CV-ketel merken

In Nederland zijn er verschillende merken CV-ketels op de markt. Als u een nieuwe CV-ketel nodig heeft, kan het zijn dat u door de bomen het bos niet meer ziet. In dit artikel worden 8 bekende merken voor een verwarmingsketel besproken op het gebied van productie-series, modellen en prijs. U moet tijdens het vergelijken van de verschillende CV-ketels rekening houden met het formaat van de ketel. CW3 ketels zijn relatief klein en CW6 ketels zijn relatief groot en kunnen dus ook een groter huis verwarmen. Het formaat ketel heeft invloed op de kosten. De kosten van een verwarmingsketel bedragen niet alleen de ketel zelf, maar ook de installatie, service en onderhoud, wat vaak niet bij de adviesprijs zit inbegrepen.

Overzicht van zuinige hoogrendementsketels

De CV-ketels die in dit artikel besproken worden zijn voornamelijk hoogrendementsketels. Deze apparaten benutten ook de warmte die vrijkomt bij de verdamping van het gas en zijn daardoor nog zuiniger dan reguliere CV-ketels. Bent u benieuwd wat uw opties zijn voor een nieuwe verwarmingsketel? Of wilt u een beter beeld van de verschillende merken die op de markt zijn? Dan kunt u geheel vrijblijvend contact opnemen met een CV-installateur via het contactformulier. U krijgt hierna een gratis offerte toegestuurd van een specialist, zodat u altijd een compleet overzicht krijgt van prijs en aanbod.

Gratis offertes aanvragen

Nieuwe CV-ketel aanschaffen? Alle merken tegen een scherpe prijs!

Eteb levert en installeert CV-ketels en HR-ketels tegen aantrekkelijke tarieven. Vraag vrijblijvend en gratis een offerte aan!

atag cv-ketel

Atag

Atag is een Nederlands bedrijf dat al sinds 1948 CV-ketels ontwikkelt voor zowel verwarming als warm water. Atag is één van de verwarmingsketel merken die zowel binnen als buiten Europa goed verkocht worden. De combiketels van Atag komen al jarenlang als een van de beste uit de test van de Consumentenbond. Over het algemeen is een verwarmingsketel van Atag energiebesparend, milieuvriendelijk, stijlvol en verkrijgbaar in verschillende vermogens. De 4 productieseries die Atag heeft, zijn de Atag I-, Q-, A- en E-series. Elke serie heeft andere kenmerken met zijn eigen voordelen en nadelen.

Atag i36EC, goede beoordeling door de consumentenbond

Het model Atag i36EC behaalde in 2017 de 4e plaats in de CV-ketel test van de Consumentenbond en is daarmee het hoogst scorende model dat Atag momenteel op de markt heeft. Dit type is compact, zuinig, zorgt snel voor warm water en verwarmt uw hele huis. De verwarmingsketel is verkrijgbaar vanaf €1.979,- inclusief installatie en exclusief service en onderhoud. Het type Atag i128EC behaalde een 9e plaats in diezelfde test en is daarmee het op één na beste model van Atag dat momenteel verkrijgbaar is in Nederland. Het heeft dezelfde voordelen als de i136EC, alleen is dat een CW5 klasse en is de i28EC een CW4 klasse. Hoe hoger de CW-klasse is des te meer punten kan het systeem warm water leveren per minuut. U kunt een i28EC model voor ongeveer €1.854,- kopen, inclusief installatie en exclusief service en onderhoud.

awb cv-ketel

AWB

AWB is een bedrijf dat zich al sinds 1934 bezig houdt met ruimteverwarming, tapwaterbereiding en koeling. AWB heeft eigenlijk maar een productielijn verwarmingsketels en dat is de AWB ThermoElegance Advance serie. Een van de meest populaire modellen die AWB op de markt heeft, is de AWB ThermoElegance Advance 30-A/3. Dit is een ketel met CW4 klasse en dus geschikt voor een middelgroot huis. Dit type is erg betrouwbaar door zijn unieke warmtewisselaar en heeft een hoog rendement. Omdat het een combi-HR-ketel is, zorgt deze niet alleen voor verwarming maar ook voor warm water. Verder is hij gebruiksvriendelijk door de eenvoudige instelmogelijkheden. De AWB ThermoElegance Advance 30-A/3 heeft een adviesprijs van €1.331, exclusief installatie, onderhoud en service. Dit type is buiten de top 10 gevallen van de CV-ketel test van de Consumentenbond 2017.

