Loodgieter keurmerken

Wanneer u werk laat uitvoeren door een professional dan gaat u er van uit dat het werk op een professionele wijze en van hoge kwaliteit wordt uitgevoerd. Hoewel vrijwel elke loodgieter ruime ervaring heeft binnen het vakgebied, kunt u zicht verzekeren van vakwerk door te kijken naar de keurmerken en brancheorganisaties waarbij de loodgieter is aangesloten. Voor loodgieters is er bijvoorbeeld een branchevereniging die kwaliteitsoordelen uitgeeft, en zijn er diverse certificaties en keurmerken die men kan toepassen. Wilt u weten wat de diverse mogelijkheden zijn, en waar u van profiteert bij een vakman met de juiste certificering? Op deze pagina vindt u meer informatie. Hebt u behoefte aan direct contact met een ervaren loodgieter? Vul dan ons contactformulier in. Wij zijn u graag van dienst.

Loodgieter keurmerken

Hulp nodig van een erkend loodgieter? Eteb staat voor u klaar!

Wij zijn specialist in het opsporen en herstellen van lekkage. Door middel van lekdetectie is het probleem snel verholpen! Maak vrijblijvend een afspraak!

Gratis offertes aanvragen

Kwaliteitsgarantie

Een keurmerk is feitelijk een kwaliteitsgarantie voor een bepaald product of dienst. Over het algemeen wordt een dergelijke certificering uitgegeven door een branchevereniging, testbureau of door de overheid. Een keurmerk is niet alleen een oordeel over de kwaliteit van het loodgieterwerk, maar kan ook toegepast worden op de duurzaamheid van de werkzaamheden en de gebruikte methoden, de veiligheid van het werk, en de toepassing van innovatieve technieken. Keurmerken zijn zowel voor de klant als de vakman positief. Een klant kan met een gerust hart de diensten van de professional inschakelen, zonder zich zorgen te maken over de kwaliteit. Een loodgieter kan zich met de juiste certificaties onderscheiden van de concurrent, waardoor meer klanten worden aangetrokken.

loodgieter certificaties

Keurmerken en certificering

Zoals gezegd zijn er diverse keurmerken en certificaties beschikbaar voor een loodgieter. Wanneer een loodgieter de algemen certificering van branchevereniging UNETO-VNI ontvangt, dan is deze bijvoorbeeld in het bezit van alle diploma’s die een loodgieter moet hebben. Daarnaast zijn er specifieke keurmerken gericht op verschillende facetten van de werkzaamheden. Denk hierbij aan een certificaat voor watertechniek, legionellapreventie of energieprestatie. Een vakman kan al deze certificaties los van elkaar halen bij één van de diverse brancheorganisaties. Tot slot zijn er diverse keurmerken die van toepassing zijn op alle installatiebedrijven en professionals. Dit zijn onder andere een KOMO certificaat en een VCA certificering. Deze laatste certificering is gericht op milieu en veiligheid, zoals het veilig afvoeren van afvalstoffen en het toepassen van goedgekeurde gereedschappen.

Brancheorganisaties

Er zijn meerdere brancheorganisaties actief die certificaties uitgeven voor loodgieters door het hele land. Eén van de bekendste instanties is de KvINL (Stichting Kwaliteit voor Installaties Nederland). Deze branchevereniging is in januari 2014 opgericht en is een combinatie van de Stichting Kwaliteitsborg Installatiesector (KBI) en de Stichting Erkenning Installatiebedrijven (SEI). De KvINL is opgericht met als doel de kwaliteitswaarborg binnen de installatiesector hoog te houden. Een andere bekende branchevereniging is UNETO-VNI. Deze organisatie richt zich meer op vakmanschap en vakkennis. Zo moeten de installateurs die dit keurmerk willen dragen alle gemaakte afspraken nakomen, marktconform werken, en op de hoogte zijn van de laatste technieken en innovaties binnen hun specialisatie. Laat u een loodgieter met UNETO-VNI keurmerken het werk uitvoeren, en gaat er onverhoopt toch iets mis? Dan kunt u terecht bij de onafhankelijke geschillencommissie van de branchevereniging. Naast deze twee grote brancheorganisaties zijn er nog verscheidene andere brancheorganisaties op de markt. Denk hierbij onder andere aan VLOK, de branchevereniging voor klussenbedrijven. Wilt u meer weten over de certificaties die zij uitgeven? Wij voorzien u graag van meer informatie.

Vrijblijvende offerte

Wilt u graag meer weten over de mogelijke keurmerken van een loodgieter? Hebt u vragen over de verschillende brancheorganisaties? Of komt u graag direct in contact met een erkend vakman? Aarzel dan niet om ons contactformulier in te vullen. Stel uw vraag en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Hebt u behoefte aan een prijsindicaties van onze werkzaamheden? Wij sturen u desgewenst geheel vrijblijvend een gratis offerte toe, op basis waarvan u kunt bepalen of u met onze service in zee gaat. We hopen snel van u te horen.

loodgieter-brancheorganisatie