Dakdekker

Wij hebben jarenlange ervaring op het gebied van dakwerken en zijn al ruim 25 jaar actief in de branche. In ons netwerk zitten meerdere dakdekkersbedrijven en we zijn werkzaam in Noord-Brabant, Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht en Flevoland. U kunt bij ons terecht voor een professionele dakdekker om dakbedekking aan te brengen op een plat of hellend dak. We staan ook altijd voor u klaar om een daklekkage of dakrenovatie uit te laten voeren. Ook met spoedgevallen! Daarnaast bent u bij ons op het juiste adres voor onderhoud, schoonmaken van dakgoten, aanbrengen van dakisolatie of een complete dakrenovatie.

Met onze 24-uurservice staan we de hele dag en nacht voor u klaar. Hierdoor zijn we u altijd snel van dienst en laten we u nooit wachten! Vul het contactformulier in.

dakdekker

U zoekt een erkende dakdekker voor onderhoud of reparaties?

Vul het contactformulier in voor een offerte met scherpe prijs. Kies voor een hoogwaardige service en kwaliteit!

Gratis offertes aanvragen

Wat doet een dakdekker?

Het takenpakket van een dakdekker is erg breed. Een dakdekkersbedrijf is er niet alleen voor u om dakpannen te leggen of te vernieuwen, maar helpt u ook als uw dak gerepareerd moet worden of wanneer de schoorsteen niet meer goed werkt. Het is belangrijk om een plat of hellend dak regelmatig te controleren en te voorzien van dakonderhoud om een daklekkage en andere problemen te voorkomen. Ook hiervoor kan de dakdekker ingeschakeld worden. Voor het onderhoud moet u denken aan het schoonmaken van dakgoten, regenpijpen en schoorstenen en controle van de dakbedekking. Een dakdekker kan ook dakisolatie aanbrengen, zodat er geen warmte meer verloren gaat in uw huis. Wilt u uw dak laten renoveren? Schakel dan een dakdekker in voor een dakrenovatie.

 • aanleggen van dakbedekking (beton- of kleidakpannen, bitumen, EPDM, groendaken, etc.)
 • uitvoeren van een dakreparatie
 • dakrenovatie en vernieuwen
 • schoonmaken van dakgoten, regenpijpen en schoorstenen
dakreparatie bitumen

Wat zijn de kosten van een dakdekker?

Heeft u een dakdekker nodig voor dakonderhoud, dakrenovatie of iets anders? Dan bent u vast ook benieuwd wat de kosten zijn. Het is echter moeilijk te voorspellen wat de specifieke kosten zullen zijn voor u. Dit is namelijk afhankelijk van een aantal factoren, zoals de werkzaamheden, de grootte van het dak en het materiaal. Voor dakonderhoud of een dakreparatie moet u rekening houden met een gemiddelde prijs van €30,- tot €40,- per uur. Kleidakpannen op een hellend dak kosten gemiddeld €45,- tot €65,- per m² en bitumen kosten gemiddeld van €40,- tot €60,- per m². Wilt u meer weten over de prijzen voor een dakdekker? Vul dan het contactformulier op de website in en wij sturen u een gratis en vrijblijvende offerte.

Dakonderhoud

Als u uw woning wilt beschermen tegen bijvoorbeeld een daklekkage, dan is het zeer van belang om aan uw dak regelmatig dakonderhoud te plegen. Regelmatig dakonderhoud wil niet zeggen dat het elke maand moet gebeuren, maar één keer in het jaar is dakonderhoud zeker wel nodig. Het dakonderhoud kunt u ook uit besteden aan een erkend dakdekker. De vakman weet precies waar hij moet kijken en wat hij moet doen voor uw dakonderhoud. Voordeel is ook dat u niet zelf het dak op hoeft. Wilt u graag weten of uw dak nog in goede conditie is? Dan kunt u ook een dakinspectiele laten uitvoeren. Een dakdekker gaat dan uw dak inspecteren en kan problemen vroegtijdig constateren. Daarnaast kan een dakwerker ook direct dakonderhoud plegen of een dakreparatie.

