Terugslagklep in de riolering

Een terugslagklep in uw riolering heeft meerdere functies, één van de belangrijkste functies is dat het vloeistoffen tegenhoud vanuit de riolering tijdens hoge waterstand in het riool. Het wordt vaak verward met een stankafsluiter, maar een stankafsluiter is uw sifon of de zwanenhals. Zwanenhalsvormige onderdelen zorgen voor een permanente aanwezigheid van water, waardoor en geen lucht vanuit de riolering kan komen. Bent u op zoek naar een specialist die de terugslagklep voor u kan installeren in uw riolering? Eteb staat voor u klaar.

Terugslagklep riolering

Hulp nodig van een erkende vakman? Eteb staat voor u klaar!

Wij leveren en installeren de terugslagklep in uw riolering. Vraag vrijblijvend meer prijsinformatie aan via het contactformulier!

Gratis offertes aanvragen

Waar dient een terugslagklep voor?

De terugslagklep, ook wel terugslagventiel of terugstroombeveiliger genoemd, zorgt ervoor dat er enkel en alleen water vanuit uw woning in het riool kan komen. Hierdoor kan er ook geen water vanuit de riolering van de gemeente uw woning in kan stromen. De terugstroombeveiliger wordt daarom ook tussen uw eigen en de gemeentelijke riolering geplaatst. Het is belangrijk dat het terugslagventiel regelmatig gecontroleerd wordt, door vuil tussen de klep en de aanslag kunnen er wel vloeistoffen vanuit het riool naar binnen stromen met hoogwater.

Zelf een terugslagventiel plaatsen

Weet u niet zeker of u een terugslagventiel op uw riolering hebt zitten, dan is het goed om dit uit te zoeken. Alle nieuwbouw woningen hebben er zeker één, de meeste andere woningen ook. Hebt u een heel oud huis, dan zou het kunnen zijn dat er geen tussen uw en de riolering van de gemeente zit. Bij harde regen is het dan mogelijk dat het rioolwater er via uw afvoer uit komt. Met een terugstroombeveiliger gaat u dit tegen. Door te kijken waar uw riolering onder de grond loopt en waar het aan de gemeentelijke riolering is aangesloten, kunt u kijken of hier een terugslagbeveiliger tussen zit.

Terugslagbeveiliger aanschaffen

Door de diameter van uw riolering op te meten, weet u hoe groot de diameter van het terugslagventiel moet zijn. Deze zijn bij een doe-het-zelf zaak aan te schaffen, of via het internet. De prijzen kunnen oplopen van €30,- tot €270,-, dan moet u hem vervolgens ook nog zelf monteren.

Monteren

De montage is een hele klus, u moet namelijk eerst uw riolering blootleggen om er een terugslagbeveiliger op te monteren. Dit is een hele klus en voor iemand die dit nog nooit heeft gedaan. Het is daarom aan te raden om het aan een expert over te laten, zij weten hoe dit klusje geklaard moet worden. Daarbij komt kijken dat zij verstand hebben van uw riolering en weten hoe het terugslagventiel het beste geplaatst kan worden, waardoor u er in de toekomst geen problemen mee krijgt. Benieuwd naar de mogelijkheden? Eteb heeft ruime ervaring op het gebied van werkzaamheden aan uw riolering en is u graag van dienst. Vul gerust het contactformulier in en u ontvangt spoedig een reactie.