Ontstoppingsdienst in Utrecht nodig?

Spoedservice 24/7 | Snel ter plaatse | Scherpe tarieven!

Kom direct in contact met een vakman van Rioolprobleemkwijt!

Riool ontstoppen Utrecht

Wilt u het riool laten ontstoppen in Utrecht? Schakel dan de ontstoppingsdienst in! Een niet goed doorspoelend toilet, vieze lucht in huis of douchewater dat niet meer wegstroomt. Het zijn allemaal voorbeelden van rioolproblemen die vaak voorkomen. Bij een verstopping is het belangrijk om snel een ontstoppingsbedrijf in te schakelen om verdere schade en problemen te voorkomen.

Start gratis offerteaanvraag!

U ontvangt een gratis offerte met scherp tarief. Geheel gratis en vrijblijvend natuurlijk, dus u zit nergens aan vast. Met een erkend ontstoppingsbedrijf bent u verzekerd van een kwalitatieve rioolservice. U kunt uiteraard een offerte aanvragen voor het ontstoppen van het riool, maar ook voor een rioolinspectie, rioolreiniging of andere werkzaamheden.

Op deze pagina leest u alles over de kosten, veel voorkomende rioolproblemen en wat een rioleringsbedrijf precies kan doen voor u.

Voordelen van de offerteservice

 • Spoedservice: 24 uur per dag, 7 dagen per week!
 • Een vakman is snel bij u ter plaatse.
 • Het aanvragen van een offerte is gratis en vrijblijvend.

Gratis offertes aanvragen

Ontstoppingsdienst Utrecht: 24/7 spoedservice!

Zit er een verstopping in uw riolering of de afvoer? Een verstopping komt altijd ongelegen. Niet alleen is een rioolverstopping erg vervelend, maar het kan ook schade veroorzaken aan het riool. Schakel daarom zo snel mogelijk een ontstoppingsbedrijf uit Utrecht in.

De spoedservice is 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar, dus ook buiten kantoortijden en in het weekend. Bel naar 085 500 1388 en kom direct in contact met een rioleringsbedrijf uit uw regio.

riool ontstoppen Utrecht

Riool verstopt Utrecht: de oorzaken

Bij een verstopt riool is aan de buitenkant niet te zien wat de oorzaak is. Met een rioolinspectie komt een rioleringsbedrijf er wel snel achter. In de meeste gevallen zijn vet en haren de oorzaak van een rioolverstopping. Zelfs het vuile afwaswater dat u dagelijks doorspoelt, bevat al vetresten. Wist u dat vochtige doekjes ook vaak voor verstopping zorgen?

De meest voorkomende oorzaken van een verstopt riool in Utrecht zijn:

 • Vet
 • Boomwortels
 • Haren
 • Vochtige doekjes
 • Verkeerde aanleg

Riool ontstoppen: kosten

Een rioleringsbedrijf hanteert voor ontstopping vaak een vaste prijs, waarbij een uurtarief van gemiddeld €30,- is inbegrepen. Gemiddeld bent u voor een rioolontstopping €150,- kwijt, voor het ontstoppen van de wc of gootsteen €90,- en voor een verhelpen van een verstopping in het doucheputje ongeveer €50,-.

Welke factoren zijn van invloed op de totaalprijs?

De prijs is onder andere afhankelijk van de ernst van het probleem, de materiaalkosten en de arbeidskosten. Zijn er bijvoorbeeld hulpmiddelen zoals een trekveer of een inspectie met een camera nodig? Dan zijn de kosten vaak hoger dan bij het verhelpen van een simpele verstopping. Exacte prijs weten? Vraag dan een gratis offerte aan!

Let op! Houd er rekening mee dat voor spoedklussen of werkzaamheden in het weekend vaak een toeslag geldt.

Ontstoppingsbedrijf kosten 2024

Omschrijving Gemiddelde kosten*
Doucheputje ontstoppen €50,-
Wc, wastafel of gootsteen ontstoppen €90,-
Riool ontstoppen €150,-
Rioolreiniging en rioolinspectie €150,-
Lekdetectie €175,-
Camera inspectie €195,-
Uurtarief €30,-
Voorrijkosten €30,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten. De kosten verschillen per ontstoppingsbedrijf. Voor exacte prijzen vraagt u gratis een offerte aan.

Uw riool laten ontstoppen door een rioleringsbedrijf uit Utrecht?

Bel nu en kom direct in contact met een rioolexpert bij u uit de regio!

ontstoppingsbedrijf Utrecht

Ontstoppingsbedrijf Utrecht: welke werkzaamheden?

U kunt uiteraard een ontstoppingsbedrijf uit Utrecht inschakelen voor het ontstoppen van de wc, afvoer of douche, maar een rioolspecialist doet nog veel meer. Denk hierbij aan onderhoud van het riool, een rioolinspectie of het vervangen van rioleringsbedrijven.

Dit zijn de meest voorkomende werkzaamheden van een rioleringsbedrijf uit Utrecht:

 • Ontstoppen van riool, toilet en afvoerleidingen.
 • Inspectie met een camera om problemen te detecteren.
 • Rioolonderhoud om verstopping of andere problemen te voorkomen.
 • Bestrijding van rioolvliegjes of een vieze lucht.
 • Vervangen rioleringsbuizen.
Op zoek naar een ontstoppingsbedrijf bij u in de buurt? Vraag een gratis offerte aan!

Riool ontstoppen, wat doet een rioleringsbedrijf?

Ruikt u een onaangename rioollucht in huis? Een rioolverstopping komt altijd ongelegen, u wilt het vast zo snel mogelijk opgelost hebben. Als de oorzaak van de verstopping niet duidelijk is, voert het ontstoppingsbedrijf eerst een inspectie uit. Met bijvoorbeeld een camera krijgt de loodgieter een goed beeld van de binnenkant van uw rioolbuizen.

