Bitumen dakbedekking vervangen

Op platte daken van gebouwen en woningen wordt bitumen geplaatst om het dak waterdicht te maken. Het is dakbedekking dat met een brander op een dak wordt bevestigd door een dakdekker. Vroeger hadden platte dak bedekkingen een slechte reputatie. Tegenwoordig is de kwaliteit van de dakbedekking erg verbeterd en is het ook nog betaalbaar. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Eteb staat voor u klaar, vraag gerust een vrijblijvende offerte bij ons aan. U ontvangt op korte termijn een terugkoppeling.

Bitumen dakbedekking vervangen

Bitumen dakbedekking vervangen? Eteb, vakwerk tegen scherpe prijzen.

U overweegt uw bitumen dakbedekking te vervangen? Vraag gerust vrijblijvend en kosteloos een offerte aan.

Gratis offertes aanvragen

Bitumen dak

Wat is bitumen?

Bij het destilleren van ruwe olie ontstaat er een product waar bitumen van gemaakt wordt. Dit bitumen heeft een aantal goede eigenschappen. Het zal niet oplossen in water en is waterdicht. Daarnaast is het niet giftig, heeft het een grote kleefkracht in samenwerking met andere stoffen en is het bestand tegen chemische stoffen. Het traditionele product was minder goed en had een minder goede UV- en zuurstofbegeleiding, het werd soepel bij lagere temperaturen, was het minder elastisch en had het een minder lange levensduur. Deze slechte eigenschappen zijn verholpen en is er een gemodificeerd bitumen ontwikkeld. Dit nieuwe product wordt ook wel SBS en APP genoemd.

Isolatiewaarde

Isolatie op het dak zorgt voor meer comfort in een pand en zal ook voor verlaging zorgen in de stookkosten. Er zijn verschillende manieren waarop u uw platte dak kunt isoleren. Twee veel voorkomende varianten zijn een warm en een koud dak. Bij een isolatieklus waar een warm dak wordt gecreëerd, wordt er isolatiemateriaal op het dak gelegd, waar later het bitumen overheen komt. Bij deze klus moet uw oude dakbedekking er van te voren worden afgehaald. Bij een koud dak, wordt er isolatiemateriaal van binnenuit tegen uw dak aan geplaatst. Wilt u uw dak laten isoleren, dan is het verstandig om van te voren een dakdekker langs te laten komen. Wij bekijken met u de situatie en adviseren u welke isolatieklus geschikt is voor uw woning.

Levensduur

Is uw dakbedekking goed gelegd, dan moet het bitumen zeker 15 tot 20 jaar goed blijven, zonder dat er blaren en scheuren ontstaan in de dakbedekking. Het is belangrijk om het dak nadat er nieuwe dakbedekking is aangebracht goed te onderhouden. Door af en toe uw dak te controleren en schoon te houden, gaat uw dakbedekking veel langer mee. Het onderhoud kunt u ook uitbesteden aan een dakdekker, zij hebben er veel verstand van en zien een mogelijk probleem sneller. Tevens kunnen zij dan gelijk een afspraak maken om uw dak te repareren.

Prijzen per m²

Er zijn een aantal verschillende soorten aanpakken om bitumen op het dak aan te brengen, daarom hanteren verschillende dakdekkers een andere prijs. Deze prijzen kunnen erg uiteen lopen. Om u toch een indicatie te geven, hebben we het gemiddelde berekend van deze dakdekkers. Wilt u uw dak voorzien van een nieuwe laag bitumen, dan moet u aan een investering van ongeveer €50,- per m² denken. Wilt u een exacte prijs weten van een dakdekker, dan is het verstandig om een offerte aan te vragen.

Benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen?

Eteb doet u graag een voorstel op maat. Indien u ons laat weten wat uw wensen zijn dan ontvangt u op korte termijn een prijsopgave op maat. Zo weet u vooraf exact waar u aan toe bent. Uw offerteaanvraag is geheel vrijblijvend en kosteloos, u zit dus nergens aan vast. Tot uw dienst!

Reparatie

Indien u te maken heeft met een lek dient deze te worden gerepareerd. Voordat kan beginnen met een reparatie, moet als eerste het lek gevonden, gereinigd en droog gemaakt worden. Nadat alles is gereinigd, snijdt de dakdekker kruislings over het beschadigde stuk heen. Er zijn nu vier punten ontstaan die zij openklappen. Het onderliggende dakbeschot wordt nogmaals goed gereinigd en gedroogd. Daarna wordt er een speciale reparatiepasta aangebracht op het onderliggende gedeelte. Daarna worden de punten weer teruggevouwen en stevig aangedrukt. Nu wordt het kruis dat is gemaakt ook gevuld met reparatiepasta. Vervolgens wordt er een glasvlies aangebracht over de naden, daarna wordt het nogmaals ingesmeerd met reparatiepasta. Ten slotte wordt er gekeken of de lekkage verholpen is door er water overheen te gieten. Loopt het water goed weg, dan is de reparatie geslaagd.

Alternatieve dakbedekking

Niet alle daken zijn geschikt om te bedekken met bitumen. Indien u een schuin dak heeft kunt u in de meeste gevallen beter kiezen voor dakpannen. De dakpannen zijn bestand tegen alle weersomstandigheden en hebben een lange levensduur. Wilt u echter wat anders voor uw platte dak, dan kunt u kiezen voor EPDM. Dit is een synthetisch rubber, is niet schadelijk voor het milieu en is recyclebaar. Daarnaast wordt EPDM ook gebruikt als ondergrond voor een ‘groendak’. Dit is een dak met mos en planten die zorgen voor een natuurlijke isolatie en een mooi uiterlijk. Dit EPDM wordt hiervoor gebruikt omdat het, ten opzichte van andere soorten dakbedekking, wortelbestendig is.

Bitumen dak reparatie