De voordelen van onze dienstverlening

  • Scherpe prijzen voor installatie & onderhoud
  • Uitstekende garantievoorwaarden op de installatie
  • Besparen door gratis diverse aanbiedingen te vergelijken
Ieder jaar opnieuw wordt er een lijst opgesteld met de beste cv-ketels. Bent u benieuwd welke cv-ketel modellen als beste uit de test kwamen in 2024? Neem dan een kijkje op de10beste.nl!
itho daaderop cv-ketel

Itho Daalderop

Een van de merken die tegenwoordig alleen een combiketel levert, is Itho Daalderop. Deze ketels verwarmen het huis niet alleen, maar zorgen ook voor warm water. Er zijn twee series combiketels: de Itho Daalderop Base Cube en de Itho Daalderop Comfort Classic. Beide series bestaan uit ieder drie verschillende modellen. Het type dat het hoogst scoorde in de CV-ketel test van de Consumentenbond 2017, is de Itho Daalderop Base Cube 24/30, 13L. Dit type verwarmingsketel eindigde op de 11e plek. De Base Cube 24/30, 13L is een CW4 klasse dat geschikt is voor een middelgroot huis en heeft een adviesprijs van €1.594,- exclusief installatie, onderhoud en service.

ferroli cv-ketels

Ferroli

Ferroli is een Nederlands bedrijf dat zich al 50 jaar bezig houdt met cv-ketels. Ze investeren regelmatig in duurzame energieoplossingen, omdat ze willen bijdrage aan een groenere wereld. Ferroli heeft maar 1 serie van cv ketels, namelijk: Blue Sense. Deze serie bestaat uit drie verschillende modellen, met dezelfde capaciteiten, alleen van een ander formaat. Ferroli is een van de merken die niet heel hoog heeft gescoord in de verwarmingsketel test van de Consumentenbond 2017. Hun hoogste normering is de Ferroli Blue Sense 4, die een 16e plek noteerde. Dit type is een CW4 ketel, die past in een middelgroot huis. De adviesprijs van een Ferroli Blue Sense 4 is ongeveer €900,- exclusief installatie, onderhoud en service.

Eteb, specialist in CV-ketel installatie, onderhoud en reparatie!

Benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen? Vraag vrijblijvend en gratis een offerte aan!

intergas cv-ketels

Intergas

Intergas is een Nederlands bedrijf dat zich al langer dan 50 jaar bezighoud met het perfectioneren van de verwarmingsketel. Het bedrijf streeft naar duurzaamheid en betrouwbare producten. Intergas levert zowel combiketels als soloketels en biedt momenteel 8 series solo- en combiketels aan:

8 series Intergas solo- en combiketels

  • Kombi Kompakt HR, HReco, HRE & HRX
  • Superflow
  • Xtreme
  • Prestige
  • Kompakt Solo HRE
De echte uitblinker van Intergas is toch de Intergas Xtreme 36. Deze noteerde maar liefst een 1e plaats in de CV-ketel test en werd hiermee gekozen tot “Beste uit de Test” 2017. De advies prijs van dit model is €1.875,- exclusief installatie, onderhoud en service. De Xtreme 36 is een CW5 klasse en kan daarmee dus een groot huis verwarmen. Het unieke van dit model is dat het gebruik maakt van twee warmtewisselaars. Door deze unieke techniek is er veel minder energie nodig om het water toch op de juiste temperatuur te krijgen. Hierdoor ontstaat er een rendement van maar liefst 122%, wat in vergelijking tot verwarmingsketels van andere merken heel hoog is.
nefit cv-ketels

