Lekkage spoedservice!

Kom snel in contact met een loodgieter in de buurt

Spoedservice bij een lekkage!

Lekkage in huis? Schakel met spoed een loodgieter in voor een snelle reparatie! Doet u dit niet dan ontstaat er onnodig veel schade aan uw vloer, wanden, dak of sanitair.

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

U komt dan zo snel mogelijk in contact met een loodgieter in uw eigen regio. Op deze pagina leest u meer over de mogelijkheden en de verschillende technieken voor het opsporen van een lek met spoed. Met de spoedservice weet u zeker dat uw lekkage binnen een dag is verholpen.

24-uurs service

Met spoed een lekkage oplossen? Maak in de volgende provincies gebruik van onze 24-uurs service.

U komt via deze telefoonnummers direct in contact met een loodgieter in de buurt. Deze zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar voor problemen zoals een nare lekkage in huis. De lekkage word direct hersteld waardoor de schade zoveel mogelijk beperkt blijft!

Wat kost de lekkage spoedservice?

Werkzaamheden Gemiddelde kosten per uur*
Standaard uurtarief €65,-
Standaard servicekosten €24,95
Uurtarief bij spoed €86,-
Servicekosten bij spoed €24,95

*Dit zijn richtprijzen die kunnen verschillen per loodgieter. Exacte prijs weten? Vraag gratis offertes aan!

spoedservice lekkage

Wat moet u doen bij een lekkage?

Als u een lekkage opmerkt dan is de kans groot dat deze er al een tijdje is: het duurt even voordat vochtkringen en andere problemen ontstaan terwijl er toch al langer water lekt. Tijd om snel actie te ondernemen! Dit is wat u doet als u een lekkage in huis heeft of vermoedt:

Stap 1: schade voorkomen

Stap 1 is het voorkomen van onnodige schade. Zit er een lekkage in de waterleiding? Voorkom hogere herstelkosten door snel de hoofdkraan dicht te draaien. Zit er een lekkage in het dak? Schuif meubels aan de kant en veeg muren en vloeren zoveel mogelijk droog om kromtrekken te voorkomen. Plaats eventueel emmers of pannen om binnendruppelend water op te vangen. Zet bovendien ramen of deuren alvast open om te zorgen voor voldoende ventilatie.

Stap 2: loodgieter inschakelen

Maak gebruik van een 24-uurs service of, als het gaat om een kleine lekkage, vraag snel gratis offertes aan. Als u weet dat een loodgieter onderweg is, weet u zeker dat de problemen zo snel mogelijk verholpen zullen zijn.

Stap 3: verzamel bewijsmateriaal

Goed nieuws: de schade van een lekkage is in veel gevallen te verhalen op uw verzekeraar! Wel is het vaak belangrijk om hiervoor bewijsmateriaal in te sturen. Neem foto’s van de waterschade in huis en stuur deze alvast naar de verzekeraar.

Stap 4: reparatie en droogtijd

De loodgieter zal de lekkage zo snel mogelijk verhelpen met een definitieve reparatie. Afhankelijk van de locatie van de lekkage, is het belangrijk om uw huis hierna de tijd te geven om goed te drogen. Waterschade aan de muur moet eerst volledig droog zijn voordat u deze muur weer opnieuw kunt afwerken. Vochtproblemen door een kleine lekkage zijn vaak in een paar dagen tot een week weer volledig opgedroogd. Gaat het om een grote lekkage waarbij veel water is opgenomen door de muur of vloer? Dan kan het weken of in het slechtste geval zelfs maanden duren voordat dit weer goed is opgedroogd.

Lekkage met spoed laten repareren?

Kom snel in contact met een loodgieter in uw regio!

Hoe ontstaat lekkage?

Een lekkage kan verschillende oorzaken hebben. Zo is het mogelijk dat vochtplekken op uw plafond veroorzaakt worden door een daklekkage of door een breuk in een leiding. Een lek in het dak wordt vaak veroorzaakt door kapotte dakbedekking. Een hevige regenbui kan dan al zorgen voor flinke waterschade.

Oorzaak van lekkage Beschrijving Lekkage poedservice nodig?
Kapotte of verouderde leidingen Leidingen kunnen na verloop van tijd slijten of barsten, vooral bij extreme temperaturen. Ja
Losse of beschadigde koppelingen Koppelingen tussen leidingen kunnen losraken of beschadigd raken, wat tot lekkages leidt. Ja
Kapotte afdichtingen Afdichtingen rondom kranen, douchekoppen en andere armaturen kunnen verslijten en gaan lekken. Soms
Verstopte afvoeren Verstopte afvoeren kunnen overstromingen veroorzaken die tot lekkages leiden. Ja
Lekkende dakgoten of dakbedekking Problemen met de dakbedekking, dakgoten of waterafvoersystemen kunnen lekkages in huis veroorzaken. Soms
Slecht geïnstalleerd sanitair Fouten bij de installatie van sanitair kunnen leiden tot lekkages. Ja
Condensatie Condensatie op leidingen en muren kan leiden tot vochtproblemen en lekkages. Nee
Slechte Waterdruk Te hoge waterdruk kan leidingen en koppelingen beschadigen, wat tot lekkages leidt. Soms

