Problemen met de riolering

Heeft u last van problemen met uw riolering? Een verstopte wc of slechte afvoer in uw douche kunnen heel vervelend zijn. Borrelende geluiden en rioollucht in huis komen we ook vaak tegen. Dit zijn problemen die u zo snel mogelijk opgelost wilt hebben. Neem contact met ons op via het contactformulier. U ontvangt dan een gratis en vrijblijvende offerte van ons. Wij staan 24 uur per dag voor u klaar om uw rioolproblemen zo snel mogelijk op te lossen. Ons ontstoppingsbedrijf kan u niet alleen helpen met het verhelpen van een verstopping of andere problemen, maar kan ook ingeschakeld worden voor het aanleggen van nieuwe leidingen en rioolreiniging.

  • verstopping wc
  • slechte afvoer gootsteen
  • borrelende geluiden in de riolering
  • rioollucht in huis
riolering

Handige 24 uurs rioolservice. Uw riool snel ontstopt!

Eteb, uw partner op het gebied van rioolinspectie, het ontstoppen van uw WC, het verrichten van onderhoud en rioolaanleg.

Gratis offertes aanvragen

Hulp van ontstoppingsbedrijf

Wij raden het niet aan om zelf met allerlei huis-tuin-keukenmiddeltjes aan de slag te gaan met het oplossen van problemen in de riolering. Het ontstoppingsbedrijf in ons netwerk kan u helpen het detecteren van de oorzaak en de locatie van de problemen. Hiervoor gebruiken we speciale technieken en apparatuur, zodat we de problemen snel kunnen vinden en herstellen. Wij hebben veel ervaring en de ontstoppingsdienst staat 24 uur per dag voor u klaar. Een ontstoppingsbedrijf kan daarnaast ook een rioolinspectie en rioolonderhoud uitvoeren voor u. Door regelmatig onderhoud uit te laten voeren voorkomt u rioolproblemen.
rioolproblemen

Problemen met afvoer of riool?

Het water dat afgevoerd wordt uit de douche, wastafel en gootsteen, bad, toilet en wasmachine gaat via leidingen (afvoerbuizen) naar de riolering onder uw huis. Er kunnen problemen ontstaan in het riool, maar ook in de afvoer van het water. Zeepresten, vet, haren en toiletpapier zijn vaak de oorzaak zijn van verstopte afvoerbuizen. Het vet en vuil hoopt zich op tegen de zijkant tot er geen ruimte meer is voor het water om door te lopen. Wanneer het water niet goed doorloopt uit de gootsteen, kan ook de sifon onder de kraan verstopt zijn. Andere problemen met het riool kunnen zijn dat er lucht in zit of dat er een vieze rioollucht naar binnen komt in uw huis.

Rioollucht in huis

Via de afvoerbuizen wordt al het water naar de riolering geleidt. Wanneer u last heeft van rioollucht in uw huis kan dat veroorzaakt worden door rioolproblemen met de slechte beluchting van het riool. Als er te veel lucht in de buizen en de riolering zit, is de verbinding naar het huis open. De vieze geuren uit de riolering kan op deze manier naar boven komen door de douche, wastafel of gootsteen. Een andere oorzaak kan liggen in de stanksloten bij de afvoerbuizen. Onder een gootsteen zit bijvoorbeeld een sifon met zwanenhalssysteem, hierdoor kan de lucht niet naar boven komen. Wanneer dit systeem niet goed werkt, kan de rioollucht nog steeds naar boven komen.

Borrelende geluiden riool

Heeft u wel eens borrelende geluiden gehoord na een heftige regenbui of tijdens het douchen? Dan heeft u waarschijnlijk problemen met de ontluchting van het riool. Bij elke woning is er een ontluchtingspijp geplaatst. Deze loopt vanaf de riolering naar uw dak. Via deze leiding kan er lucht ontsnappen uit het riool. Wanneer de ontluchtingspijp geblokkeerd is, kan de lucht niet meer goed wegkomen via deze pijp. Lucht wil altijd naar boven en zoekt bij een blokkade zijn weg ergens anders. Dit veroorzaakt de borrelende geluiden. Een andere oorzaak van de rioolproblemen kan liggen in de afvoer van het hemelwater. Bij veel regen stroomt het hoofdriool van de gemeente snel vol, het lucht wat in deze rioolbuizen zit wordt dan via de riolering en buizen naar boven gedrukt.

Verstopt riool

Om te voorkomen dat uw riolering verstopt raakt is het belangrijk dat u de riolering alleen gebruikt waarvoor deze bedoelt is. Vuil, vet en dergelijke kunnen een verstopping veroorzaken. Heeft u desondanks toch last van een verstopt riool? Dan is het verstandig om een ontstoppingsbedrijf in te schakelen. Een specialist van een ontstoppingsbedrijf kan rioolproblemen snel detecteren en gebruikt hiervoor geavanceerde apparatuur zoals camera’s. Daarnaast kan er direct begonnen worden met het ontstoppen en heeft u snel geen last meer van de verstopping of vieze lucht. Neem contact op met onze ontstoppingsdienst via het contactformulier. Onze rioolservice staan 24 uur per dag voor u klaar!

