Dakleer vervangen

U wilt het zo lang mogelijk uitstellen maar vroeg of laat ontkomt u er toch niet aan. Het dakleer van uw woning slijt door de jaren heen en zal uiteindelijk vervangen moeten worden. Bij een nieuwbouwwoning hoeft u hier voorlopig geen zorgen over te maken. Bij oudere woningen is het vervangen van uw dakleer geen overbodige luxe. Een lekkage door uw dakleer heen kan voor grote waterschade zorgen. Door het vroegtijdig te laten vervangen voorkomt u ellendige daklekkage. Naast het vervangen uit voorzorg kan het u ook wat opleveren. Oude daken zijn vaak slecht geïsoleerd, het nieuwe dakleer isoleert uw woning vaak stukken beter.

Wanneer moet het dakleer vervangen worden?

Het is belangrijk dat uw dak in een goede staat is. Een klein mankement kan grote gevolgen hebben. Laat uw dak daarom controleren door een expert, zij zien gelijk in wat voor staat uw dak is. De ligging van de woning is belangrijk voor het dakleer. Staat uw woning in een bosrijke omgeving dan zal uw dak snel vervuilen en dat brengt gevolgen met zich mee. Uw dak gaat snel achteruit, het resultaat kan een vervelende lekkage zijn. Het is dan verstandig om uw gehele dak opnieuw te laten leggen. Zitten er enkel een paar kleine mankementen aan uw dak, dan heeft u ook de keuze om slechts een gedeelte te laten vernieuwen.

Dakleer vervangen

Op zoek naar een erkende loodgieter? Wij staan voor u klaar.

Wij verhelpen lekkage, repareren verwarmingsketels, ontstoppen uw riool en installeren sanitair.

Gratis offertes aanvragen

Isolatiewaarde

Het vervangen van versleten bitumen dakbedekking levert gelijk en betere isolatiewaarde op waardoor u gaat besparen op uw energierekening. Laat u gelijk uw hele dakbedekking vervangen, dan kunt u er ook voor kiezen om gelijktijdig dakisolatie te laten installeren. Zo vangt u twee vliegen in één klap.

Onderhoud

Na het plaatsen van een nieuw dak is het belangrijk dat u deze goed onderhoudt. Vooral als u er grind overheen legt. Tussen dit grind groeit snel mos dat uw dak kan aantasten. Ga dus regelmatig het dak op om dit mos te verwijderen. Zo gaat uw dak veel langer mee. Laat uw dak tweemaal in het jaar inspecteren. Doe dit in het voor- en najaar als uw dak niet te hard of te zacht is. In de zomermaanden wordt uw bitumen zacht door de zon. In de wintermaanden wordt de dakbedekking weer te hard en kan het gaan slijten als u er overheen loopt.

Voordelen van nieuw dakbedekking

Er zitten een aantal voordelen aan nieuw dakbedekking ten opzichte van oud dakleer.

  • Het beschermt u tegen waterschade
  • De waarde vermeerdering van uw woning
  • Betere isolatie
  • Bescherming tegen kou en vocht van buiten
  • Betere en duurzame materialen
Investeren in dakbedekking is een goede beslissing. Het is niet prettig dat u zich zorgen moet maken over een mogelijke daklekkage. Daarnaast is het een prettige wetenschap dat u de warmte binnenshuis houdt, dat merkt u direct aan uw stookkosten!

Eteb is werkzaam in de gehele Randstad en omgeving. Doordat wij samenwerken met een team van specialisten zijn wij snel bij u op locatie in Rotterdam, maar ook in Utrecht en Amsterdam. Wij horen graag van u!