Nefit

Het Nederlandse onderneming Nefit, sinds 2004 onderdeel van Bosch Thermotechnik, introduceerde in de jaren tachtig ’s werelds eerste HR-ketel. Bosch is een bedrijf dat wereldwijd zeer toonaangevend is op het gebied van elektrische apparatuur. Deze positie zorgde ervoor dat ook Nefit wereldwijd een sterkte positie verkreeg op het gebied van centrale verwarming. Nefit heeft 5 productieseries van verwarmingsketels op de markt. De combiketel series van Nefit zijn: Proline, Baseline, Trendline en Topline Aquapower. Er bestaat 1 serie voor soloketels en dat is de Nefit Topline. In 2017 is geen enkel model van Nefit in de top 10 van beste cv-ketels geëindigd. Een populair model van Nefit is de Proline NxT 24 CW4. Dit is een model dat geschikt is voor een middelgroot huishouden. De adviesprijs van de Proline NxT 24 CW4 is ongeveer €1.511,- exclusief installatie, onderhoud en service.

Benieuwd naar de exacte prijzen inclusief installatie?

Vraag vrijblijvend offertes aan!

remeha cv-ketels

Remeha

Remeha is, net als de merken Intergas en Nefit, een Nederlands bedrijf. Grappig feitje is dat Remeha oorspronkelijk is begonnen als een fietsenwinkel. Hierna besloot de eigenaar om fittingen en buizen te verkopen en zo groeide de onderneming uit tot een bedrijf met het grootste CV-laboratorium van Nederland. Remeha heeft vier series op de markt, namelijk: Avanta, Calenta, Quinta en Tzerra. De Remeha Tzerra serie doet het volgens de Consumentenbond het beste in 2017, maar liefst drie modellen uit deze serie hebben de top 10 gehaald. Het type Remeha Tzerra Plus CW4 is als 2e geëindigd, de Remeha Tzerra Plus CW3 behaalde een 3e plek en de Remeha Tzerra Plus CW5 behaalde een 6e plek. De prijzen van deze ketels verschillen tussen de €1.510,- en €1.860,- exclusief installatie, onderhoud en service. Hiervoor geldt, hoe hoger de CW-klasse, hoe duurder de ketel.

vaillant cv-ketels

Vaillant

Vaillant is een bedrijf dat op het gebied van verwarming en koeling wereldwijd bekend is. Momenteel zijn er 3 series van Vaillant verkijgtbaar: Ecotec plus, EcoTEC exclusive en ecoCOMPACT. De slogan van de onderneming is `Kies voor kwaliteit` en dat is terug te zien in het aantal normeringen dat Vaillant telt in de CV-ketel test in 2017. Vaillant heeft, net zoals Remeha, 3 modellen die in de top 10 geëindigd zijn. Het type Vaillant Ecotec VHR 25-35/5-7, met een adviesprijs van €2.053,-, eindige op de 5e plek in de test van 2017. Het model dat voor Vaillant de 7e plek behaalde, is de Vaillant Ecotec plus VHR 30-34/5-5 met een adviesprijs van €2.053,- exclusief installatie, onderhoud en service. Vaillant heeft nog een Ecotec Classic variant die op de 8e plek in de test geëindigd is, alleen wordt deze niet meer particulier verkocht.

cv-ketel merken

Benieuwd naar de prijzen? Vrijblijvend contact met een CV-installateur

Wilt u na het lezen van dit artikel nou weten wat de kosten zijn van het kopen van een nieuwe cv-ketel? Heeft u vragen over de voor- en nadelen van alle verschillende merken die tegenwoordig verkrijgbaar zijn? Of wilt u vergelijken welk verwarmingsketel met een bepaald CW-klasse het beste past bij uw huis? Neem dan vandaag nog contact op met een CV-installateur via het contactformulier. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan bij vakmannen bij u uit de buurt, met daarin alle informatie die u nodig heeft. Zo krijgt u altijd een compleet overzicht van prijs, merken en aanbod voor uw klus!