Verstopping afvoer

Werkt de afvoer van de gootsteen, douche, wc of bad niet meer goed? Loopt het water slecht weg of helemaal niet meer? Dan heeft u een verstopping in de afvoerbuis naar de riolering. U kunt eerst zelf het sifon schoonmaken. Draai de sifon helemaal los en maak de buizen en de sifon goed schoon. Bij de douche moet u het doucheputje schoonmaken. U kunt ook een gootsteenontstopper gebruiken. Pas op met chemische ontstoppingsmiddelen, deze kunnen uw riolering beschadigen. Loopt het water na het schoonmaken nog steeds niet goed weg? Dan ligt de oorzaak van de verstopping dieper. Schakel dan een ontstoppingsbedrijf in om de problemen te verhelpen.

problemen riolering

WC verstopt

Een verstopte WC is ontzettend vervelend en problemen met uw wc wilt u zo snel mogelijk verholpen hebben. Oorzaken zijn meestal het overmatig gebruik van toiletpapier, of het verkeerd gebruik van ontstoppingsmaterialen. U kunt eerst zelf proberen u wc te ontstoppen. Controleer daarvoor of de buizen onder in de wc helemaal vrij zijn. Zit er een blokkade? Verwijder deze dan en controleer dan of het water goed wegloopt. U kunt ook een ontstopper gebruiken wanneer uw wc verstopt is. Het rioleringsbedrijf uit ons netwerk biedt u een snelle en adequate service voor het ontstoppen van uw toilet, waardoor u niet lang met de verstopping zult blijven zitten.

Rioolinspectie

Vermoedt u dat u rioolproblemen heeft of heeft u vaak last van een verstopping? Dan is het verstandig om een rioolinspectie door een rioleringsbedrijf uit te laten voeren. Met een rioolinspectie worden al uw rioleringen gecontroleerd door één van onze professionals. De riolering wordt onder andere met camera’s gedetailleerd in kaart gebracht. Eventuele problemen zoals blokkades, scheuren en lekkages kunnen op deze manier snel gedetecteerd worden. Daarnaast kan er meteen gekeken worden welke reparaties er voor de rioolproblemen nodig zijn. Een rioolinspectie is een uitstekend middel om de kwaliteit van uw riolering te bekijken en om rioolproblemen op te sporen.

Rioolonderhoud

Naast het ontstoppen van de riolering, hebben de rioleringsbedrijven uit ons netwerk zich gespecialiseerd in het algemeen onderhoud van riolering. Het (preventief) onderhouden van de riolering is een belangrijke factor in het voorkomen van verstopping en andere rioolproblemen. Zo is het bijvoorbeeld van belang dat in het riool geen belemmeringen ontstaan door obstakels, en dat straatkolken en vetafscheiders goed onderhouden zijn. Wanneer u met ons contact opneemt, zullen wij één van de professionals van een rioleringsbedrijf bij u uit de buurt naar u toesturen. Hij kan bepalen welk onderhoud er aan de riolering nodig is en zal een offerte opstellen. Samen met u wordt dan besloten of en hoe vaak het riool onderhoud zal plaatsvinden.

Rioolproblemen, ben ik verzekerd?

Afhankelijk van uw verzekering is het misschien mogelijk dat u een vergoeding kunt krijgen voor het ontstoppen van een verstopte wc of verhelpen van andere rioolproblemen. Het kan voorkomen dat u wel een vergoeding krijgt voor het oplossen van problemen zoals een verstopte wc, maar niet voor het aanleggen van nieuw leidingwerk. Heeft u waterschade door het overlopen van een wc of wastafel? Deze schade wordt gevolgschade genoemd. In dit geval kunt u deze kosten claimen bij uw inboedelverzekering. Neem contact op met uw verzekering om te informeren naar de voorwaarden bij rioolproblemen en de vergoeding.

Wie is verantwoordelijk, u of de gemeente?

Elke gemeente is verantwoordelijk voor het aanleggen en het onderhouden van het hoofdrioolstelsel. Ligt de oorzaak van de verstopping of andere rioolproblemen in het gemeentelijk riool, dan moet uw gemeente de verstopping verhelpen. In dit geval zijn de kosten voor het ontstoppen en oplossen van andere problemen ook voor de gemeente, behalve als het is veroorzaakt door iets vanuit de woning. Neem contact op met uw gemeente om te informeren. U bent verantwoordelijk voor de riolering die op uw erf ligt. Deze loopt vanaf het hoofdriool naar uw eigen huis. Dit geldt zowel voor het aanleggen als het regelmatig onderhouden van het riool.

Direct contact

Heeft u last van borrelende geluiden of een vieze rioollucht in uw huis? Spoelt de wc niet meer goed door? Loopt het water niet goed weg uit uw wastafel? Heeft u last van andere rioolproblemen? Of heeft u andere vragen over uw riolering? Neemt dan contact met ons op via het contactformulier. Wij sturen u dan zo snel mogelijk een gratis en vrijblijvende offerte op. Ook voor een grondige rioolinspectie of regelmatig onderhoud van uw riool kunt u contact met ons opnemen. Onze ontstoppingsdienst is 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar. Uw verstopping en andere rioolproblemen kunnen zo heel snel verholpen worden! Neem bij een spoedklus of acute problemen direct contact met ons op via het contactformulier.

offerte riool