Thermostaat

Iedereen in Nederland die een CV-ketel heeft, heeft een thermostaat. Dit is een soort schakelaar waarmee u de temperatuur in uw woning bedient. Deze schakelaar staat in verbinding met uw CV-ketel, draait u de temperatuur op de schakelaar omhoog, dan zorgt de ketel voor de warmte. Vroeger was dit een simpele draaiknop waarmee de warmte kon bepalen. Tegenwoordig zijn de thermostaten veel uitgebreider en kunt u er veel meer op aflezen. Via Eteb bestelt u iedere gewenste thermostaat, bovendien tegen scherp tarief. Bent u benieuwd naar de prijzen? Vraag gerust een offerte aan. U ontvangt spoedig reactie.

Thermostaat

U overweegt een nieuwe thermostaat aan te schaffen?

Eteb levert en installeert alle gewenste merken tegen zeer scherpe prijzen. Vraag gerust een offerte aan!

Gratis offerte ontvangen!

  Gratis offerte aanvragen  Gratis - Vrijblijvend

  Diverse aanbieders

  Er zijn veel aanbieders die thermostaten aanbieden voor u in huis. Deze aanbieders hebben allemaal hun eigen prijzen en modellen op de markt. De prijzen die deze aanbieders hanteren is afhankelijk van het model. De prijzen voor de thermostaten beginnen bij een prijs van €30,- en kunnen oplopen tot €300,- voor een thermostaat. Wilt u graag een simpele variant, dan bent u met €30,- wel klaar, wilt u echter een uitgebreid pakket met een draadloze thermostaat, dan moet u eerder denken aan een prijs van €300,-. Heeft u een bepaald model in gedachten? Breng ons dan op de hoogte van uw wensen. Wij sturen u graag een prijsopgave toe.

  AWB
  Heimeier
  Benraad
  Remeha
  CenVax
  2HEAT
  Hawitherm
  Vailliant
  Atag
  Nefit
  Bosch
  Salus
  Danfoss
  Siemens
  Honeywell

  Eenvoudige thermostaten

  Een thermostaat die het doet en waarmee u de warmte kunt regelen. Dan komt u terecht bij het oude en vertrouwde “rondje”. Deze hebben geen extra functies en mogelijkheden, u kunt er puur en alleen de warmte mee regelen. Dit wordt een kamerthermostaat genoemd en deze vallen niet te programmeren. Hierdoor moet u elke ochtend de thermostaat hoger doen en als uw weer naar bed gaat in de avond, weer lager. Deze varianten zijn goedkoop in de aanschaf en iedereen kan ze bedienen.

  Programmeerbare klokthermostaat

  Bij dit model hoeft u zich geen zorgen te maken dat het koud in huis is als u opstaat. Met een klokthermostaat kunt u de tijden instellen wanneer uw verwarming aan gaat en het huis opwarmt. Naast dat u in een warm huis opstaat, hoeft u zich ook geen zorgen meer te maken dat u de verwarming vergeet laag te zetten. Deze zal namelijk automatisch laag gaan na de ingestelde tijd.

  Intelligente klokthermostaat

  Er zijn intelligente klokthermostaten die ervoor zorgen dat het op de ingestelde tijden, de ingestelde temperatuur is. Wilt u dat het om 8:00 uur 20,5 graad is in huis, dan berekent de klokthermostaat hoelang hij er over doet om die temperatuur te bereiken en hoe laat hij dan aan moet. Daarbij zal hij ook rekening houden met de verschillende weersomstandigheden van de seizoenen.

  Moduleren

  U hebt modulerende ketels waarbij een modulerende thermostaat past. Een modulerende ketel is een ketel die wordt aangepast om aan de warmtebehoefte te voldoen. In de ochtend is er plots veel warmte nodig, dan zet de ketel de brander vol open om de gewenste temperatuur te halen. De laatste graden worden vervolgens overbrugd door een steeds kleiner wordende brander. Daarna is het een kwestie van warm houden. U bespaart op deze manier veel geld omdat het erg zuinig is. Voor dit systeem is een modulerende ketel met een thermostaat die hierbij past. Dit zijn thermostaten van het zelfde merk als de ketel. Er zijn uitzonderingen, deze kunt u het beste bij een CV-ketel installateur of bij de fabrikant opvragen.

  Modulerende ketels

  Draadloze varianten

  Er zijn een aantal merken die draadloze thermostaten leveren waarmee u gemakkelijk vanuit de stoel de verwarming kan bedienen. Dat zijn merken zoals 2HEAT, Salus en Honeywell. U krijgt bij dit systeem een kastje die u aan de muur kunt hangen of ergens neer kunt zetten. U hebt de keuze om het kastje op te hangen of niet, dit heeft als voordeel dat u niet verplicht bent om het kastje op te hangen waar de bedrading uit de muur komt. Daarbij kunt u het apparaat altijd verplaatsen en ergens anders ophangen als hem toch liever op een andere plaats ziet hangen. Hebt u een smartphone, dan zijn deze in veel gevallen te koppelen aan uw thermostaat. U kunt dan vervolgens vanaf uw telefoon de verwarming bedienen. Rijdt u terug van uw werk naar huis, of komt u terug van vakantie, dan kunt u alvast de verwarming aanzetten. U hoeft nooit thuis te komen in een koude woning.