Rioolonderhoud

Onder de term ‘rioolonderhoud’ wordt het schoonmaken, renoveren en onderhouden van de riolering verstaan. Heeft u bijvoorbeeld problemen met het riool, of denkt u dat het nodig is de riolering eens van goed onderhoud te voorzien? Dan kunt u bij menig loodgieter terecht voor het rioolonderhoud. Deze kunnen onder meer voor u de drukrioleringen, kolken en pompputten reinigen of legen. Daarnaast is het ook mogelijk om hen vastzittende obstakels uit het riool te laten vrezen. Het is van belang om een dergelijk rioolonderhoud niet op de lange baan te schuiven. Achterstallig onderhoud kan leiden tot grotere complicaties, waarop u wellicht de hele riolering moet laten vervangen. Heeft u behoefte aan meer informatie, of wilt u weten wat één van onze professionals voor u kan betekenen op het gebied van rioolonderhoud? Neem dan contact op via ons contactformulier.

Riolering problemen

Er zijn verschillende storingen van de riolering mogelijk, indien u niet in het onderhoud van de buizen voorziet. Veel voorkomende storingen bij achterstallig rioolonderhoud zijn:

  • Verstopping van de leidingen
  • Vastgelopen pompen
  • Verstopte roosters
  • Rioolstank
  • Bubbelend riool
  • Vocht in huis
Rioolonderhoud

Uw riool snel ontstopt!

Eteb, uw partner op het gebied van rioolinspectie, het ontstoppen van uw WC, het verrichten van onderhoud en rioolaanleg.

Gratis offertes aanvragen

Sifon schoonmaken

Preventief riool reinigen

Het riool werkt mede als afvoer van het afvalwater van huishoudens en bedrijven. Doordat er bij doorspoelen van etensresten, of afwaswater zeep-, vet- en etensresten worden meegevoerd, is het van belang dat deze regelmatig worden weggehaald. Dit kan door de riolering te reinigen met behulp van een vakman. Door dit schoonmaken jaarlijks te laten uitvoeren, bent u defecten voor, en behoudt u een uitstekend leefcomfort. Naast het schoonmaken van de riolering, kan bij een dergelijke controle ook ander preventief onderhoud worden uitgevoerd. Denk hierbij aan een inspectie van de buizen op slijtage, of doorbrekingen van het stelsel. Dergelijk rioolonderhoud hoeft niet veel te kosten, en levert grote voordelen op.

Rioolstank zelf oplossen

Een stinkende riolering is een veelvoorkomend probleem met het riool. Dit kan onder meer veroorzaakt worden door lekkende rioolbuizen, leegstaande (douche)putjes, of verkeerd afgesloten buizen als deze niet meer in gebruik zijn. Om de stank te verhelpen dient u ten eerste na te gaan wanneer (op welk tijdstip), en met welke windrichting de stank optreedt. Hierdoor kunt u achterhalen of de geur het gevolg is van een kapotte leiding onder de vloer, of een opgedroogd antistank emmertje in een put. Verder kunt u het volgende nagaan:

  • Zijn alle afvoeren goed afgesloten?
  • Staat er rioolwater in de kruipruimte?
  • Staan sommige putjes leeg?
Elk probleem heeft gelukkig een eenvoudige oplossing. Door de buizen te reinigen, van nieuw water te voorzien, of door de leidingen goed af te sluiten is de geur snel verholpen.

Ervaren loodgieter voor deskundig onderhoud

Wanneer u een professioneel rioolonderhoud wenst, dan kunt u het best contact opnemen met een ervaren loodgieter. Deze kunnen met behulp van hogedruk- en vacuümwagens het rioolslip uit de leidingen naar een put spuiten. De volgende stap in het onderhoud is het vrijgekomen rioolslib opzuigen. Dankzij nieuwe methoden wordt dit rioolslib afgevoerd en gerecycled. De derde stap in het schoonmaken van uw rioleringstelsel is het reinigen van afwateringsgoten, zinkers en duikers. Wanneer u in het rioolonderhoud binnenshuis voorziet, dan helpen wij u tevens met het regelen van onder meer een chemisch toilet, en ontkoppelen wij de diverse lozingspunten. U hebt dan ook geen overlast van het onderhoud aan uw riool.

Vrijblijvende offerte

Wilt u weten wat de kosten zijn voor een dergelijk riool onderhoud? Heeft u behoefte aan meer informatie over de technieken waarmee wij uw riolering schoonmaken? Door het contactformulier in te vullen, kunnen wij uw hulpvraag zo specifiek mogelijk beantwoorden. Desgewenst kunnen wij een offerte op maat maken voor het reinigen van uw riolering. Wilt u liever eerst een afspraak met een erkend loodgieter, die samen met u de mogelijkheden voor het onderhoud bespreekt? Ook dat is een optie. Neem vandaag nog contact met ons op, en wij helpen u zo spoedig mogelijk.