat u het weet staat er een ontstoppingsbedrijf bij u op de stoep in Hoorn om uw problemen op te lossen!
bellen met rioleringsbedrijf etebriolering offerte Hoorn