Cv-ketel leasen, huren of kopen?

Na geruime tijd begint uw huidige Cv-ketel steeds meer te slijten. Uiteindelijk zal de ketel het begeven en is het zaak u te oriënteren voor een nieuwe verwarmingsketel. Voordat uw Cv-ketel het begeeft is het verstandig om alvast te kijken naar de diverse opties. Gaat u bijvoorbeeld een nieuwe ketel leasen, huren of kopen? Elk facet heeft zijn eigen voor- en nadelen. Daarom pluizen we alle opties voor u uit zodat u gemakkelijk een keuze kunt maken.

CV-ketel huren leasen kopen

Het leasen, huren of kopen van een Cv-ketel.

Wij van Eteb geven u alle informatie die u nodig heeft voor het maken van een juiste keuze over uw Cv-ketel.

Gratis offertes aanvragen

Leasen

CV ketel leasen

Het leasen combineert kopen en huren met elkaar. Er wordt een maandelijks bedrag gevraagd dat voor een periode van ongeveer 5 jaar loopt. Zo bent u niet ineens een hap geld kwijt en de kosten worden verdeeld over een ruime periode. Een leasebedrag wordt vastgesteld aan de hand van verschillende factoren: aanschaf kosten, installatie, onderhoud, administratie, rente en in sommige gevallen een premie voor een overlijdensrisicoverzekering. Er zitten veel voordelen aan het leasen van een nieuwe ketel, hier een aantal voordelen op een rijtje.

 • Geen grote uitgave in één keer.
 • Per maand een vast bedrag.
 • Leaseperiode wordt in overleg bepaald. (5, 10 of 12 jaar)
Is het leasen dan de perfecte optie? Niet perse, er zitten ook enkele nadelen aan het leasen. Het grootste nadeel is dat u uiteindelijk duurder uit bent dan wanneer u de CV-ketel direct aanschaft. Logischerwijs dient de installateur ook te verdienen aan uw opdracht. Het leasen van een CV-ketel kunt u vergelijken met het leasen van een auto.Deze cv-installateur bepaalt de onderhoud- en service voorwaarden. U hebt hier zelf geen invloed op.Na afloop van het contract bent u zelf verantwoordelijk voor onderhoud.Uiteindelijk betaalt u meer dan wanneer u de ketel direct aanschaft.

Kopen

cv-ketel kopen

Indien u een CV-ketel koopt dan is daar een investering voor benodigd. Het bedrag betaalt u in één keer en u hebt voor het geld een nieuwe ketel plus de installatie. Na uw aankoop bent u de eigenaar en bepaalt u zelf wie het onderhoud uitvoert. Aan het kopen zitten voordelen verbonden, hier een aantal voor u op een rijtje.

 • Eenmalige uitgave en geen terugkerende maandelijkse kosten.
 • U hebt een vrije keuze en totale zeggenschap over het aankopen van de ketel.
 • U bepaalt zelf bij wie u een onderhoudscontract afsluit en hoelang het contract loopt.
 • U bepaalt zelf wanneer u uw ketel weer gaat vervangen.
Aan het kopen zitten niet alleen voordelen verbonden. Of kopen in uw geval de beste optie is, is afhankelijk van uw persoonlijke en financiële situatie. Indien u alles goed uitzoekt kunt u veel geld besparen door de CV zelf aan te schaffen. Er zit immers geen partij tussen die er ook nog geld aan moet verdienen, zoals bij leasen of huren wel het geval is. Naast de voordelen heeft het kopen ook enkele nadelen, voor u een aantal nadelen op een rijtje.

 • Flinke investering doordat u alles in één keer dient te betalen.
 • Voor onderhoud van uw ketel moet u apart een onderhoudscontract afsluiten.
 • Hebt u geen onderhoudscontract en valt uw ketel toch uit, dan zijn alle kosten van de reparatie voor uw rekening. Voornamelijk lastig indien het apparaat een bepaalde leeftijd bereikt.

Huren

cv-ketel huren

Het huren van een nieuwe centrale verwarmingsketel is een goede oplossing als u geen omkijken wilt hebben naar uw ketel. Onderhoud en reparaties zitten namelijk in het contract verwerkt. Denk wel goed na voordat u het contract afsluit, u zit er de hele levensduur van de ketel aan vast. De ketel wordt nooit uw eigendom. Maar net als bij het leasen bent u niet gelijk een grote investering kwijt. Hebt u geen grote buffer, of besteed u uw geld liever aan andere zaken dan is het huren een uitstekende optie. Met het huren betaalt u maandelijks een vast bedrag. Bij het huren komen veel voordelen kijken ten opzichte van leasen en kopen, hier een aantal voordelen op een rijtje.

 • Geen grote uitgave in één keer.
 • Per maand een vast bedrag.
 • Kosten voor onderhoud en reparaties zitten bij het huurbedrag inbegrepen.
 • Geen extra kosten bij het vervangen van een onderdeel.
Let goed op het contract dat u afsluit, er zitten nog wel eens verschillen in de verschillende aanbieders. Naast de vele voordelen van het huren, heeft het huren ook enkele nadelen. Hier een aantal nadelen op een rijtje.

 • Bij sommige aanbieders moet u de installatiekosten direct betalen na de installatie. Dit kan oplopen tot een bedrag tussen de €500,- en de €1.000,-.
 • U wordt geen eigenaar van de ketel, ook niet nadat het contract is verlopen.
 • Bij ontevredenheid over de installateur kunt u niet zomaar overstappen op een andere installateur.
 • In de meeste gevallen is het een voorwaarde dat er via een automatische incasso betaald moet worden.

Kosten voor het leasen, huren en kopen

Om het een en ander te verduidelijken hebben we een voorbeeld opgesteld zodat u een indicatie heeft van de kosten. De kosten zijn berekend aan de hand van de meest verkochte ketel van Nederland die voor een inkoopprijs vanaf €1.500,- te koop is. Daarbij komt nog een prijs van €500,- tot €1.000,- voor de installatie van de ketel. Daarbij hebben we de kosten per maand berekend over een tijdsbestek van 12 jaar. Op basis van deze prijzen en looptijd zijn de gemiddelde kosten voor het leasen van een ketel per maand €32,42. Na de leaseperiode is de ketel uw bezit. Het huren van een ketel is iets duurder omdat u dan te maken krijgt met een stijging in het maandbedrag. De kosten komen uit op €33,72 per maand. Het kopen van een centrale verwarmingsketel is de goedkoopste optie. Het gemiddelde bedrag dat u per maand kwijt bent in een tijdsbestek van een jaar is €28,29. Indien we puur naar de kosten kijken dan is het verstandig om een ketel te huren. Hebt u het geld niet liggen, dan kunt u het beste gaan leasen. Bij het leasen bespaart u in totaal €200,- op het totale bedrag dat u kwijt bent met het huren. Houd er wel rekening mee dat u een goed en betrouwbaar bedrijf uitzoekt zodat u niet voor verassingen komt te staan.

Contact

Contact CV-service Eteb

Bent u benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden? Vraag dan gerust een offerte aan bij Eteb. Wij sturen u vrijblijvend een gespecificeerd voorstel toe zodat u exact weet waar u aan toe bent. Op die manier komt u niet voor verassingen te staan!