Lekdetectie

Het is belangrijk dat een waterlekkage op professionele wijze gedetecteerd wordt. Het opsporen van een lekkage is niet altijd eenvoudig. Bij een probleem in het dak is het bijvoorbeeld mogelijk dat het water zich eerst naar één richting verplaatst, voordat het lek ontstaat. Het lek is dan op een andere plaats dan de waterschade. Met professionele lekdetectie door een vakman is het opsporen snel geregeld. Zo bent u snel van de waterlekkage af. Hiervoor gebruikt de specialist speciale hulpmiddelen en innovaties. Hierdoor is breekwerk is veel gevallen niet nodig. De verschillende soorten technieken voor lekdetectie:

  • Thermografie
  • Rookgas en ultrasoon detectie
  • Endoscopie
  • Test met kleurstof
  • Drukverliestest

1. Thermografie

Eén van de mogelijke vormen van lekdetectie is thermografie. Bij thermografie worden warme en koude structuren in beeld gebracht. Door deze in kaart te brengen kan achterhaald worden waar in uw huis opvallend warmteverlies plaatsvindt. Thermografie is een zogeheten non-intrusieve methode om lekkage te achterhalen. Het is dus een vorm van lekdetectie waarbij de vloer of het plafond niet hoeft worden opengebroken. Daarnaast worden door de hierbij gebruikte infraroodtechniek vocht- en schimmelplekken opgespoord, waardoor de waterlekkage nog makkelijker gelokaliseerd wordt. Bovendien wordt door deze warmtebeelden lekkage weergegeven die met het blote oog niet gezien kunnen worden.

2. Rookgas detectie

Een andere vorm van lekdetectie, die veel gebruikt wordt bij het opsporen van daklekkage is rookgas detectie. Hierbij wordt rook onder de dakbedekking geblazen. Het lek kan makkelijk opgespoord worden door aan de buitenkant van het dak te kijken waar de rook naar buiten komt. Rookgas detectie is een betrouwbare en gebruiksvriendelijke methode voor het opsporen van daklekkage. De medewerkers van Eteb installatiebedrijf zijn zeer deskundig op dit gebied, en verhelpen u wanneer de lekkage is gelokaliseerd met het verhelpen van de daklekkage.

3. Ultrasoon detectie

Een nieuwe innovatie op het gebied van lekdetectie is ultrasoon detectie. Een lek brengt een voor het menselijk gehoor onwaarneembaar geluid voor. Bij ultrasone lekdetectie wordt dit geluid met een ultrasoon geluidsignaal versterkt. In praktijk betekent dit dat er een ultrasoon signaal door de muur wordt gezonden. Waar het signaal afwijkend is, bevindt zich het lek. Doordat deze geluidssignalen onschadelijk zijn voor mensen, kan de lekdetectie op elk gewenst moment plaatsvinden, en bent u daarom snel van uw lekkage af. Deze vorm van lekdetectie is het meest geschikt voor lekkages in uw CV-ketel, vloerverwarming of waterleiding.

4. Endoscopie

Een endoscoop is een kleine camera die wendbaar is. Vaak is een endoscoop een aantal meters lang en zeer dun, zodat de camera overal bij kan komen. Het beeld komt bij de loodgieter binnen op een monitor en op deze manier wordt het probleem snel gevonden. Endoscopie is een geschikte techniek voor het opsporen van lekkages afvoerbuizen, zwembaden en vijvers. Het wordt daarnaast ook gebruikt voor het inspecteren van ventilatie- en rookkanalen. De vakman gebruikt endoscopie om moeilijk bereikbare plaatsen in kaart te brengen, bijvoorbeeld een lekkage in een afvoerbuis of in de spouwmuren. Hiervoor wordt een endoscoop gebruikt.

lekkage spoed

5. Kleurstoftest

Een andere methode voor lekdetectie is het gebruik van kleurstof. De kleurstoftest is zeer geschikt voor het opsporen van een lek in rioleringsleidingen, daklekkage, aircolekkage of bij een lek in de verwarmingsleidingen. Het lek moet actief zijn om deze test te gebruiken en het wordt niet gebruikt bij waterleidingen. De vakman mengt kleurstoffen met water. Hiervoor wordt vaak een hoge concentratie kleurstof gebruikt bij een kleine lekkage. Het water met de kleurstof in de leiding gespoten of over het dak gegoten. Op de plek waar het gekleurde water zichtbaar wordt is het lek.

6. Drukverlies test

Tot slot is het ook nog mogelijk om gebruik te maken van een drukverlies test voor het opsporen van een lek. Deze vorm van lekdetectie houdt in dat de specialisten de leidingen onder druk zetten. Met speciale meetapparatuur meet de specialist de luchtdruk. Verandert de luchtdruk niet? Dan heeft u geen last van een lekkage. Registreert de meetapparatuur echter een drukverandering? Dan is er sprake van een waterlekkage. Met de meetapparatuur en drukmeter wordt de locatie snel opgespoord. Afhankelijk van het probleem en de locatie gebruikt een specialist een drukverliestest of één van de andere opsporingsmethodes.

Spoedservice bij lekkage nodig? Gratis offertes!

Wacht niet te lang bij een lekkage maar schakel direct een loodgieter in! Met onze gratis offerteservice ontvangt u snel offertes om te vergelijken.

Start uw gratis offerteaanvraag

De aanvraag is gratis en verder volledig vrijblijvend: u zit dus nergens aan vast!