dakreparatie

Dakreparatie

Een dak dient ter bescherming, maar is tegelijkertijd ook één van de kwetsbaarste delen van uw huis. Een heftige regenbui of een storm kunnen het gevolg zijn van een daklekkage. Uw bedekking kan losgelaten zijn of er zijn gaten ontstaan in uw dakbedekking. Een probleem met uw bedekking moet zo snel mogelijk opgelost worden door een dakreparatie. Wanneer een lekkend dak niet snel wordt gerepareerd kan het zorgen voor hoge kosten en grote problemen, zoals vocht en beschadigingen. Voor de dakreparatie kunt u het beste een gespecialiseerde dakdekker inschakelen. Alle soorten daklekkages kunnen wij verhelpen door het snel op te sporen. Dit doen wij door middel van lekdetectie. Na de constatering van het probleem kunnen we direct een dakreparatie uitvoeren.

dakrenovatie

Dakrenovatie

Wanneer uw dak aan vervanging of verbetering toe is en een dakreparatie niet meer voldoende is, is het verstandig om een dakrenovatie uit te laten voeren. Er zijn verschillende mogelijkheden voor een dakrenovatie. Zo kan het zijn dat de isolatie van uw dak niet (meer) in orde is, dat de constructie van het dak verouderd is of dat er dakbedekking van een hellend dak zijn verschoven. Voor extra ruimte en licht kunt u ook meteen een dakkapel laten plaatsen. Met een dakrenovatie kunnen we uw bedekking vervangen, de constructie verstevigen of vervangen en isolatie aanbrengen. Na de dakrenovatie ziet uw dak er weer perfect uit.

Dakisolatie

Wanneer de isolatie van uw woning niet goed is kan er onnodig warmte verloren gaan. De warmte trekt namelijk omhoog naar uw dak en verdwijnt zo uit uw huis. Dit gebeurt niet als uw dak goed is geïsoleerd. Door goede dakisolatie krijgt u niet alleen een warmere en comfortabele woning, u bespaart ook veel op uw energiekosten. Door de isolatie kunt u uw huis efficiënter verwarmen en dit ziet u direct terug op uw energierekening. Het is handig om eerst uit te zoeken wat de kosten zijn voor de dakisolatie, er zijn namelijk verschillende mogelijkheden en materiaalsoorten om mee te isoleren. Een dakdekker kan u hier meer over vertellen en alles met u doornemen.

Dakgoten schoonmaken

Het schoonmaken van de dakgoten is een onderdeel van het dakonderhoud dat vaak wordt vergeten. Het is echter erg belangrijk om dit met enige regelmaat te doen. Wanneer u uw goten ongeveer twee keer per jaar schoonmaakt, voorkomt u verstoppingen. Het schoonmaken van de dakgoten is voornamelijk in de herfst van belang. Uw dakgoten kunnen namelijk vol met balderen zitten, hierdoor kan het water niet meer wegstromen. Het gevolg is dan een verstopping en die kan weer een lekkage veroorzaken. Daarnaast kunnen uw goten beschadigen door vuil en het groeien van gras en planten of door het gewicht van het water en het vuil. Als u zelf niet op de ladder wilt staan zijn wij u natuurlijk graag van dienst.

vervangen regenpijp

Regenpijp vervangen

Een regenpijp van zink of PVC gaat ongeveer 10 tot 12 jaar mee, daarna moet hij vervangen worden. De aansluitingen van een regenpijp kunnen bijvoorbeeld niet meer goed zijn en een pijp van PVC kan uitdrogen door de zon. Een kapotte regenpijp lijkt soms een klein probleem, maar het kan voor veel waterschade zorgen. U moet daarom een regenpijp zo snel mogelijk laten vervangen. Het is mogelijk om te kiezen tussen pvc, koper en zink als materiaal voor uw nieuwe regenpijp. Wilt u zelf uw regenpijp vervangen? Wij vertellen u hoe u dit kunt doen in 6 makkelijke stappen. maar u kunt het uiteraard ook laten uitvoeren door een professional.

renovatie schoorsteen

Schoorsteenrenovatie

Wanneer u een oude schoorsteen heeft, is het verstandig om deze regelmatig te controleren en te onderhouden. Bij een verouderde schoorsteen kunt u een schoorsteenrenovatie laten uitvoeren. In de loop van de tijd wordt het metselwerk, de voegen en de stenen van uw schoorsteen steeds zwakker. De weersomstandigheden hebben hier veel invloed op, maar ook vuil, algen en mos zijn boosdoeners. Uw schoorsteen zal minder goed werken als hij niet meer in goede staat is. Lekkages en rookoverlast kunnen hiervan het gevolg zijn. Bij een schoorsteenrenovatie wordt uw schoorsteen opnieuw opgebouwd en kan hij weer jaren mee.

Heeft u last van een lekkage of wilt u uw dakbedekking vervangen?

