Riool verstopt

Een verstopt riool komt per huishouden gemiddeld eens per 10 jaar voor. Sommige huishoudens hebben er echter nooit last van, terwijl andere huishoudens regelmatig last hebben van een verstopt riool. Oorzaken van rioolproblemen zijn onder andere aangekoekt vet en een verouderd rioolsysteem. Op deze pagina kunt u meer lezen over een verstopte afvoer of riool, een paar tips en wat de mogelijke oorzaak zou kunnen zijn.

Wat de problemen met uw riool ook zijn, wij zullen zorgen voor de juiste oplossing en lossen de verstopping snel weer op. De vakmensen van het rioleringsbedrijf zorgen voor het aanleggen van riolering en het onderhoud van het riool. Uiteraard staan we ook voor u klaar als het gaat om het ontstoppen van de wc of een juiste afvoer van hemelwater. Vul het contactformulier in!

verstopt riool

Handige 24 uurs rioolservice. Uw riool snel ontstopt!

Wij helpen u snel met uw verstopte riolering, afvoer of wc!

Gratis offertes aanvragen

Gevolgen van de verstopping

Een verstopt riool kan verschillende oorzaken hebben. Vaak zien we een verstopping door overmatig gebruik van toiletpapier, resten van zeep of ander vuil en vet, of doordat het riool gebruikt wordt waarvoor het niet bedoeld is. Een gevolg van een rioolverstopping kan zijn dat u geen gebruik meer kunt maken van uw toilet, dat het doorspoelen niet meer goed lukt of dat de afvoer van uw gootsteen niet meer goed werkt. Ook kan het voorkomen dat u het riool hoort borrelen in uw keuken, badkamer of toilet of dat u veel last heeft van stank. Een verstopping wilt u snel laten verhelpen, want het kan er uiteindelijk toe leiden dat er rioolwater omhoog komt.
rioolproblemen ontstoppingsbedrijf inschakelen

Riool verstopt, wat te doen?

Wanneer u last heeft van een rioolverstopping, moet u eerst proberen de oorzaak te vinden. Soms kunt u dit zelf vinden, maar vaak heeft u hulp nodig van een ontstoppingsbedrijf. Een klein probleem zoals een verstopt sifon bij de keukenkraan kunt u zelf herstellen, maar een wc die is verstopt of het ontstoppen van meerdere verstopte afvoeraansluitingen is niet zo eenvoudig. Pas altijd op het met gebruik van ontstoppingsmiddelen of soda. Deze middelen kunnen uw riool aantasten en beschadigen. U kunt altijd een ontstoppingsdienst inschakelen om de rioolverstopping op te lossen. Zij hebben geruime ervaring met een verstopt riool en kunnen het probleem snel detecteren en oplossen voor u.

ontstoppen riool met spoed

Ontstoppingsdienst, 24/7 bereikbaar

Werkt u toilet niet meer? Is het niet meer mogelijk om water af te voeren? Of komt er zelfs rioolwater naar boven via uw doucheputje, toilet of spoelbak? Dan is het riool waarschijnlijk verstopt. Uiteraard wilt u dat dit snel wordt opgelost. Onze ontstoppingsdienst is 24/7 bereikbaar. Dit betekent dat u ons elke dag op welk tijdstip dan ook, dus zelfs om 3 uur ’s nachts, kunt bereiken voor het ontstoppen met spoed. Wij komen zo snel mogelijk naar u toe en zorgen ervoor dat uw riool ontstopt wordt. Neem nu direct contact met onze specialisten op via het contactformulier.

Werkwijze van ontstoppingsbedrijf

De vakmensen van ons ontstoppingsbedrijf staan elke dag en nacht voor u klaar om uw rioolproblemen zo snel mogelijk op te lossen. Wanneer u contact met ons opneemt komt er een specialist bij u langs. Eerst zal er een inspectie gedaan worden waarbij we het probleem achterhalen. Hiervoor hebben we speciale apparatuur, zoals camera’s en radiografische apparatuur. De oorzaak en de locatie van het probleem kunnen we met de apparatuur en onze ervaring snel detecteren. Afhankelijk van het probleem wordt er daarna samen met u bepaalt wat de verdere werkwijze zal zijn om de rioolproblemen op te lossen. Zo kan er een veer of een hogedrukreiniger gebruikt worden om het riool te ontstoppen.

Zelf riool ontstoppen?

Wilt u zelf uw riool ontstoppen? Hier een paar tips! Pas op met het gebruik van agressieve ontstoppingsmiddelen en gebruik geen middelen die hier niet voor bedoeld zijn. Wanneer u last heeft van een wc die verstopt is, controleert u eerst of de buizen onderin de wc vrij zijn en gebruikt u zo nodig een ontstopper. Als het water in de gootsteen niet meer goed doorloopt, kunt u het beste de sifon losmaken en ontstoppen. In de douche zijn haren vaak de boosdoener van een rioolverstopping. Maak dan het doucheputje schoon. Komt u er toch niet uit met onze tips? Of kunt u de oorzaak van de problemen niet vinden? Schakel dan een ontstoppingsdienst in.

