Gootsteen ontstoppen

Loop het water in uw gootsteen niet meer weg? Of blijft er altijd een laagje water staan? Grote kans dat u last heeft van verstopping van de afvoer van uw gootsteen. De eerste stap bij een verstopte gootsteen is de afvoer te controleren en met name om de sifon te reinigen zonder chemische reinigingsmiddelen. Mocht dit echter niet afdoende zijn, dan wordt het tijd voor drastischer maatregelen. Op deze pagina vindt u verschillende methodes voor het verhelpen van de verstopping van uw gootsteen en afvoer, en tips om in het vervolg verstopping te voorkomen.

Verstopte afvoer?

Het ontstoppen van uw afvoer is mogelijk op verschillende manieren. De één milieuvriendelijker dan de ander, de één makkelijker dan de ander. Voor welke methode u kiest is afhankelijk van uw wensen. In dit overzicht worden de verschillende voor- en nadelen aangegeven. Mocht de verstopping ondanks de onderstaande tips niet te verhelpen ligt dan zit het probleem vaak dieper in het riool. De specialisten van Eteb staan u in dat geval graag bij om korte metten te maken met uw rioolverstopping. Neem gerust eens contact met ons op via het onderstaande contactformulier. U hoort spoedig van ons!

Gootsteen ontstoppen

Uw Gootsteen ontstoppen? Eteb staat u graag bij!

Blijf niet lang zitten met verstopping, onze medewerkers helpen u graag!

Gratis offertes aanvragen

Gebruik maken van een ontstopper

Wie kent hem niet, de oranje ontstopper, geschikt voor het ontstoppen van putjes en afvoer. De ontstopper is een milieuvriendelijke en goedkope optie voor het professioneel ontstoppen van uw afvoer. Bovendien worden met deze methode de leidingen van uw gootsteen niet beschadigd. Het nadeel is echter dat de ontstopper lang niet elke gootsteen verstopping kan verhelpen. Het gebruik maken van een ontstopper is daarentegen wel een methode die u altijd eerst kunt proberen. Wellicht heeft u de gootsteen zo weer in gebruik.

Alternatief en milieuvriendelijk: Een springveer

U kunt uw afvoer ook ontstoppen met een springveer. Dit is net als de ontstopper een milieuvriendelijke wijze om de verstopping van de gootsteen te verhelpen. Een springveer kan, in tegenstelling tot de ontstopper, tot ver in de leidingen worden gestoken. Hoewel het een goedkope en milieuvriendelijke methode is, is het lastig werken met een springveer. U zult hiervoor dus wel enige handigheid moeten ontwikkelen.

Ontstoppingsmiddel als oplossing

Wanneer u de gootsteen met een ontstopper of springveer niet kunt ontstoppen, is het mogelijk om te kiezen voor een (vloeibaar) ontstoppingsmiddel als oplossing. Er zijn vele ontstoppingsmiddelen verkrijgbaar. Zowel vloeibaar als in korrel vorm. Deze ontstoppen het beste een verstopping door haar of groenten. Het nadeel van ontstoppingsmiddelen is dat ze niet milieuvriendelijk zijn, en schadelijk voor uw leidingen.

Laatste redmiddel: de hogedrukreiniger

Een effectieve maar prijzige methode is het gebruik maken van een hogedrukreiniger om uw gootsteen te ontstoppen. Hoewel dit een hoge garantie is op een ontstopte afvoer, loopt u hiermee wel het risico om de afvoer te beschadigen en andere gootstenen of toiletten te doen overstromen. U moet hiervoor dus goed voor oppassen.

Verstopping voorkomen

Het is natuurlijk makkelijker als u uw afvoer helemaal niet hoeft te ontstoppen. Daarom volgen hier een drietal tips om verstopping te voorkomen:

  1. Gooi geen etensresten weg door de afvoer.
  2. Veeg vet eerst af, en spoel overtollig vet niet weg.
  3. Leg een zeefje over de afvoer.

Direct contact

Heeft u liever professionele hulp bij het ontstoppen van uw gootsteen of het voorkomen van verdere verstopping? Neem dan contact op met de professionals bij Eteb. Vul het contactformulier op de website in, en wij verbinden u zo snel mogelijk door met één van de experts bij u uit de regio. Blijf niet lang zitten met verstopping, onze medewerkers helpen u graag!