Lekkage spoedservice

Heeft u last van een lekkage? Dan is het belangrijk dat u dit met spoed laat opsporen en repareren door een spoedservice. Neem contact op via het offerteformulier en een loodgieter uit ons netwerk is met spoed bij u ter plaatse. Deze service is 24 uur per dag bereikbaar. Of dat nu om 5 uur ’s middags is of 5 uur midden in de nacht. Ook in het weekend!

De loodgieter zorgt voor een snelle lekdetectie en begint direct met de reparatie. Op deze pagina leest u meer over de mogelijkheden en de verschillende technieken voor het opsporen van een lek met spoed. Met de spoedservice weet u zeker dat uw lekkage binnen een dag is verholpen.

lekkage spoedservice

Last van een lekkage?

Vul het offerteformulier in voor de 24/7 spoedservice en wordt snel geholpen!

Gratis offertes aanvragen

24uurs service

Een lekkage? Dat is erg vervelend. Uiteraard wilt u dit met spoed laten verhelpen om waterschade en andere vochtproblemen te voorkomen. Vul daarom direct het offerteformulier in, vermeld duidelijk dat het om een spoedgeval gaat. De spoedservice is 24 uur per dag bereikbaar. Ook midden in de nacht of op zondagmiddag.

De loodgieter is snel bij u op locatie en gebruikt verschillende hulpmiddelen en technieken voor de lekdetectie. Hierdoor is het mogelijk om de waterlekkage snel op te sporen en direct te beginnen met de reparatie. Kom meteen in actie als u een lekkage heeft om verdere schade te voorkomen en vul het offerteformulier in.

Hoe ontstaat lekkage?

Een lekkage kan verschillende oorzaken hebben. Zo is het mogelijk dat vochtplekken op uw plafond veroorzaakt worden door een daklekkage of door een breuk in een leiding. Een lek in het dak wordt vaak veroorzaakt door kapotte dakbedekking. Een hevige regenbui kan dan al zorgen voor flinke waterschade.

Heeft u last van schade aan uw binnenmuren? Een waterlekkage door een verstopte dakgoot is soms de oorzaak, hierdoor loopt het water de spouwmuur in. De meest voorkomende oorzaken van een lekkage:

  • Constructiefout van het dak of verzakkingen.
  • Verschoven dakpannen of scheuren in de platte dakbedekking.
  • Verstoppingen in de afvoer en rioolbuizen.
  • Verstopte dakgoten door bladeren.
  • Breuk in de afvoerbuizen of waterleidingen.
opsporen lekkage

Lekdetectie

Het is belangrijk dat een waterlekkage op professionele wijze gedetecteerd wordt. Het opsporen van een lekkage is niet altijd eenvoudig. Bij een probleem in het dak is het bijvoorbeeld mogelijk dat het water zich eerst naar één richting verplaatst, voordat het lek ontstaat. Het lek is dan op een andere plaats dan de waterschade. Met professionele lekdetectie door een vakman is het opsporen snel geregeld. Zo bent u snel van de waterlekkage af. Hiervoor gebruikt de specialist speciale hulpmiddelen en innovaties. Hierdoor is breekwerk is veel gevallen niet nodig. De verschillende soorten technieken voor lekdetectie:

lekdetectie met spoed
  • Thermografie
  • Rookgas en ultrasoon detectie
  • Endoscopie
  • Test met kleurstof
  • Drukverliestest

Thermografie

Eén van de mogelijke vormen van lekdetectie is thermografie. Bij thermografie worden warme en koude structuren in beeld gebracht. Door deze in kaart te brengen kan achterhaald worden waar in uw huis opvallend warmteverlies plaatsvindt. Thermografie is een zogeheten non-intrusieve methode om lekkage te achterhalen. Het is dus een vorm van lekdetectie waarbij de vloer of het plafond niet hoeft worden opengebroken. Daarnaast worden door de hierbij gebruikte infraroodtechniek vocht- en schimmelplekken opgespoord, waardoor de waterlekkage nog makkelijker gelokaliseerd wordt. Bovendien wordt door deze warmtebeelden lekkage weergegeven die met het blote oog niet gezien kunnen worden.

