CV-ketel installatie

Het installeren van een cv-ketel is niet voor iedereen weggelegd. Een verwarmingsketel bestaat uit vele onderdelen en die vaak ook weer vastzitten aan allemaal verschillende buizen. Een foutje tijdens het aansluiten is snel gemaakt. Wanneer u zelf niet zoveel verstand heeft van cv-ketel installatie, is het verstandig om een vakman in te huren die dit voor u doet. Er is niets vervelender dan problemen met de verwarming of met warm water. Een installateur zorgt ervoor dat de klus altijd op een veilige en correcte manier wordt uitgevoerd. Heeft u nou iemand nodig die voor u de cv-ketel gaat installeren? Of heeft u vragen over de gang van zaken tijdens zo’n installatie? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan via het formulier. Een specialist stelt dan een offerte voor u op, met daarin alle informatie die u nodig heeft over de klus. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op, zodat u niet lang in de kou hoeft te zitten!

nieuwe cv-ketel installatie

Op zoek naar een monteur voor de installatie van een nieuwe CV-ketel>

Eteb levert vakwerk tegen scherpe prijzen! Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan!

Gratis offertes aanvragen

Hoe gaat het in zijn werk?

De meest voorkomende vorm van cv-ketel installatie is wanneer de nieuwe ketel op de plek wordt gehangen waar het oude exemplaar altijd hing. Allereerst zal de monteur de huidige ketel leegmaken en het water en gas af te sluiten. Hierna zal de wordt de oude verwarmingsketel verwijdert en wordt er meteen gecontroleerd of de rookgasafvoer nog in orde is. Als dit niet het geval is, moet deze ook vervangen worden. Het oude exemplaar wordt vaak meteen afgevoerd, zodat er meer ruimte is om in te werken. Als de ruimte vrijgemaakt is, kan de nieuwe verwarmingsketel opgehangen worden. Het is belangrijk dat de leidingen weer op de goede manier naar het nieuwe exemplaar lopen, zodat de monteur deze correct kan aansluiten. Mochten er bepaalde onderdelen aan vervanging toe zijn, dan worden deze in overleg met u, verwijdert en vervangen. Als alles is opgehangen en is aangesloten, kan de monteur het water en gas weer aansluiten. Hij controleert altijd of alle onderdelen op de juiste manier werken voordat hij vertrekt. Vraag altijd of de monteur een veiligheidsinspectie wil uitvoeren. Zo’n inspectie is er voor bedoeld om te controleren of er geen giftige stoffen zoals koolstofmonoxide vrij komen tijdens de verbranding.

Tips voor een snelle plaatsing:

  • Help de monteur met het tillen van de oude en nieuwe ketel.
  • Maak de weg naar de desbetreffende ruimte vrij.
  • Zorg dat de desbetreffende ruimte leeg en toegankelijk is.

Binnen een dag geregeld!

Het installeren van een cv-ketel kan in de meeste gevallen binnen 1 dag geregeld worden. Hierdoor zit u er vaak dezelfde avond weer warmpjes bij. Als een verwarmingsketel alleen vervangen moet worden kan dit vaak zelfs binnen een dagdeel geregeld worden. In overleg zou een monteur zelfs in de avond langs kunnen komen, als het echt niet op een ander moment kan. Wanneer u uw cv-ketel op een andere locatie wilt hebben hangen, zal dit meer tijd in beslag nemen. Hier hangen ook extra kosten aan vast, omdat er waarschijnlijk leidingwerk verlegd moet worden. Klussen die samengaan met de centrale verwarming, zoals het vervangen van radiatoren, nemen over het algemeen ook meer tijd in beslag. Hier kunnen ook extra kosten aan vast zitten.

cv-ketel installatie binnen 1 dag

Net even een andere installatie nodig?

Het kan voorkomen dat u net even een andere installatie nodig heeft dan de standaard installatie. Een standaardsituatie is het vervangen van een hr-ketel voor een hr-ketel op dezelfde locatie. Het is voor een installateur geen probleem om een afwijkende montage uit te voeren, maar kan wel extra tijd en geld kosten. Bij zulke afwijkende installaties moet u denken aan een cv-ketel van een ander formaat die ineens niet meer past in de huidige ruimte. Er zijn verschillende redenen voor zo’n afwijkende installatie. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Rookgasafvoer is niet gereed voor een hr-ketel.
  • De gasleiding is te dun.
  • Er is geen waterafvoer aanwezig.
De prijzen van zo’n installatie liggen vaak hoger dan de prijzen van een standaard installatie.
cv-ketel veiligheidsinspectie na installatie

Zelf een CV installeren?

