WC blijft doorlopen

Het is ontzettend vervelend wanneer uw wc blijft doorlopen. Het doorlopen resulteert in een vervelend geluid, bovendien verspilt u hiermee veel water. Is het binnenwerk gemakkelijk te bereiken? In dat geval kunt u proberen het probleem op te lossen. Bij een inbouwreservoir dat blijft doorlopen gaat dit lastiger. Bent u opzoek naar een vakman die het doorlopen van uw wc stopt?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Erkende loodgieters hebben vele jaren ervaring met het repareren van problemen aan bijvoorbeeld uw inbouwreservoir. Via het offerteformulier neemt u gratis en vrijblijvend contact op. Voordat u het weet loopt uw wc niet langer door!

WC blijft doorlopen

Blijft uw WC de hele tijd doorlopen? Erg vervelend!

Een ervaren loodgieter verzorgt snel het repareren of vervangen van uw inbouwreservoir.

Gratis offerte

Oorzaken

Blijft uw wc doorlopen? Dit kan vele oorzaken hebben. Meestal functioneert de vlotter, het bodemventiel, de bodemklep of het vlotterkraantje niet goed. Een verkeerde afstelling of plaatsing kan ervoor zorgen dat één van de onderdelen niet goed werkt. Gaat het om een oude wc die blijft doorlopen? Wellicht dat één van de onderdelen is versleten. Ook is het denkbaar dat de kwestie is ontstaan naar aanleiding van vuil of kalkaanslag. Hierdoor werkt de vlotter wellicht niet meer zoals het moet. De watertoevoer blijft openstaan indien deze blijft hangen. In sommige gevallen is een onderdeel simpelweg defect. Het moet vervangen worden indien dit het geval is.

Inbouw of vrijstaand toilet?

Tegenwoordig hebben steeds meer mensen een inbouw toilet. Het oplossen van problemen bij een inbouw wc is een stuk lastiger dan bij een staand toilet. Een toiletreservoir van een staand toilet inspecteert u namelijk gemakkelijk op defecten. Bij een inbouwreservoir van een inbouw wc gaat dit een stuk lastiger. Het inbouwreservoir is namelijk in de muur gebouwd. Voordat u het inbouwreservoir bereikt moet u eerst de tegels weghalen. Het is daarom moeilijker om het binnenwerk van een inbouwreservoir te bereiken. Via de drukknop van de inbouw wc is het een optie om het binnenwerk te bereiken. Als dit niet lukt zult u het toiletreservoir van het vrijstaand toilet tevoorschijn moeten halen.

Gratis offerte ontvangen

U ontvangt eenmalig een aanbod. U ontvangt daarna geen reclame.

Begin met ontkalken

Kalkaanslag is één van de grootste boosdoeners wanneer uw wc door loopt. Kalk komt vaak voor bij waterkraantjes en afsluitingen waardoor deze hun werk niet goed meer doen. Na het ontstaan van een probleem is het dus verstandig om het binnenwerk van de spoelbak te ontkalken. Voor het ontkalken gebruikt u een fles schoonmaakazijn of eventueel een ontkalkingsmiddel. Het ontkalken is heel eenvoudig. Het schoonmaakazijn giet u in de stortbak. Laat het schoonmaakazijn een nacht in de stortbak zitten. Spoel het toilet de volgende dag door en klaar bent u met ontkalken. Zo is ontkalken mogelijk zonder dat het demonteren van het binnenwerk zoals het spoelmechanisme nodig is.

Toevoerkraan dichtdraaien

Loopt uw wc na het ontkalken nog door? Dit kan liggen aan een defect spoelmechanisme. Draai de toevoerkraan dicht zodat het water wordt afgesloten. Een defect spoelmechanisme heeft vaak te maken met het bodemventiel of de bodemklep. Wellicht sluit één van de twee niet meer juist waardoor het water blijft doorlopen.

Hierdoor stijgt de vlotter niet en sluit het vlotterkraantje niet. De rubberen ring van de bodemklep kan versleten zijn, wat problemen rondom het spoelmechanisme veroorzaakt. De rubberen ring kunt u eenvoudig vervangen door een nieuwe. Als het goed is loopt uw wc daarna niet meer door. Indien het spoelmechanisme niet de reden is waarom uw wc blijft doorlopen, dan is de vlotter of het vlotterkraantje wellicht het probleemgeval.

Probleem met de vlotter

Als het waterniveau daalt zakt de vlotter in het waterreservoir. Deze staat in verbinding met het vlotterkraantje. Het kraantje laat water het toiletreservoir in wanneer de vlotter laag is. Als deze omhoog komt stopt het water. Het komt voor dat het leertje van de vlotter versleten is. Het leertje is nodig om de vlotterkraan juist af te sluiten. Controleer dit, als het leertje kapot is kunt u het leertje vervangen.

Controleer bovendien of er gaten in het membraan van de vlotter zitten. Als dit het geval is moet u het membraan vervangen. Het is tevens mogelijk dat het afstellen niet is gedaan. Indien dit niet is gedaan dan is het zelf afstellen van de vlotter een mogelijkheid.

Vlotter vervangen

Vlotter afstellen

Verwijder de deksel van de stortbak. U ziet nu de vlotter en het drukmechanisme met overloop. Tijdens het doortrekken van het toilet ziet u hoe hoog de stortkoker wordt opgetild. Aan de koker zitten 2 plastic armpjes waarop het hefmechanisme is bevestigd. Trek het lipje op de vertanding voorzichtig weg, hierdoor zakt het hefmechanisme.

Houd er rekening mee dat u de knop aanpast. Het is tevens belangrijk dat het toilet nog voldoende stuwkracht heeft. Onvoldoende stuwkracht kan ervoor zorgen dat uw boodschap in de wc of in het riool blijft hangen. Daarnaast is het installeren van een spaar drukknop een mogelijkheid.

Stortbak WC vervangen

In de meeste gevallen lost u het doorlopen op door het maken van kleine aanpassingen aan het binnenwerk van het toiletreservoir. Wanneer dit niet lukt is het vervangen van de stortbak een optie. In sommige gevallen is het vervangen van het toiletreservoir zelfs voordeliger dan het vervangen van het gehele binnenwerk.Het vervangen van de stortbak is voor een ervaren klusser niet erg moeilijk. Het vervangen van een inbouwreservoir is echter een ander verhaal. Wilt u de stortbak van uw inbouw wc vervangen? Hier kunt u het beste een vakman voor inhuren. Wanneer u een inbouwreservoir wilt bereiken zult u namelijk tegels en dergelijke moeten verwijderen.

Blijft uw WC doorlopen? Gratis offerte voor reparatie!

Uw wc loopt door? Het is begrijpelijk dat u het doorlopen zo spoedig mogelijk wilt stoppen. Het probleem ligt waarschijnlijk aan één van de onderdelen in het toiletreservoir. Hebt u een inbouwreservoir? Het oplossen wordt dan lastiger. Een inbouwreservoir is namelijk lastig te bereiken. Zoekt u iemand die ervoor zorgt dat uw wc niet langer blijft doorlopen?

Start dan nu de gratis offerteaanvraag!

Een erkende en ervaren loodgieter helpt neemt dan spoedig contact met u op voor het repareren van onderdelen in uw inbouwreservoir!

Stortbak WC vervangen