Rookgas detectie

Een andere vorm van lekdetectie, die veel gebruikt wordt bij het opsporen van daklekkage is rookgas detectie. Hierbij wordt rook onder de dakbedekking geblazen. Het lek kan makkelijk opgespoord worden door aan de buitenkant van het dak te kijken waar de rook naar buiten komt. Rookgas detectie is een betrouwbare en gebruiksvriendelijke methode voor het opsporen van daklekkage. De medewerkers van Eteb installatiebedrijf zijn zeer deskundig op dit gebied, en verhelpen u wanneer de lekkage is gelokaliseerd met het verhelpen van de daklekkage.

Ervaren vakman nodig voor een verhelpen van een lekkage?

Vul het offerteformulier en ontvang een gratis offerte met scherpe prijs!

Ultrasoon detectie

Een nieuwe innovatie op het gebied van lekdetectie is ultrasoon detectie. Een lek brengt een voor het menselijk gehoor onwaarneembaar geluid voor. Bij ultrasone lekdetectie wordt dit geluid met een ultrasoon geluidsignaal versterkt. In praktijk betekent dit dat er een ultrasoon signaal door de muur wordt gezonden. Waar het signaal afwijkend is, bevindt zich het lek. Doordat deze geluidssignalen onschadelijk zijn voor mensen, kan de lekdetectie op elk gewenst moment plaatsvinden, en bent u daarom snel van uw lekkage af. Deze vorm van lekdetectie is het meest geschikt voor lekkages in uw CV-ketel, vloerverwarming of waterleiding.

Endoscopie

Een endoscoop is een kleine camera die wendbaar is. Vaak is een endoscoop een aantal meters lang en zeer dun, zodat de camera overal bij kan komen. Het beeld komt bij de loodgieter binnen op een monitor en op deze manier wordt het probleem snel gevonden. Endoscopie is een geschikte techniek voor het opsporen van lekkages afvoerbuizen, zwembaden en vijvers. Het wordt daarnaast ook gebruikt voor het inspecteren van ventilatie- en rookkanalen. De vakman gebruikt endoscopie om moeilijk bereikbare plaatsen in kaart te brengen, bijvoorbeeld een lekkage in een afvoerbuis of in de spouwmuren. Hiervoor wordt een endoscoop gebruikt.

Kleurstoftest

Een andere methode voor lekdetectie is het gebruik van kleurstof. De kleurstoftest is zeer geschikt voor het opsporen van een lek in rioleringsleidingen, daklekkage, aircolekkage of bij een lek in de verwarmingsleidingen. Het lek moet actief zijn om deze test te gebruiken en het wordt niet gebruikt bij waterleidingen. De vakman mengt kleurstoffen met water. Hiervoor wordt vaak een hoge concentratie kleurstof gebruikt bij een kleine lekkage. Het water met de kleurstof in de leiding gespoten of over het dak gegoten. Op de plek waar het gekleurde water zichtbaar wordt is het lek.

Drukverlies test

Tot slot is het ook nog mogelijk om gebruik te maken van een drukverlies test voor het opsporen van een lek. Deze vorm van lekdetectie houdt in dat de specialisten de leidingen onder druk zetten. Met speciale meetapparatuur meet de specialist de luchtdruk. Verandert de luchtdruk niet? Dan heeft u geen last van een lekkage. Registreert de meetapparatuur echter een drukverandering? Dan is er sprake van een waterlekkage. Met de meetapparatuur en drukmeter wordt de locatie snel opgespoord. Afhankelijk van het probleem en de locatie gebruikt een specialist een drukverliestest of één van de andere opsporingsmethodes.

Direct contact

Een lekkage is erg vervelend. Het veroorzaakt niet alleen waterschade en vochtplekken, maar beschadigt ook de constructie, dak en fundering van uw woning. Laat het lek daarom met spoed opsporen door een vakman. Het opsporen van een waterlekkage met spoed is niet altijd eenvoudig. De specialist gebruikt speciale technieken en hulpmiddelen zoals een camera of rookgas voor het opsporen en de lekdetectie. Vul direct het offerteformulier in. De spoedservice is 24 uur per dag bereikbaar voor het opsporen van een lek, ook in het weekend! U ontvangt spoedig een offerte van een specialist uit uw regio. Ons netwerk bestaat uit loodgieters uit Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht, Flevoland en de regio Breda.

offerte loodgieter lekkage