U hoeft er niet voor te kiezen om een cv-ketel door een vakman te laten installeren. Het is een klus die u zelf kunt uitvoeren. In dit artikel leest stap voor stap hoe u hoe u de CV-ketel installatie zelf doet.

Onderstaand een aantal korte opmerkingen over het zelf installeren van uw verwarmingsketel. Hier zitten voor- en nadelen vast. Het grootste voordeel is natuurlijk dat u geen installatiekosten hoeft te betalen voor de montage. Verder heeft u zelf de controle over de installatie en verloopt alles zoals u dat wilt. Een groot nadeel is natuurlijk dat een foutje snel gemaakt is. Natuurlijk is het vervelend als ineens het warm water niet meer werkt, maar denk ook aan het vrijkomen van giftige stoffen. U wilt natuurlijk geen koolstofmonoxide vergiftiging oplopen. Een vakman garandeert veiligheid en controleert altijd alle onderdelen op lekkages etc. Indien u de klus over laat aan een vakman bent u ervan verzekerd dat dit goed zit!

Veiligheidsinspectie na installatie

Het is altijd aan te raden om een veiligheidsinspectie uit te voeren na de montage van een nieuwe ketel. Tijdens zo’n inspectie kijkt een monteur of er ook lekkages zijn of slijtage plaatsvindt in bijvoorbeeld de rookgasafvoer of in de leidingen. Een rookafvoer gaat, net zoals een verwarmingsketel, ongeveer 15 jaar mee. Dit onderdeel zorgt ervoor dat alle rookgassen die vrijkomen bij de verbranding naar buiten afgevoerd worden. U begrijpt wel dat deze in orde moet zijn, want anders kunnen de gassen niet weg. Gasleidingen kunnen lekken zonder dat u hier last van hebt. Toch is het wel zo veilig en gezond om eventuele lekkages meteen te verhelpen. Over het algemeen liggen de kosten van zo’n extra veiligheidsinspectie rond de €150,-. Dit kan verschillen per bedrijf, dus informeer voorhand bij het bedrijf waarmee u zaken wilt doen wat de extra kosten zijn voor een eventuele inspectie. Mocht u na de veiligheidsinspectie toch nog onzeker zijn over bijvoorbeeld het vrijkomen van koolstofmonoxide? Dan kunt u een koolmonoxidemelder kopen en die vlakbij uw nieuwe verwarmingsketel ophangen. Hierdoor bent u altijd op tijd op de hoogte van het vrijkomen van eventuele giftige stoffen.

Direct een onderhoudscontract afsluiten?

Met een onderhoudscontract zorgt u ervoor dat uw installatie altijd goed onderhouden is. Daarnaast weet u zo zeker dat alles veilig is na het vervangen, en dat koolmonoxidevergiftiging volledig uitgesloten is. Welk type onderhoudscontract kiest u? In dit artikel vindt u meer over de diverse CV-ketel onderhoudscontracten.

Zo is een uitgebreid pakket (all-in) een optie, maar er zijn ook goedkopere varianten mogelijk. De looptijd van het contract bepaalt u samen met de installateur: bijvoorbeeld tien jaar als u een nieuwe CV-ketel heeft aangeschaft. Heeft u net een nieuwe CV-ketel? Dan vindt u waarschijnlijk een contract niet echt nodig. Toch raden wij het sterk aan. In veel garantievoorwaarden staat namelijk dat u jaarlijks, of tweejaarlijks een onderhoudsbeurt moet uitvoeren, anders geldt de garantie niet meer. De kosten variëren van €5,- tot €15,- per maand. Let hierbij goed op welke kosten bij het abonnement zitten inbegrepen. Sluit altijd een onderhoudscontract af bij een Erkend Installateur. Zo weet u zeker dat uw installatie in goede handen is.

cv-ketel installatie prijzen

Benieuwd naar de prijzen?

Bent u nou zelf niet zo’n handyman, maar is de cv-ketel wel echt aan vervanging toe? Wilt u graag de cv-ketel in een andere ruimte ophangen, maar weet u niet zeker of die optie te realiseren is? Of heeft u vragen over de mogelijkheden en kosten van een onderhoudscontact? Neem dan vandaag nog contact met ons op via het contactformulier en wij gaan u zo spoedig mogelijk helpen met uw probleem. Wij zullen u geheel gratis en vrijblijvend een offerte opsturen. Zorg ervoor dat u er deze winter warm bij kunt zitten en neem vandaag nog contact met ons op!