Ontvang een gratis en vrijblijvende offerte voor meer informatie en inzicht in de kosten. Vul het contactformulier in.

Lekkages verhelpen

Een lekkage in uw dak wilt u zo snel mogelijk laten verhelpen. Een lekkage kan zorgen voor grote problemen in uw huis en hoge kosten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vochtplekken, schimmel en andere beschadigingen aan uw muren, plafond en meubels. Een lekkage kan onder andere veroorzaakt worden door scheefliggende dakpannen, losgelaten bedekking of verstopte goten. U kunt zelf het lek proberen op te sporen, maar dit is niet zo eenvoudig. U moet vaak zelf het dak op en een lek is niet altijd goed zichtbaar.

Een dakdekker heeft speciale methodes en apparatuur om de lekdetectie snel uit te voeren en kan direct een dakreparatie uitvoeren om het lek te dichten.

Nieuwe dakbedekking

Wanneer de levensduur van uw dakpannen, bitumen of dakleer, EPDM of uw groendak ten einde komt, moet u de dakbedekking vernieuwen. Een dakreparatie kan soms de levensduur van uw dak iets verlengen, maar op een gegeven moment kunt u niets anders doen dan het te vernieuwen. Het is daarom belangrijk dat u uw daken regelmatig laat controleren door een expert. Bitumen kan uitdrogen door de zon, hierdoor kan het gaan scheuren en het resultaat is een lekkage in uw huis. Uw dakdekker kan het dakleer voor u controleren en vervangen waar dat nodig is. Te oude kleidakpannen kunnen ook scheuren of losraken door harde wind. Vernieuw u dakbedekking op tijd door een dakwerker, hiermee voorkomt u een onnodige dakreparatie of hoge kosten door waterschade.

dakonderhoud plat dak

Dakbedekking plat dak

Eén van de populairste materialen om een plat dak mee te bekleden is bitumen, dit wordt ook wel dakleer genoemd. Het is goedkoop, gemakkelijk te leggen en erg sterk, maar het heeft een korte levensduur. Een andere mogelijkheid is EPDM of PVC. EPDM is voordelig, maar heeft een relatief lage isolatiewaarde. PVC kunt u in elke kleur krijgen, maar het aanbrengen van een laag PVC is kostbaarder. Een milieuvriendelijke oplossing is om een groendak aan te leggen. Een plat groendak is begroeit met mos, planten en gras. Ze hebben een uitstekende isolatiewaarde en gaan erg lang mee.

 • EPDM
 • Bitumen of dakleer
 • PVC
 • Groendak
dakbedekking hellend dak

Dakbedekking hellend dak

Bij een hellend dak zien we meestal dakpannen als keuze voor bedekking. Dakpannen hebben een lage prijs en ze kunnen erg snel gelegd worden. U kunt kiezen uit betondakpannen en kleidakpannen. Een andere mogelijkheid voor een hellend dak is om leien of shingles aan te brengen. Leien zijn erg duurzaam en goed bestand tegen het weer. Shingles worden steeds populairder in Nederland en worden vaak gebruikt op tuinhuisjes omdat ze gemakkelijk in vele vormen gelegd kunnen worden. Daarnaast is riet natuurlijk ook een optie. Voor een moderne uitstraling kunt u kiezen uit aluminium, metaal of koper.

 • Dakpannen
 • Leien of shingles
 • Riet
 • Aluminium, metaal of koper
contact dakdekker

Direct contact

Denkt u erover na om uw bedekking van bitumen of kleidakpannen te vervangen? Wilt u graag dakonderhoud laten plegen? Heeft u last van een daklekkage of werkt uw schoorsteen niet goed meer? Wij helpen u graag. Ook als u een dakrenovatie of dakreparatie wilt laten uitvoeren, staat er uiteraard een erkend dakdekker uit uw regio voor u klaar. Wilt u een gratis en vrijblijvende dakdekker offerte ontvangen? Vul dan het contactformulier op de website in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op voor uw dakwerken. Heeft u een acuut probleem met uw dak of een lekkage? Wij hebben een snelle 24-uursservice. Voor een spoedklus kunt u ons dus altijd bereiken.

Vestigingen overzicht

Wilt u direct in contact komen met een dakdekker uit de regio? Selecteer dan hieronder uw woonplaats. Wij brengen u dan direct in contact met een vakman bij u uit de buurt. Het is mogelijk om zowel telefonisch als per e-mail met ons in contact te komen. U krijgt direct het telefoonnummer van de monteur bij u in de buurt.