Douchecabine installeren

Voor een badkamer die niet zo groot is, zijn douchcabines de uitkomst. Een tijd geleden waren douchcabines erg populair. Tegenwoordig willen de mensen meer luxe en kiezen steeds vaker voor een inloopdouche. Toch blijft de douchecabine bestaan omdat het veel uitkomst biedt. Het scheelt namelijk veel ruimte en de cabine is gemakkelijk te plaatsen. In dit artikel leest u alles over het aanschaffen en het aansluiten van de cabine. Heeft u vragen over de installatie? Eteb adviseert u graag, of neemt u het werk uit handen indien dat gewenst is. Wij hebben ruime ervaring in het plaatsen van badkamersanitair. Vul gerust het contactformulier in en u hoort spoedig van ons.

Nieuwe cabine aanschaffen

Bij de meeste doe-het-zelf zaken zijn de douchcabines aan te schaffen in pakketten. Er zijn veel verschillende soorten cabines, van groot tot klein en met verschillende deuren. De douchebakken van de meeste cabines zijn 70 x 70 cm. Er zijn echter ook grotere maten maar die komen minder vaak voor. Voordat u een douchecabine aanschaft moet u wel weten hoeveel ruimte u in uw badkamer hebt. Door dit van te voren op te meten en op te schrijven kunt u gericht zoeken naar een geschikte douchecabine. Kijk ook waar u de ingang wilt hebben en wat voor ingang u wilt. Er zijn verschillende deuren waar u uit kunt kiezen, een schuifdeur of bijvoorbeeld een deur die u open moet duwen.

Douchecabine installeren

Een douchecabine installeren, hoe doet u dat eigenlijk?

Loodgieter Eteb helpt u op weg. Laat u het installeren liever aan een vakman over? Wij zijn u graag van dienst.

Gratis offertes aanvragen

De douche aansluiten op het afvoer

Hebt u een mooie douche aangeschaft die past in uw badkamer, dan kunt u nu beginnen met de installatie. Het installeren begint door de douche aan te sluiten op de afvoer. Plaats de afvoer op de douchebak aan. Zet de bak vervolgens op de juiste plek. Monteer nu de sifon aan op de douchebak. Hebt u dat gedaan, dan plaatst u nu de afvoerbuis aan op de sifon. In de meeste gevallen worden er bij het pakket ook speciale kopstukken geleverd om het monteren gemakkelijker te maken. Lijm nu de buizen aan elkaar met PVC-lijm. Vervolgens als de cabine op de juiste plek staat lijmt u de bak vast door de randen aan de grond te kitten. Houdt echter nog wel een ruimte over om bij de afvoer te komen voor als er zich een verstopping voordoet. Hebt u de bak vast gekit met sanitairkit, dan moet u kijken of dit alles waterdicht is.

Wateraanvoer

Hebt u de afvoer aangesloten, dan wordt het tijd dat u de wateraanvoer aansluit op de mengkraan. Bij de meeste douchecabines worden er T-stukken geleverd voor de waterleiding. Sluit deze aan op de waterleidingen en monteer daar uw mengkraan op vast. Sluit dit allemaal goed af met knelfilters.

Douchewanden

Bij het pakket van de douchecabine wordt een duidelijke handleiding gegeven voor het plaatsen van de wanden. In deze handleiding staat stap voor stap beschreven wat u moet doen. Volg deze stappen nauwkeurig en dan zitten de wanden goed vast. Vergeet niet de wanden die tegen de muur staan vast te kitten met sanitairkit. De stappen die staan beschreven zijn voor elke cabine weer anders. Lees daarom goed wat de stappen zijn.

Extra’s

Staat uw douchecabine en is alles aangesloten, dan kunt u de douche voorzien van een extra’s. Denk hierbij aan een schap voor uw shampoo en douchegel. Deze zijn in verschillende uitvoeringen te verkrijgen om hem zo bij uw stijl aan te laten sluiten. Al uw douchespullen kunt u hier op kwijt. Met een aantal schroeven zet u het schap goed vast in de muur. Door een zandloper te plaatsen in uw douchecabine wordt u ervan bewust hoelang u onder de douchen staat. Gebruikt u de zandloper zoals het hoort, dan gaat u besparen op uw energierekening. De zandloper staat voor 5 minuten en in deze 5 minuten kunt u zichzelf douchen. Het maakt u bewust van uw watergebruik. Naast de schap voor uw douchegel en de zandlopen hebt u ook keuze uit verschillende douchekoppen. Om het douchecomfort te verbeteren of om te denken aan uw portemonnee door een energiebesparende douchekop aan te schaffen.