Last van een lekkende radiator?

Het komt nogal eens voor dat er water uit de radiator kraan loopt, of dat er een andere vorm van lekkage ontstaat bij de radiator. U kunt natuurlijk een specialist uit de regio inschakelen om het probleem te verhelpen, maar het is tevens een optie om met enige handigheid zelf een reparatie uit te voeren.

Start gratis offerteaanvraag!

Op deze pagina vindt u een kort stappenplan waarmee de meeste lekkage problemen van een radiator zullen worden verholpen, zonder dat hiervoor een expert nodig is. Helpen de stappen niet, of hebt u toch liever professionele ondersteuning? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via het contactformulier.

lekkende-radiator

Lekkende radiator? Volg het onderstaande eenvoudige 5-stappenplan!

Dankzij onze tips kunt u zelf de lekkage verhelpen. Radiatorkraan kapot? Vind gemakkelijk een cv-specialist uit uw eigen regio!

Stap 1: Draai de verbindingen aan

Wanneer er bij de verbindingen van de radiator een lekkage ontstaat, dan kan het zijn dat u enkel met een tang even deze verbinding of koppeling dicht moet draaien. Werkt dat niet afdoende, volg dan de rest van het onderstaande stappenplan om de lekkage te verhelpen.

Stap 2: Laat de cv leeglopen

Voordat u een reparatie aan de lekkende radiator gaat uitvoeren is het aan te raden deze eerst leeg te laten lopen. Dit doet u door de toevoer uit te schakelen, en vervolgens de radiatorkraan of ontluchtingskraan te openen. Houdt hier wel een bakje onder.

Stap 3: Gebruik afdichtpasta of -tape

Voor een reparatie van een lekkende radiatorkraan hebt u speciaal afdichttape of pasta nodig. Wij raden de afdichtpasta aan, omdat deze over het algemeen het beste de lekkage verhelpt. Dit is een soort vloeibaar metaal, dat u met handschoenen op de verbindingsstukken dient aan te brengen. Drukt het goed aan, en breng vervolgens isolatietape aan.

Stap 4: Laat de pasta drogen

Een volgende stap is om de pasta te laten drogen. Wanneer u te snel weer water langs de plaats van de lekkage laat lopen, is er een risico op een hernieuwde lekkage of een onherstelbaar probleem. In de meeste gevallen is een etmaal voldoende tijd om de afdichtpasta tuit te laten harden.

Stap 5: Vul de radiator weer

Het laatste deel van de reparatie is het bijvullen van de radiatoren. Kijk hierbij goed of er inderdaad geen water meer uit de radiator of radiatorkraan komt lopen. Hebt u de lekkage niet kunnen verhelpen? Laat dan een professionele loodgieter langskomen om een reparatie uit te voeren.

Gratis offertes aanvragen

Tips en tricks

Voor het verhelpen van een lekkende radiator hebben onze professionals een aantal tips en tricks op een rijtje gezet. Zo raden zij aan om altijd een aantal oude handdoeken en een opvangbak voor het water bij de hand te hebben.

Daarnaast is het bij een reparatie verstandig om vooraf de gebruiksaanwijzingen van het materiaal door te lezen. Kneedbaar metaal waarmee een reparatie meestal wordt uitgevoerd kan gevaarlijk zijn voor uw huid of gezondheid. Gebruik dan ook altijd stevige werkhandschoenen. Een derde tip is om na het verhelpen van de lekkende radiatorkraan en het vullen van de radiatoren, deze tevens ontluchten en vervolgens de waterdruk bij te stellen. Zo werkt uw verwarming gegarandeerd weer optimaal.

Lekkende radiator? Vraag een gratis offerte voor reparatie aan!

Is het niet gelukt om de lekkende radiatorkraan te repareren? Neem dan contact op met een expert uit het netwerk van Eteb.

Onze professionals helpen u graag de lekkage te verhelpen of we kunnen de radiator vervangen. Vul het contactformulier in en een cv-specialist uit uw regio komt zo spoedig mogelijk naar u toe.