Lekkage dakgoot

Lekt uw dakgoot, en weet u niet waardoor het komt? Dan bent u bij Eteb aan het juiste adres. Een lekkende dakgoot kan het gevolg zijn van verschillende oorzaken. Zo zijn bijvoorbeeld de naden van dakgoten zeer gevoelig voor lekkage, hebben weer en wind grote invloed op de verschillende materialen, en zijn verstopte goten of regenpijpen tevens een veel voorkomende oorzaak. Wij komen graag naar u toe om een lekkage te verhelpen. Op deze pagina vindt u meer informatie over het opsporen, verhelpen van een lek in uw dakgoot. Daarnaast krijgt u van ons een inzicht in de kosten die de verzekering bij lekkage betaalt. Tot slot geven wij tips over het repareren van uw (zinken) dakgoten. Hebt u na het lezen van de pagina nog vragen, wilt u meer weten over de prijzen van het opsporen van een lekkage? Neem dan snel contact met ons op. Wij zijn u graag van dienst!

Lekkage dakgoot

Maak direct een afspraak voor het repareren van uw dakgoot!

De loodgieters van Eteb staan 24 uur per dag voor u klaar. Wanneer u het formulier invult ontvangt u snel een reactie.

Gratis offerte ontvangen!

Gratis offertes aanvragen

Lek opsporen

Het opsporen van de lekkage van dakgoten is niet heel ingewikkeld. Over het algemeen bevindt de lekkage zich bij één van de naden, of op de plek waar vuil zich heeft opgehoopt. U kunt het lek zelf opsporen door alle randen nauwkeurig langs te gaan, en eventueel met een tuinslang water in de goot spuiten om te kijken waar het wegloopt. Kunt u de lekkage niet vinden? Vraag dan een professional van Eteb om hulp. Onze medewerkers hebben ruime ervaring met het opsporen en verhelpen van lekkages en helpen u met alle plezier. Is het niet uw (zinken) dakgoot die lekt, maar de dakbedekking, schoorsteen of dakkapel? Ook dan kunnen onze experts dit voor u opsporen en het betreffende onderdeel direct repareren.

Lekkage verhelpen

Om een lekkende dakgoot te verhelpen kunt u het beste de hulp van een specialist inschakelen. Deze kan het lek met behulp van innovatieve technieken en de juiste materialen snel en vakkundig verhelpen. Gaat u zelf aan de slag, dan loopt u het risico om de lekkage juist te vergroten, of de lekkende dakgoot onherroepelijk te beschadigen. Een dakgoot die lekt is in de meeste gevallen het beste te repareren met behulp van een nieuwe binnenlaag of de montage van bladvangers.

Periodiek onderhoud

Om een lekkage van een (zinken) dakgoot te voorkomen, zijn er een aantal zaken die u zelf kunt uitvoeren. Onze specialisten raden ten eerste aan om regelmatig de goten te controleren op beschadigingen en slijtage. Daarnaast kunt u lekkende goten voor zijn door deze periodiek te reinigen en vuil en bladeren weg te halen. Zo kan het hemelwater gemakkelijk door de regenpijpen worden afgevoerd. Installeer desgewenst een bladvanger om helemaal zeker te zijn van een vrije doorloop van het hemelwater en een lekkende regenpijp voor te zijn. Wanneer uw zinken dakgoot of regenpijp lekt, dan is dit vaak het gevolg van een kleine beschadiging of slijtage. Door een professional periodiek uw dakgoten te laten checken, kan deze de slijtages opsporen en repareren opdat een lekkende dakgoot verleden tijd is en blijft.

Dakgoot repareren

Wanneer uw dakgoot lekt, dan is het van groot belang het probleem zo snel mogelijk te verhelpen. Laat u de goot niet repareren, dan loopt u het risico op een beschadiging van de buitenmuur, permanente vochtplekken of schimmel en houtrot. In het ergste geval is de lekkende goot niet meer te repareren en moet deze geheel worden vervangen door een nieuw (zinken) exemplaar. Over het algemeen zijn lekkende dakgoten echter te repareren met behulp van de installatie van een nieuwe binnenlaag. U zult zien, de goot lekt de komende jaren niet meer!

Wat betaalt de verzekering?

Als uw dakgoot lekt, dan is het nodig om de lekkage te laten opsporen en verhelpen. Het is mogelijk dat de verzekering deze kosten dekt. Deze dekking geldt alleen bij de opstalverzekering en de inboedelverzekering. De verzekering zal de kosten voor lekkende dakgoten alleen uitkeren wanneer de schade buiten uw schuld ontstaan is, en niet het gevolg is van nalatigheid. Onder deze nalatigheid verstaat de verzekering onder andere een gebrek aan onderhoud of reiniging van uw eigendommen. Schade die ontstaat tijdens bouwwerkzaamheden wordt niet gedekt.

Hulp nodig? Schakel Eteb in!

Lekt uw zinken goot of regenpijp en heeft u geen idee wat de oorzaak is? Hebt u hulp nodig bij het opsporen of verhelpen van de lekkage? Wilt u weten wat de kosten zijn voor het laten repareren van uw goten? De medewerkers van Eteb zijn u met alle plezier van dienst! Neem vandaag nog contact met ons op, en dan maken we snel een afspraak om bij u langs te komen. Wij zorgen ervoor dat de dakgoot niet meer lekt, en zullen tevens beschadigingen direct oplossen. Hopelijk tot snel!

Dakgoten lekkage offerte