Wat doet een rioleringsbedrijf nog meer?

Voor het ontstoppen maakt een rioolexpert gebruik van modern materiaal, zoals een ontstoppingsveer. Hakken en breken is bij een rioolontstopping meestal niet nodig! Als de rioolontstopping klaar is, levert de ontstoppingsdienst uw woning weer schoon af, zodat u direct weer gebruik maakt van uw sanitair.

rioolinspectie Utrecht

Rioolinspectie Utrecht

Ruikt u een rioollucht in huis? Of merkt u dat de wc niet meer goed doorspoelt? Met het blote oog is de precieze oorzaak vaak niet te vinden. Een ontstoppingsdienst maakt gebruik van geavanceerde technieken bij een rioolinspectie. Zo stelt het ontstoppingsbedrijf snel vast wat de boosdoener is. Wilt u voor rioolonderhoud weten in welke staat uw riool is? Ook dan biedt een inspectie uitkomst.

Hoe gaat een rioolinspectie in Utrecht in zijn werk? Met riooldienst zoals een putfoto of videobeelden van de binnenkant van het riool krijgt u een goed beeld van de algemene staat van uw riool. U ontvangt na de inspectie een uitgebreid rapport met de bevindingen en tips voor rioolonderhoud en eventuele ontstopping.

Camera inspectie

In de meeste gevallen maakt een rioolexpert bij een rioolinspectie gebruik van een inspectie-unit die is uitgerust met een camera. Het rioleringsbedrijf zorgt ervoor dat uw riolering buiten werking gesteld wordt, voordat de camera afdaalt in het riool.

Na de inspectie wordt alles weer voor u aangesloten. Ook ontvangt u een inspectierapport met de bevindingen en eventueel een aanbeveling voor een ontstopping.

Verstopt riool voorkomen? Rioolreiniging Utrecht!

Heeft u uw riool laten ontstoppen en wilt u voorkomen dat de rioolbuizen weer verstopt raken? Lees dan de volgende tips om verstopping te voorkomen. Gebruik altijd een zeefje in de spoelbak en een filter in het doucheputje om zoveel mogelijk te voorkomen dat etensresten en haar in de riolering terecht komen. Gebruikt bij doorspoelen van het toilet genoeg water en niet te veel wc-papier.

Wat is een rioolreiniging?

Een reiniging is een riooldienst die een rioolexpert graag voor u uitvoert. Hij maakt uw rioolbuizen vrij van vuil, zodat uw riool altijd goed werkt en een verstopping voorkomen wordt.

Riool reinigen: werkwijze

Reinigen met chemische middelen is niet verstandig, omdat deze middelen uw rioolbuizen juist aantasten. Bij het reinigen maakt een rioleringsbedrijf de rioolbuizen met een speciaal apparaat helemaal vrij van vuil. Bij de rioolservice wordt een speciale hogedrukspuit gebruikt om de riolering helemaal door te spoelen. Daarbij wordt al het vuil verwijderd. Met een rioolreiniging voorkomt u verstoppingen en de ophoping van slib.

Rioolonderhoud Utrecht

Veel mensen hebben last van een vieze rioollucht in huis of een verminderde doorspoeling van de afvoer. Rioolstelsels hebben de vervelende eigenschap na verloop van tijd vervuild te raken. De blokkade zorgt ervoor dat afvalwater niet wegstroomt. Dat zorgt voor vervelende verstoppingen en hoge kosten voor het ontstoppen. Ander onderhoud bestaat onder andere uit het beluchten van het riool.

Wilt u voorkomen dat u last krijg van een verstopping van het riool? Laat dan regelmatig rioolonderhoud in Utrecht uitvoeren. Deze rioolservice voorkomt verstoppingen voordat ze een probleem worden. Veel mensen kiezen bij deze riooldienst voor een rioolreiniging.

riolering aanleggen

Riolering aanleggen Utrecht

Is uw riool verouderd en wilt u nieuwe riolering laten aanleggen? Met nieuwe rioolbuizen loopt u minder kans op verstoppingen of lekken. Deze riooldienst wordt van A tot Z voor u geregeld, van het graafwerk tot het herstellen van tuinbestrating.
Zeker weten dat u bij een ontstoppingsdienst kwaliteitswerk geleverd krijg? Controleer of het rioleringsbedrijf het KIWA-certificaat heeft. Kijk voor meer informatie op kiwa.com.

Riolering frezen

Heeft u een hardnekkige verstopping in het riool? Of zorgen ingegroeide boomwortels voor een verstopt riool? Dan heeft u een ontstoppingsdienst nodig voor het frezen van uw riolering. Een rioolspecialist gebruikt bij deze rioolservice speciale frezen, zoals een kettingfrees of een waterfrees. Deze maken de binnenkant van de rioleringsbuis vrij. Een kettingfrees slaat aanslag van de buiswand af en een waterfrees gebruikt spuitkoppen die de aanslag losslaan en wegspoelen.

Riool vervangen

Heeft u steeds terugkerende problemen met uw riolering en hebben andere oplossingen niet geholpen? Vooral regelmatige verstoppingen en stank- en wateroverlast zijn redenen waarom mensen hun riolering laten vervangen. Een rioolspecialist regelt de rioolservice van begin tot eind. De rioolontstopper neemt u zowel het graafwerk voorafgaan, als het herstel van bijvoorbeeld tuinbestrating uit handen. Door riooldienst met moderne technieken beperkt het ontstoppingsbedrijf zoveel mogelijk hak- en breekwerk.