Eigen terrein of gemeenschappelijk riool?

Belangrijk bij het verhelpen van problemen met de riolering is het bepalen of de verstopping zich op uw terrein of in de gemeentelijk riolering bevindt. Alleen als de verstopping op uw terrein optreedt, bent u verantwoordelijk voor het verhelpen van het probleem. De locatie van de verstopping kunt u controleren door de riolering te laten openen op de erfgrens. Dit gebeurt via het ontstoppingsstuk. Wanneer het ontstoppingsputje nagenoeg droog staat, ligt de verstopping op uw eigen terrein. Staat er veel water in, dan ligt het probleem bij de gemeente. Het lokaliseren en opgraven van het ontstoppingsstuk kan lastig zijn. De professionals van ons rioleringsbedrijf kunnen u hierbij helpen.

riolering verstopping

Rioolverstopping, ben ik verzekerd?

U bent zelf verantwoordelijk voor het regelmatig onderhouden van uw riolering. Uw verzekering zal de kosten niet dekken als het is veroorzaakt door nalatig onderhoud. Afhankelijk van uw verzekering is het mogelijk om een vergoeding te ontvangen voor het wegnemen van een rioolverstopping en het herstellen van de riolering. De ene verzekering dekt bijvoorbeeld het ontstoppen wel, maar het aanleggen van nieuwe leidingwerk niet. Neem contact op met uw verzekering om zeker te weten wat er wel en niet gedekt wordt. Gevolgschade dat is veroorzaakt door water wat naar boven is gekomen kunt u indienen bij uw inboedelverzekering.

Kosten ontstoppingsbedrijf

Heeft u last van stank in huis, een bad dat niet meer goed leegloopt of andere problemen? Dan wilt u waarschijnlijk graag meer weten over de kosten voor het oplossen en eventuele reparatie. De kosten zijn onder andere afhankelijk van de locatie van het probleem, de ernst en de arbeidskosten. Daarnaast worden er vaak nog voorrijkosten gerekend. Hoe hoog de precieze kosten zullen zijn kunnen wij niet voorspellen, dit is per situatie verschillend. Vul vandaag nog het contactformulier in op onze website en ontvang een gratis en vrijblijvende offerte. Zo krijgt u meer inzicht in de kosten voor het oplossen van uw rioolproblemen.

Rioolinspectie

Vermoedt u dat u rioolproblemen heeft of heeft u vaak last van een verstopping? Dan is het verstandig om een rioolinspectie door een rioleringsbedrijf uit te laten voeren. Met een rioolinspectie worden al uw rioleringen gecontroleerd door één van onze professionals. De riolering wordt onder andere met camera’s gedetailleerd in kaart gebracht. Eventuele problemen zoals blokkades, scheuren en lekkages kunnen op deze manier snel gedetecteerd worden. Daarnaast kan er meteen gekeken worden welke reparaties er voor de rioolproblemen nodig zijn. Een rioolinspectie is een uitstekend middel om de kwaliteit van uw riolering te bekijken en om rioolproblemen op te sporen.

Rioolonderhoud

Naast het ontstoppen van de riolering, hebben de rioleringsbedrijven uit ons netwerk zich gespecialiseerd in het algemeen onderhoud van riolering. Het (preventief) onderhouden van de riolering is een belangrijke factor in het voorkomen van verstopping en andere rioolproblemen. Zo is het bijvoorbeeld van belang dat in het riool geen belemmeringen ontstaan door obstakels, en dat straatkolken en vetafscheiders goed onderhouden zijn. Wanneer u met ons contact opneemt, zullen wij één van de professionals van een rioleringsbedrijf bij u uit de buurt naar u toesturen. Hij kan bepalen welk onderhoud er aan de riolering nodig is en zal een offerte opstellen. Samen met u wordt dan besloten of en hoe vaak het riool onderhoud zal plaatsvinden.

riool ontstoppen

Direct contact

Wanneer u problemen heeft met een verstopt riool, wilt u het zo snel mogelijk opgelost hebben. Wij gaven al een aantal tips, maar vaak heeft u een professional nodig. Problemen met het riool zoals een bubbelende riolering of stank in uw huis kunnen erg vervelend zijn. Verstoppingen in de afvoer kunnen daarnaast ook grote problemen veroorzaken met de bijbehorende hoge kosten. De specialisten van ons ontstoppingsbedrijf zijn vakbekwaam en hebben veel kennis. Zij kunnen u ondersteunen met het onderhouden, reinigen en ontstoppen van uw riolering. Neem voor meer informatie of een vrijblijvende offerte contact op via het contactformulier. Wij werken met een team van meer dan 30 vakmannen die werkzaam zijn in de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht, Flevoland en de omgeving van Tilburg.