Waterleiding aanleggen

Een waterleiding komt u bijna overal in huis wel tegen. Zo vindt u deze onder andere in een badkamer, toilet en keuken. Wel moet u deze waterleiding eerst aanleggen. Het aanleggen kunt u zelf doen, maar een loodgieter inschakelen is ook mogelijk. Omdat niet iedere waterleiding dezelfde diameter heeft en er verschillende materialen verkrijgbaar zijn, zoals koper en kunststof, is het aan te raden dat u wel oog heeft voor klussen. Bent u zelf niet erg handig, of heeft u liever dat een loodgieter de waterleiding voor u komt aanleggen, neem dan contact met ons op. Vul eenvoudig het contactformulier in en een loodgieter komt bij u langs.

Waterleiding aanleggen

Waterleiding aanleggen? Onze loodgieter voert het werk voor u uit!

Wilt u een waterleiding aanleggen of verleggen? Neem contact met ons op.

Gratis offertes aanvragen

loodgieter

Flexibele of vaste leiding?

Voor het aanleggen van een waterleiding heeft u de keuze uit een flexibele en een vaste leiding. Koper wordt vaak gebruikt als vaste variant en een combinatie van kunststof en aluminium als flexibele leiding. Het voordeel van een flexibele waterleiding is dat deze redelijk goedkoop is en natuurlijk makkelijk meebuigt. Hierdoor is het makkelijk om deze aan te leggen. Een vaste leiding is vaak wel steviger en er zijn vaste maten voor koper, in tegenstelling tot die van kunststof. Wilt u meer informatie over een flexibele of vaste leiding en de kosten hiervan? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag verder.

Kunststof of koper?

Zoals eerder gezegd zijn de materialen voor een waterleiding koper en kunststof. Kunststof is meestal goedkoper, maar wordt door vele fabrikanten geproduceerd, waardoor de maten nog wel eens willen afwijken. Voor koper bestaan vaste maten, dit past dus eigenlijk altijd. Als u op zoek bent naar een flexibele waterleiding, heeft u de keuze voor kunststof. Wilt u een vaste leiding dan is koper het materiaal dat u zoekt. Koper is zowel geschikt voor koud als warm water en kunststof vooral voor koud water. Wij geven u graag meer informatie en advies over zowel kunststof als koper.

Buitenkraan aanleggen

Het aanleggen van een buitenkraan levert u vele voordelen op. Zo hoeft u niet meer met een meterslange tuinslang van binnen naar buiten in de weer. U legt zelf een buitenkraan aan met koppelingen, maar een loodgieter doet dit ook graag voor u. Het is belangrijk dat de buitenkraan minimaal vijftig centimeter boven de grond gemonteerd wordt en niet teveel gebruik maakt van koppelingen, zodat u de leiding in de winter kunt aftappen om bevriezing te voorkomen. Voor een buitenkraan heeft u de keuze voor zowel koper als voor kunststof. Onze loodgieter helpt u graag met het aanleggen van een buitenkraan tegen lage kosten.

Waterleiding verleggen

Soms is het nodig om waterleidingen te verleggen. Het kan zijn dat u een verbouwing heeft of heeft gehad en de leidingen niet meer goed liggen, of misschien hebben de vorige bewoners niet goed gekeken met het aanleggen. Wat de reden ook is, een loodgieter voert graag het verleggen van uw waterleidingen uit. Het verleggen en gebruik maken van koppelingen is geen ingewikkelde klus, maar als u zelf niet handig bent schakelt u het beste een professional in. De kosten hoeven niet hoog te zijn, laat u dus goed informeren voordat u uw waterleidingen laat verleggen om lekkage te voorkomen. Voor meer informatie over de kosten neemt u contact met ons op.

Afdoppen waterleiding

Wanneer u waterleidingen niet meer gebruikt, moet u deze afdoppen. Er zijn diverse redenen om een leiding af te doppen, zo kan het zijn dat u de kraan verplaatst of dus niet meer gebruikt. Een waterleiding met koppelingen kunt u ook afdoppen. Voor het afdoppen van waterleidingen moet u rekening houden met een aantal regels, welke zijn ingesteld om de legionella bacterie te voorkomen. Ook het afdoppen kunt u dus zelf doen, maar u heeft ook de keuze om een professional in te schakelen. Deze vertelt u meer over afdoppen en voert de klus voor u uit. Neem nu contact met ons op om een ervaren loodgieter in te schakelen tegen lage kosten.

Contact met een loodgieter

Bent u op zoek naar een loodgieter die voor u een waterleiding kan aanleggen, bijvoorbeeld een buitenkraan, en verstand heeft van koppelingen? Of wilt u een waterleiding laten verleggen of afdoppen? Onze loodgieter helpt u graag. Hij geeft u advies over het aanleggen van een waterleiding en voert het aanleggen voor u uit, tegen lage kosten. Door jarenlange ervaring kan onze loodgieter uw waterleiding aanleggen, verleggen of afdoppen. Dus bent u op zoek naar een ervaren professional? Neem dan contact met ons op. U vult gemakkelijk het contactformulier op deze pagina in en van ons ontvangt u een vrijblijvende offerte.