Vaatwasser verstopt

Een vaatwasser is een fijne toevoeging in huis. Zo hoeft u zelf niet meer aan de slag met de vaat, wat u veel tijd en energie scheelt. Maar een afwasmachine kan verstopt raken, waardoor deze niet meer goed werkt of het water staan blijft. Ook kan een vaatwasser kapot gaan, waardoor u een loodgieter in moet schakelen voor reparatie of voor het ontstoppen van de afwasmachine. Voor alle problemen met uw vaatwasser schakelt u een professionele loodgieter in. Of u nu last heeft van lekkage, een verstopping, of wanneer er glas gebroken is in de vaatwasser, een loodgieter lost het voor u op. Neem nu contact met ons op en ontvang een vrijblijvende offerte.

Vaatwasser verstopt

Wij ontstoppen een verstopte vaatwasser!

Loodgieter Eteb gaat aan het werk met het ontstoppen van uw afwasmachine en helpt bij lekkage.

Gratis offertes aanvragen

Water blijft staan

Een bekend probleem bij vaatwassers is dat het water niet meer wegloopt. Er zijn verschillende oorzaken bekend die dit als resultaat hebben. De afvoer of filters kunnen verstopt zijn, de pomp of motor is kapot, een knopje blijft hangen of er is een elektrisch probleem. Een loodgieter kijkt alles na wanneer het water blijft staan en zorgt voor het ontstoppen van een vaatwasser die verstopt is. Ook lost hij lekkage op en andere problemen. Als het water in uw vaatwasser blijft staan, schep dan voorzichtig het water uit de afwasmachine, zodat er geen lekkage ontstaat en het ontstoppen kan beginnen.

Filters verstopt

Eén van de oorzaken van een afwasmachine die niet werkt, zijn filters die verstopt zijn. Om de vaatwasser te ontstoppen is het verstandig om de filters te controleren. Draai ze even los en trek ze eruit. Controleer de filters en maak ze schoon om ze vervolgens weer vast te draaien. Voordat u de filters weer plaatst, controleer of er geen vuil is losgekomen bij het loshalen van de filters. Verwijder eventueel vuil. Ziet u het niet zitten om dit zelf te doen, of komt u er niet uit met de filters die verstopt zijn en het ontstoppen, dan helpt een loodgieter u graag.

Afvoerslang controleren

Als uw afwasmachine verstopt is, is het een mogelijkheid dat er een verstopping zit in de afvoer. Het is mogelijk om deze te ontstoppen. Eerst controleert u de afvoerslang, of u laat dit doen door een vakman. Het komt namelijk vaak voor dat er een knik zit in de slang van de afvoer, waardoor de afwasmachine verstopt raakt. Het ontstoppen is dan in principe zo klaar, de knik moet uit de slang en daarna werkt de afwasmachine weer. Om lekkage te voorkomen, is het verstandig om de afvoerslang regelmatig te controleren. Het ontstoppen en reparatie laat u over aan de vakman.

Sproeiarmen geblokkeerd

Een ander probleem van de afwasmachine, is dat de sproeiarmen geblokkeerd kunnen raken. U kunt bekijken of de sproeiarmen volledig rond kunnen draaien en niet door iets worden geblokkeerd, bijvoorbeeld door vuil of glas dat gebroken is. U kunt de sproeiarmen uit de afwasmachine halen, de spoelopeningen doorprikken om ze te ontstoppen. Als dat allemaal niet werkt, is het nog mogelijk om een vakman in te schakelen voor ontstoppen of reparatie. Het is ook mogelijk dat de sproeiarmen vervangen moeten worden. Om lekkage of een verstopping te voorkomen, controleert u ook regelmatig de sproeiarmen en vervangt deze wanneer nodig.

Andere vaatwasserproblemen

Er zijn veel problemen waar afwasmachines last van kunnen hebben. Als de vaatwasser verstopt is, kan dit veel oorzaken hebben. Er kan een verstopping in de afvoer zitten, zoals gebroken glas, filters zijn verstopt of het is een ander probleem waardoor u de afwasmachine moet ontstoppen. Ook kan een vaatwasser last hebben van lekkage. Bij lekkage is het verstandig om zo snel mogelijk te zorgen voor reparatie. Een vakman helpt u bij lekkage, een afwasmachine die verstopt of kapot is en zorgt ervoor dat u weer snel kan genieten van een werkende vaatwasser zonder lekkage.

Kom in contact met een loodgieter

Een vaatwasser die verstopt of kapot is, dit wilt u natuurlijk zo snel mogelijk opgelost hebben. Lekkage en andere problemen met de afwasmachine zijn net zo vervelend. Daarom schakelt u gemakkelijk een loodgieter in die voor u de vaatwasser die verstopt zit gaat ontstoppen of reparatie uitvoert aan de afwasmachine. Of het nu gaat om een verstopping, misschien is er glas gebroken in de vaatwasser, of problemen met lekkage of de afvoer, een loodgieter komt bij u langs om de problemen op te lossen. Vul daarom het contactformulier in om in contact te komen met een loodgieter en ontvang een vrijblijvende offerte.