Waterschade

Waterschade is extreem vervelend. Door een lekkage kan uw muur, laminaat of plafond beschadigen. Vooral in de badkamer vinden veel lekkages plaats. Bij een lelijke vochtplek is het verven van het plafond helaas niet genoeg en zal ook de oorzaak van het probleem aangepakt moeten worden. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, zeker in een betegelde badkamer. Daarom is het bij een lekkage altijd verstandig een professionele loodgieter in te schakelen. In Noord- en Zuid-Holland, Flevoland, Utrecht en Noord-Brabant bieden wij een 24-uurs service. Heeft u vochtplekken op uw muur of plafond vanwege een lekkage die opgelost moet worden? Of lekt uw wasmachine op het laminaat en wilt u verdere waterschade voorkomen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

waterschade

Last van waterschade door lekkage? Los het snel op!

Neem snel contact op met een aan ons gelieerde loodgieter. Zij staan voor u klaar!

Gratis offertes aanvragen

Veel voorkomende oorzaken waterschade

Waterschade in huis kan verschillende oorzaken hebben. Eén van de grootste oorzaken van waterschade is het sanitair in de badkamer. Zodra een kraan begint te lekken moet dit gerepareerd worden, maar de ervaring leert dat men dit vaak laat voor wat het is. Wanneer de kit van uw douchecel loslaat en aan vervanging toe is moet u snel handelen. Voordat u het weet is er waterschade op de vloer en veroorzaakt de lekkage in de badkamer ook vochtproblemen op het plafond van een lager gelegen verdieping. Een andere oorzaak van waterschade is het lekken van een defecte wasmachine. Staat uw wasmachine op laminaat? De hoeveelheid water die een wasmachine lekt is vaak funest voor laminaat. Gelukkig heeft u met een goede verzekering vaak recht op een vergoeding bij waterschade.

Neerslag

Nederland staat bekend om haar regenachtige klimaat. Regenwater sijpelt ongewenst op verschillende manieren het huis binnen. Wanneer u, per ongeluk, een dakraam open laat staan is het mogelijk dat een houten vloer waterschade oploopt. Volgens de verzekering hebt u in dat geval geen recht op een vergoeding, omdat u zelf het raam open liet staan. Bij stevige wind is er ook kans op lekkage. Het regenwater wordt onder de dakpannen doorgeblazen, hierdoor kan het zo zijn dat vochtplekken op het plafond of op de muur verschijnen. Ook bij een plat dak is het risico op lekkage vrij groot. Het is belangrijk dat de afwatering goed is en de waterafvoer niet verstopt zit. Door stilstaand water wordt de dakbedekking aangetast wat weer tot lekkages kan leiden.

Indirecte neerslag

Bij een hevige storm is er altijd kans op wateroverlast. Ook wanneer u geen overlast hebt van de neerslag zelf, kan het huis toch vochtschade oplopen door het gevolg van de regen. Denk aan een gracht of sloot die overloopt met een overstroming in uw kelder als gevolg. Dit wordt ook wel indirecte neerslag genoemd. Zowel bij directe als indirecte neerslag heeft u recht op een vergoeding vanuit de verzekering. Uw verzekering keert echter alleen uit wanneer u zelf geen blaam treft. Per ongeluk een raam opengelaten waardoor de laminaat vloer verpest is? Dan is deze waterschade niet verzekerd. Hebt u schade opgelopen als gevolg van neerslag? Een waterschade expert kan uw vochtschade aan de vloer, muur of plafond herstellen. Neem vrijblijvend contact op.

waterleiding lekkage

Leidingwater

Een lekkage als gevolg van een gesprongen leiding is erg vervelend omdat het lastig op te sporen is. Een waterleiding zit namelijk vaak in een muur weggewerkt. Een lekkage kan veroorzaakt zijn door het bevriezen van het leidingwater. Door het bevriezen zet het water uit, waardoor de leiding barst. Wanneer de waterleiding openstaat, loopt er continu water in uw vloer, het is dus zaak dat uw direct de hoofdkraan uitzet wanneer u een lekkage ontdekt. U herkent waterschade aan de vochtplekken op uw vloer, wand of plafond. Vermoedt u een gesprongen leiding in de badkamer maar wilt u dit controleren voordat u een loodgieter inschakelt? Draai dan alle kranen in huis dicht, ook die van de was- en afwasmachine. Wanneer u desondanks de watermeter door ziet lopen weet u zeker dat er ergens een lekkage in een leiding zit.

Wat te doen bij waterschade?

Heeft u waterschade ontdekt? Probeer dan zo snel mogelijk de oorzaak van de lekkage te vinden. Zo krijgt u een idee of het mogelijk is om verdere schade te voorkomen met een noodreparatie. Daarbij zult u dit moeten melden bij uw verzekering zodat u eventueel recht hebt op een vergoeding. Als u de lekkage hebt gemeld bij de verzekering hoeft u niet perse te wachten op een expert. Neem foto’s van de schade en begin met het opruimen. Verwijder het beschadigde laminaat en dweil het overtollig water van de wasmachine gerust op. Heeft u door een lekkage in de badkamer uw watertoevoer moeten afsluiten? Bel dan een loodgieter om een reparatie uit te voeren en het op te lossen.

waterschade verzekering

Welke schade is gedekt?

Vanuit de opstalverzekering of inboedelverzekering wordt veel waterschade gedekt. Belangrijk hierbij is wel dat u de schade niet aan hebt ziet komen en dat u hier geen rol in speelt. Laat u uw ramen open staan en moet u daardoor uw muur of plafond repareren of laminaat vloer vervangen? Dan wordt dit nooit gedekt vanuit een inboedel- of opstalverzekering en zijn de kosten voor u. Dit zelfde geldt voor een gesprongen leiding door bevriezing. Bent u vergeten het water af te tappen en is het vervolgens bevroren? Dan zal de verzekering niets uitkeren. Over het algemeen wordt vochtschade die acuut ontstaan is gedekt door een opstalverzekering of inboedelverzekering.

Verschil inboedel- en opstalverzekering

Een opstalverzekering en inboedelverzekering lijken misschien op elkaar, maar in de praktijk zit er verschil tussen de twee. Een inboedelverzekering is een verzekering voor alle spullen die in het huis staan, zoals bijvoorbeeld de meubels en het laminaat. Met een inboedelverzekering zijn al uw spullen binnenshuis verzekerd tegen waterschade. Een opstalverzekering is een verzekering voor de woning zelf. Wanneer het dak schade oploopt door neerslag, bijvoorbeeld. U bent wettelijk niet verplicht om een inboedelverzekering of opstalverzekering af te sluiten. Toch kan u een opstalverzekering verplicht worden bij het afsluiten van een hypotheek. In het geval van een huurwoning kan het voorkomen dat de verhuurder u verplicht een inboedelverzekering af te sluiten.

wat te doen bij waterschade

Hulp nodig? Vrijblijvend contact

Om verdere schade bij een lekkage te voorkomen is het van belang dat deze zo spoedig mogelijk gerepareerd wordt. Of er nu sprake is van een daklekkage, een gesprongen leiding in de badkamer of een wasmachine die lekt: een ervaren loodgieter zal het repareren. Heeft u een opstalverzekering of inboedelverzekering afgesloten? Dan krijgt u vanuit de verzekering een vergoeding voor de waterschade die u hebt opgelopen. Bent u direct op zoek naar een loodgieter? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Door ons team van loodgieters in Noord- en Zuid-Holland, Flevoland, Utrecht en Noord-Brabant is er 24 uur een loodgieter beschikbaar. Neem hiervoor vrijblijvend contact met ons op.