Lekkage spoedservice

Wanneer u last heeft van lekkage, dient u zo snel mogelijk contact op te nemen met een professional die de daklekkage kan opsporen en verhelpen. Lekkage is namelijk erg vervelend en wanneer dit niet op tijd wordt aangepakt, zijn houtrot, schimmel en vochtplekken het onvermijdbare gevolg. Om dit te voorkomen bieden wij van Installatiebedrijf Eteb handige lekkage spoedservice. Onze medewerkers zijn experts op het gebied van lekdetectie en zullen uw daklekkage, lekkage in uw kelder of badkamer, of een lek in uw leidingnetwerk snel en deskundig verhelpen. Met onze spoedservice die 24 uur per dag bereikbaar is, weet u zeker dat de lekkage binnen een dag is verholpen.

Hoe ontstaat lekkage?

Het is vaak lastig om de oorzaak van lekkage te achterhalen. Daklekkage kan door verschillende weersomstandigheden en om een variatie aan redenen ontstaan. Bij een plat dak (zeker die geconstrueerd zijn met asfaltbedekking) komt vaak na enkele jaren al daklekkage voor, doordat het proces van vorst en dooi barsten veroorzaakt in de randen van de knik. Daklekkage kan ook ontstaan door verstopte dakgoten. Een lek dat hierdoor wordt veroorzaakt is snel te verhelpen, en zorgt in dat opzicht voor de minste overlast. Andere redenen voor lekkage, en dan met name daklekkage zijn roestplekken in het daklood, gebarsten stenen in uw schoorsteen, een onderbroken spouwmuur, een bouwkundige constructiefout, of ijsdammen in tijden van hevige sneeuwval. Al deze vormen van lekkage zijn door verschillende vormen van lekdetectie op te sporen en te verhelpen.

Lekkage spoedservice

Handige 24 uurs spoedservice. Uw lekkage snel verholpen!

Indien u last heeft van een lek dan wilt u dit spoedig zien opgelost. Wij staan altijd voor u klaar!


Lekdetectie

Het is van groot belang dat het lek op professionele wijze gedetecteerd wordt. Het is namelijk mogelijk dat door thermische expansie of verzakking uw dak, plafond of vloer niet meer precies water pas is. Dit heeft tot gevolg dat het water zich eerst naar één richting verplaatst, voordat het lek ontstaat. Door middel van professionele lekdetectie kan de daklekkage echter snel en vakkundig zonder hak- of breekwerk opgespoord worden, en bent u binnen de korte tijd van uw lekkage af. De professionals van installatiebedrijf Eteb gebruiken de nieuwste materialen en methoden om uw daklekkage op te sporen. Wij garanderen u dan ook dat het lek getraceerd wordt, op adequate wijze en met zo weinig mogelijk sloopwerk, alsmede een lage kostprijs.

Thermografie

Eén van de mogelijke vormen van lekdetectie is thermografie. Bij thermografie worden warme en koude structuren in beeld gebracht. Door deze in kaart te brengen kan achterhaald worden waar in uw huis opvallend warmteverlies plaatsvindt. Thermografie is een zogeheten non-intrusieve methode om lekkage te achterhalen. Het is dus een vorm van lekdetectie waarbij de vloer of het plafond niet hoeft worden opengebroken. Daarnaast worden door de hierbij gebruikte infraroodtechniek vocht- en schimmelplekken opgespoord, waardoor het lek nog makkelijker gelokaliseerd wordt. Bovendien wordt door deze warmtebeelden lekkage weergegeven die met het blote oog niet gezien kunnen worden.

Rookgas detectie

Een andere vorm van lekdetectie, die veel gebruikt wordt bij het opsporen van daklekkage is rookgas detectie. Hierbij wordt rook onder de dakbedekking geblazen. Het lek kan makkelijk opgespoord worden door aan de buitenkant van het dak te kijken waar de rook naar buiten komt. Rookgas detectie is een betrouwbare en gebruiksvriendelijke methode voor het opsporen van daklekkage. De medewerkers van Eteb installatiebedrijf zijn zeer deskundig op dit gebied, en verhelpen u wanneer de lekkage is gelokaliseerd met het verhelpen van de daklekkage.

Ultrasoon detectie

Een nieuwe innovatie op het gebied van lekdetectie is ultrasoon detectie. Een lek brengt een voor het menselijk gehoor onwaarneembaar geluid voor. Bij ultrasone lekdetectie wordt dit geluid met een ultrasoon geluidsignaal versterkt. In praktijk betekent dit dat er een ultrasoon signaal door de muur wordt gezonden. Waar het signaal afwijkend is, bevindt zich het lek. Doordat deze geluidssignalen onschadelijk zijn voor mensen, kan de lekdetectie op elk gewenst moment plaatsvinden, en bent u daarom snel van uw lekkage af. Deze vorm van lekdetectie is het meest geschikt voor lekkages in uw CV-ketel, vloerverwarming of waterleiding.

Drukverlies test

Tot slot bieden wij van Eteb installatiebedrijf een drukverlies test aan om lekkage in uw leidingen op te sporen. Deze vorm van lekdetectie houdt in dat wij uw leidingen op professionele wijze onder druk te zetten. Hierna kunnen wij met gebruik van meetapparatuur aflezen waar het lek zich bevindt, en de lekkage zo spoedig mogelijk te verhelpen.

Direct contact

Om snel van uw daklekkage of lek in uw waterleiding of vloerverwarming af te zijn, en om schade als schimmel, vochtplekken of houtrot te voorkomen, kunt u contact op nemen met een van de professionals van ons installatiebedrijf. Bij Eteb werken specialisten op het gebied van lekdetectie, en onze werknemers handelen u probleem vakkundig en spoedig af. Door onze spoedservice zijn wij 24 uur per dag bereikbaar en heeft u zo snel mogelijk een specialist in huis die uw lekkage problemen verhelpt. Wij staan voor u klaar in Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht, Flevoland en de omgeving van Breda.